Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα γενέθλια της Ελίζας στις 2-1!Ακούω ιδέες!

frene

Recommended Posts

Διαφημίσεις

frene μου με το καλό τα γενέθλια και να τα εκατοστήσει η Ελιζούλα σου.

Αν έχεις και παιδάκια θα μπορούσες να κάνεις χαμπουγκεράκια πιστάκια, μπόμπα και μίνι σουβλάκια

Για τους μεγάλους θα μπορούσες να φτιάξεις ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερύκοκα και ένα πιλάφι με κάσιους.

Πίλάφι με cashews

1/4 κούπας βούτυρο

1/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 κούπας ψιλοκομμένο καρότο

1 κούπα ρύζι για πιλάφι

1/2 κούπας άγριο ρύζι

2 κούπες ζωμό κρέατος

1/2 κούπας φυστίκια κάσιους χοντροκομμένα

Λιώνουμε το βούτυρο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο να μαραθούν

ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1' προσθέτουμε ζωμό-αλάτι και βράζουμε για 20'-25'

.png

Ελιζουλα σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντησες! :D

Αυτο το ψαρονεφρι πως γινεται;;;

Σαντουτσακια σκεφτομουν κι εγω,και μαλιστα με ψωμι του τοστ και να τα κοψω με κουπ πατ,σε σχηματα χριστουγεννιατικα!

Μπορείς να ετοιμάσεις σακουλοδώρακια για τα παιδιά που θα έρθουν:σακουλίτσες -Χριστουγεννιάτικες- για να είσαι στο πνεύμα των ημερών που θα γεμίσεις με ζαχαρωτά - δωράκια.

Ή να γεμίσεις 2-3 μπαλόνια με καραμέλες και να τα κρεμάσεις από το πολύφωτο.Την κατάλληλη στιγμή τα σπας και τρέχουν τα πιτσιρίκια να μαζέψουν τις καραμέλες.

Βέβαια δεν ξέρω αν θα έχεις τέτοιες ηλικίες μια που η Ελιζούλα σου είναι μικρούλα ακόμα..

Μπορείς έστω να έχεις ένα σκούφο για κάθε παιδάκι ή να κόψεις βασιλόπιτα μόνο για τα παιδιά κ οποιο βρει το φλουρί να κερδίσει ένα δωράκι.

Για φαγητά δεν ξέρω κ πολλά να σου πω.. λουκανικάκια, πιτάκια, πιτσάκια..και για γλυκό όχι μελομακάρονα-κουραμπιέδες γιατί όλοι θα έχουν μπουχτίσει μέχρι τότε.

Αν και να έχεις σόδες μπόλικες,εκείνες τις μέρες παρατρώμε..

Τούρτα θα φτιάξεις ή θα παραγγείλεις?

Μπορεί να είναι κάτι πολύ κοριτσίστικο ή ένας Αγιος Βασίλης που είναι κι επίκαιρο.

Και φυσικά θα παίξετε κ χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια!

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σου πω.

Το ψαρονέφρι είναι πολύ νόστιμο και βγαίναι σε μπουκίτσες έτσι μπορεί να πάρει ο καθένας απο 2-3 κομματάκια.

Ψαροέφρι με δαμάσκηνα

1 ψαρονέφρι αλάτι, πιπέρι

10 μεγάλα δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι

10 βερίκοκα ξερά 1/2 κούπας βούτυρο καθαρισμένο

1/2 κούπας κρασί

2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Λέτε στον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει τα κομμάτια ψαρονέφρι για ρολό (προσεχτικά γιατί δεν πρέπει να τρυπήσουν) και να τα πατήσει να πλατύνουν. Πασπαλίστε το ένα με αλάτι πιπέρι και τοποθετήστε μια σειρά δαμάσκηνα σε όλο το μήκος. Σηκώστε τις άκρες του κρέατος από εδώ και από εκεί και κλείστε μέσα τα δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το άλλο κομμάτι κρέατος με τα βερίκοκα. Σ'ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε τα δύο ρολά απ'όλες τις πλευρές. πίξτε το κρασί και κατόπιν το χυμό πορτοκαλίου και λεμονιού. Βράστε τα περιχύνοντάς τα με το χυμό και γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα για 20' περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τα ρολά και δέστε τη σάλτσα με λίγο κόρν φλάουρ, προσθέστε αλάτι πιπέρι αν χρειάζεται. Κόψτε τα ρολά σε φέτες και τα σερβίρετε με τη σάλτσα πορτοκαλιού. Προσοχή να καθαρίσετε το βούτυρο, όχι να το πλύνετε βρε κορίτσια, ούτε να το ξεσκονίσετε. :wink:

.png

Διαφημίσεις

Χμμμ μπορεις επισης να κανεις ρολο κιμα γεμιστο. Οπως κανεις τα μπιφτεκια αλλα στο τελος δεν πλαθεις μπιφτεκια το κανεις ρολο κ γεμιζεις ειτε με αυγα βραστα ειτε με τυρια-ζαμπον-καροτο-πιπερια αναλογα οτι θες. Ειναι πολυ ωραιο για μπουφε κ οπως κοβεται πολυ εντυπωσιακο.

Θα προτεινα καποια πατατοσαλατα επισης κ μακαρονοσαλατα .

Η ωραια ιδεα ειναι κρεπες αλμυρες γεμιστες με μπεσαμελ -ζαμπον-τυρια,η σουφλε ζυμαρικα-τυρια.Καμια πατατα φουρνου.

Α επισης εντυπωσιακο φαγητο για μπουφε κ νοστιμο ειναι τα λαζανια με σπανακι -ανθοτυρο κ κρεμα γαλακτος( τα παραλληλογραμμα λαζανια λεω).

Απο κρεας κανε κανα ρολο χοιρινο ψητο στο φουρνο η στην κατσαρολα .

Αν και εκεινες τις μερες απο κρεατα ο κοσμος εχει μπουχτισει αλλα τι να κανεις κατι πρεπει να βαλεις.

Σαλατες κανε διαφορες πχ εμενα μου αρεσει πολυ η αναμεικτη μαρουλι-ασπρο λαχανο-κοκκινο λαχανο κ καροτο.Επισης μαρουλι-ροκα-λιαστη ντοματα-κουκουναρι-κρουτον-παρμεζανα κ σως απο λαδι-αλατι-ξυδι μπαλσαμικο (αν θες βαζεις κ λιγο μελι η χυμο πορτοκαλι).

Βασικα επειδη θα ειναι γιορτες κ ολοι θα εχουν παραφαει βαλε πολλα ορεκτικα/σαλατικα /συνοδευτικα κ λιγοτερα κρεατικα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

frene μου , να τα εκατοστησει το μωρακι σου!!

εκανα προσφατα γενεθλια στην κορη μου,αλλα να σου πω επειδη ημασταν γυρω στα 30 ατομα μικροι,μεγαλοι παρηγγειλα απεξω αλμυρα.

αυτα που παρηγγειλα ηταν:

πιτσακια,σαντουιτσακια με τα οποια ξετρελαθηκαν μικροι μεγαλοι,σπανακοτυροπιτακια και σαλατα οτι προτιμας...

εμεινα πολυ ευχαριστημενη καθως και οι καλεσμενοι..

το παρτυ μας ειχε θεμα την barbie.τουρτα πιατακια,ποτηρακια διακοσμηση.

ευχομαι σε οτι και να κανεις καλη επιτυχια :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ ολες!

Κερασακι ιδια μερα γεννησαμε; :D

Γυρω στις 6 η ωρα σκεφτομαι να το κανω.Απο κοσμο δεν εχω ιδεα...παντως δε νομιζω οτι θα ειναι πολλα παιδακια γιατι ουτε συγγενεις με παιδια εχω,και ολοι μας οι φιλοι ειναι κουμπουρια!

Σκεφτομουν να κανω με ψωμι του τοστ σαντουιτσακια και να τα κοψω με κουπ πατ σε χριστουγεννιατικα σχηματα,να κανω σουβλακια με κασερακι και λουκανικο ή μπιφτεκακι,ενα σουφλε με φυλλο αλμυρο,μηλοπιτα,κατι μπισκοτακια με κουπ πατ,χριστουγεννιατικα παλι...

Τουρτα σκεφτομαι να κανω μονη,ψαχνω συνταγες....

Τζενη ωραιες ιδεες μου εδωσες!

Οι κρεπες δηλαδη τρωγονται κρυες;

Ολα αυτα ομως θα ειναι σε μπουφε και θα τα σερβιρω στους μεγαλους;Ή μηπως καταλαβες οτι θα κανω τραπεζι; :roll:

Αυτο με τα λαζανια και το σπανακι οταν εχεις χρονο πες μας πως γινεται.

Αυτο το ρολό δεν καταλαβα ακριβως η ασχετη...δηλαδη ολο τον κιμα θα τον κανω ενα ρολο;Γινεται; Στεκεται;