Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ???

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι 3 μηνών και από όταν μπήκε στον 2ο περίπου, άρχισε να κάνει κάτι που είναι λίγο τρομακτικό: Είναι ένα σημείο ψηλά στον τοίχο, λίγο κάτω από το ταβάνι, που κολλάει πολλές φορές και αρχίζει τα αγκού και τα γελάκια. Κάθεται και κοιτάζει προσεχτικά, σαν να του μιλάει κάποιος και μετά αρχίζει τα λογάκια κι αυτός. Μία φορά τον είχα στο ριλάξ και έκλαιγε. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, αλλά δεν μπορούσα, όταν ξαφνικά γύρισε το κεφάλι του προς τα εκεί, σαν να τον φώναξε κάποιος, άρχισε να γελάει και ηρέμησε. Κάποια άλλη φορά γκρίνιαζε από νύστα, αλλά δεν κοιμόταν και πάλι τα ίδια: ξαφνικά γύρισε το κέφάλι του εκεί πάνω, κοίταξε για λίγο, χαμογέλασε και κοιμήθηκε αμέσως.

Είναι λίγο τρομαχτικό, αφού όταν τον βλέπω να κοιτάει προς τα εκεί, φοβάμαι να κοιτάξω, μήπως δω τίποτα. Εγώ λέω και το πιστεύω ότι τα μωρά βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, αλλά ο άντρας μου με κοροϊδεύει (μάλλον κι εσείς :P ). Φοβάται βέβαια λίγο και αυτός αλλά έχει αρχίσει να το διακωμωδεί. Πχ θα πηγαίναμε στην πεθερά μου μια μέρα και όταν είμασταν στην πόρτα τον ρώτησα αν είναι κλειστός ο θερμοσίφωνας. Και μου λέει "όχι, τον άφησα ανοιχτό, γιατί θέλει να κάνει μπάνιο ο αόρατος φίλος του Φοίβου" και όταν είμασταν στην πεθερά μου, το μωρό κοίταξε πάλι για λίγο ψηλά και λέει ο άντρας μου "ωχ, τι έγινε? Ήρθε μαζί μας? Το θερμοσίφωνα τουλάχιστον τον έκλεισε?"

Συμβαίνει αυτό και με τα μωράκια σας ή να αρχίσω να ανησυχώ?

NLYdp2.png VqePp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

yioulipa αν σε παρηγορεί εμένα μιλούσε σε όλα τα πολύφωτα :D τα κοιτούσε προσεκτικά άπλωνε και τα χέρια και έβγαζε κραυγούλες... όπου και να καθόταν το κεφάλι της το γύριζε προς τα εκεί!! Είχε τέτοια εμμονή που κοροιδεύαμε ότι όταν μεγαλώσε θα γίνει ηλεκτρολόγος :lol::lol::lol: . Πάντως σιγά σιγά το σταμάτησε και άρχισε να παρατηρεί εμάς γύρω στον 4 μήνα...

Aso4p2.pngplWtp2.png

χαχα!!Σωστος ο συζυγος!!!Παντως μη φοβασε,το κανει και η μικρη μου αυτο.Απο τι εχω τσεκαρει βλεπει σκιες στο τοιχο απο καποιο χαμηλο φωτισμο που υπαρχει ειτε μεσα στο δωματιο ειτε απ΄εξω- δημιουργουνται σκιες με σχηματα η ευθειες γραμμες-δηλ.φως αναμενο στο διαδρομο.Εγω αυτο νομιζω οτι ειναι!!

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

Ο πατερας Παισιος λεει στο Βιβλιο του οικογενοιακή ζωή ότι τα βρεφη και τα παιδιά βλέπουν τον άγγελο τους, και όταν τα βλέπουμε να γελάνε μάλλον τους κάνει αστεία ο άγγελος τους, κουνάει τα χέρια του και γελάνε.

Αυτό γίνεται μετά που θα βαφτιστούν λεει.

Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά δεν το θυμούνται γιατί αλίμονο αν το θυμόντουσαν λεει..

Όλα αυτά απο το βιβλίο όπως τα θυμάμαι όταν τα διάβασα..

Πάντως τα παιδιά μιλούν σε ότιδήποτε!!!!

εμενα παντως που δεν εχει βαπτιστει κοιτα τον τοιχο και μιλα ή γελα, μιλα στην παντα του, χαμογελα στον Εσταυρωμενο που εχουμε πανω απο το κρεββατι, γενικα εχω καταλαβει οτι επειδη ειναι μωρο δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι εμψυχο και τι αψυχο για αυτο και αντιδρα ετσι.

πολλες φορες παλι γελα στον υπνο του και η πεθερα μου λεει "α, μιλα με τους αγγελους τωρα".

οπως και να το κανεις ειναι αθωες ψυχουλες και το αξιζουν να βλεπουν αγγελους και χαρές, παντως δεν υπαρχει λογος να τρομαζεις απεναντιας είτε είναι άγγελος είτε όχι ειναι ευχαριστο θέαμα!

Διαφημίσεις

γενικα τα μωρακια μιλανε σε ο,τι καινουργιο ή ο,τι τους κανει εντυπωση.

οταν ηταν νεογνο που εκανε κατι συσπασεις σαν χαμογελο,μου ελεγαν οτι βλεπει τον αγγελο της.παντως κ ετσι να ειναι εμενα με ανατριχιαζε

Ανατρίχιασα διαβάζοντάς το!!!

Τα μωράκια δε βλέπουν λέει καθαρά τον πρώτο καιρό και τους κάνει πολλή εντύπωση το φως και οι αλλαγές του φωτός. Και γελάνε με οτιδήποτε. Και η στάση του κεφαλιού του ακόμα μπορεί να του κάνει εντύπωση!!!

Τι γλυκά που είναι τα μωράκια!! :D

Κι εμενα το εκανε αυτο η κορη μου μεχρι που πηγε 4 μηνων. Κι εμενα με τρομαζε λιγο αλλα αφου κοιτουσε και γελουσε σιγα σιγα σιγα το συνηθισα :? Ειναι τοσο αγνες οι ψυχουλες τους που ποιος ξερει τι βλεπουν...

Εμένα είναι 18 μηνών και το κάνει πολύ συχνά! Πρόσφατα έχασα την γιαγιά και την θεία μου και όταν τον ρωτάω τι κοιτάς μωρό μου? Τι είναι εκεί? Μου δείχνει με το δαχτυλάκι και μου λεει "γιαγιά" !!!

Το αφήνω ασχολίαστο.....

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

περαν του μεταφυσικου του πραγματος , η εστιαση σε ενα μερος (οπτικη)απο το βρεφος ειναι φυσιολογικη και ειναι ενα απο τα πολλα δειγματα υγειους και φυσιολογικης αναπτυξης του βρεφους.(ο διαλαγος δε και η ανταλλαγη πληροφοριων με το σημειο ..., ειναι και αυτη απο την πλευρα της ενα δειγμα φυσιολογικης νοητικης- εγγεφαλικης αναπτυξης !

καλησπερα σας.

Διαφημίσεις

Εμένα είναι 18 μηνών και το κάνει πολύ συχνά! Πρόσφατα έχασα την γιαγιά και την θεία μου και όταν τον ρωτάω τι κοιτάς μωρό μου? Τι είναι εκεί? Μου δείχνει με το δαχτυλάκι και μου λεει "γιαγιά" !!!

Το αφήνω ασχολίαστο.....

ouao!

Eμείς κοντεύουμε να κλείσουμε τα δύο και ακόμα το κάνουμε αυτό ...

Συγκεκριμένα κάθε βράδυ που ξαπλώνουμε στο μεγάλο κρεβάτι για να αποκοιμηθεί και λίγο πριν την πάρει ο υπνος ... κάνει έναν δεκάλεπτο διάλογο με το υπερπέραν :lol::lol::lol: ... Είναι σκέτη απόλαυση ... εγώ διπλα της ξαπλώνω και κάνω πως κοιμάμαι και εκείνη λέει και λέει και κουνάει τα χέρια της κάνοντας διάφορες χειρονομίες και γελάει και μιλάει ... ρωτάει μονη της και απαντάει κοιτώντας πάντα το ίδιο σημείο στο ταβάνι λες και έχει κάποιον απέναντί της ... Σας μιλάω σκέτη υπερπαραγωγή :D:D:D ... αφού σκεφτόμαστε να την βιντεοσκοπήσουμε την όλη φάση αλλα δεν ξέρουμε πως θα γίνει αυτό μέσα σε τόσο σκοτεινό δωμάτιο ...

Προσωπικά επειδή δεν πιστεύω σε μεταφυσικά φαινόμενα κλπ έχω δώσει μια άλλη εξήγηση που μου φαίνεται πιο απλή ...

Είναι σαν να κάνει το ζουζούνι μας μια επανάληψη εφ όλη της ύλης της ημέρας :P:P:P ... εκείνη τη στιγμή δηλαδή που γλαρώνει και είναι χαλαρωμένη και έτοιμη για ύπνο περνουν απο μπροστά της ολες οι καινούριες εμπειρίες της ημέρας και ότι νέο εμαθε και με αυτο τον τρόπο το επεξεργάζεται και το αφομοιώνει στο μυαλουδάκι της ...

Το βρίσκω πάντως πολύ πολύ χαριτωμένο και καθόλου τρομαχτικό ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Είναι σαν να κάνει το ζουζούνι μας μια επανάληψη εφ όλη της ύλης της ημέρας :P:P:P ... εκείνη τη στιγμή δηλαδή που γλαρώνει και είναι χαλαρωμένη και έτοιμη για ύπνο περνουν απο μπροστά της ολες οι καινούριες εμπειρίες της ημέρας και ότι νέο εμαθε και με αυτο τον τρόπο το επεξεργάζεται και το αφομοιώνει στο μυαλουδάκι της ...

Το βρίσκω πάντως πολύ πολύ χαριτωμένο και καθόλου τρομαχτικό ...

Ολγα μου αυτο το κανει κι εμενα η κορη μου καθε βραδυ (οντως επαναληψη της μερας κανουν). Αυτο που λεμε πιο πανω ειναι κατι διαφορετικο. Το κανουν οταν ειναι πολυ βρεφη και εστιαζουν σε ενα σημειο και ολο το σωμα, εκφρασεις, ηχοι δειχνουν σαν να εχουν ανοιξει εναν ευχαριστο διαλογο. Ειναι πραγματικα ανατριχιαστικο... Να κλανεις μεντες, πομολα, σφυρια και σκεπαρνια σου λεω...

Μπορεί να κατάλαβα και λάθος βρε jeanako τι να πω ... πάντως και εμένα απο πολύ πολυ μικρούλα το έκανε αυτο ... απλά μεγαλώνοντας εμπλουτισε βρε παιδι μου το ρεπορτόριο της ... :lol::lol::lol: ...

Αυτο που λέτε για τα μεταφυσικά το έχω ακούσει και απο αλλου ... ας πουμε όταν την είδε η νονά της να το κάνει (σε πολυ μικρότερη ηλικία) άρχισε να μου λέει ότι τα μωράκια βλεπουν αγγέλους κλπ κλπ...

Εντάξει εγω δεν τα πιστεύω όλα αυτά ... είναι λίγο extreme για μένα ... για αυτό λέω ότι πιστεύω ότι κάνουν κάποιου είδους "επανάληψη" ακόμα και τα πολύ μικρά βρεφάκια ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Το εκανε και η μωρουλινιτσα μου εκει γυρω στους 2 μηνες ξεκινησε . Εμενα κοιτούσε ενα σημειο πανω απο την αλλαξιέρα . Οταν την έβαζα γυριζε το κεφάλι και μιλουσε , γελούσε . Στην αρχή καπως μου ρθε η αληθεια ειναι αλλα μετα πηρα και γω μερος και της έλεγα "Μιλας με τον φανταστικο φιλο σου ? Τι κανει? Τι λεει ?" Ασε που καθοταν πολυ ηρεμα στην αλλαξιέρα και την άλλαζα με την ησυχια μου :D

Ο αντρας μου στην αρχη ελεγε οτι βλεπει τα αυτοκολητα που έχουμε στον τοιχο .. :roll:

Τωρα δεν το κάνει εχει καιρό που σταμάτησε ...Γιαυτο και φερνει 850 τουμπες μεχρι να την αλλάξω :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

το πολυ-πολυ οταν μεγαλωσουν να βγαλουν λεφτα απο αυτο

μπεμπουλιξ αμμεση επικοινωνια- τωρα διαβαζει κ το αυγο.πληρη εχεμυθια :)

:lol::lol::lol:

δεν έχω ιδεά από ..βρεφοψυχολογία αλλά μήπως τους θυμίζουν το περιβάλλον της μητρας; με τις σκιές της και τα διάφορα σχήματα; Δεδομένου ότι ανοίγουν τα ματάκια τους εκεί μέσα...δείτε και το τίκερ μου χαχαχαχαχα...!!

ε, αν είναι τελικά άγγελοι τόσο το καλύτερο!! :lol::lol:

Το αφήνω ασχολίαστο.....

:shock::shock::roll:

pBpMp3.png

εγώ πιστεύω ότι βλέπουν τον φύλακα άγγελό τους...

εσείς δεν έχετε νιώσει ποτέ κάποια παρουσία κοντά σας χωρίς να υπάρχει κανείς όμως..??...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Ασε που καθοταν πολυ ηρεμα στην αλλαξιέρα και την άλλαζα με την ησυχια μου :D

Και εμάς το κάνει κ είναι μόλις ενός μηνός...Ειδικά όταν τη βάζουμε στην αλλαξιέρα της όχι μόνο κάθεται ήσυχα αλλά γελάει κιόλας - και από ότι ξέρω το γέλιο είναι αντανακλαστικό....-τι να πω;;;;

Μου αρέσει η ιδέα ότι βλέπουν αγγελάκια...Εξάλλου κ εγώ όταν την κοιτάζω που κοιμάται σαν μικρό αγγελούδι μου μοιάζει...

Μα είναι τόοοοοοοσο γλυκό

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

εμεις καναμε τις προαλες ευχελαιο στο σπιτι της κουνιαδας μου οπου περνανε δυσκολες καταστασεις με τον αντρα της, και ενω ειχε ερθει ο παπας η μικρη ηταν μια χαρα δεν αντεδρασε καθολου ασχημα, ξεκινησε το μυστηριο και ξαφνικα μετα απο κανα 5 λεπτο αρχισε να φωναζει κλαιγοντας ενω ηταν στην αγκαλια μου , γιαγια!! μετα οταν ηταν στην αγκαλια της γιαγιας μαμα!!! μπαμπα αντιστοιχα , μαμα!! γιαγια.. για κανα 10 λεπτο ολο αυτο μεχρι που ο παπας αρχισε να μας λαδωνει, ηταν τρομαγμενη .. κοιταζε προς τον παπα και γυριζε αλλου.. μας εκανε τρομερη εντυπωση,.. λες και εβλεπε κατι που εμεις δεν βλεπαμε.

και λεω οτι δεν ειχε θεμα με τον παπα γιατι μετα κατεβηκε ο παπας καικαναμε και ενα αγιασμο στο δικο μας σπιτι και ηταν μια χαρα!!

δεν ξερω τι μπορει να εβλεπε παντως ηταν φοβερα τρομαγμενη.. δεν το εχει ξανακανει αυτο.

Κι εμενα το μικρο μου κοιταει το υπερπεραν και μιλαει, κυριως ομως νομιζω οτι κοιταει τις εικονες που εχω στους τοιχους. Θα ηθελα πολυ να "βλεπουν" πραγματα και ανθρωπους, ο μπαμπας μου μας αφησε 3 βδομαδες πριν γεννησω κι ετσι θα μου αρεσε να γνωριζοντουσαν οι δυο τους εστω και μ' αυτον τον τροπο, εστω κι αν δε θα το θυμαται αργοτερα ο μικρουλης μου...

Κάποιοι ίσως να πιστεύουν κάτι που οι υπόλοιποι δεν πιστεύουν.

Παρακαλώ, επειδή ο γραπτός λόγος είναι απρόσωπος και άχρωμος να προσέχουμε "πως" γράφουμε γιατί "ακουγόμαστε" εριστικοί και ειρωνικοί.

Φιλικά. :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!