Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ovitrelle και λάθος ωορρηξία (διπλή ωορρηξία)

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια! Μου συμβαίνει κάτι περίεργο με την ωορρηξία και θα ήθελα τι γνώμη σας.  Προσπαθούμε εδώ και μήνες για παιδί με πρόκληση ωορρηξίας με  ovitrelle. Κάθε μήνα με παρακολουθεί ο γυναικολόγος υπερηχογραφικα, όταν δει τα ωάρια 18χιλιοστα μου λέει την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα να κάνω την ovitrele και μετά επαφές. Πριν 2 μήνες έγινε έτσι και η περίοδος μου ήρθε 1μηνα μετά την ovitrele!! 15 μέρες μετά την ένεση έκανα χοριακη,  ήταν αρνητική αλλά ο ενδοκρινολόγος μου είχε γράψει και άλλες εξετάσεις και από τα αποτελέσματα μου είπε ότι τώρα κάνω ωορρηξία (15 μέρες μετά την ένεση!!).  Τον προηγούμενο μήνα, έκανα σπερματεγχυση πάντα μετά από παρακολούθηση με υπέρηχο στον γυναικολόγο.  Έκανα την ένεση και μετά από 36 ώρες την σπερματεγχυση. Μετά από 15 μέρες,  χοριακη μηδέν. Η περίοδος όμως μου ήρθε 18 μέρες μετά την σπερματεγχυση. Εγώ ξέρω μετά την ωορρηξία η περίοδος έρχεται στις 14 μέρες. Τι συμβαίνει; Εχω μπερδευτει,  γνωρίζει κάποια; Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά ήθελα να σας γράψω όλες τις πληροφορίες για να μην μπερδευτείτε κι εσείς όπως εγώ. 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Μου συμβαίνει κάτι περίεργο με την ωορρηξία και θα ήθελα τι γνώμη σας.  Προσπαθούμε εδώ και μήνες για παιδί με πρόκληση ωορρηξίας με  ovitrelle. Κάθε μήνα με παρακολουθεί ο γυναικολόγος υπερηχογραφικα, όταν δει τα ωάρια 18χιλιοστα μου λέει την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα να κάνω την ovitrele και μετά επαφές. Πριν 2 μήνες έγινε έτσι και η περίοδος μου ήρθε 1μηνα μετά την ovitrele!! 15 μέρες μετά την ένεση έκανα χοριακη,  ήταν αρνητική αλλά ο ενδοκρινολόγος μου είχε γράψει και άλλες εξετάσεις και από τα αποτελέσματα μου είπε ότι τώρα κάνω ωορρηξία (15 μέρες μετά την ένεση!!).  Τον προηγούμενο μήνα, έκανα σπερματεγχυση πάντα μετά από παρακολούθηση με υπέρηχο στον γυναικολόγο.  Έκανα την ένεση και μετά από 36 ώρες την σπερματεγχυση. Μετά από 15 μέρες,  χοριακη μηδέν. Η περίοδος όμως μου ήρθε 18 μέρες μετά την σπερματεγχυση. Εγώ ξέρω μετά την ωορρηξία η περίοδος έρχεται στις 14 μέρες. Τι συμβαίνει; Εχω μπερδευτει,  γνωρίζει κάποια; Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά ήθελα να σας γράψω όλες τις πληροφορίες για να μην μπερδευτείτε κι εσείς όπως εγώ. 

η περιοδος δεν ερχετε σε ολους 14 μερες μετα την ωορηξια. μπορει να ερθει απο 12 μεχρι 16 μερες μετα την ωορηξια κ ειναι απολυτως φυσιολογικο. 

ωστοσο την πρωτη φορα που εκανες σπερματενχυση κ σου ηρθε περιοδος μετα απο 18 μερες λογικα καποια ανωμαλια συνεβη. το πιο πιθανο ειναι το ωαριο σου να ηταν κυστικο κ να μην εσκασε ποτε. δεν σε ελενξε κανεις μετα τις 15 μερες??? 

επισης εχεις ελενξει προγεστερονη 7 μερες μετα την ωορηξια  δειχνει το ποσο καλη ωορηξια κανεις. 

ολα αυτα πρεπει να τα τσεκαρεις ισως πρεπει να συμβουλευτεις κ εναν γιατρο πιο εμπειρο σε τετοιες μεθοδους να σε παρακολουθησει πιο στενα. 

5 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Λοιπόν έριξα μια μάτια για το ovitrelle γτ δε γνωρίζω τη διαδικασία κάπως να σε βοηθήσω. Το ότι η περίοδος σου ήρθε στη 2η περίπτωση στις 18 μέρες και όχι στις 14 δε λέει κάτι. Η ωορρηξία γίνεται περίπου στο μέσο ενός κύκλου χωρίς να είναι απαραίτητα τη 14η μέρα. Δλδ μπορεί να πχ να έχεις κύκλο 28 ημερών και να κάνεις ωορρηξία την 10η και να αδιαθετησεις 18 μέρες μετά.

Τώρα για την 1η περίπτωση που έκανες την ovitrelle και ο ενδοκρινολογος σου είπε για ωορρηξία 15 μέρες μετά κάτι έχει γίνει λάθος και λογικά απο την πλευρα του ενδοκρινολογου και αυτό γτ το ovitrelle επηρεάζει τις ορμόνες και ενδεχομένως οι εξετάσεις σου να ήταν ανακατες λόγω φαρμάκου. 

Με το γιατρό σου το συζητησε καθόλου αυτό να σου πει την άποψη του;

8 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Εγω ξερω οτι την μερα που κανεις υπέρηχο πρεπει να κανεις lh Kai οιστραδιολη για να ειναι ασφαλές το αποτέλεσμα. Στον προηγούμενο κύκλο που αναφέρεις δεν ξερω τι μπορει να συνέβη. Οι 3 μερες που άργησε να σου έρθει περίοδος σ αυτόν τον κύκλο ηταν πολυ φυσιολογική καθυστέρηση ειδικά αν έπαιρνες και utrogestan.

καλησπέρα κοριτσι μου

εγω ειιδκος δεν ειμαι ο γυναικολογος σου τι σου λεει που ερχεται μετα; αν δεν εκανες τις ενεσεις και ολα αυτα να σου πω να παρεις τεστ να ελεγχεις την ωορηξια και οποτε ερθει αλλα με τοση παρακολουθηση και δεν το βρισκουν; γινεται ωορρηξια ; ειμαστε σιγουροι;

Διαφημίσεις

Κοριτσια μου,  ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.  Δεν σας απαντάω μεμονωμένα γιατί περίπου με ρωτάτε τα ίδια: ο γυναικολόγος με παρακολουθεί με υπέρηχο και βάση αυτού υπολογίζει την ωορρηξία μετρώντας πόσο μεγαλώνουν τα ωάρια. Δεν μου κάνει εξετάσεις LH και οιστραδιολης. Δεν είναι εξωσωματικος, οπότε και γι' αυτό του έχω εμπιστοσύνη, στο ιατρείο του δεν είναι κάθε μέρα γι αυτό με ελέγχει 2 φορές την εβδομάδα, τότε που μετά την ovitrele η περίοδος ήρθε 1 μήνα μετά με έλγξε υπερηχογραφικα και δεν είχα κύστη, από ότι μου είπε (δεν θα την καταλάβαινε?). Ενώ ο ενδοκρινολογο μου είπε ότι λόγω της ovitrele ο κύκλος "χάλασε " ή αναστατώθηκε αλλά ο γυναικολόγος δεν συμφωνούσε, είπε ότι δεν έφταιγε η ovitrelle. Οπότε συμπέρασμα δεν βγήκε! Πάντως και τις 2 φορές που έκανα την ένεση για ωορρηξία, δεν έκανα ωορρηξία!  Είναι δυνατόν; Επίσης, μου γράψατε ότι η περιοδος μπορεί να ερθει και 16 μέρες μετά, εμένα όμως ήρθε 19 μέρες μετά την ovitrele, δεν μου φαίνεται νορμάλ. Και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί χωρίς ένεση δεν ξέρουμε πότε κάνω ωορρηξία και αν κάνω, Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να έχω ώριμα ωάρια 1-2 τον μήνα, αλλά να μην "σκάσουν ", γι'αυτό χρειάζομαι κατά την γνώμη του την ένεση. Εμένα όμως 2 φορές τώρα μου έφερε τα πάνω κάτω...  Μπέρδεμα :confused:

@ninaki80 δεν έκανα τεστ προγεστερονης την 7η μέρα, όχι, δεν μου είπε κάτι ο γιατρός. 

Κορίτσι έκανες διπλή ωορρηξία εκείνο το μήνα. Μου είχε συμβεί πάρα πολλές φορές στην διαδικασία των φυσικών. Προφανώς και πρίν, αλλά δεν το ήξερα. Συμβαίνει συχνά σε γυναίκες με υψηλή fsh μου είχε πεί ο Σφακιανούδης.

Καλημερα @Yovanna σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Έχω εμπιστοσύνη στον Σφακ. άρα έτσι θα είναι, δεν το γνώριζα. Σου είπε αν αυτό χρειάζεται κάποια αντιμετώπιση με χάπια, ορμόνες κλπ; Στην διαδικασία του φυσικού όταν συμβαίνει αυτό γίνεται ωολληψια 2 φορές σε έναν μήνα; 

10 hours ago, Sansa said:

Καλημερα @Yovanna σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Έχω εμπιστοσύνη στον Σφακ. άρα έτσι θα είναι, δεν το γνώριζα. Σου είπε αν αυτό χρειάζεται κάποια αντιμετώπιση με χάπια, ορμόνες κλπ; Στην διαδικασία του φυσικού όταν συμβαίνει αυτό γίνεται ωολληψια 2 φορές σε έναν μήνα; 

Δεν χρειάζεται κάποια αντιμετώπιση! Ναι, εμείς είχαμε κάνει αρκετές φορές 2 ωοληψίες σε ένα μήνα, και μάλιστα με επιτυχία! Ήταν συνήθως δηλαδή καλό το ωάριο !

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...