Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρώτη έξοδος??

Recommended Posts

kathjem είπε:
Εγώ ταξίδεψα με το μωράκι 6 ημερών για να επιστρέψουμε από την Αθήνα αεροπορικώς στο νησί.

kathjem Απο πιο νησι εισαι?Γιατι λογω της δουλειας του αντρα μου πολυ πιθανο ειναι να βρεθω και εγω σε καποιο νησι.Πως ηταν η εγκυμοσυνη στο νησι σε οτι αφορα γιατρους και εξετασεις?Σε ποιο μηνα της εκυμοσυνης εφυγες για να πας να γεννησεις?Και τωρα που ακομα εχεις μικρο μωρακι με του γιατρους τι παιζει?

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σου πω την δική μου εμπειρία zebelia, μια κι εγώ μένω σε νησί! Παρόλο που έχει νοσοκομείο και υποτίθεται ίσως το πιο εξοπλισμένο σε νησί, από γιατρούς πάσχουμε...Κατέβηκα στον 2ο μήνα οπότε τις εξετάσεις πριν τον 2ο (μέχρι αυχενική διαφάνεια) τις έκανα στη στεριά. Από τον 2ο μέχρι τον 7ο πήγα 2 φορές Αθήνα για εξετάσεις και μετά τον 7ο ανέβηκα στην Δράμα (απ'όπου κατάγομαι) για την γέννα γιατι δεν βασιζόμουν να μείνω χειμωνιάτικα να γεννήσω κάτω...

Είναι ωραία γενικά στο νησί αλλά είναι λίγο πίκρα σε τέτοιες καταστάσεις!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 3 χρόνια μετά...

Την Τετάρτη γινομαστε ενος μηνος! Έχω απορία..οσες εχετε μωρακια τοσο μικρα..τα βγαζετε καθολου εξω απο το σπιτι? Εγω ακομα δεν την εχω παει πουθενα...λογω κρυου ακομα θεωρω οτι ειναι νωρις..σκεφτομαι ομως τωρα που κλεινουμε μηνα να αρχισω να την βγαζω καμια βολτα.Ποια ειναι η αποψη σας επι του θεματος?Να την βγαλω ή ακομα ειναι πολύ μωρακι?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Το γιο μου τον γέννησα Μάιο και μόλις πήρα τη μισή ευχή (20 μέρες) άρχισα τις βόλτες με το καρότσι στα πάρκα και στα μαγαζιά. Την κόρη μου τη γέννησα Δεκέμβριο και βγήκαμε μετά το Φλεβάρη.

Περίμενε την ευκαρία να κάνει καμιά ωραία μέρα και πήγαινε κάπου κοντά με το καρότσι ή κάπου που θα μπορείς να το αλλάξεις/κοιμήσεις/ταϊσεις π.χ. γιαγιάδες. Είσαι τυχερή γιατί την Άνοιξη τα μωράκια μεγαλώνουν πιο γρήγορα!

Διαφημίσεις

Αχ...με χτυπας εκει που ποναω.Γεννησα Χιστουγεννα...αυριο ο γιος μου γινεαι τριων μηνω και εξω εχουμε βγει ολες κιολες 3 φορες.Περιττο να σου πω οτι καθε μερα ακουμε ευλαβικα τον καιρο να δουμε ποτε θα κανει καλη μερα μπα και βγουμε.Με αυτη την κωλοιωση κλειστηκαμε...με φοβισε και ο παιδιατρος πολυ η αληθεια ειναι...και καπως ετσι περασαν τρεις μηνες.

εγώ την έβγαλα στο μπαλκόνι από την 1η εβδομάδα και βόλτα στις 13 ημέρες ακριβώς..

ο καθαρός αέρας κάνει καλό στα μωρά κ στις μαμάδες..

οι ιώσεις μεταδίδονται σε κλειστούς χώρους κ όχι με τη βόλτα οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα..

maan είπε:
εγώ την έβγαλα στο μπαλκόνι από την 1η εβδομάδα και βόλτα στις 13 ημέρες ακριβώς..

ο καθαρός αέρας κάνει καλό στα μωρά κ στις μαμάδες..

οι ιώσεις μεταδίδονται σε κλειστούς χώρους κ όχι με τη βόλτα οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα..

θα συμφωνήσω.. εγώ γέννησα την 2η φορά Γενάρη κ με το που σαράντησε ξεκινήσαμε τις βόλτες..

Εγώ γέννησα 7 Απριλίου και κράτησα το 40ήμερο από πεποίθηση και γιατί ήθελα να βρω τους ρυθμούς μου με το παιδί μου και τον θηλασμό. Στις 39 μέρες κοιμήθηκε 6 ώρες σερί την νύχτα, βγήκαμε την πρώτη μας βόλτα στις 40 αφού πήραμε την ολόκληρη ευχή κοκ Όπως θέλει η κάθε μανούλα!

Θα ειχαμε ηδη βγει εξω...

Ενταξει σημερα εχει παλιοκαιρο,αλλα προχτες για παραδειγμα(παρασκευη)ηταν σουπερ!Ντυστο καλα και μολις δεις ηλιο βγειτε βολτα!Θα σαςκανει πολυκαλο!Εννοειται οχι μεσα σε κλειστους χωρους,ε??!!

Διαφημίσεις

μολισ δεις καλο καιρό και θέλεις και εσυ να βγεις, καν'το! εγώ βγήκα στους 2 μηνες (είχα γεννησει Μάρτη), αλλά την πρωτη φορά που βγήκα με το καρότσι, ένιωθα πως δεν εχω ξανακυλήσει!!! τέτοιο τρόμο! άσε που ένιωθα αν περνούσε και κανενα αυτοκίνητο πως θα μας πατήσουν!!!!!:P

eNortjKzUjI0MjQzMlWyBlwwFWQCzg,,44.png

Να σου ζήσει! Εγώ γέννησα τέλος Απριλίου, στις 20 μέρες πήρα τη μισή ευχή και βγήκα γιατί δεν άντεχα άλλο... Το μωρό το βγάλαμε βόλτα στις 35 μέρες μιας και ο καιρός το επέτρεπε. Αν την ντύσεις καλά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με το καρότσι, όχι όμως σε κλειστούς χώρους.

Μπορείς να τη βγάλεις μια βολτούλα,καλά ντυμένη και όχι σε κλειστούς χώρους.Απέφυγε σημεία όπως το Mall ή μαγαζιά με πολύ κόσμο.Μια βόλτα στο πάρκο,στο τετράγωνο ή σε παραθαλάσσιο σημείο (καθαρό οξυγόνο) είναι ό,τι πρέπει!

byhrp3.png

Εγώ γέννησα τέλη Αυγούστου και βγήκαμε βόλτα σε άλσος στις 19 ημέρες.Το μωρό στη βόλτα κοιμόταν συνεχώς αλλά εγώ την ευχαριστήθηκα!Βέβαια,μιας και το επέτρεπε ο καιρός την έβγαζα και στο μπαλκόνι και γενικά ήθελα να "βλέπει" το μωρό μου ο ήλιος(οχι απευθείας φυσικά,απλά το φως του ηλίου).

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Γέννησα στις 14 Φλεβάρη κι έβγαλα το μωρό έξω όταν έγινε 25 ημερών.Το κρύο, αν το μωρό είναι καλά ντυμένο, δεν βλάπτει.Η επαφή με τον πολύ κόσμο είναι επικίδυνη.Αλλα λύστε μου μια απορία, τώρα που είναι 40 ημερών και ο ήλιος καλά κρατεί, να της βάζω αντηλιακό?Μια φαρμακοποιος μου είπε ότι ακόμη και η αντανάκλαση του ήλιου μπορέι να το επηρεάσει.

γιατι να βαλετε αντιηλιακο;εδω στη γερμανια μας δινουν βιταμινη D για να μην εχουν τα παιδακια μας προβληματα στα δοντακια και στα κοκαλα επειδη δεν εχουμε πολυ ηλιο για αρκετους μηνες,αφηστε καλε τα μικρα να ζεσταθουν τα κοκαλακια τους κανει καλο να παρουν τις απαραιτητες βιταμινες,δεν βλεπετε παιδακια σε χωρες μειωμενης ηλιοφανειας εχουν προβληματα οπως ραχιτιδες κλπ

sokolata είπε:
Η μικρή μου είναι σχεδόν 9.5 μηνών και ο παιδίατρος μου είπε να μην της βάλω ακόμη αντηλιακό, για να μαζεύει βιταμίνη D.
πιστευω πως η γιατρος σου ειχε δικιο

Μαρια2010 είπε:
γιατι να βαλετε αντιηλιακο;εδω στη γερμανια μας δινουν βιταμινη D για να μην εχουν τα παιδακια μας προβληματα στα δοντακια και στα κοκαλα επειδη δεν εχουμε πολυ ηλιο για αρκετους μηνες,αφηστε καλε τα μικρα να ζεσταθουν τα κοκαλακια τους κανει καλο να παρουν τις απαραιτητες βιταμινες,δεν βλεπετε παιδακια σε χωρες μειωμενης ηλιοφανειας εχουν προβληματα οπως ραχιτιδες κλπ

κιεγω στη γερμανια μενω και οντως ισχυει αυτο που λες.μαλιστα η βιταμινη δινεται απο 5 ημερων σε χαπι που το λειωνεις στο νερο. και για 2 χρονια η 3 αναλογα τι θα σου πει ο γιατρος.

λοιπον εγω την μεγαλη μου τη γεννησα 10 οκτωβριου και σε 15 μερες την εβγαλα εξω.απο πολυ πιο πριν μου ελεγε ο γιατρος να την βγαλω αλλα εγω δεν ηθελα:shock:

τον γιο μου 22 ιανουαριου τον γεννησα κ 7 ημερων τον εβγαλα εξω

την μικρη μου 28 οκτωβριου και την εβγαλα στις 10 μερες

Εγώ τη μικρή μου την έβγαλα έξω πρώτη φορά στο σαραντισμό για να πάμε εκκλησία και μετά 2 μηνών..βρε κορίτσια εμένα μέχρι τότε ή κοιμόταν ή θήλαζε..που να την πήγαινα?όταν κοιμόταν λυπόμουν να την ξυπνήσω,να την ντύσω και να τη βγάλω έξω..όταν ξύπναγε θήλαζε με τις ώρες μέχρι που την ξανάπαιρνε ο ύπνος..από 2 μηνών και μετά που έστρωσε,βγήκαμε και μικρές βολτούλες..

όπως είπαν κάποια κορίτσια,ο καθαρός αέρας κάνει καλό...οι κλειστοί χώροι είναι χειρότερα!!

γέννησα 6/02 και βγήκαμε κατευθείαν...κάθε μέρα 9.00 το πρωί την έβγαζα για να πάμε στη δουλειά...κατάστημα...λίγα λεπτά απόσταση με το καρότσι...οπότε κάθε μέρα στη δουλειά είχαμε επαφές με κόσμο...9.00-14.00 κάθε μέρα για 13 μήνες...και φυσικά ξεκινήσαμε αμέσως τις βόλτες μας!! θυμάμαι εκείνον τον φλεβάρη,είχε κάθε μέρα 2-3 βαθμούς κελσίου!!

και 2 χρόνια τώρα δεν έχει αρρωστήσει,μόνο πριν λίγες πάθαμε ένα κρυωματάκι οικογενειακώς...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Εγω τα εβγαλα και τα 2 παιδια μου πολυ νωρις . Τον μεγαλο 9 ημερων ,και τη μικρη 5 ημερων (την επομενη πο γυρησαμε απο μαιευτηριο ) ειχαμε παει για να παρουμε κατι χαρτια απο το μαιευτηριο και μετα για κατι ψωνια απο το εμπορικο . Μαζι μας και η μικρη . Ηταν 19 Μαρτιου στον μεγαλο και τελη οκτωβριου η μικρη . κΚαι τα 2 τα εχουμε βγαλει με χιονια ενω ητανε και μηνων . Στο 3ο πιστευω οτι θα παω απο το μαιευτηριο για καφε κατευθειαν :D

QRyOp2.png

Dimitra83 είπε:
κιεγω στη γερμανια μενω και οντως ισχυει αυτο που λες.μαλιστα η βιταμινη δινεται απο 5 ημερων σε χαπι που το λειωνεις στο νερο. και για 2 χρονια η 3 αναλογα τι θα σου πει ο γιατρος.

λοιπον εγω την μεγαλη μου τη γεννησα 10 οκτωβριου και σε 15 μερες την εβγαλα εξω.απο πολυ πιο πριν μου ελεγε ο γιατρος να την βγαλω αλλα εγω δεν ηθελα:shock:

τον γιο μου 22 ιανουαριου τον γεννησα κ 7 ημερων τον εβγαλα εξω

την μικρη μου 28 οκτωβριου και την εβγαλα στις 10 μερες

καλα εκανες.πρωτον ειναι καλο τιο μωρακι να αναπνεει καθαρο αερα και δευτερον να παιρνει τις βιταμινες απο τον ηλιο παντως κι εγω ετσι εκανα γεννησα σε 15 μερες τον εβγαλα τσαρκα,α σε πια πολη της γερμανιας μενεις;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...