Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΛΙ ΑΓΧΟΣ!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και κάθε ευτυχία! Πάνω απ' όλα να είναι γερά τα πλασματάκια μας και εμείς για να μπορούμε να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο! Επανήλθα με νέες απορίες και παρακαλώ τις πιο έμπειρες μανούλες να βοηθήσουν ακόμη μία φορά!

- Ο μπεμπάκος μου γεννήθηκε στις 23/10, δηλαδή τώρα είναι 2μ και 10 ημ. περίπου. Επειδή γεννήθηκε στις 35εβδ. και 4 ημ. πώς υπολογίζουμε το τί πρέπει να κάνει; Εννοώ ότι υποτίθεται πως είναι πιο μικρούλης από την ημερομηνία γέννησής του; Γιατί διάβαζα εδώ κάτι θέματα και μιλούσατε για διορθωμένη ημερομηνία; Τί εννοείτε ακριβώς;

- Έχω έναν οδηγό που περιγράφει τί πρέπει να κάνει το μωράκι ανά μήνα. Ο δικός μου είναι πολύ ζωηρούλης, καρφώνει με τα μάτια, χασκογελάει συνεχώς - όταν δεν έχει κολικούς πάντα ! - και γενικά δείχνει μια χαρούλα. Στον οδηγό όμως έλεγε ότι όταν είναι 2 μηνών πρέπει να χαζεύει τα χέρια του. Ο δικός μου δεν τα χαζεύει καθόλου. Αντιθέτως, δείχνει να ξέρει να τα χρησιμοποιεί. Δηλαδή πιάνει και με τα 2 χεράκια το μπιμπερό, με ακουμπάει στο πρόσωπο κ.λ.π. Είναι κάτι ανησυχητικό που δεν τα χαζεύει;;; Στο βιβλίο έμοιαζε να είναι κομβικό σημείο το να χαζεύει τα χέρια του...

- Ο μπεμπης είναι πολύ λαίμαργος, με αποτέλεσμα κάθε φορά που τρώει να καταπίνει αέρα. Αποφασίσαμε με την παιδίατρο να του δίνουμε το frisolac comfort που είναι πιο παχύρευστο και δεν κατεβάζει τόσο αέρα. Πράγματι, αέρα δείχνει να μην κατεβάζει καθόλου αλλά έχει τρελλά ... αέρια (συγγνώμη κιόλας :D ) και υποφέρει από κολικούς. Είχε καμία σας παρόμοια εμπειρία; Δεν θέλω να του αλλάξω ξανά γάλα... Εντωμεταξύ, κατά τις 9 το βράδυ που είναι η ώρα που έχει και πόνους αλλά και πεινάει, όταν πάω να τον ταϊσω, γίνεται χαμός. Από τη μία γραπώνει το μπιμπερό από την πείνα, από την άλλη κατεβάζει 3-4 γουλιές, κάνουν τρελλό θόρυβο τα εντεράκια του και αρχίζει τις τσιρίδες και χτυπιέται! Πίνει τελικά όλο το γαλατάκι του ο καημένος, αλλά με 1000 διακοπές. Είναι φυσιολογική αντίδραση αυτή; Μία φορά τη μέρα το κάνει, πάντα στο ίδιο γεύμα.

Το ξέρω ότι σας πρήζω ακόμη μία φορά αλλά είναι τόσες πολλές οι απορίες και τα άγχη... Αλήθεια, πότε αρχίζει να βελτιώνεται η κατάσταση από θέμα άγχους;;; Ή μήπως επιδεινώνεται όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν;;; Αχχχ, έμπειρες μανουλίτσες τα φώτα σας!!!!

Διαφημίσεις

Κατ'αρχήν θα σου έλεγα κάτι που το ξέρεις ήδη:

Δε χρειάζεται άγχος!!! :lol:

Για τα πρόωρα μωράκια από όσο ξέρω, για να υπολογίσεις την ηλικία της ανάπτυξής τους, υπολογίζεις από τότε που θα γεννιόντουσαν "κανονικά", δηλαδή στις 40 εβδομάδες. Αλλά δεν το γνωρίζω καλά το θέμα...

Τα βιβλία πάντως λένε πολύ γενικά πράγματα για το τι κάνουν τα μωρά σε δεδομένες φάσεις της ανάπτυξής τους και δεν μπορεί να πιάσει όλα τα μωράκια. Το δικό σου μπορεί να μη χαζεύει τα χέρια του, ή μπορεί να μη φάει τα πόδια του, μπορεί να μη μπουσουλήσει και να περπατήσει κατ'ευθείαν, ή μπορεί να το κάνει αύριο, ποτέ δεν ξέρεις.

Αν ο παιδίατρος που το παρακολουθεί σου λέει πως όλα είναι εντάξει, δε νομίζω πως χρειάζεται να τσεκάρεις με το βιβλίο τι ακριβώς περιγράφει και να το περιμένεις από το μωράκι σου. Δες το σε γενικές γραμμές.

Τους κολικούς που λες τους είχε και πριν του αλλάξεις το γάλα και του δώσεις το comfort ή πιστεύεις πως οφείλεται στο γάλα αυτό;;;; Για τη λαιμαργία που λες πιστεύω πως θα μάθει μόνος του σιγά σιγά να το χειρίζεται το θέμα και θα τρώει πιο ανθρώπινα :lol:

Οι απορίες και οι αγωνίες πάντως δε νομίζω να τελειώνουν ποτέ...

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Καλή χρονιά!

Καλή χρονιά και ευχαριστώ για την απάντηση!!!! Η παιδίατρός του λέει ότι είναι σούπερ το μωρό, απλά εγώ είμαι φύσει αγχώδης και σκέφτομαι όλα τα χαζά του κόσμου!!!

Όσο για τους κολικούς, πάνω κάτω τους εμφάνισε λίγο πριν την αλλαγή του γάλατος, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω αν φταίει το comfort γι αυτό ή αν τους επιδείνωσε... Τα πολλά αέρια είναι ένδειξη κολικών, έτσι δεν είναι; Ή λάθος έχω καταλάβει; οι κολικοί δεν είναι κάτι σαν υπερσυσσώρευση αερίων στο εντεράκι τους;;;

Από ότι θυμάμαι, οι κολικοί λένε ξεκινάνε από τις 3 εδομάδες, είναι χειρότεροι γύρω στους 3 μήνες και μετά εξασθενούν...

Αλλά κι αυτό δεν είναι φιξαρισμένο για όλα τα μωρά... Πάντως γενικά παιδεύονται στην αρχή με τα αέρια τους, εσύ φρόντισε να το βάζεις να ρεύεται όταν τρώει, και να το ξαπλώνεις να παίζει στην κοιλίτσα του, ή πάνω στο μπράτσο σου με την κοιλίτσα γιατί φαίνεται να ανακουφίζονται έτσι.

Και κουράγιο, όλα αυτά περνάνε...

Καλή χρονιά κι από μένα!

Ό,τι περιγράφεις μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό :wink:

Το frisolac comfort το έδωσα στην μικρή μου σε συνδυασμό με το απλό όταν ήταν 4 μηνών. Μετά από μία εβδομάδα αφού το ξεκινήσαμε είχε ακριβώς την ίδια αντίδραση. Δεν ήταν κολικοί φυσικά σε τέτοια ηλικία. Απλά το εντεράκι της ήταν και είναι λίγο ευαίσθητο σε οποιδήποτε αλλαγή... Μετά από δύο εβδομάδες περίπου έστρωσε. Καταλαβαίνω απόλυτα τα άγχη σου(είμαι κι εγώ πολύ αγχώδης..) αλλά τελικά τις περισσότερες φορές τσάμπα αγχωνόμαστε :roll: Ακολούθησε τις οδηγίες του παιδιάτρου σου και εφόσον εκείνος όλα τα βρισκει καλά, χαλάρωσε και απόλαυσε τις στιγμές με το ζουζούνι σου :wink:

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Καλη χρονια και αγχος δεν χρειαζεται.

Εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι αυτο με την διορθωμενη ηλικια..

Ισως γιατι εχω το παραδειγμα της "νυφης" που γεννηθηκε μια μερα νωριτερα απο το γιο μου αλλα ηταν 30 εβδομαδων(???) Το μονο που θα σου πω ειναι οτι πριν κατι μηνες ελεγε ολοκληρο τραγουδακι και ο γιος μου δεν λεει ακομα.

Το καθε μωρακι εχει τους δικους του ρυθμους αναπτυξης σε ολους τους τομεις. Ουτε ειναι απαραιτητο το μωρο σου να "χαζευει τα χερακια του".

Μπορει να μην το κανει και ποτε. Δεν κανουν ολα τα μωρα τα παντα.. ουτε ο δικος μου χαζεψε ποτε τα χερια του.

Γενικα αυτα που λενε τα βιβλια δεν ισχυουν παρα σε γενικες γραμμες..

Πχ λενε οτι στους 18 μηνες το παιδι περναει την περιοδο του "οχι" (δηλαδη που λεει οχι στα παντα).

Εμενα ουτε και αυτη την φαση περασε. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το παιδι δεν αναπτυσετε φυσιολογικα επειδη δεν περναει τις φασεις με το νι και με το σιγμα οπως μπορει να το γραφει ενα βιβλιο.

Για το δευτερο θεμα που αναφερεις. Και ο δικος μου ηταν "λαιμαργος"

Δεν ξερω ομως κατα ποσο η εννοια "λαιμαργος" ισχυει σε αυτες τις ηλικίες.

Θεωρω απλα οτι το παιδι πειναει πριν απο την καθορισμενη ωρα. Εγω αυτο που εκανα ηταν να τον ταιζω πιο συχνα. Επισης δεν νομιζω οτι οσο λαιμαργο και να ειναι ενα παιδι καταπινει αερα απο τη στιγμη που θα τοποθετηθει σωστα το μπιμπερο και θα ειναι στη σωστη σταση για να φαει.

Εμενα δεν εκανε ποτε κολικους. Θεωρω οτι σε αυτο ισως και να βοηθησε οτι μεχρι 6 μηνων του εδινα μονο εμφιαλωμενο νερο. Απο γαλα επινε NATIVA.

Φρονισε να του δινεις να τρωει πριν φτασει να "λιμοκτονει" ισως τα μικροτερα και συχνοτερα γευματα βοηθησουν σε αυτο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις! Είστε όλες τόσο καλές που μου αφιερώσατε τον χρόνο σας. Ειλικρινά, σκέφτομαι να αλλάξω τακτική, είμαι πολύ υπερβολική και αγχώδης χωρίς τελικά να πρέπει. Ήδη ο μπεμπούλης μου ξεκίνησε τα "αγκού", κάνουμε ψιλοδιάλογο στη γλώσσα του και τα γελάκια δίνουν και παίρνουν! Μάλλον είμαι χαζή που σκέφτομαι διάφορα και προβληματίζομαι διαρκώς! Έτσι έκανα και στην εγκυμοσύνη και τί κατάλαβα; Γέννησα πριν κλείσω 36η εβδομάδα!!! Ξέχασα να σας πω ότι παρατηρώ βελτίωση στο θέμα "κολικοί". Ίσως να περνάνε. Βέβαια, μπορεί και να μην ήταν καν κολικοί, αλλά εγώ με τη γνωστή στάση ζωής "κάνω την τρίχα τριχιά" μπορεί να το μεγαλοποίησα! Γιατί διάβαζα σε άλλα τόπικς για άλλα μωράκια μελών που έκλαιγαν γοερά επί ώρες και δεν είχαν ησυχία τα καημένα, ο δικός μου έκλαιγε όταν είχε πολλά αέρια μόνο. Τί να πω δεν ξέρω... Επίσης μία άλλη θετική εξέλιξη που είχαμε είναι ότι κοιμάται πλέον - εδώ και 3 μέρες - σερί το βράδυ!!! Ελπίζω να μην είναι κάτι τυχαίο....

Και πάλι σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε. Συγγνώμη αν σας πρήζω, είμαι υπερβολική, το ξέρω... :oops: Αλλά νέα μανούλα είμαι κι εγώ, δείξτε επιείκεια.... :oops::oops::oops: