Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ψεμματα!!!!


Recommended Posts

λοιπον κοριτσια να σας πω το προβλημα μας. ο αντρας μου εχει μια κορη 12 ετων απο τον πρωτο του γαμο. ειναι πολυ ευγενικο κοριτσακι και υπακουο. ομως δεν διαβαζει. να φανταστητε ειναι τοσο ανορθογραφη σαν ενα παιδακι πρωτη δημοτικου. ασε απο μαθηματικα ουτε διαιρεση ουτε πολλαπλασιασμο! τιποτα. απο τη καταλαβαμε η μανα της δεν την ελεγχει καθολου. πηγα στο σχολειο και ρωτησα και μου ειπαν τα χειροτερα. ειναι καλο παιδι δεν εχουν προβλημα συμπεριφορας αλλα αν συνεχισει ετσι του χρονου στο γυμνασιο δεν θα τα καταφερει. οταν το ακουσε αυτο ο αντρας μου φυσικα και την μαλωσε και φυσικα οταν ερχετε σ/κ. κανουμε πολλες ωρες μαθημα. ελα ομως επειδη δεν θελει να διαβασει λεει ψεμματα στην μαμα της οτι την καταπιεζουμε και οτι την μαλωνουμε και γιαυτο δεν θελει να ερχετε!!!! και ολο και σκαρφιζετε και κατι για να μην ερθει. φυσικα μιλησα και πρωσοπικα με την μαμα της και ξερει οτι ολα αυτα που λεει η μικρη ειναι απο το μυαλο της. και ευτυχως ειναι με το μερος μας που προσπαθουμε να την μαθουμε 5 πραματα, οχι τιποτε αλλο αλλα να περασει την ταξη!!!! αλλα εγω καιγομε απο μεσα μου. οταν ερθει τα χριστουγεννα πωσ να την φερθω???να την μαλωσω για τα ψεμματα???να την αφησω χαλαρη και να μην πω τιποτε???να την μιλησω???? το θεμα ειναι οτι ψεμματα λεει και για πολλα αλλα θεματα τωρα τελευταια οχι μονο για τα μαθηματα. αν συνεχισει ετσι θα μαθει να ζει με αυτα και θα αποτυχει παντου οχι μονο στο σχολειο αλλα και στην προσωπικη της ζωη και στην επαγγελματικη και παντου. τι να κανω δεν ξερω!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


dalia ευχαριστω για το μπραβο σου αλλα αυτο που μου χρειαζετε ειναι μαλλον μια μεγαλη μουντζα!!!!!!!!!!!! δυσκολοι καιροι για πριγκηπες!!!!!

Link to comment
Share on other sites

mpimpi απο δική μου εμπειρία θα σου έλεγα τα εξης. Πρωτον μην μπερδεύψεις τους ρολους σου, δεν είσαι η μαμά της εσύ, αρα δεν μπορείς να την μαλώσεις και δεν πρεπει, αυτο τον ρολο τον έχει η μαμά΄της και ο μπαμπας της. Εσύ πρέπει να είσαι η φίλη της, ο σύμμαχος της, αυτή που θα της μιλησει ήρεμα και θα την κάνει με όμορφο τρόπο να καταλάβει τα λάθη της καιι να τα παραδεχτεί. Αυτή που όταν έχει κάποιο πρόβλημα θα έρχεται να σου το λεει γιατί θα ξέρει ότι εσύ δεν θα την κρίνεις.

 

Πρώτα να κάνετε την κουβέντα και μετά με θα δεις ότι θα ειναι πολυ πιο εύκολο να της πειτε ότι πρεπει να διαβάσει στις διακοπές της, έστω και λίγο.

Link to comment
Share on other sites

εγω προσωπική εμπειρία δεν εχω στο θέμά αυτό αλλα επειδή εχω μικρότερο αδερφάκι και ήθελα παντα να το εχω με το μέρος μου φρόντιζα παντα και του εκανα μαθημα με ευχάριστο τρόπο και τα παρουσιάζα με πολύ απλο και περιγραφικό τρόπο ολα τα μαθήματα παραδειμα στα μαθηματικα το = το λέγαμε οτι ήταν το ποταμάκι και αλλα τέτοια για να τα καταλαβαίνει και να νοιώθει ομορφα και οχι οτι κανει καταναγκαστηκά εργα.

επεισης κατι άλλο του ελεγα ελα να διαβάσουμε τωρα γιατι μετα θα παμε βολτα και μετα φροντιζα και καναμε πράγματα που ήθελε αυτος , πηγαίναμε για ψωνια για βόλτες για φαγητό.

και γενικά με μενα καλοπαιρνουσε και είχαμε και σουπερ βαθμους στο σχολειο!!!!!!

θεωρώ οτι θα πρέπει να την παρεις με το μέρος σου την μικρή και να σε νοιώθει σαν φίλη της.

Εσύ να μην την μαλώσεις ΠΟΤΕ γιατι στα μικρά λες μια κουβέντα που εσύ μπορει να μην την ενοεις και 100% και σε αυτά μενει μέσα στην καρδούλα τους.

και να θυμάσαι οτι η μικρούλα νοιωθει χωρίς να το θέλει οτι της εχεις παρει το μπαμπα της.

Μπράβο σου παντως!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γιά σου Μπιμπι, πραγματικά αξιόλογη η προσπάθεια σου να βοηθήσεις την μικρή, ειδικά αφού φαίνεται να αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Δυστυχώς όμως ίσως να μην είσαι η πιο κατάλληλη να αναλάβεις αυτό το ρόλο!

Τι στ'αλήθεια σε κάνει να πιστεύεις ότι η μικρή λέει ψέματα? Αν αυτή δεν έχει ζητήσει την βοήθεια σου στα μαθήματα δεν νομίζεις ότι είναι λογικό να νοιώθει ότι την καταπιέζετε εσύ και ο μπαμπάς της όταν της κάνετε μάθημα? Αν δεν μπορεί να αναφέρει αυτόν τον λόγο δεν είναι λογικό με το δωδεκάχρονο μυαλουδάκι της να δημιουργεί άλλους?

Έτσι όπως περιγράφεις την συμπεριφορά το κοριτσιού ¨καλό, υπάκουο, ήσυχο¨ ίσως να έχει πολύ περισσότερη ανάγκη από μερικές ευτυχισμένες ώρες παρά απ'ότιδήποτε άλλο! Συνήθως τα ευτυχισμένα παιδιά μαθαίνουν εύκολα ενώ τα δυστυχισμένα παιδιά αδιαφορούν, κλείνονται στον εαυτό τους, προσπαθούν να μην ενοχλούν.

Ίσως θα ταν καλό να μπείς για λίγο στην θέση της αν τα καταφέρεις θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να βρείς πως θα της φερθείς τα Χριστούγεννα.

Καλά να σαι

Link to comment
Share on other sites

nai den 8elei na tis kanoume ma8ima. to kseroume. alla otan se pernoun apo to sxoleio kai sou lene ta ka8ekasta ti kaneis? den prepei na tin elegxeis??? kai einai katapiesi otan diabazoume dio me treis ores olo to sabatokiriako pou erxete??kanoume ta ma8imata tis deuteras k kammia epanalipsi se or8ografia. tipota parapano. apla den exei ma8ei na diabazei giati pote kanenas den tin diabase. einai k ligo tempela k exoume aftin tin kataliksi. tora oso gia ta psemata den einai mono gia to sxoleio. einai gia polla kai diafora katakairous. px oti tin malonoume gia na min bgei apo to spiti pragma pou pote ma pote den egine. malista girizei k oti ora 8elei!!!kati pou den simfono alla k den milao giati patera exei!!! as kanonisei autos. k alla polla pou mas fernoun se riksi xoris logo me tin alli pleura! dil. tin mana tis! kai skeftome ego. mipos na mpei mia taksi??mipos na arxisoume ligo na malonoume??polles ipostirizoun oti den prepei na tin malono. ok alla otan leei psemata i antimilaei ti na po???ti na kano??na ta troo ka8e fora???

Link to comment
Share on other sites

:lol:mpimpi καλή σου μέρα!Δεν θέλω να στο παίξω ειδική γιατί απλά δεν είμαι!Διαβάζοντας όμως το μηνυμα σου ένοιωσα ότι δεν έχεις αποδεχτεί το παιδί για αυτό που είναι!Είναι τόσο σημαντικό για σένα να είναι καλή μαθήτρια η να έχεις ένα ευτυχισμένο παιδί μέσα στην αγκαλιά σου? :roll: Αναφέρεις ότι σου λέει πολλά ψέματα!Εγώ με τη σειρά μου είδα ότι της βαζεις πολλές ταμπέλες!!!(τεμπελα,ψεύτρα...κ.λ.π.)Μ'αυτό το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε ενοχικά παιδιά που με τον ένα η τον άλλο τρόπο και με όποιο δήποτε τιμημα να μας δείχνουν την εικόνα που εμείς θέλουμε έστω και αν προσποιουντε :cry: Αν μου επιτρέπεις θα σου δώσω μια συμβουλή την οποία μου έδωσε και εμένα μια ψυχολόγος που συμβουλευομαι για τα παιδια μου!!Ξαφνιασε την :o Αγνόησε για λίγο τις κακες συμπεριφορες και αρχισε να της λες μπραβο για οτι καλο κανει :? (οχι ψεματα,πραγματικες καλες συμπεριφορες,ειμαι συγουρη οτι εχει!!!!!)Με αυτο τον τρόπο θα νοιωσει αποδεκτή και θα κανει πραγματα που θα σε καταπληξουν :o Ειναι δοκιμασμενο απο εμενα :wink: Μερικες φορες εμεις οι γονεις απο το αγχος μας να κανουμε τα παιδια μας σωστους ανθρωπους στην κοινωνια(ποιος το κρινει αυτο?)χρησιμοποιουμε μια ακαμπτη ξυλινη συμπεριφορα που το μονο ποθ μπορουμε να καταφερουμε ειναι ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα :( Τωρα τα Χριστουγεννα ειναι μια μοναδικη ευκερια για μια νεα αρχη!Ελπιζω να σε βοηθησα :lol:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ 0!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ!!!ΚΑΤΟΙΚΩ ΜΕΣΑ ΣΆΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!

Link to comment
Share on other sites

αυτο κανο τοσο καιρο αγνοω τα ψεμματα προσπαθω να την παρω με το καλο και δεν δινω σημασια και πολυ πολυ σε ολα. οσο για ταμπελες πουλες οτι βαζω κανεις λαθος. ποτε δεν την αποκαλεσα ψευτρα τεμπελα. τα ειπα εδω για να καταλαβετε περιπου την κατασταση. αλλωστε και εμεις τα παιδια μας δεν υπαρχουν φορες που τα χαρακτηριζουμε τεμπελικα η καπως αλλιως???αν ειναι δυνατον να μην εχουμε πει κατι ασχημο και για τα παιδια μας. και οπως λες προσπαθησα να την επαινω να την κανω να περναει καλα. αλλα το θεμα δεν ειναι πωσ λεει ψεμματα μονο σε μενα. δεν καταλαβατε καλα. γενικο κακο ειναι τα ψεμματα της τωρα τελευταια και μια συμπεριφορα καπως περιεργη γιαυτο και ζητησα συμβουλες. ισως λογω προεφηβειας να γινοντε αυτα γιαυτο αλλωστε εγραψα και εδω. επειδη δεν εχουμε παρομοια εμπειρια μπας και καμμια κοπελα ταχει περασει και ξερει. και δεν εγραψα εδω για να κλαφτω ουτε για να κριθω αν εχω αποδεχτει το παιδι του αντρα μου η οχι. αν δεν το ειχα αποδεχτει ουτε θα με ενδιεφερε να το βοηθησω ουτε θα το ειχα σπιτι μου. συγνωμη αν τα λεω χυμα αλλα βαρεθηκα καθε φορα να ακουω συμβουλες του τυπου αγαπησε το, γνωρισε το, δεξου το κτλ. ολα αυτα τα εκανα γιατι οταν παντρευτηκα ηξερα οτι υπηρχε ενα παιδι. δεν φυτρωσε ξαφνικα. αλλα αφου το αγαπαω το δεχομε δεν πρεπει και να το βοηθησω οσο μπορω??καλα ειναι που το ταιζω το πλενω το κοιμιζω του αγοραζω οτι θελει αλλα εκει τελειωνει η δουλεια μιας μητριας??? ολα αυτα υποχρεουμαστε να τα κανουμε αλλα να μαλωσουμε να συμβουλεψουμε δεν κανει γιατι ειμαστε ξενες??? να αγχωνομαστε για το αν θα φαει κοιμηθει γυρισει απο την βολτα σωο αλλα να αγχωνομαστε για τον αν θα γινει ενα εντιμο προσωπο στην κοινωνια με καποιες αρχες και βασεις δεν κανει γιατι ειμαστε ξενες??? ε τοτε τι ειμαστε υπηρετριες για τα παιδια του αντρα μας η της γυναικας μας και τιποτε παραπανω???αυτο εγω λυπαμε δεν το δεχομε. αν το δεχτω σημαινει οτι απλα παντρευτηκα χωρις λογω. εγω ομως παντρευτηκα για εναν λογω. να κανω οικογενεια με ολη την σημασια της λεξης. και μεσα σαυτην την οικογενεια μεγαλωνει και αυτο το παιδι. και ναι υα το μαλοσω και ναι θα το τιμωρησω και ναι θα το αγκαλιασω και θα το φιλησω οπως τα δικα μου παιδια. τιποτε λιγοτερο και τιποτε περισσοτερο. μονο ετσι θα αισθανθω οτι καταφερα να κανω οπικογενεια. και μη μου λετε εμενα οτι δεν και μη. η ανατροφη ενος ξενου παιδιου πρεπει να μην διαφερει απο την ανατροφη του δικου σου παιδιου!!αλλιως μην μπαινεις στο κοπο να κανεισ κατι αν το ξεχωριζεις!!

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου mpimpi. Λυπάμαι που σκεφτόμενη την μικρή ξέχασα εσένα! Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις πως να συμπεριφερθείς στο παιδί του άντρα σου από τον πρώτο του γάμο. Όσο και αν το αγαπάς θα υπάρχουν πάντα κρυμμένα συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες που θα δυσκολεύουν την επικοινωνία.

Αν το πρόβλημα σου είναι πώς να βοηθήσεις την μικρή να καλυτερέψει την επίδοση της στο σχολείο ίσως ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να κάνει κάποια ιδιαίτερα.

Όσο αφορά το γεγονός ότι λέει ψέματα, συνήθως τα παιδιά λένε ψέματα όταν δεν μπορούν να πουν την αλήθεια είτε γιατί η αλήθεια πληγώνει τους άλλους είτε γιατί πληγώνει αυτά τα ίδια. Το ίδιο άραγε δεν κάνουμε και εμεις?

Και μια ερώτηση........ εσύ χαίρεσαι όταν έρχεται η μικρή να σας δει?

Καλά να σαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εννοειτε πως χαιρομε! καταρχας οταν ερχετε κανονιζω τις δουλειες μου για να περναω περισσοτερο χρονο με κεινη και τον αδερφο της. το δικο μου παιδι ωστε να δεθουν σαν αδερφια. και παντα προσπαθω να την κανω να αισθανετε ανετα και να μην δισταζει πχ να ανοιξει το ψυγειο η το ντουλαπι για να παρει κατι. γιατι στην αρχη ντρεποτανε. ασε δε ετοιμασιες που κανω για τα χριστουγεννα. μεχρι και παρτυ κανω για να φωναξει φιλους της. ολα αυτα δε νομιζετε οτι χρειαζοντε και χρονο και χρημα?? και δεν τα κανω απο αγγαρεια προς θεου. τα κανω γιατι το θελω

Link to comment
Share on other sites

mpimpi καλησπερα!Συγνωμη αν σε στεναχωρησα!το μονο συγουρο ηταν οτι δεν ηθελα νασ προσβαλω!Να εισαι συγουρη οτι καταλαβενω πως νοιωθεις ομως επειδη εχω παιδι στην προεφηβια προσπαθω να μπω λιγο και στο τροπο σκεψης της μικρης!Επειδη εχω συμβουλευτει ειδικους για την καλη λειτουργια της οικογενειας μου (κατι που πιστευω οτι θα σε βοηθουσε)συνηθως πισω απο τετοιες συμπεριφορες [ψεματα]!κρυβονται σιγουρα ψυχολογικα προβληματα!ο.κ εσυ εισαι πολυ καλη μαζι της και το πιστευω ειλικρινα!Εχεις σκεφτει ομως οτι το παιδακι αυτο ισως να θελει πισω την παλια του οικογενεια;(λεω ισως).Θα σε συμβουλευα να μη στεναχωριεσαι,ολα ειναι θεμα χρονου!συνεχισε ν α της δειχνεις ποσο σημαντικη ειναι για σενα!Και να σου πω και κατι;Απο την στιγμη που υπαρχει η μητερα της ασε αυτο τον ρολο για αυτην!Ειναι πολυ ωραιο νομιζω να γινετε φιλες.Εχει μαμα και να εισαι σιγουρη πως δεν θελει αλλη.Αν ομως χαλαρωσετε λιγο και σε δει σαν φιλη και οχι για ακομα ενα ατομο που την ελεγχει και την καταπιεζει(ετσι σκεφτονται οι εφηβοι) ειμαι σιγουρη πως σε λιγο καιρο θα ειστε ολοι μια χαρα!!!! :lol:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ 0!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ!!!ΚΑΤΟΙΚΩ ΜΕΣΑ ΣΆΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!

Link to comment
Share on other sites

Αφού λοιπόν mpimpi χαίρεσαι όταν έρχεται, κάνε την να θέλει να έρχεται.....

Γιατί αν κατάλαβα καλά λέει ένα σωρό ψέματα στη μάνα της για να μην έρχεται στο σπίτι σας. Είναι δύσκολη περίοδος η εφηβεία και η υποστήριξη των μεγάλων όπως και η διακριτικότητα είναι συχνά πολύ σημαντική.

Σου εύχομαι ότι καλύτερο

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...