Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

proluton depot&utrogestan

Recommended Posts

εχθές κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη στον γυναικολόγο.είμαι 6 εβδομάδων&3 ημερών,δυστυχώς λόγω πολυκυστικών μου είπε οτι ο πλακούντας δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί&οτι κινδυνευω για αποκόλληση.μου έδωσε τα παραπάνω φάρμακα&ενέσεις&μου είπε οτι πρέπει να με ξαναδεί σε 12 μέρες.είμαι πάρα μα πάρα πολυ στεναχωρημένη&τρομαγμένη επίσης...είχε κάποια απο σας κάτι παρόμοιο?

531op3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ.είμασταν τόσο ενθουσιασμένοι&όλος αυτός ο ενθουσιασμός χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα...εκείνος να με κοιτάει στα μάτια&εγώ να κοιτάω τον γιατρό για να δώ ακόμα&την παραμικρή συσπαση του προσώπου του&να καταλάβω αν μου λέει όλη την αλήθεια!!

531op3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου ολα καλα θα πανε.

Επαιρνα κ εγω κ τις ενεσεις κ υποθετα κ χαπια, ολο το πακετο!

Οταν πηγαμε την πρωτη φορα ειχα ηδη μια μικρη αποκολληση, γι'αυτο μου τα εδωσε.

Κοιτα την κουκλαρα που εχω τωρα... :wink:

Καλη συνεχεια!

να σκέφτεσαι θετικά κι όλα θα πάνε καλά

ΌΧΙ ΑΓΧΟΣ

τα utrogestan βοηθάνε πολύυυυυυυυ

το πρελούτον είναι κορτιζόνη ? αν ναι κι αυτή βοηθάει όταν πρέπει!!!

Καλη συνεχεια!

να την χαίρεσαι την κούκλα σου γλυκία μου,αυτά βλέπω&αναπτερώνεται λιγουλάκι το ηθικό μου!!τώρα όσο αφορά το φάρμακο δεν ξέρω αν έχει κορτιζόνη...ξέρω οτι το άνγχος είναι οτι χειρότερο αλλά δύσκολα μπορώ να κάνω κάτι άλλο...πρός το παρών...

531op3.png

Κι εγω επαιρνα UTROGESTAN σε ολη σχεδον τη διαρκεια της εγκυμοσυνης γιατι την εκτη εβδομαδα επαθα μεγαλη αποκολυση λογω ελειψης προγεστερονης.Το μωρακι μου κρεμοταν επι τρεις εβδομαδες κυριολεκτικα απο μια κλωστη γιατι ειχα συνεχως αιμμοραγια πολλες φορες ακατασχετη.

Τελικα χαρη στο γιατρουλη μου που τον λατρευω εχω ενα μπεμπαρο εξι μηνων κουκλο!!! Κανε οτι σου πει ο γιατρος σου και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα!!! Τα αλλα δυο φαρμακα που μου γραφεις δεν τα ξερω αλλα το UTRAGESTAN εμενα με εσωσε κυριολεκτικα. Ειναι προγεστερονη που βοηθα την αναπτυξη του ενδομητριου. Συντηρει δηλαδη ολη την εγκυμοσυνη. Εγω το επαιρνα μεχρι που γεννησα.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

Μη στεναχωριέσαι γλυκειά μου και όλα θα πάνε καλά. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Να σκέφτεσαι θετικά. Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα αλλά να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου και κυρίως να μην αγχώνεσαι. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Με το καλό να αποκτήσεις το μωράκι σου. :lol:

*

Καλη συνεχεια!

κι εγώ είχα πάρει τα Utrogestan λόγω μικρής αποκόλλησης που είχα....

και τώρα όλα σούπερ!!! Ο νινίνος μου είναι τώρα 13 μηνών!

Σε καταλαβαίνω ..να δεις όλα θα πάνε καλά..κι εγώ έτσι ένιωθα...

θέλει υπομονή ηρεμία και πάνω από όλα να ακούμε τον γιατρό μας!

Κι εγώ έκανα ενέσεις proluton depot & έπαιρνα utrogestan για λίγες μέρες μαζί με "ανάπαυση" γιατί είχα σταγόνες αίμα τις πρώτες μέρες της καθυστέρησης (στην αρχή νόμιζα ότι ήταν περίοδος). Μετά έκανα υπέρηχο και είδαμε τον σάκο, το αίμα σταμάτησε και μαζί και τα φάρμακα. Πάντως μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά. Αυτό με τις πολυκυστικές πρώτη φορά το ακούω. Εγώ ανακάλυψα ότι έχω τον μήνα πριν μείνω έγκυος για 2η φορά! Στον γιο μου δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα ούτε στη σύλληψη αλλά ούτε και σε τίποτα άλλο.

5dyVp3.png

linaki22, καλησπερα

εγω δεν ειχα αποκολισση αλλα λογω πολυκυστικων μου ειπε ο γιατρος οτι υπαρχει ελλειψη στη ωχρινη περιοδο και θα χρειαστει να δυναμωσουμε λιγο την προγεστερονη. Μου εδωσε ενεσεις pregnyl,10 αμπουλες καθε 3 μερες, τις πηρα απο για εναμιση μηνα, πριν 3 μερες τελειωσαν. Μου εδωσε και φολλυκο οξυ, κανενα αλλο φαρμακο. Για να διασταυρωσω την θεραπεια αυτη επισκεφτηκα και αλλο γιατρο, οπου μου συνεστησε utrogestan, φολλυκο οξυ, και παιδικη ασπιρινη. Μιλησα με την κολητη μου που ειναι φαρμακοποιος και μου ειπε οτι : το utrogestan στην πραγματικοτητα ειναι πλασεμπο φαρμακο, δεν προσθετει μεγαλη ποσοτητα προγεστερονης και το δινουν για να ηρεμησουν περισσοτερο την ψυχολογια της εγκυου.Στην πραγματικοτητα δεν κανει κατι σημαντικο, αλλα το pregnyl ειναι αρκετα δυνατο, εχει να κανει κατα ποσο δυναμικη θεραπευτικη γραμμη προτεινει ο καθε γιατρος. Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηρα απο μονη μου utrogestan και ο τοτε γιατρος μου ειπε οτι αδικα το πηρες, δεν κανει και πολλα πραγματα..Αυτη την φορα, ο σημερινος γιατρος ειναι πολυ αυστηρος και γενικα δινει ευκολα φαρμακα και εξετασεις (ασχετα που δεν κρατα αρχειο, και θα τον αλλαξω για αυτο το λογο και μονο!!)Αλλα προσωπικα και απο αλλη διασταυρωση απο αλλες μανουλες, ολες κατι παιρνουν..δυνατα ή μη φαρμακα.Ευχομαι να πανε ολα καλα και μην το σκεφτεσαι, οτι ειναι να συμβει...θα συμβει, οτι και να κανουμε..αν ειναι ναρθει ας ερθει..ολα ειναι μεσα στην ζωη.

φιλακια καλη δυναμη

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

καλημέρά&χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν!!!λοιπόν όλες αυτές τις μέρες καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα μ'εμένα να έχω κανονικά πόνους περιόδου,ενώ κάνω αγωγή!!την τετάρτη οι πόνοι έγιναν υπερβολικά έντονοι πήρα τον γιατρό μου&μου έκλεισε ραντεβού για το επόμενο πρωί!πήγαμε σαν μεγάλες παρασκευές&περιμέναμε ν'ακούσουμε τα χειρότερα αλλά...ακούσαμε την ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ!!!!!!!είναι 60 χιλιοστά&ευτυχώς μέχρι τώρα σε πολύ καλό σημείο!όλα είναι μια χαρά μας είπε&οι πόνοι ίσως είναι παλιά κρυώματα που τώρα στην εγκυμοσύνη έρχονται πάλι στη επιφάνεια,θα συνεχίσω τα φάρμακα&τις ενέσεις για άλλες 15 μέρες&μετά πάλι στον γιατρό.θέε μου όλα να πάνε καλά απο δω&πέρα...

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες πάρα μα πάρα πολυ για την συμπαράσταση,τις συμβουλές&τα καλά σας λόγια...ηταν σαν να μου κραταγε η καθε μια σας το χέρι...σας ευχαριστώ!!!

531op3.png

Τις ενεσεις proluton και utrogestan μαζι τις επαιρνα και εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη μου. Με βοηθησαν πολυ, ειχα αποκολληση. Τα utrogestan τα σταματησα στον 4 μηνα. Τις ενεσεις στον 3. Μην ανησυχεις!!!!

• 3 weeks later...
Κι εγω επαιρνα UTROGESTAN σε ολη σχεδον τη διαρκεια της εγκυμοσυνης γιατι την εκτη εβδομαδα επαθα μεγαλη αποκολυση λογω ελειψης προγεστερονης.Το μωρακι μου κρεμοταν επι τρεις εβδομαδες κυριολεκτικα απο μια κλωστη γιατι ειχα συνεχως αιμμοραγια πολλες φορες ακατασχετη.

Τελικα χαρη στο γιατρουλη μου που τον λατρευω εχω ενα μπεμπαρο εξι μηνων κουκλο!!! Κανε οτι σου πει ο γιατρος σου και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα!!! Τα αλλα δυο φαρμακα που μου γραφεις δεν τα ξερω αλλα το UTRAGESTAN εμενα με εσωσε κυριολεκτικα. Ειναι προγεστερονη που βοηθα την αναπτυξη του ενδομητριου. Συντηρει δηλαδη ολη την εγκυμοσυνη. Εγω το επαιρνα μεχρι που γεννησα.

Frinda α σε ρωτήσω κατι? Σου εκανε τιποτα συμπτωματα περιεργα το utrogestan όπως εξάψεις, κυκλοθυμικότητα? Σου ανοιξε την όρεξη?

cIWNp3.png