Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

οτι πιο φριχτο εχω διαβασει

fistikaki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δυστυχώς σε πολλές γωνιές της γής οι τα παιδιά/γυναίκες έχουνε χειρότερη τύχη κι απο τα ζώα :oops:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

ξερετε κατι??? μου φαινεται οτι για λαθος λογους γινονται οι πολεμοι!!! εδαφικες διεκδικησεις, πετρελαια, μαλ@@@ιες... για κατι τετοιο θα γινοταν ποτε ενας πολεμος? θα επαιρνε ποτε κανεις ενα οπλο επειδη σφαξανε ετσι ενα παιδακι??

Τι να σχολιασουμε και τι να πουμε... Καποια πραγματα αδυνατει ο εγκεφαλος μου να τα συλλαβει...

Για τη μανα τι να πω... Ειναι ενας φαυλος κυκλος αυτες οι καταστασεις. Δεν αποκλειεται να υπεστη τα ιδια και χειροτερα. Σε τετοιες χωρες εισαι πιο τυχερος αν εισαι τετραποδο.

ξερετε κατι??? μου φαινεται οτι για λαθος λογους γινονται οι πολεμοι!!! εδαφικες διεκδικησεις, πετρελαια, μαλ@@@ιες... για κατι τετοιο θα γινοταν ποτε ενας πολεμος? θα επαιρνε ποτε κανεις ενα οπλο επειδη σφαξανε ετσι ενα παιδακι??

Σιγά που θα γινόταν!!!!Αφού κανένας δεν θα επωφεληθεί (οικονομικά) από κάτι τέτοιο για ποιο λόγο άραγε να γίνει??Ενώ με τα πετρέλαια κτλ αλλάζει το θέμα...εκεί υπάρχει χρήμα!!! :twisted:

Άλλωστε είναι αυτό που είπε και η gavrias σε πόλλα μέρη της γης η γυναικεία υπόσταση απλά δεν υφίσταται!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Μου θυμισες Κικνακι μια ρηση του Οσκαρ Ουαϊλντ (αν δεν απατωμαι). Ειχε πει: "Οταν ημουν νεος νομιζα οτι το πιο σημαντικο πραγμα σ΄αυτον τον κοσμο ειναι το χρημα. Τωρα στα γεραματα...σιγουρευτηκα..."

Ετσι ειναι, δυστυχως. Πολεμοι γινονται μονο στο ονομα του χρηματος κι οχι για ευγενεις σκοπους. (αλλο αν του καθε πολεμου του φορανε ταμπελακι π.χ "Υπερ βωμων και εστιων", "για εξαλειψη της τρομοκρατιας", "για εξαλειψη πυρηνικων δοκιμων" μυδια... )

Jean δίκιο έχεις ο Όσκαρ Ουάϊλντ το είπε αυτό και ήξερε πολύ καλά γιατί το έλεγε.

Αλλωστε καθημερινά κι εμείς "βλέπουμε" πόσο δίκιο είχε!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Αυτό το θυμάστε;

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών στη Σομαλία, που καταδικάστηκε σε εκτέλεση δια λιθοβολισμού, κατηγορούμενη για μοιχεία μετά τον βιασμό της.

Όπως αναφέρει η UNICEF, η Αΐσα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο στάδιο της πόλη Κισμάγιο την 27η Οκτωβρίου, παρόντων χιλιάδων θεατών. Ο βιασμός του κοριτσιού έγινε από τρεις άντρες, ενώ πήγαινε να επισκεφθεί τη γιαγιά της στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Μετά το δραματικό γεγονός, η κοπέλα στράφηκε προς τους τοπικούς ισλαμιστές ηγέτες για βοήθεια, αυτοί όμως, όχι μόνο δεν της προσέφεραν βοήθεια, αλλά την κατηγόρησαν για μοιχεία.

«Το συμβάν υπογραμμίζει την ακραία φύση της βίας, που ασκείται σε βάρος των παιδιών και των γυναικών στη Σομαλία, κι εντείνεται από την αυξανόμενη αναρχία» ανέφερε η επιτετραμμένη του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις.

«Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών αρχών να σταματήσουν τις παραβιάσεις αυτές και να διασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των παιδιών» πρόσθεσε.

df306542d5.pngbb1d25814b.png

οσα χρονια και να περασουν, ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ θα ειμαστε!!!! καπου, παντα ενα κοριτσακι,μια γυναικα θα κακοποιειται !!!! αναθεμα τους πολιτισμους μας........ :evil:

Διαφημίσεις

Απίστευτο ! Βάρβαρο ! Φρικιαστικο !

Αυτή η μάνα πως το έκανε αυτό στο κοριτσάκι της !!!

:evil::evil::evil::evil:

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

8 μέρες έχουμε 2009..

στο Αφγανισταν δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει προοδος, όλα είναι στάσιμα και κυριώς τα μυαλά.

οτι πιο κτηνώδες εχω ακούσει..κρίμα..

Τι να σχολιασουμε και τι να πουμε... Καποια πραγματα αδυνατει ο εγκεφαλος μου να τα συλλαβει...

Για τη μανα τι να πω... Ειναι ενας φαυλος κυκλος αυτες οι καταστασεις. Δεν αποκλειεται να υπεστη τα ιδια και χειροτερα. Σε τετοιες χωρες εισαι πιο τυχερος αν εισαι τετραποδο.

:evil::evil::evil:

age.png

8 μέρες έχουμε 2009..

στο Αφγανισταν δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει προοδος, όλα είναι στάσιμα και κυριώς τα μυαλά.

AYTO ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!! :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Κοιταζω τα παιδια μου και τρεμω..........................................

Κριμα η ψυχουλα του :cry::cry::cry::cry::cry:

Κοινωνιες ΖΩΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

8 μέρες έχουμε 2009..

Λυπάμαι

αλλά αφού διάβασα μόνο την επικεφαλίδα και είδα την φωτογραφία του κοριτσού το έσβησα αμέσως.....

Δεν θέλω καν να μάθω πως έγινε..

Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ον πάνω στον κόσμο, έχει την δύναμη κάποιες φορές να κάνει τα πιο όμορφα πράγματα αλλά και και άλλες να αυτοκαταστραφεί...

Τι να πρωτοεκφράσω:

Βιασμοί, παιδεραστία, ξύλο, φόνος, βασανισμός ζώων..

Καλύτερα να μην δω άλλα..

Έχω 1 παιδί να αναθρέψω και τρέμω και μόνο στην σκέψη, στην κυριολεξία, για το τι θα συναντήσει σ'αυτόν τον απαίσιο κόσμο.

433965qzur0la2nd.gif

θυμήθηκα τώρα στην Ιαπωνία που μέχρι πρόσφατα δένανε λέει τις πατούσες των κοριτσιών σφιχτά τόσο που ατροφούσαν και στενεύανε για να είναι πιο ποθητά κια ερωτικά :shock::shock::shock::roll: (το βάδισμα του λωτού λέγεται?? ή κάτι τέτοιο )

Ε Λ Ε Ο Σ αυτές δεν είναι μάνες, με κάτι τέτοια σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να γίνεται επιλογή των υποψήφιων γονιών...............

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: "Λύτρωσή τους η φωτιά"

Του Ενρίκο Πιοβεζάνα

Κάθε δύο μέρες, μια Αφγανή γυναίκα αυτοπυρπολείται για να ξεφύγει από το πεπρωμένο της. Η Φατέλα, 15 ετών, κείτεται σ' ένα κρεβάτι νοσοκομείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν. Το κορμί της είναι γεμάτο εγκαύματα. Μιλάει με φωνή που μόλις ακούγεται: "Ο άντρας μου, με χτυπάει πάντα. Προσπάθησα να το σκάσω, αλλά εκείνος το κατάλαβε. Με χτύπησε και μου πήρε τη "μπούρκα" μου (τη φορεσιά των Αφγανών γυναικών) λέγοντας ότι έτσι δεν θα ξανάβγαινα από το σπίτι. Τότε κι εγώ έριξα πάνω μου βενζίνη και έβαλα φωτιά".

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αφγανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το 2004, μόνο στη Χεράτ, 184 γυναίκες αυτοπυρπολήθηκαν. 60 από αυτές είναι νεκρές. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε δύο μέρες, χωρίς να υπολογίζουμε τις περιπτώσεις που δεν έχουν δηλωθεί, από φόβο ή από ντροπή.

Πολλές απόπειρες αυτοκτονίας δεν οφείλονται στη βία και στη κακομεταχείριση: είναι απελπισμένες προσπάθειες αντίστασης ενάντια στην προ- ισλαμική παράδοση που υποχρεώνει τις χήρες να παντρεύονται με τους κουνιάδους τους. Στο γραφείο του Υπουργείου Γυναικών, στην Καμπούλ, συναντάει κανείς χήρες πολέμου που βρίσκονται στο χείλος της απόγνωσης: "Θέλω να ξαναπαντρευτώ, αλλά ο κουνιάδος μου δεν με αφήνει: θέλει να παντρευτώ τον ίδιο και μου είπε ότι αν παντρευτώ κάποιον άλλον θα με σκοτώσει. Αν όμως με εξαναγκάσει, θα σκοτωθώ από μόνη μου", λέει η Σάχρα, 22 ετών.

Η Σοράγια, 24 ετών, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. "Η οικογένεια του θανόντος συζύγου μου επιμένει ότι πρέπει να παντρευτώ τον ανάπηρο 13άχρονο αδελφό του. Όταν είπα ότι δεν θέλω, ο πεθερός μου με έδειρε".

Ο ισλαμικός νόμος δεν υποχρεώνει τις χήρες να παντρευτούν τους κουνιάδους τους. Αυτή η παράλογη αξίωση είναι ριζωμένη στην πιο συντηρητική προ-μουσουλμανική αφγανική παράδοση.

Η πτώση του καθεστώτος των Ταλεμπάν δεν έφερε σπουδαία βελτίωση στη ζωή των Αφγανών γυναικών. Κι αυτό συνέβη όχι μόνο εξαιτίας των αναζωογονημένων προ-ισλαμικών παραδόσεων, αλλά και εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνητικών θεσμών, παρ' όλες τις διακηρύξεις και τις συνταγματικές εγγυήσεις. "Οι τοπικές δημόσιες αρχές δεν γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών, τουλάχιστον στα χαρτιά, κι αντί να τις βοηθήσουν, χειροτερεύουν την κατάσταση", μας λέει ο Μοχάμαντ Αζάμ, δικαστής στη Χεράτ. "Σ' αυτή τη χώρα οι γυναίκες που φεύγουν από το σπίτι για να σωθούν από τη βία των συζύγων τους, συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Και τις αφήνουν ελεύθερες μόνο αφού τις συνοδεύσουν και πάλι κοντά στον άντρα τους."

Έτσι, οι γυναίκες του Αφγανιστάν μένουν κλεισμένες στο σπίτι και ονειρεύονται, ακούγοντας τη "Φωνή των Γυναικών", ένα ραδιοφωνικό σταθμό αφιερωμένο στην πάλη για τα δικαιώματά τους. Εδώ και λίγες εβδομάδες, ξανάρχισε να λειτουργεί, χάρη στη βοήθεια μιας γερμανικής οργάνωσης. Μόνο όμως στην περιοχή της Καμπούλ: δυστυχώς το σήμα της "Φωνής των Γυναικών" δεν φθάνει μέχρι τη Χεράτ, όπου οι γυναίκες συνεχίζουν να αυτοπυρπολούνται.

http://www.femnetsalonica.gr/afgannistan2.htm

Περπατούσαν για το σχολείο στην Κανταχάρ και συζητούσαν για ένα διαγώνισμα που έπρεπε να δώσουν, όταν δύο άνδρες πάνω σε μια μηχανή πέρασαν από δίπλα τους και πέταξαν σπρέι στα πρόσωπά τους. Το δέρμα της 16χρονης Ατίφα Μπίμπα άρχισε να καίγεται. Οταν μια φίλη της έσπευσε να τη βοηθήσει, έριξαν σπρέι και σ' αυτήν. Κι ύστερα σε μια άλλη. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ένα κορίτσι να τυφλωθεί και άλλα δύο να παραμορφωθούν.

Το έγκλημα των κοριτσιών ήταν ότι πήγαιναν σχολείο. Και δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο επεισόδιο. Οπως γράφει ο Κλάνσι Τσάσεϊ στην «Guardian», οι συνθήκες για τις γυναίκες του Αφγανιστάν επιδεινώνονται διαρκώς. Κι όσες τολμούν να αμφισβητήσουν δημοσίως την παραδοσιακή τάξη τρέμουν για τη ζωή τους.

Η αφγανή βουλευτής Σουκρία Μπαρακζάι, μητέρα τριών κοριτσιών, δέχεται συνεχώς απειλές επειδή υπερασπίζεται τις γυναίκες. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει να φεύγεις από το σπίτι το πρωί και να μην ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις», λέει στο δημοσιογράφο. «Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν μπορώ να σταματήσω τη δουλειά μου, επειδή υπάρχει κίνδυνος να με σκοτώσουν».

Η Μπαρακζάι δεν έχει καμιά βοήθεια από την κυβέρνηση. Και οι συνομιλίες που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με τους Ταλιμπάν την ανησυχούν πολύ, όπως ανησυχούν και άλλες γυναίκες. Οπως λέει μια άλλη γενναία βουλευτής, η Σινκάι Καροχαϊλ, «δεν θέλουμε να θυσιαστούμε εμείς για να υπάρξει ειρήνη με τους Ταλιμπάν».

Οσο οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν, απαγορευόταν στις γυναίκες τόσο να δουλεύουν, όσο και να βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς ανδρική συνοδεία. Αλλά και τώρα, οι Ταλιμπάν επιτίθενται συνεχώς σε σχολεία και επιχειρήσεις που διευθύνουν γυναίκες.

http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp?id=1595992

afgang2.jpg

Οι μάνες στο Αφγανιστάν δεν έχουν δικαιώματα ούτε στη ζωή, ούτε στα παιδιά τους.Δε μπορούμε να τις κρίνουμε με τα κριτήρια που θα κρίναμε έναν άνθρωπο που έχει λόγο στην τύχη και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους γιατί δεν έχουν λόγο σε τίποτα.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν εκτελούνται με λιθοβολισμό και άλλους τρόπους αν κάποιος τις βιάσει...

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν εντιμετωπίζονται ουτε κάν σαν ζώα γιατί αυτά τα θεωρούνε πολύτιμα.Οι γυναίκες είναι κάτι αδιάφορο για τους Αφγανούς..

Αυτό που με σοκάρει δεν έιναι γιατί αυτές οι μάνες δεν αντιδρούνε ( πώς να αντιδράσει ένας τρομοκρατημένος άνθρωπος?) αλλά ότι εμείς οι άλλοι λαοί οι "πολιτισμένοι" απλώς το παρακολουθούμε.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι