Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γρεζι στο ματι του μωρου μας...

Recommended Posts

'Εχω ενα κοριτσακι 11 μηνων και 15 μερες πριν ανακαλυψαν στο νοσοκομειο οτι ειχε μπει ενα γρεζι στο ματι του!Το γρεζι ειχε φυγει αλλα ειχε αφησει εναν δαχτυλιο σκουριας!Εχει καποιος καποια αντοιστηχη εμπειρια?'

Διαφημίσεις

Αγαπητη billy-grande, θα σας απαντησω ως εχουσα σχετικη εμπειρια με το προβλημα σας , οτι ο δακτυλιος σκουριας επιβαλλεται να αφαιρεθει απο τον κερατοειδη του ματιου ,στο Παιδων με μεθη, γιατι αφενος θα δημιουργει συνεχως ερεθισμους αφετερου στο μελλον μπορει σπανια να προκαλεσει καταρρακτη απο σιδηρωση.Εκτος αν ειναι ελαχιστα υπολειμματα, που με αντιβιοτικη αλοιφη και συνεχη χρηση τεχνητων δακρυων απαλυνονται με το χρονο.Οσον αφορα την επιπτωση στην οραση του ,εξαρταται απο την εντοπιση .Αν βρισκεται αντιστοιχα με τη κορη στο κεντρο του κερατοειδη,η ολη ιστορια ενδεχεται να αφησει ενα μικρο νεφελιο που το παιδακι θα το βιωνει σα μια μικρη κουκιδα στο οπτικο του πεδιο,αν ειναι στη περιφερεια του κερατοειδη δεν θα το ενοχλει καθολουΕχει τυχει σε παιδακι να μπει γρεζι απο κουνια παιδικης χαρας με κακοσυντηρημενα μεταλλα!Επισης να περπατα στο δρομο και με τον αερα να μεταφερθουν ρινισματα απο εργασιες σε βεραντες ψηλων οροφων.Ευχομαι την καλυτερη λυση και μην ανησυχειτε,θα ταλαιπωρηθειτε λιγο αλλα ολα θα πανε καλα!

Το παίδων πεντέλης έχει μικρότερο σε μέγεθος ιατρείο αλλά μου φάνηκε πιο up to date ή ήταν άλλος καλύτερος γιατρός τις ημέρες που πηγαμε. 

Είχαμε ένα έγκαυμα στον αμφιβληστροειδη και χρειαζόταν να το δούν πόσο εκτενές ήταν, και στο πεντέλης, είχαν ένα ειδικό φωτάκι και ένα υγρό που έδειχνε ακριβως ...., ενώ στο παιδων στην αθήνα δεν το είχαν   (είχαμε πάει τη μια μερα στο ένα και για επανεξέταση την άλλη μέρα στο άλλο). 

όπως και να έχει τώρα όλα καλά, οι οδηγίες που είχαμε πάρει ήταν σωστές γενικά. 

Μην το αφήσετε τα μάτια είναι ότι πιο ευαίσθητο!

γενικά τα γρέζια και για μας τους μεγάλους είναι επικίνδυνα και λόγος να πλένουμε καλά τα χέρια μετά από εργασίες πέραν των μικροβίων!! και μετά από οποιοδήποτε βίδωμα με κατσαβιδια...!

Επεξεργάστηκαν by belleblue

14 ώρες πρίν, afrο είπε:

Αγαπητη billy-grande, θα σας απαντησω ως εχουσα σχετικη εμπειρια με το προβλημα σας , οτι ο δακτυλιος σκουριας επιβαλλεται να αφαιρεθει απο τον κερατοειδη του ματιου ,στο Παιδων με μεθη, γιατι αφενος θα δημιουργει συνεχως ερεθισμους αφετερου στο μελλον μπορει σπανια να προκαλεσει καταρρακτη απο σιδηρωση.Εκτος αν ειναι ελαχιστα υπολειμματα, που με αντιβιοτικη αλοιφη και συνεχη χρηση τεχνητων δακρυων απαλυνονται με το χρονο.Οσον αφορα την επιπτωση στην οραση του ,εξαρταται απο την εντοπιση .Αν βρισκεται αντιστοιχα με τη κορη στο κεντρο του κερατοειδη,η ολη ιστορια ενδεχεται να αφησει ενα μικρο νεφελιο που το παιδακι θα το βιωνει σα μια μικρη κουκιδα στο οπτικο του πεδιο,αν ειναι στη περιφερεια του κερατοειδη δεν θα το ενοχλει καθολουΕχει τυχει σε παιδακι να μπει γρεζι απο κουνια παιδικης χαρας με κακοσυντηρημενα μεταλλα!Επισης να περπατα στο δρομο και με τον αερα να μεταφερθουν ρινισματα απο εργασιες σε βεραντες ψηλων οροφων.Ευχομαι την καλυτερη λυση και μην ανησυχειτε,θα ταλαιπωρηθειτε λιγο αλλα ολα θα πανε καλα!

Καταρχην δεν ειμαι αγαπητη...αλλα αγαπητος!Η σκουρια που εχει μεινει ειναι οριακα κορη με μπλε του ματιου...Το νεφελιο που λετε..θα μεινει μετα την επεμβαση??Οταν λετε πως ειχατε σχετικη εμπειρια πως το εννοειτε??Τι εξελιξη ειχε??      ευχαριστω εκ των προτερων...

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Marilh είπε:

Δε μου έχει τύχει, ούτε έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Οι γιατροί τι σας είπαν? Τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα? 

Στην αρχη 3 γιατροι...που την ειδαν...2 οφθαλμιατροι..και η μια παιδοοφθαλμιατρος...μας ειπαν οτι θελει καλη φροντιδα και δεν υπαρχει λογος να ανοιξουν παλι μια πληγη που εχει κλεισει....μονο και μονο για την σκουρια που εχει μεινει!Οταν μας ειδε μια "κεφαλη" εδω στο νησι...κατευθειαν μας ειπε επεμβαση...χωρις να εγκυαται ουτε την αναισθησια...ουτε το αποτελεσμα(οτι ισως της κανουμε χειροτερη ζημια)!Απο εκει και περα,,,οι αλλοι 3 που την ειδαν αρχισαν να μας τα "μασσανε"...ξερετε ισως ειναι καλυτερο ετσι κ.λ.π..........Πως να εμπιστευτεις τωρα?Εγω να αποφυγω την επεμβαση θελω.....και ας ειμαι με ενα κολλυριο στο χερι για 3 μηνες....

Λοιπον αγαπητε Billy, η εξαιρεση γρεζιου απαιτει επιδεξιοτητα ,η εξαιρεση σκουριας ακομη μεγαλυτερη.Οφθαλμιατροι που ειναι κοντα σε εργατικες περιοχες ειναι πιο εξοικειωμενοι λογω καθημερινων περιστατικων. Για σας ομως επιβαλλεται η επεμβαση να γινει σε παιδιατρικο νοσοκομειο  λογω απαιτησης μεθης. Δε γνωριζω που μενετε,αλλα στην Αθηνα  θα πατε σε ενα απο τα δυο παιδιατρικα (Αγια Σοφια ή Αγλαια Κυριακου).Καλο ειναι να σας αναλαβει ενας ειδικος στον κερατοειδη. Ο παιδοοφθαλμιατρος που σας ειδε κατα κανονα ασχολειται με διαθλαστικα και στραβισμολογικα περιστατικα ,οποτε κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ο αρμοδιοτερος για την επεμβαση,αλλα μπορει να σας κατευθυνει στο Παιδων ,οπως αντιστοιχα και ο παιδιατρος σας,αλλα και οι απλοι οφθαλμιατροι θα σας υποδειξουν τον τροπο να βρητε τον καταλληλο.

Οντως οταν περασουν μερες απο το συμβαν και ψευτοεπουλωθει ο κερατοειδης ,ο οφθαλμιατρος δυσανασχετει  στο το να μπει στη επιπονη διαδικασια αφαιρεσης της σκουριας και προσπαθει με τοπικες αγωγες.Δεν ειναι ομως το ιδανικο για τον ασθενη .

Οσο για το νεφελιο που ανεφερα ,(που φυσικα δεν φαινεται με γυμνο ματι παρα μονο στη λυχνια)με τα χρονια ψιλοεξαφανιζεται, και το παιδακι δεν το αντιλαμβανεται καθολου.Ιδιαιτερα στο σημειο που μου αναφερατε, στο κορικο χειλος ,ισως με την αυξομειωση του ευρους της κορης σε διαφορες φωτεινοτητες να γινεται αντιληπτο στην αρχη, μετα συνηθιζεται.Αυτο που σας ειπαν οτι μπορει να γινει χειροτερα δεν ισχυει, στα χερια εμπειρου ειδικου οπωσδηποτε θα υπαρξει βελτιωση!Δεκα λεπτα ιστορια ειναι ο καθαρισμος, 1-2 24ωρα επιδεση πιεστικη ,μια εβδομαδα κολλυριο ,γελη και αλοιφη και τελος!Καλη επιτυχια!

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας.

Γραφω κι εγώ γιατί αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα δυστυχώς.. Ο μικρός μας, 5 ετών, είχε γρέζι στο μάτι το οποίο και αφαιρέθηκε στο Παίδων την Παρασκευή. Όμως έμεινε σκουριά και σ εμάς. Μας έδωσε αλοιφή tobrex και μας είπε να ξαναπάμε σήμερα και ότι αν δεν μπορούσε να τη βγάλει θα κάναμε εισαγωγή για χειρουργείο. Όντως πήγαμε αλλά δεν κατάφερε να τη βγάλει. Μας είπε να ξαναπάμε Τετάρτη, διότι ο οργανισμός έχει την τάση γενικά να τ αποβάλλει ή μπορούσαμε και εκείνη τη στιγμή να παραμείνουμε και να περιμένουμε να γίνει εισαγωγή, άγνωστο πότε διότι δεν είναι επείγον Περιστατικό. Σκέφτομαι να επισκεφτώ ιδιώτη, μήπως έχουν καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης ή αγωγής ή άλλα μηχανήματα και αν πάλι δεν καταφέρουμε κάτι να κάνουμε χειρουργείο μέχρι τέλος της βδομάδας. Σκέφτομαι να πάω στην κυρία Χρουσου. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...