Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

ματινα

Recommended Posts

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

*ΥΛΙΚΑ

-Δαμασκηνα ξερα (χωρις κουκουτσι)

-Κουβερτουρα(περιπου 500γρ)

-Καρυδια

-Κονιακ

-Λαδοκολλα

Καθαριζουμε τα καρυδια .

Απο το προηγουμενο βραδυ βαζουμε σε ενα μπωλ τα δαμασκηνα τα ραντιζουμε με λιγο κονιακ,σκεπαζουμε με μεμβρανη και τα αφηνουμε ολο

το βραδυ να ρουφηξουν το κονιακ.Στη συνεχεια μεσα σε καθε δαμασκηνο

βαζουμε ενα κομματι καρυδι.Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν-μαρι

προσθετοντας και 1-2 κουταλιες λαδι για να μεινει γυαλιστερη.

Βουταμε ενα ενα δαμασκηνο στην κουβερτουρα και με ενα κουταλι

βγαζουμε τα δαμασκηνα και τα βαζουμε σε μια λαμαρινα ή ταψι στο οποιο

πρωτα εχουμε βαλει λαδοκολλα.Τα αφηνουμε να στεγνωσουν καλα και

τα διατηρουμε στο ψυγειο σε σκευος που κλεινει με καπακι (διαφορετικα η ψυξη χαλαει την σοκολατα και την κανει να ασπριζει).

**Στην ιδια συνταγη μπορουμε να κανουμε μια παραλαγη¨:Μπορουμε αντι για δαμασκηνα να χρησιμοποιησουμε ξηρους καρπους

(αμυγδαλα καβουρδισμενα , καρυδια ,φουντουκια)

Ριχνουμε τους ξηρους καρπους μεσα στη κουβερτουρα και με το

κουταλι παιρνουμε 2-3 ξηρους καρπους μαζι και τα βαζουμε στη λαδοκολλα

να στεγνωσουν.

Κ α λ η Ε π ι τ υ χ ι α :wink:

matina

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστούμε φαίνεται πολύ καλή θα την δοκιμάσω και θα σας πω !!! Εγώ τα έκανα διαφορετικά αλλά αυτή φαίνετε πολύ καλύτερη :wink:

Επίσης μου άσπριζε η σοκολάτα γιατί τα είχα έξω από το ψυγείο και σε δοχείο που δεν έκλεινε καλά και πάντα διαιροτόμουν γιατί ελπίζω αυτή την φορά να μην ασπρίσουν!!! :? Επίσης να σε ρωτήσω τί είδος κουβερτούρας βάζεις ?? την γάλακτος την καφέ αν έχεις να προτίνεις και συγκεκριμένη μάρκα στείλε μου το με πμ για να μην φανεί διαφήμιση σε ευχαριστώ και πάλυ

[/url]

Νοστιμιά και ευκολία! Θα αγοράσω κουτιά με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, θα τα βάλω μέσα και θα τα δωρίσω (πάλι φθηνά θα την βγάλω!). Πόσα δαμάσκηνα θα χρειαστούμε;

Νοστιμιά και ευκολία! Θα αγοράσω κουτιά με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, θα τα βάλω μέσα και θα τα δωρίσω (πάλι φθηνά θα την βγάλω!). Πόσα δαμάσκηνα θα χρειαστούμε;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Maggie..θα χρειαστεις περιπου 20 δαμασκηνα,αλλα εσυ μπορεις να φτιαξεις οσα θελεις και να αυξησεις την κουβερτουρα :wink:

matina

Ετσι τα κανω κ εγω και γινονται πολυ νοστιμα.

Αν δεν θες να βαλεις λαδι μπορεις να βαλεις λιγο βουτυρο. Επισης εγω εκτος απο δαμασκηνα βαζω κ βερυκοκα κ χουρμαδες. Ειναι εξισου νοστιμα.

Επισης μεσα στα φρουτα βαζω αμυγδαλο αντι για καρυδι αλλα αυτο ειναι γουστο του καθενος.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

Δεν τυλιγετε τα σοκολατακια μετα,αφου κρυωσουν με αλουμινοχαρτο;

Εγω χθες εκανα,ανωμαλα με αμυγδαλο και τα τυλιξα με αλουμινοχαρτο.Τα εβαλα μεσα σε αλουμινενια,χριστουγεννιατικα κουτακια.Λεω να τα αφησω εκτος ψυγειου.

Και στα ζαχαροπλαστεια,νομιζω,εκτος ψυγειου τα εχουν.

Διαφημίσεις

Τέλεια τα σοκολατάκια έφτιαξα και εγώ και τα τίμησαν πάρα πολύ !!! Το ένα είδος έβαλα χουρμάδες και τους γέμισα με καρύδι και μετά τα βούτηξα στην σοκολάτα. Το άλλο είδος έβαλα δαμάσκηνο γεμιστό με καρύδι και τα βούτηξα στην λιωμένη σοκολάτα και το υπόλοιπο μείγμα έκοψα μέσα καβουρδισμένα αμύγδαλα, καρύδια και φουντόυκια και γέμισα μικρές φορμούλες το μείγμα !!! Τέλεια έχουν γίνει όλα !!!

Νικη78 Νομίζω ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και με άσπρη σοκολάτα!!!

[/url]

ναι αυτές εννοω τις μικρες φορμουλες τις χάρτινες. Τα βαζω εκεί και σφίγγουν αλλά και μετά τα σερβίρω εκεί μέσα δεν τα βγαζω μετά αν θες μπορείς να τα βγάλεις αλλά εγώ τα αφήνω γιατί είναι όμορφα με τις χάρτινες φορμούλες

[/url]

Διαφημίσεις