Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΠΑΡΤΥ-ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ


KANGOO

Recommended Posts

ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

lastscan.jpg

 

 

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βουτυρο

300 γρ. ζαχαρη καστανη

1 αβγο

2 κουταλιες σουπας γαλα (20 γρ.)

500 γρ. αλευρι

λιγη κανελα, αλατι

ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

180 γρ. ζαχαρη αχνη

1 ασπραδι αβγου

χρωμα ζαχαροπλαστικης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Χτυπαμε ελαφρως το βούτυρο με την ζαχαρη και προσθετουμε το γαλα, το αβγο, το αλατι, το αλευρι, την κανελα και το ξυσμα πορτοκαλιου.Ανακατευουμε εως οτου γινουν ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα. Με τη βοηθεια κουπ-πατ, κοβουμε μπισκοτα σε σχημα καρδιας παχους 3 χιλ. Στο κεντρο καθε καρδιας, με τη βοηθεια ενος ισιου κορνε, ανοιγουμε μια τρυπα.

Προθεσμαίνοουμε το φούρνο στους 160-170 C . Ψηνουμε για 20 λεπτα. Αφηνουμε τα μπισκοτα να κρυωσουν και περναμε στην τρυπα καθε καρδιας κορδελα ή κορδονι της αρεσκειας μας. Γραφουμε με το γλασο το ονομα που θελουμε πανω σε καθε καρδια ή κανουμε διαφορα διακοσμητικα σχεδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Χτυπαμε στο μιξερ με το φτερο το ασπραδι με την αχνη εως οτου αφρατεψουν και σφιξουν. Προσθετουμε το χρωμα ζαχαροπλαστικης. Με ενα μικρο κομματι λαδοκολλας, φτιαχνουμε ενα μικρο χωνακι-κορνε. Το γεμιζουμε με λιγο απο το μειγμα και με αυτο γραφουμε πανω στις καρδιες.Αφηνοουμε για 15 λεπτα εως οτου το γλασο σταθεροποιηθει.

 

 

*Αναλογα με το παχος που κοβουμε τα μπισκοτα, ειναι σχετικος ο αριθμος των κομματιων . Εβγαλε περιπου 30 κομματια. Περισεψαν και ηταν πολυ νοστιμα και για πρωινο με γαλα.Κρατανε αρκετες μερες , δεν χρειαζοναι ψυγειο.Ειναι σκληρα για να αντεχουν να ειναι κρεμασμενα στο λαιμο.

 

Το γλασο το εκανα πρασινοπο για να ταιριαζει με την τουρτα που ειχε αναλογο χρωμα.Αν δεν χωρα το ονομα, μπορειτε να γραψετε τα αρχικα.

Εβαλα μπλε κορδελα για τα αγορια και ροζ για τα κοριτσια

(εφτιαξα και μια καρδουλα και για την νηπιαγωγο..της αρεσε πολυ)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

69Dzp3.png

06pBp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


KANGOO T E Λ Ε Ι Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ!!!!!!!!!!

 

Και του χρόνου ν αείσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Link to comment
Share on other sites

Aυτά θα είναι ωραία να τα κρεμάσεις και σε ένα Χριστουγενιάτικο δεντράκι αν κάνεις πάρτυ τώρα τις γιορτές! Θα μπορούσαν να γίνουν αστεράκια καρδουλίτσες τριγωνάκια...μμμμ

ssttaa

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...
ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

lastscan.jpg

 

 

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βουτυρο

300 γρ. ζαχαρη καστανη

1 αβγο

2 κουταλιες σουπας γαλα (20 γρ.)

500 γρ. αλευρι

λιγη κανελα, αλατι

ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

180 γρ. ζαχαρη αχνη

1 ασπραδι αβγου

χρωμα ζαχαροπλαστικης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Χτυπαμε ελαφρως το βούτυρο με την ζαχαρη και προσθετουμε το γαλα, το αβγο, το αλατι, το αλευρι, την κανελα και το ξυσμα πορτοκαλιου.Ανακατευουμε εως οτου γινουν ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα. Με τη βοηθεια κουπ-πατ, κοβουμε μπισκοτα σε σχημα καρδιας παχους 3 χιλ. Στο κεντρο καθε καρδιας, με τη βοηθεια ενος ισιου κορνε, ανοιγουμε μια τρυπα.

Προθεσμαίνοουμε το φούρνο στους 160-170 C . Ψηνουμε για 20 λεπτα. Αφηνουμε τα μπισκοτα να κρυωσουν και περναμε στην τρυπα καθε καρδιας κορδελα ή κορδονι της αρεσκειας μας. Γραφουμε με το γλασο το ονομα που θελουμε πανω σε καθε καρδια ή κανουμε διαφορα διακοσμητικα σχεδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Χτυπαμε στο μιξερ με το φτερο το ασπραδι με την αχνη εως οτου αφρατεψουν και σφιξουν. Προσθετουμε το χρωμα ζαχαροπλαστικης. Με ενα μικρο κομματι λαδοκολλας, φτιαχνουμε ενα μικρο χωνακι-κορνε. Το γεμιζουμε με λιγο απο το μειγμα και με αυτο γραφουμε πανω στις καρδιες.Αφηνοουμε για 15 λεπτα εως οτου το γλασο σταθεροποιηθει.

 

 

*Αναλογα με το παχος που κοβουμε τα μπισκοτα, ειναι σχετικος ο αριθμος των κομματιων . Εβγαλε περιπου 30 κομματια. Περισεψαν και ηταν πολυ νοστιμα και για πρωινο με γαλα.Κρατανε αρκετες μερες , δεν χρειαζοναι ψυγειο.Ειναι σκληρα για να αντεχουν να ειναι κρεμασμενα στο λαιμο.

 

Το γλασο το εκανα πρασινοπο για να ταιριαζει με την τουρτα που ειχε αναλογο χρωμα.Αν δεν χωρα το ονομα, μπορειτε να γραψετε τα αρχικα.

Εβαλα μπλε κορδελα για τα αγορια και ροζ για τα κοριτσια

(εφτιαξα και μια καρδουλα και για την νηπιαγωγο..της αρεσε πολυ)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

σου ειναι ευκολο να ανεβασεις 3ανα τη φωτο να την δω?

P3Ko.jpgNDT5.jpg

Link to comment
Share on other sites

ποποποπο υπεροχα πραγματικα συγχαρητηρια

να σε ρωτησω για το γλασσο κατι

οταν στεγνωσει ειναι στερεο???εννοω μπορω να το τυλι3ω σε ζελατινα? ή 8α κολλησει και 8α πασαλειφτει?

P3Ko.jpgNDT5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για το γλασο που με ρωτας, DREAMCATCHER, ναι στεγνωνει σχετικα γρηγορα και γινεται σκληρο, οταν στεγνωσει μπορεις να τα βαλεις σε ζελατινα δεν θα κολησει , εγω τα εβαλα σε ενα κουτι το ενα πανω στο αλλο για περισσοτερο απο μια μερα για να τα παω στο νηπιαγωγειο και δεν επαθαν τιποτα , ειναι αρκετα σκληρα και δεν σπανε ευκολα, αλλα απο νοστιμια..εκανα και αλλη μια φορα την ιδια συνταγη για το σπιτι και τα εκανα πιο χοντρα τα μπισκοτα και ηταν λιγο πιο μαλακα και τα βουτουσε ο μικρος στο γαλα....ενας χαμος..

καλη επιτυχια φιλακια

69Dzp3.png

06pBp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...