Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όταν η "μαμά" μένει μόνη της...

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες.

Μόλις έμαθα οτι τελικά ο άντρας μου θα πάει σε ένα ταξίδι (είναι μόνιμος στο πολεμικό ναυτικό) το οποίο κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε αλλα τελικά δεν τα καταφέραμε. Φεύγει σε 10 μέρες κ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα επιστρέψει μέσα Απρίλη. Εγώ γεννάω περίπου 20/5. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν (διαμόρφωση δωματίου, διάφορες αποφάσεις κλπ) κ εγώ θα είμαι μόνη μου, γονείς κ πεθερικά είναι κοντά αλλά όλες ξέρετε οτι δεν είναι το ίδιο. Πάντα σκεφτόμουν θετικά κ τώρα πίστευα οτι τελικά θα το γλιτώναμε αλλά δυστυχώς...

Ξαφνικά αγχώθηκα, φοβάμαι, στεναχωριέμαι όλα μαζί....ξέρω οτι δεν κάνει καλό στο μωράκι μας αυτό αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω...

Διαφημίσεις

mirtoula,όλα θα πάνε καλά και εσύ θα έχεις μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψεις πόσο δυνατή είσαι!Τα πράγματα τώρα σου φαίνονται δύσκολα,αλλά όλα θα γίνουν.Θα κάνεις π.χ. εσύ την έρευνα αγοράς για το παιδικό δωμάτιο κτλ.,θα πηγαίνεις κανονικά για τις εξετάσεις σου και θα παρακολουθείς την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σου και γενικά θα φροντίσεις για ό,τι χρειάζεσαι εσύ ή το μωράκι σου.Επίσης μην ξεχνάς πως ένα ταξίδι,είναι ένα ταξίδι.Θα έχεις τις συμβουλές και τη συμπαράσταση του άντρα σου,έστω από μακρυά (θα του είναι το ίδιο δύσκολο που φεύγει,ίσως και περισσότερο!)και όταν με το καλό έρθει,θα υποδεχθείτε μαζί το μωράκι σας.

Άσχετο:Είμαστε ακριβώς στην ίδια ημέρα εγκυμοσύνης,αλλά εγώ έχω ΠΗΤ 10 μέρες μετά.Θα γεννήσεις με καισαρική;

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Ναι Μάγδα θα γεννήσω με καισαρική λόγω μυωπίας, νορμαλ η ΠΗΤ μου ηταν περιπου 31/5.

Κοίτα ταξίδια μεγάλα έχουμε ξαναζήσει...με το αποκορύφωμα πάλι 3,5 μήνες την άνοιξη (που ετοιμάζαμε το γάμο μας....κ κάποια δυσάρεστα γεγονότα να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα....) κ ξέρω οτι αντέχω....αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικό.....κ σαφώς ξερω οτι κ για εκείνον είναι το ίδιο δύσκολο κ ίσως ακόμα χειρότερο. Δεν θα παραιτηθώ εννοείται αλλά είναι δύσκολο

mirtoula δύσκολη κατάσταση!!!καταλαβαίνω γιατί κι εμένα όταν λείπει ο δικός μου έστω και ένα βράδυ ψιλοτρελαίνομαι.

Εφόσον το έχεις ξαναπεράσει, είναι γνωστό σε εσένα ( τί να πω?προσπαθώ λόγια παρήγορα να βρω..)ξέρω, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εφόσον αυτή είναι η δουλειά του άντρα σου ήξερες κάτι τέτοια σενάρια ότι θα σου τύχουν..

δεςτο από την θετική πλευρά, ότι όταν μπεις στο μήνα σου θα είναι εδώ, θα είναι δίπλα σου την πιο κρίσιμη στιγμή..φαντάζεσαι να έλειπε όταν γεννούσες?

Ευτυχώς έχεις κοντά σου και μάνα και πεθερά, όπου θα σε βοηθήσουν πολύ και από την άλλη εδώ στο φόρουμ ξέρεις πόσο θα βοηθηθείς? θα είναι η καθημεριινή σου παρέα...

Μυρτούλα Καλή Χρονιά!!!!!! 20/5 γέννησα και εγώ την κουκλίτσα μου! Λοιπόν όπως σου λένε τα κορίτσια, αυτό θα σε κάνει πιο δυνατή, και θα είναι καλύτερα να λείπει τώρα παρά όταν γεννησεις, που εκεί πραγματικά θα τον θες δίπλα σου έστω σαν παρουσία. Όσον αφορά το δωμάτιο, σκέψου το εξής, το μωρό σου για τους 2 πρώτους μήνες (τουλάχιστον) θα κοιμάται μαζί σας οπότε θα το έχεις στη καλαθούνα. Έτσι θα έχεις χρόνο αφού επιστρέψει ο άντρας σου να ετοιμάσετε το δωμάτιο του. Μόνο αν θες να πάρεις ένα καρότσι, ίσως αυτό να έχεις περισσότερο ανάγκη όταν γεννήσεις. Και όντως στο πάρεντς θα έχεις καθημερινή παρεούλα και δεν θα καταλάβεις καθόλου πότε θα περάσει ο καιρός!! Το μωράκι ξέρουμε τι είναι, ή θα μάθεις κατα το τέλος Ιανουαρίου? Πάντως να μη στεναχωριέσαι γιατί θα ήταν άδικο για το μπεμπάκι να νιώθει τη μανούλα του στεναχωρημένη.

Καλή δυναμη σου εύχομαι!!!!!!!!

καλη μου μη στεναχωριεσαι καλυτερα τωρα παρα στην γεννα.

λοιπον θα σου πω σε εμενα τη συνεβει, οταν ημουν εγκυος στην Μαρινουλα μου καλεσαν τον αντρα μου επιστρατο ειμουν στον μηνα μου και κλαμα :(:( δεν μπορουσα να πιστεψω οτι θα γεννησω και αυτος θα λειπει λοιπον γυρισε τελικα ημερα Παρασκευη και Σαββατο βραδυ μου εσπασαν τα νερα :D το παιδακι μου περιμενε τον μπαμπα του :wink:

Σου τα είπαν όλα τα κορίτσια.

Κι εγώ ήμουν μόνη 3 μήνες, από τον 4ο ως στον 7ο κι εντάξει ήταν κάπως στενάχωρα μερικές φορές.

Υπάρχει κάποια φίλη να μείνει μαζί σου?Και το οτι έχεις τους δικούς σου κοντά είναι πολύ σημαντικό.

Μπορείς να πας πχ με τη μαμά σου ή μια κολλητή σε μια από τις επισκέψεις στο γιατρό

να ζητήσεις από τον πατέρα/πεθερό να κάνει μια "αντρική δουλειά", ξέρεις λάμπες, βρύσες κλπ :D

Κι αν το δεις αλλιώς είναι μια ευκαιρία να δεις όλες σου τις φίλες

τώρα που και χρόνο έχεις και δε χρειάζεται να γυρίσεις για να μαγειρέψεις, να σιδερώσεις πουκάμισα, να διπλώσεις καλτσες...

Μην κλειστείς μέσα και μην αφήσεις να σε πάρει απο κάτω!

Το δωμάτιο και όλες οι ετοιμασίες μπορούν να γίνουν και μετά.

Για αρχή μια καλαθούνα να κοιμάται και μερικά ρουχαλάκια είναι αρκετά.

Και να μπαινεις εδώ να τα λέμε, για μένα το φόρουμ ήταν η καλύτερη παρέα,

για την ακρίβεια τότε κόλλησα, που είχα χρόνο και δεν είχα παρέα.

Κι εδώ είναι η καλύτερη παρέα για μια εγκυούλα!!

Διάβασε, ενημερώσου, για την εγκυμοσύνη και κυρίως το θηλασμό

κι όταν έρθει το μωράκι σου θα είσαι έτοιμη!!

Με το καλό!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες....

Δεν θέλω να με πάρει απο κάτω πιο πολύ για το καλό του μωρού μας.

Ηθελα τόσο πολύ να ζήσουμε μαζί όλη την εγγυμοσύνη, οκ ήξερα το επάγγελμα κ τις αναποδιές αλλά ήθελα πάντα να σκέφτομαι θετικά...μέχρι τώρα τα πάντα έστρωναν έστω κ τελευταία στιγμή(με εξάιρεση το γάμο μας που το καράβι πάλι έλειπε με αποτέλεσμα κανένας φίλος ή συνάδελφος του να μην είναι εκεί)...τώρα χάλασαν....τι να κάνουμε...

Οι δουλειές τύπου λάμπα/βρυση κλπ είναι το μόνο που δεν με πειράζει...

Με πειράζει η παρέα, οτι θα κοιμάμαι μόνη μου, οτι θα είμαι μόνη μου. Οι γονείς κ οι φίλοι είναι πολύτιμοι δεν αμφιβάλλω καθόλου...αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικαταστάτες.

Μυρτώ συμφωνώ με ότι σου είπαν τα κορίτσια!

Το δωμάτιο δεν είναι θέμα γιατί καλύτερα να το κάνετε μετά όταν θα έρθει ο σύζυγος. Τώρα να πάρεις τα βασικά έστω με την μητέρα σου δεν πειράζει. Μάλλον καλύτερα είναι από το να τραβολογάς τον δικό σου για ζιπουνάκια γιατί και μένα μάλλον κλάταρε. Αν είχα μαμά κοντά ή αδερφή θα πήγαινα στα περισσότερα με αυτήν.

Να σκέφτεσαι θετικά και να ξέρεις ότι εδώ στο parents θα βρεις πολύ καλή παρέα. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Κοριτσακι μου κι εμενα ο άντρας μου ειναι ναυτικός και βγήκε σε άδεια αρχες του ένατου...ε σε πληροφορω μια χαρα θα τα κάνεις όλα μονη σου και τα πιο σημαντικά θα τον περιμένεις να τα κάνετε μαζί....ετσι κι αλλιως αυτα γινονται απο τον 7ο και μετά. Για τις πιο δυσκολες δουλειες θα εχεις τον μπαμπά ή αδέρφια, ξαδέρφια κτλ. Δεν υπάρχει λόγος στεναχώριας! Εμενα τώρα που ειναι εδω και παρακαλάω να πάει στο καράβι.... :lol::lol::lol:

σε καταλαβαίνω απόλυτα ....και ο δικός μου στο πολεμικό ναυτικό είναι ,ευτυχώς όμως σε εμάς έγινε το ανάποδο ,όταν έμεινα έγκυος πήρε την καλύτερη μετάθεση που θα μπορούσε να πάρει χωρίς να το κυνηγήσουμε και σωθήκαμε από την φρεγάτα και από πολλά μα πολλά ταξίδια .είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορούνε εύκολα να μας καταλάβουνε .εύχομαι να έχεις δίπλα σου δικούς σου ανθρώπους και αν δεν έχεις είναι μακριά πήγαινε στους γονείς σου αυτούς τους μήνες .οι δουλείες γίνονται και μετά την γέννηση του παιδιού όμως χρειάζεσαι βοήθεια τώρα στην κατάσταση σου και να μην νιώθεις μόνη .εγώ αυτό θα έκανα θα πήγαινα στα Τρίκαλα στους γονείς μου .αλήθεια που είναι σε πιο καράβι μην μου πεις στην μπουμπουλινα!!!Για το συναισθηματικό κενό που θα νιώθεις χωρίς τον άντρα σου δεν μπορώ να σου πω τίποτα γιατί καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο ότι και να σου πούμε και η λέξη υπομονή μου σπάει τα νεύρα να την ακούω πόσο να την λέω ….

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Σε φρεγάτα είναι κ εμένα στον Κουντουριώτη.....τους έχουν @@@@ στα ταξίδια.........το 2008 εγραψαν πάνω απο 200 πλεύσιμες...κάτι λίβανοι, κάτι νατοικές κάτι σκοπούν κάτι ασκήσεις.....δε λες που προλάβαμε να παντρευτουμε κ να κάνουμε κ παιδί.......

Διαφημίσεις

Εμένα ήταν στην μπουμπουλινα και ευτυχώς πήγε σε ναρκαλιευτικό εδώ και μήνες αλλιώς δεν θα ήταν καθόλου εδώ λόγο όσων είπες .εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο Στράτος λένε και έχουν δίκιο .το Κουντουριώτη το αλλάζει η μπουμπουλινα ξέρω στα ταξίδια έρχεται το ένα φεύγει το άλλο .εγώ φοβόμουνα ότι δεν θα πιάναμε παιδί με τα ταξίδια και τις βάρδιες όλα πάνω στις μέρες μου .τώρα ευτυχώς είναι εδώ αλλά και πάλι μια μια οι βάρδιες λες και είναι καινούργιος και άγαμος .τέλος πάντων γάμο πολιτικό κάναμε γιατί δεν μπορούσαμε να οργανώσουμε κάτι πιο μεγάλο …καταλαβαίνεις τον λόγο .προσπαθώ να παίρνω ήρεμα ότι και να τύχει γιατί αλλιώς θα με τρελάνουν…

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Ναι κάπως έτσι πάνε αυτά τα δύο, σκατζάρει το ένα το άλλο. Ο άντρας μου βλέπεις είναι καλός κ "υπόδειγμα" κ παρόλο που ζήτησε μετάθεση την κατάλληλη εποχή δεν του τι δώσανε. Εμ του λεω κ εσυ τι θες κ εισαι τόσο καλός? να τι παθαίνεις τώρα... Εδώ δεν υπέγραψε αναφορά σε κανέναν ρε ο κυβερνήτης (ήταν άλλοι 2 νομίζω με έγγυες γυναίκες που γεννάν νωρίτερα κ απο εμένα κ ένας ακόμα που δεν ξέρω τι είχε) γιατι δεν έχουν λέει άτομα...

Για να καταλάβεις ο κυβερνήτης ήθελε να του βάλει επισημη στολή κ να τον βάλει να σφυρίξει (σηματωρός είναι) κ να τον φωτογραφίσουν κ να τον ηχογραφήσουν για να τον εχουν για υπόδειγμα στη διοίκηση λεει, τώρα βέβαια που δεν υπέγραψε την αναφορά δεν πρόκειται να κάνει το "μοντέλο" ο καλός μου, μουλάρωσε κ με το δίκιο του....

Πάντως αν σκέφτεσαι για "ναυτικό" δωμάτιο εεε πρέπει να δεις τι έκανε η yogini!

Ένα πολύ όμορφο δωμάτιο για ένα μικρό καπετάνιο! :D

Ξέρεις και τι άλλο σκέφτηκα?

Μπορείς να δεις πολλά βρεφικά είδη από το ιντερνετ και να διαλέξεις τι σου αρέσει

ακόμη και να το αγοράσεις χωρίς να χρειαστεί να πας πουθενά.

Βέβαια ξέρω, είναι η όλη διαδικασία-εμπειρία της εγκυμοσύνης που θέλεις να περάσετε μαζί

κι όχι τόσο τα πρακτικά θέματα, ε?

Δε θα έρθει καθόλου?Θα λείπει συνεχόμενα δηλαδή αυτό το διάστημα?

Θα μπορούσες να πας εσύ κάπου να τον βρεις ίσως?

Ή θα είναι συνέχεια σε καράβι?Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν γι'αυτό ρωτάω.

Επίσης θα μπορούσες να πας σε συναντήσεις που κάνουν τα μέλη του φόρουμ.

Κι εγώ την πρώτη φορά που πήγα ήμουν έγκυος.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω κάπου να τον βρώ, αλλά ούτε κ να έρθει εκείνος. Είναι πολεμικό ναυτικό κ όχι εμπορικό, οπότε τέτοιες "χάρες" δεν γίνονται εκτός σπάνιων περιπτώσεων.

Χτες που το συζητούσαμε καταλήξαμε στο να πάμε να δούμε έπιπλα (ετσι κ αλλιώς είχαμε καταλήξει σε ποια μαγαζιά θα πάμε) κ να τα παραγγείλουμε αλλά να ζητήσουμε να μας τα στείλουν άφού επιστρέψει κ εκείνος πίσω. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρίσει πρίν το Πάσχα οπότε αν τα έπιπλα υπάρχουν ένας μήνας είναι αρκετός για καρότσια, ρουχαλάκια, βάψιμο δωματίου κλπ.

Τώρα για τον ψυχολογικό παράγοντα........θα πέσουν όλοι πάνω μου κ ή που θα με βοηθήσουν ή που η πολλή φροντίδα θα μου σπάσει τα νεύρα...δεν τα μπορώ πολύ πολύ εγώ κάτι τέτοια...

και εμενα ο αντρας μου ειναι ναυτικος,,στην πρωτη εγκυμοσινη ηταν στην γραμμη πατρα-ιταλια ,ολα τις εξετασεις ,τις αγορες και την διακοσμηση τα εκανα μονη μου.

και στην γεννα δεν ηταν εδω γεννησα μια μερα πριν παρει την αδεια του,ευτυχος που ειχα την κουμπαρα μου να κατσει μαζι μου την πρωτη νυχτα ...πιο δυσκολα ηταν γιαυτον παρα για μενα.

ελπιζω σε αυτη την γεννα να προλαβει να παρει αδεια πριν γεννησω αλλιως βλεπω να εχω και την κορη μου στην αιθουσα τοκετου :wink: