Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποια είναι η σωστή ΠΗΤ?

Recommended Posts

Κορίτσια, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας στο εξής θέμα: Όταν πρωτοπήγα στογιατρό μου έδωσε ΠΗΤ 12/1/2009. Κάθε φορά όμως από εκεί και έπειτα αυτή η ημερομηνία μετατίθονταν, δηλαδή μειωνόταν το χρονικό διάστημα από 12/1 σε 10/1, 9/1, 4/1 και στην τελευταία επίσκεψη στις 1/1. Ποια πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας? Αυτή σύμφωνα με την τελευταία μας περίοδο ή με τον τελευταίο υπέρηχο?

Διαφημίσεις

Λογικά η σωστή ΠΗΤ είναι αυτή του υπερήχου αλλά δεν είναι λίγο περίεργο που στην άλλαξε τόσες φορές?Είχες μικρότερο κύκλο απο 28 μέρες?

Έχω σταθερό κύκλο 28 ημερών.Σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάνει τόσο ο γιατρός που επισκέπτομαι στο νοσοκομείο, όσο και η εξωτερική μου γιατρός δείχνουν ότι το μωρό μάλλον θα γεννηθεί την ημερομηνία που μου δίνουν κάθε φορά.

Καλησπέρα gigi και καλή συνέχεις στην εγκυμοσύνη σου! Η ΠΗΤ που πρέπει να θεωρείς σαν πραγματική είναι αυτή που υπολογίζεται σε σχέση με την τελευταία περίοδό σου. Οι διαφορετικές ΠΗΤ που είδες και θα βλέπεις από εδώ και πέρα είναι σε σχέση με το υπερηχογράφημα. Μην ανησυχείς, είναι φυσιολογικό ή ανάπτυξη του μωρού να μην ακολουθεί επακριβώς τις θεωρητικές μετρήσεις. Ετσι αν πχ το μωρό είναι λίγο πιο μικρό η ΠΗΤ υπερ'ηχου μετακινείται πιο μετά απο την ΠΗΤ περιόδου.

Ελπίζω να βοήθησα!

Love is all around!

Διαφημίσεις