Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίδομα μητρότητας. Τι γίνεται όταν δεν συγκεντρώνεις τα 200 ένσημα?

Recommended Posts

Καλησπέρα. 

Οποία γνωρίζει παρακαλώ ας με ενημερώσει σχετικά...

Όταν δεν μαζεύεις τα 200 ένσημα που απαιτούνται για να πάρεις τα επιδόματα τότε τι γίνεται?

Προσλήφθηκαν σε μια εταιρία τον Μάρτη. Έκανα την αίτηση επιδόματος κυοφορίας αλλά απορρίφθηκε επειδή δεν είχα συγκεντρώσει τα 200 ένσημα. 

Σε λίγες μέρες γεννάω. Πρέπει να κάνω την αίτηση για το επίδομα λοχείας κι ας ξέρω ότι θα απορριφθεί, απλά και μόνο για να μπορέσει εργοδότης να δικαιολογήσει την απουσία μου?

Το 9μηνο.μητροτητας το παίρνουν μόνο όσες εγκρίθηκαν στα επιδόματα κυοφορίας -λοχειας σωστά?

Το μειωμένο ωράριο στην εργασία όταν επιστρέψω το παίρνω όμως σωστά?

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Smurf123 είπε:

Καλησπέρα. 

Οποία γνωρίζει παρακαλώ ας με ενημερώσει σχετικά...

Όταν δεν μαζεύεις τα 200 ένσημα που απαιτούνται για να πάρεις τα επιδόματα τότε τι γίνεται?

Προσλήφθηκαν σε μια εταιρία τον Μάρτη. Έκανα την αίτηση επιδόματος κυοφορίας αλλά απορρίφθηκε επειδή δεν είχα συγκεντρώσει τα 200 ένσημα. 

Σε λίγες μέρες γεννάω. Πρέπει να κάνω την αίτηση για το επίδομα λοχείας κι ας ξέρω ότι θα απορριφθεί, απλά και μόνο για να μπορέσει εργοδότης να δικαιολογήσει την απουσία μου?

Το 9μηνο.μητροτητας το παίρνουν μόνο όσες εγκρίθηκαν στα επιδόματα κυοφορίας -λοχειας σωστά?

Το μειωμένο ωράριο στην εργασία όταν επιστρέψω το παίρνω όμως σωστά?

Δεν μου έχει τύχει αλλά ξέρω ότι όταν δεν συγκεντρώνεις τα ένσημα δεν δικαιούσαι τα επιδόματα αλλά παίρνεις κανονικά τις άδειες κύησης κ λοχείας. Για την ακρίβεια απαγορεύεται ρητά να εργάζεσαι 56 ημέρες πριν κ 63 ημέρες μετά τον τοκετό. 

Στον ΟΑΕΔ υπήρχε προϋπόθεση για να πάρεις το ανατροφής να έχεις πάρει τα επιδόματα από τον εφκα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα. Λογικά δεν μπορείς να πάρεις το 9μηνο.

Δες όμως μήπως μπορείς να πάρεις την 4μηνη άδεια που είναι 2 μήνες με αποδοχές και 2 χωρίς. Επίσης, μπορεί ίσως να πάρει ο μπαμπάς το 9μηνο εφόσον δεν θα το πάρεις εσύ. Για το μειωμένο δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Σου προτείνω να κλείσεις ένα ιντερνετικό ραντεβού με τον ΟΑΕΔ μήπως σε κατευθύνουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...