Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωρό 14 μηνών αρνείται το ξένο γάλα

mariazt

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών, και έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα την προσπάθεια μας να την εισάγουμε στο ξένο γάλα. Μέχρι τώρα θήλαζα αποκλειστικά οπότε δεν έχει πάρει ποτέ μπιμπερό, δεν το θέλει γενικώς, νεράκι πίνει κανονικά από ποτήρι. Έχουμε δοκιμάσει 4 με 5 διαφορετικές μάρκες γάλα σε σκόνη και βιολογικό γάλα φρέσκο κατσικίσιο και αγελαδινό. Αρνείται πεισματικά να πιει οποιοδήποτε απο αυτά. Το θέμα είναι ότι αρνείται και να πιει ο,τιδήποτε δει στο ποτήρι που δεν είναι διάφανο (και άρα ξέρει ότι είναι νερό). Μόλις δει ότι έχω άλλο υγρό μέσα γίνεται πόλεμος, τσιρίζει κουνάει χέρια πόδια και είναι αδύνατο να της το δώσω. Έχω δοκιμάσει και με χυμούς σε διάφορα χρώματα μήπως είχε συνδέσει το λευκό χρώμα με κάποιο γάλα που δεν της άρεσε αλλά τίποτα.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχω δοκιμάσει να της το δώσω με κουταλάκι, πάλι δοκιμάζει μια κουταλιά και μετά δε θέλει με τίποτα. Έχω λιώσει μέσα και από τα μπισκότα της μήπως γλυκύνει λίγο στη γεύση, καμία διαφορά. Θα το φάει μόνο μέσα στην κρέμα που γίνεται κρεμώδες όλο ή στα δημητριακά που πάλι γίνεται χυλός, σε υγρή μορφή καθόλου. Έχω απηυδήσει γιατί πλέον δεν εχω και πολύ γάλα για να τη θηλάζω και ξυπνάει κάθε 2 ώρες (αρκετές φορές και κάθε μία ώρα) το βράδυ. Η γιατρός λέει μήπως ξυπνάει επειδή πεινάει γιατί δε χορταίνει με το δικό μου γάλα. Έχω δοκιμάσει να της αυξήσω τις στερεές τροφές μήπως χορτάσει αλλά δεν έχω δει διαφορά. Ήλπιζα λίγο ζεστό γάλα το βράδυ να τη χαλαρώσει και να την κοιμήσει και γι'αυτό το παλεύω ακόμα, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για το πώς να την κάνω να το πιει. Όποιες προτάσεις καλοδεχούμενες!

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, mariazt είπε:

Καλημέρα σας,

έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών, και έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα την προσπάθεια μας να την εισάγουμε στο ξένο γάλα. Μέχρι τώρα θήλαζα αποκλειστικά οπότε δεν έχει πάρει ποτέ μπιμπερό, δεν το θέλει γενικώς, νεράκι πίνει κανονικά από ποτήρι. Έχουμε δοκιμάσει 4 με 5 διαφορετικές μάρκες γάλα σε σκόνη και βιολογικό γάλα φρέσκο κατσικίσιο και αγελαδινό. Αρνείται πεισματικά να πιει οποιοδήποτε απο αυτά. Το θέμα είναι ότι αρνείται και να πιει ο,τιδήποτε δει στο ποτήρι που δεν είναι διάφανο (και άρα ξέρει ότι είναι νερό). Μόλις δει ότι έχω άλλο υγρό μέσα γίνεται πόλεμος, τσιρίζει κουνάει χέρια πόδια και είναι αδύνατο να της το δώσω. Έχω δοκιμάσει και με χυμούς σε διάφορα χρώματα μήπως είχε συνδέσει το λευκό χρώμα με κάποιο γάλα που δεν της άρεσε αλλά τίποτα.

Έχετε να προτείνετε κάτι; Έχω δοκιμάσει να της το δώσω με κουταλάκι, πάλι δοκιμάζει μια κουταλιά και μετά δε θέλει με τίποτα. Έχω λιώσει μέσα και από τα μπισκότα της μήπως γλυκύνει λίγο στη γεύση, καμία διαφορά. Θα το φάει μόνο μέσα στην κρέμα που γίνεται κρεμώδες όλο ή στα δημητριακά που πάλι γίνεται χυλός, σε υγρή μορφή καθόλου. Έχω απηυδήσει γιατί πλέον δεν εχω και πολύ γάλα για να τη θηλάζω και ξυπνάει κάθε 2 ώρες (αρκετές φορές και κάθε μία ώρα) το βράδυ. Η γιατρός λέει μήπως ξυπνάει επειδή πεινάει γιατί δε χορταίνει με το δικό μου γάλα. Έχω δοκιμάσει να της αυξήσω τις στερεές τροφές μήπως χορτάσει αλλά δεν έχω δει διαφορά. Ήλπιζα λίγο ζεστό γάλα το βράδυ να τη χαλαρώσει και να την κοιμήσει και γι'αυτό το παλεύω ακόμα, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για το πώς να την κάνω να το πιει. Όποιες προτάσεις καλοδεχούμενες!

εχεις πιασει αρκετα θεματα,οποτε καλο ειναι να τα ξεχωρισεις κ να τα δεις ενα-ενα

υπαρχει καποιος λογος που πρεπει να αποθηλασεις συντομα,η εχεις τον χρονο να το κανεις σταδιακα;

κ στα δυο μου παιδια καναμε εισαγωγη σε φρεσκο γαλα κατσικισιο κ αγελαδινο μετα τον χρονο,πιο πολυ για ποικιλια στη διατροφη.κ τα δυο αρχισαν να πινουν ομως γαλα σκετο σε κουπα στους 18μ(ο μικρος δ οινει μεγαλη ποσοτητα)

απο την αρχη ομως τους αρεζε αρκετα με δημητριακα.επισης μπορεις να το δοκιμασεις με μελι

πως τα παει με τις στερεες;

γενικα μεσα στην ημερα ποσες φορες θηλαζει;αποκοιμιεται στο στηθος;το εχει για παρηγορια αν χτυπησει πχ;

γενικα αν τρωει γαλακτοκομικα αλλα δ χρειαζεται να επιμεινεις στο γαλα.ας υοαρχει σε συνταγες.κεικ,γαλα με δημητριακα,κρεμα με γαλα κ βρωμη,καποιο σμουθις με γαλα κ φρουτα χωρις να υπαρχει πιεση να το πιει

ας εχει ενα ποτηρακι για το νερο κ να επιλεξετα ενα καινουριο ομορφο ποτηρακι για χυμους-σμουθι

αργοτερα παιρνετε κ για το γαλα

αλλα οσο γινεται να της μιλατε για αυτα.να συμμετεχει στην επιλογξ των ποτηριων(φυσικα οσο μεγαλωνει ειναι πιο ευκολη η επικοινωνια)

μπορει να ξυπναει για αλλους λογους το βραδυ.κ ακομη κ αν πινει γαλα προ υπνου δ σημαινει απαραιτητα οτι θα την χαλαρωνει να κοιμαται.μπορει να υπαρχει στην ρουτινα υπνου,αλλα μετα πλυσιμο δοντιων.πολλα παιδακια ομως δ πινουν καθολου γαλα

στο θεμα του υπνου κ των πολλων αφυπνισεων,ισχυει οτι αν αποκοιμιεται στο στηθος,καθε φορα που ξυπναει θελει τον ιδιο τροπο για να ξανακοιμηθει.ακομη δ εχει κατακτησει το να αλλαζει πλευρο κ να αποκοιμιεται μονη.κ γενικα τα παιδια κανουν πιο ελαφρυ υπνο.θα μπορουσες να αποσυνδεσεις τον υπνο απο τον θηλασμο,η να κανεις νυχτερινο αποθηλασμο μονο.μια τακτικη ειναι η ηπια απομακρυνση απο το στηθος οταν γλαρωνει

θα σου βαλω λινκ απο ενα θεμα εδω του υπνου,οπου η @marakiz μετεφρασε κομματια απο το βιβλιο no cry sleep solution,ολοκληρο μπορεις να το κατεβασεις δωρεαν στα αγγλικα

7 ώρες πρίν, mariazt είπε:

Καλημέρα σας,

Λοιπόν, το ξένο γάλα σχετικά πρόσφατα το δέχτηκε κ ο δικός μου που πλέον είναι 21.5 μηνών. Εγώ ήθελα να το εισαγω μετά το χρόνο χωρίς να έχω σκοπό τον αποθηλασμο απλά για να έχω περισσότερες επιλογές στο πρωινό του. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σταμάτησα για ένα διάστημα να προσφέρω. Έπειτα δοκίμασα εβαπορε μετά από συζήτηση με την παιδίατρο. Επειδή κ ο δικός μας δεν ήθελε το ποτήρι κ μπιμπερο δεν δοκίμασα γιατί προσωπικά μου φαίνεται πισωγυρισμα σε τόσο μεγάλο μωρό το έβαλα στο παγουρινο του που πίνει νερό όταν είμαστε έξω. Το καλό είναι πως είναι χρωματιστό και δεν φαίνεται τι έχει μέσα, ιδίως στην αρχή τώρα πια δεν τον απασχολεί. Επίσης του έλεγα ιστοριουλες, πως τα παιδάκια πίνουν και άλλο γαλατακι που το φτιάχνει ή αγελαδιτσα που είναι στα λιβάδια κτλ. Ακόμα του δίνω το κουτί και του διηγουμαι τι έχει  πάνω πχ να το παιδάκι που πίνει γάλα, να ή αγελαδιτσα κτλ και μετά τον προτρεπω να πιει. Εγώ ξεκίνησα να προσφέρω το πρωί αρχικά για να το συνηθίσει και έπειτα γιατί το βράδυ είναι πολύ κουρασμένος για πειραματισμούς.

Τώρα αν δεν θες να αποθηλασεις μπορείς να δοκιμάσεις να αποσυνδεσεις ύπνο με θηλασμό με απαλή απομάκρυνση. Επίσης εγω μετά το χρόνο σταμάτησα στα ενδιάμεσα ξυπνήματα να πετάγομαι με το παραμικρό κ προσπαθούσα να τον ημερησω με χαδια στο κεφαλακι, στην πλατουλα, με παραμυθακια κτλ. Πράγματι σε βάθος χρόνου σταμάτησε να ξυπνά τόσο συχνα κ όταν το κάνει δεν θέλει πάντα στήθος για να κοιμηθεί. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις να της λες πως το βράδυ το γάλα παει-φευγει-κοιμαται και ξυπνα-ερχεται το πρωί όταν εχει ήλιο. Το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που ξυπνά κ ενδίδεις μονο αν κινδυνεύει να χάσει τον ύπνο της. Την επόμενη φορα ξανά τα ίδια. Έχω δει γύρω μου πως λειτουργεί σε βάθος χρόνου .

Πάντως, δεν νομίζω πως το ζήτημα είναι ή πείνα. Απλά κάποια παιδιά σαν τον δικό μου δεν θέλουν να κοιμούνται!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...