Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα σας η μπεμπα μου ειναι δυο μηνων και εδω και τρεις μερες οταν τρωει δινω ξενο δεν θηλαζω,κλαει ασταματητα τρωει μονο κανοντας την βολτες στο σπιτι!τρωει απο 70 μεχρι 120ml αλλα μονο με βολτες και με διακοπες.κοιμαται συνηθως μετα το γευμα αλλα ξυπναει μετα απο μιση με μια ωρα κλαιγοντας και εχει αερια.δινω το novalac ha γιατι παρουσιασε κολικους και τωρα ο παιδιατρος δεν ειναι σαφης.

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Ageliki nikos είπε:

Καλησπερα σας η μπεμπα μου ειναι δυο μηνων και εδω και τρεις μερες οταν τρωει δινω ξενο δεν θηλαζω,κλαει ασταματητα τρωει μονο κανοντας την βολτες στο σπιτι!τρωει απο 70 μεχρι 120ml αλλα μονο με βολτες και με διακοπες.κοιμαται συνηθως μετα το γευμα αλλα ξυπναει μετα απο μιση με μια ωρα κλαιγοντας και εχει αερια.δινω το novalac ha γιατι παρουσιασε κολικους και τωρα ο παιδιατρος δεν ειναι σαφης.

Τα ίδια έκανε και σε μένα,ξεκίνησε με τα γεύματα του ξένου (ha επίσης) και επεκτάθηκε και στα γεύματα του μητρικού σε σημείο να βλέπει μπουκάλι και να κλαίει.. η γιατρός ήθελε να μας πάει σε εντελώς υποαλλεργικό αλλά επειδή "ακουγαμε" γουλιές στον οισοφάγο (εμετό δεν έκανε ποτέ) υποψιαστηκαμε κρυφή παλινδρόμηση και δοκιμάσαμε γαλα  Ar. Συνήλθε εντελώς. Αν δεν περνάει άλμα πράγμα που σημαίνει οτι θα συνεχιστεί το κλαμα και η άρνηση και δεν θα περάσει σε λιγες μέρες κάνε μια ερώτηση μήπως έκανες μια δοκιμή με Ar πριν σας πάει στο υποαλλεργικό. 

Κράτα το

Κράτα το

Δεν έχετε ακόμη ξεμπερδεψει με κολικούς.

Συνέχισε το ειδικό γάλα. Και άλλαξε τα κλασικά μπιμπερο σε αντί κολικ. Περασε και εμένα παρόμοια φάση άρνησης φαγητού με κλάμα.. αλλά έβαζε βάρος κανονικά οπότε δεν δώσαμε σημασία! Έτρωγε όσο ήθελε, πολλές φορές και κάτω από 100 μλ. Αν βάζει βάρος κανονικά μην ασχοληθεί ιδιαίτερα, ας φάει όσο θέλει.

Διαφημίσεις

Εάν εχετε δει για αλλεργία ή παλινδρόμηση κ δεν φταίνε αυτά ίσως είναι το εντεροκολικο αντανακλαστικό αλλά μωράκια τα ενοχλεί λιγότερο αλλά περισσότερο κ κραταει περίπου μέχρι τους 3 με 4 μήνες .. όταν κλαίει σταματα να του δίνεις γάλα κ συνέχισε μετά που θα ηρεμήσει ..!!! Αλλά ίσως είναι κ κολικοί που μπορεί να το βασανίζουν ακόμα ..!!!!

1 ώρα πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Α σαν πρώτο βήμα άλλαξε τις θηλές στο μπιμπερό σε μεγαλύτερες μην τσατιζεται από αυτό! Ξέχασα να το γράψω παραπάνω! 

Ευχαριστω πολυ αυτο υποψιαζεται ο γιατρος αν δεν ειναι αλμα η παραξενια της ισως να ειναι γοπ ar της εδινα και το σταματησαμε λογω τρομερης δυσκοιλιοτητας.δεν εχω αλλαξει θηλες χρησιμοποιω μπιμπερο mam να βαλω λες το νουμερο 2?ο γιατρος λεει ειναι μικρη δοκιμασα μια φορα γιατι μου θυμισε εποχες θηλασμου που δεν ειχα και τσαντιζοτανε αλλα τα ιδια!να το κανω ουτως η αλλως?γιατι και μενα μου φαινεται οτι τραβαει με πολυ δυναμη

πρίν από 11 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Εάν εχετε δει για αλλεργία ή παλινδρόμηση κ δεν φταίνε αυτά ίσως είναι το εντεροκολικο αντανακλαστικό αλλά μωράκια τα ενοχλεί λιγότερο αλλά περισσότερο κ κραταει περίπου μέχρι τους 3 με 4 μήνες .. όταν κλαίει σταματα να του δίνεις γάλα κ συνέχισε μετά που θα ηρεμήσει ..!!! Αλλά ίσως είναι κ κολικοί που μπορεί να το βασανίζουν ακόμα ..!!!!

Υπαρχει περιπτωση να ειναι πιο εντονοι οι κολικοι τωρα που ειναι δυο μηνων?αυτο εκανα με το γαλα και μαλλον επιασε!επισης οι κολικοι μπορει να την βασανιζουν απο μεσημερι μεχρι το βραδυ?ο γιατρος λεει πως ειναι αδυνατον γιατι παιρνει biogaia!?

1 hour ago, Dust pink είπε:

Δεν έχετε ακόμη ξεμπερδεψει με κολικούς.

Συνέχισε το ειδικό γάλα. Και άλλαξε τα κλασικά μπιμπερο σε αντί κολικ. Περασε και εμένα παρόμοια φάση άρνησης φαγητού με κλάμα.. αλλά έβαζε βάρος κανονικά οπότε δεν δώσαμε σημασία! Έτρωγε όσο ήθελε, πολλές φορές και κάτω από 100 μλ. Αν βάζει βάρος κανονικά μην ασχοληθεί ιδιαίτερα, ας φάει όσο θέλει.

Αυτο κανω πλεον της δινω οσο θελει γιατι η αληθεια μπορει και να τη πιεζα δεν ξερω!anticolic χρησιμοποιω!τωρα το βαρος αν συνεχισει και την επομενη εβδομαδα θα παμε να τη ζυγισουμε!ευχαριστω πολυ μακαρι να ναι κολικοι γιατι εχω αρχισει και φοβαμαι

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Ageliki nikos είπε:

Υπαρχει περιπτωση να ειναι πιο εντονοι οι κολικοι τωρα που ειναι δυο μηνων?αυτο εκανα με το γαλα και μαλλον επιασε!επισης οι κολικοι μπορει να την βασανιζουν απο μεσημερι μεχρι το βραδυ?ο γιατρος λεει πως ειναι αδυνατον γιατι παιρνει biogaia!?

Αχ τι ωραία που θα ήταν οι κολικοί να θεραπεύονταν με biogaia :)

Οταν λες κολικούς, τι εννοείς; Κλάμα και μεταξύ των γευμάτων, αέρια, να ξυπνά στον ύπνο;

9 ώρες πρίν, Ageliki nikos είπε:

Ναι ,2 μηνών είναι στην κορύφωση... έχουν χαρακτηριστικά σημάδια, έντονο κλάμα απόγευμα και βράδυ μάζεμα των ποδιών του μωρού, πολλά αερια.Έλεγξε και τα κακά του ,πως είναι σχηματισμένα.

Ουτε τα biogaia, infacolic, infacalm κτλ τους εξαλείφουν. Στην περίπτωση της κόρης μου τίποτα δεν έκαναν απλώς με αυθυπεβαλαν ότι κάτι έκαναν. Αν είναι κολικοί περνούν μόνοι τους γύρω στους 3 μήνες, αναλόγως!

Πάντως 120μλ γάλα για μωρό 2 μηνών είναι πολύ καλά! Σε δύο μηνών μωρό μην αλλάξεις μπιμπερο μεγαλύτερης ροής, απευθύνονται σε μεγαλύτερα βρέφη που καταπίνουν ευκολότερα και γρηγορότερα. 

Αν το μωρό είναι δυσκοιλιο θα πρέπει να αλλάξεις γάλα ειδικό σε δυσκοιλιότητα.

Απ' αυτά που αναφέρεις για τον παιδίατρο σου θα σου πρότεινα να κάνεις μια επίσκεψη και σε κάποιον άλλο.

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αχ τι ωραία που θα ήταν οι κολικοί να θεραπεύονταν με biogaia :)

Οταν λες κολικούς, τι εννοείς; Κλάμα και μεταξύ των γευμάτων, αέρια, να ξυπνά στον ύπνο;

Ετσι λεω και εγω μακαρι!αλλααααα....ακριβως αυτα κοιμαται ξυπναει ξαφνικα με κλαμα αεριζεται ηρεμει!αλλα ο γιατρος λεει οτι δεν μπορει να διαρκουν τοσες ωρες απο μεσημερι εως βραδυ!

14 ώρες πρίν, Ageliki nikos είπε:

Ετσι λεω και εγω μακαρι!αλλααααα....ακριβως αυτα κοιμαται ξυπναει ξαφνικα με κλαμα αεριζεται ηρεμει!αλλα ο γιατρος λεει οτι δεν μπορει να διαρκουν τοσες ωρες απο μεσημερι εως βραδυ!

Κάτι μου ακούγεται στραβό με τον γιατρό σου... Το ξαναείπα! Μωρά λόγω κολικών κλαίνε ασταμάτητα όλη νύχτα! Δεν έχουν ωράριο οι κολικοί όπως το 8 Ώρο στην εργασία! Έλεγξε και τις κενώσεις του αν το μωρό είναι και δυσκοιλιο+ κολικοί πρέπει να κάνεις άλλους χειρισμούς!

17 ώρες πρίν, Ageliki nikos είπε:

Πολυ περιεργο να λεει κατι τετοιο ο γιατρος!

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Κάτι μου ακούγεται στραβό με τον γιατρό σου... Το ξαναείπα! Μωρά λόγω κολικών κλαίνε ασταμάτητα όλη νύχτα! Δεν έχουν ωράριο οι κολικοί όπως το 8 Ώρο στην εργασία! Έλεγξε και τις κενώσεις του αν το μωρό είναι και δυσκοιλιο+ κολικοί πρέπει να κάνεις άλλους χειρισμούς!

Και εγω ετσι νομιζω γι αυτο εκανα εδω την ερωτηση τωρα που σιγουρευομαι θα πραξω αναλογα ευχαριστω παρα πολυ!

• 1 month later...

Καλησπέρα κι απο εμένα.Ειμαι καινουργια στο forum κ θελω να μοιραστώ κι εγω την εμπειρία μου μπας κ με βοηθήσετε γιατι κοντευω να τρελαθώ.Εχω ενα αγορακι 56 ημερων κ αντιμετωπίζω τρομερα προβλήματα με τη διατροφη του κ οχι μονο.Το μωρο ξεκινησε με μεικτη διατροφη λογω του οτι χρειαστηκε να νοσηλευτει 10 μερες λογω παροδικης ταχυπνοιας απο καισαρικη.Οταν το πηραμε σπιτι συνεχισε με σποκλειστικα μητρικο παρολα αυτα εμφανισε κολικους οι οποιοι στην πορεια γινονταν ολο κ πιο εντονοι.Η κατάσταση εγινε ακόμα χειροτερη οταν αναγκαστηκα να διακοψω το μητρικο λογω ασθενειας δικης μου.Αποτελεσμα μονο με το ξενο να ειναι ανησυχο ολη μερα κ να ηρεμει μονο στην αγκαλιά.Πολλα αέρια,ρεψιματα,γουλιες κ δυσκολια στις κενωσεις αν κ κανει μια φορα τη μερα κ ρευστα.Οσο παει κλαιει ολο κ περισσότερο στα γευματα κ η σιτιση εχει γινει μαρτυριο πολλες φορες με βολτες μεσα στο σπιτι κ αν καταφερουμε να φαει τελικα.Να προσθεσω οτι κοιμάται μονο πανω σε μενα κ το συζυγο μου μερα κ νυχτα.Η παιδιατρος απο απλο novalac μας πηγε σε novalac ac  κ μετα σε aptamil ec+ χωρις βελτίωση.Αναγκαστηκαμε να παμε σε παιδογαστρεντερολογο που μας μιλησε για πιθανη αλλεργια στην πρωτεινη του αγελαδινου λογω του οτι παρατηρησε μια μικρη ξηροδερμια κ μικρα μικρα σπυρακια που εγω νομιζα οτι ηταν ιδρωτιδια.Μας ειπε οτι οι κολικοι οφείλονται σε αυτο κ δεν ειναι απλοι κολικοι πρωτου τριμηνου.Μας εδωσε novalac Allernova που ειναι το μονο υποαλλεργικο κ σντιαναγωγικο μαζί.Σταματησαν  οι αναγωγες αλλα τα υπολοιπα τα ιδια κ χειροτερα.Απελπιστικη κατάσταση.Σε επικοινωνία που ειχα μαζι της σημερα αλλαξαμε πάλι το γαλα κ ειπε να παρουμε almiron pepti κ σταγονες anti gas.Εχει καμια παρομοια εμπειρία;Συγνωμη για το τεράστια ποστ αλλα ηθελα να τα συμπεριλαβω όλα.Το μονο που με νοιάζει ειναι το παιδι που υποφέρει κ δεν το βλεπω χαρουμενο ουτε μια στιγμη μεσα στη μέρα.

1 hour ago, DimiD είπε:

Καλησπέρα κι απο εμένα.Ειμαι καινουργια στο forum κ θελω να μοιραστώ κι εγω την εμπειρία μου μπας κ με βοηθήσετε γιατι κοντευω να τρελαθώ.Εχω ενα αγορακι 56 ημερων κ αντιμετωπίζω τρομερα προβλήματα με τη διατροφη του κ οχι μονο.Το μωρο ξεκινησε με μεικτη διατροφη λογω του οτι χρειαστηκε να νοσηλευτει 10 μερες λογω παροδικης ταχυπνοιας απο καισαρικη.Οταν το πηραμε σπιτι συνεχισε με σποκλειστικα μητρικο παρολα αυτα εμφανισε κολικους οι οποιοι στην πορεια γινονταν ολο κ πιο εντονοι.Η κατάσταση εγινε ακόμα χειροτερη οταν αναγκαστηκα να διακοψω το μητρικο λογω ασθενειας δικης μου.Αποτελεσμα μονο με το ξενο να ειναι ανησυχο ολη μερα κ να ηρεμει μονο στην αγκαλιά.Πολλα αέρια,ρεψιματα,γουλιες κ δυσκολια στις κενωσεις αν κ κανει μια φορα τη μερα κ ρευστα.Οσο παει κλαιει ολο κ περισσότερο στα γευματα κ η σιτιση εχει γινει μαρτυριο πολλες φορες με βολτες μεσα στο σπιτι κ αν καταφερουμε να φαει τελικα.Να προσθεσω οτι κοιμάται μονο πανω σε μενα κ το συζυγο μου μερα κ νυχτα.Η παιδιατρος απο απλο novalac μας πηγε σε novalac ac  κ μετα σε aptamil ec+ χωρις βελτίωση.Αναγκαστηκαμε να παμε σε παιδογαστρεντερολογο που μας μιλησε για πιθανη αλλεργια στην πρωτεινη του αγελαδινου λογω του οτι παρατηρησε μια μικρη ξηροδερμια κ μικρα μικρα σπυρακια που εγω νομιζα οτι ηταν ιδρωτιδια.Μας ειπε οτι οι κολικοι οφείλονται σε αυτο κ δεν ειναι απλοι κολικοι πρωτου τριμηνου.Μας εδωσε novalac Allernova που ειναι το μονο υποαλλεργικο κ σντιαναγωγικο μαζί.Σταματησαν  οι αναγωγες αλλα τα υπολοιπα τα ιδια κ χειροτερα.Απελπιστικη κατάσταση.Σε επικοινωνία που ειχα μαζι της σημερα αλλαξαμε πάλι το γαλα κ ειπε να παρουμε almiron pepti κ σταγονες anti gas.Εχει καμια παρομοια εμπειρία;Συγνωμη για το τεράστια ποστ αλλα ηθελα να τα συμπεριλαβω όλα.Το μονο που με νοιάζει ειναι το παιδι που υποφέρει κ δεν το βλεπω χαρουμενο ουτε μια στιγμη μεσα στη μέρα.

Τα κακά του τι μορφή έχουν; Παχύρρευστα η Βραχάκια; Μήπως έκτος από κολικούς ενοχλείται και από δυσκοιλιοτητα. Πολλές φορές πάνε μαζι και χρειάζονται εύπεπτο γάλα για να ενεργείται χωρίς ζορισμα,αέρια και πόνο.

On 17/7/2018 at 5:51 ΜΜ, DimiD είπε:

Θα σου έλεγα να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού και να δοκιμάσεις επαναγαλακτισμό. Δεν είναι εύκολο, αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο στην περίπτωση σας. Από εκεί και πέρα, υπομονή, ευτυχώς όλα αυτά τα προβλήματα βελτιώνονται με τον καιρό.

On 17/7/2018 at 5:51 ΜΜ, DimiD είπε:

Δεν έχω ανάλογη εμπειρία για να βοηθήσω αλλά συμφωνω με την @ΑΡΓΚ. Νομιζω το καλύτερο στην περίπτωση σας είναι το μητρικό που είναι το καταλληλότερο γάλα για το μωρό. Μίλα με σύμβουλο θηλασμού για να σε καθοδηγήσει. Όσο πιο σύντομα χρονικά γίνεται ή προσπάθεια για επαναγαλακτισμο τόσο μεγαλυτερα και τα ποσοστά επιτυχίας της. 

• 1 χρόνο μετά...
On 7/17/2018 at 5:51 PM, DimiD said:

Καλησπέρα,

είναι παλιό το ποστ αλλά ελπίζω πως θα δεις το μήνυμά μου. 
Περνάμε τώρα ακριβώς τα ίδια, τελικά βρήκες ποιο ήταν το πρόβλημα; πώς ξεπεράστηκε; 

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου, δεν χρειάζεται να σου πω πόσο δύσκολα περνάμε, τα ξέρεις... :(

11 ώρες πρίν, Τζιο είπε:

Καλησπέρα,

είναι παλιό το ποστ αλλά ελπίζω πως θα δεις το μήνυμά μου. 
Περνάμε τώρα ακριβώς τα ίδια, τελικά βρήκες ποιο ήταν το πρόβλημα; πώς ξεπεράστηκε; 

σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου, δεν χρειάζεται να σου πω πόσο δύσκολα περνάμε, τα ξέρεις... :(

Πέρασα παρόμοιες καταστάσεις με την πρώτη μου κόρη.. μπορείς να δεις παλιές μου δημοσιεύσεις. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς κ πρέπει να κάνεις υπομονή... Το πρόβλημα σιγά σιγά θα ξεπεραστεί.. Θηλάζεις η όχι? Αν θηλάζεις (που είναι το καλύτερο για αυτές τις περιπτώσεις) να κόψεις τα γαλακτοκομικά κ ίσως δεις βελτίωση. Αν έχει πάρε κάποιο γάλα ΗΑ. Κάνει κ εμετούς κ τέτοια? Ποια είναι ακριβώς τα συμπτώματα? Εμένα αργούσε πολύ να φάει, το κάθε γεύμα διαρκούσε μια ώρα κ αυτό το δίναμε με κλάμα, δεν ήθελε ποτέ να φάει, 2-3 φορές την ημέρα από τα 8 γεύματα έκανε πολύ εμετό, στα υπόλοιπα έβγαζε γουλιες. Αυτό που έκανα είναι να να την ταιζω κοιμισμένη για να τρώει, αλλιώς δεν έτρωγε με τπτ. Την κρατούσα 20-30 λεπτά όρθια πριν την ξαπλώσω για να χωνέψει λίγο κ γενικά στο κρεβάτι την έβαζα με κλίση στο στρωμα. Πάνες την άλλαζα πάντα πριν το γεύμα κ όχι μετά για να μην την πίεση το στομάχι. Κ αν δεν το έκανες ήδη να πας σε παιδογαστρεντερολογο μήπως χρειαστεί κάποιο φάρμακο να μην πάθει οισοφαγίτιδα. Κ υπομονή πολύ, όλα θα περάσουν, όταν μπουν οι στερεές θα αρχίσουν να καλυτερεύουν τα πράγματα!

Just now, mama16 said:

Πέρασα παρόμοιες καταστάσεις με την πρώτη μου κόρη.. μπορείς να δεις παλιές μου δημοσιεύσεις. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς κ πρέπει να κάνεις υπομονή... Το πρόβλημα σιγά σιγά θα ξεπεραστεί.. Θηλάζεις η όχι? Αν θηλάζεις (που είναι το καλύτερο για αυτές τις περιπτώσεις) να κόψεις τα γαλακτοκομικά κ ίσως δεις βελτίωση. Αν έχει πάρε κάποιο γάλα ΗΑ. Κάνει κ εμετούς κ τέτοια? Ποια είναι ακριβώς τα συμπτώματα? Εμένα αργούσε πολύ να φάει, το κάθε γεύμα διαρκούσε μια ώρα κ αυτό το δίναμε με κλάμα, δεν ήθελε ποτέ να φάει, 2-3 φορές την ημέρα από τα 8 γεύματα έκανε πολύ εμετό, στα υπόλοιπα έβγαζε γουλιες. Αυτό που έκανα είναι να να την ταιζω κοιμισμένη για να τρώει, αλλιώς δεν έτρωγε με τπτ. Την κρατούσα 20-30 λεπτά όρθια πριν την ξαπλώσω για να χωνέψει λίγο κ γενικά στο κρεβάτι την έβαζα με κλίση στο στρωμα. Πάνες την άλλαζα πάντα πριν το γεύμα κ όχι μετά για να μην την πίεση το στομάχι. Κ αν δεν το έκανες ήδη να πας σε παιδογαστρεντερολογο μήπως χρειαστεί κάποιο φάρμακο να μην πάθει οισοφαγίτιδα. Κ υπομονή πολύ, όλα θα περάσουν, όταν μπουν οι στερεές θα αρχίσουν να καλυτερεύουν τα πράγματα!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, μου δίνει κουράγιο να ακούω κάποιον που είχε τις ίδιες εμπειρίες να μου λέει πως θα περάσει όλο αυτό. Κάποιες μέρες μοιάζουν αιώνες με την κατάσταση αυτή. 

Τον θηλάζω ακόμα λίγο αλλά όχι πολύ.

Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά εδώ κι ένα μήνα, έχω δοκιμάσει 6 διαφορετικά γάλατα - είμαστε στο 3ο εκτενούς υδρόλυσης τώρα. Αρχικά τα προβλήματα ήταν εντερικά (δυσκοιλιότητα και πάρα πολλά αέρια, μούγκριζε κυριολεκτικά όλη νύχτα και κοπανούσε τα πόδια του επί δύο μήνες). 

Με το ΗΑ γάλα και με σταγόνες λακτάσης έφτιαξαν τα εντερικά και άρχισε όμως τώρα η παλινδρόμηση. Τεντώνεται, φωνάζει, κλαίει, θέλει να φάει και δεν μπορεί και δεν βρίσκω ούτε στάση να τον ανακουφίζει. 

Η γαστρεντερολόγος (έχουμε δει δύο) μας έδωσε άλλο γάλα τώρα κι αν δεν φτιάξει και με αυτό, θα μας δώσει να δοκιμάσουμε ένα σιρόπι φάρμακο. 

Τα λέω πολύ συνοπτικά αλλά έχουμε τρελαθεί στο πείραμα ως τώρα και το παιδάκι μας έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου. 

On 4/1/2020 at 2:20 ΜΜ, Τζιο είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, μου δίνει κουράγιο να ακούω κάποιον που είχε τις ίδιες εμπειρίες να μου λέει πως θα περάσει όλο αυτό. Κάποιες μέρες μοιάζουν αιώνες με την κατάσταση αυτή. 

Τον θηλάζω ακόμα λίγο αλλά όχι πολύ.

Έχω κόψει τα γαλακτοκομικά εδώ κι ένα μήνα, έχω δοκιμάσει 6 διαφορετικά γάλατα - είμαστε στο 3ο εκτενούς υδρόλυσης τώρα. Αρχικά τα προβλήματα ήταν εντερικά (δυσκοιλιότητα και πάρα πολλά αέρια, μούγκριζε κυριολεκτικά όλη νύχτα και κοπανούσε τα πόδια του επί δύο μήνες). 

Με το ΗΑ γάλα και με σταγόνες λακτάσης έφτιαξαν τα εντερικά και άρχισε όμως τώρα η παλινδρόμηση. Τεντώνεται, φωνάζει, κλαίει, θέλει να φάει και δεν μπορεί και δεν βρίσκω ούτε στάση να τον ανακουφίζει. 

Η γαστρεντερολόγος (έχουμε δει δύο) μας έδωσε άλλο γάλα τώρα κι αν δεν φτιάξει και με αυτό, θα μας δώσει να δοκιμάσουμε ένα σιρόπι φάρμακο. 

Τα λέω πολύ συνοπτικά αλλά έχουμε τρελαθεί στο πείραμα ως τώρα και το παιδάκι μας έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου. 

Αφού πήγατε σε γαστρεντερολογο πιστεύω θα σας κατευθύνει σωστά! Τουλάχιστον πεινάει το παιδάκι σου? Τρώει κ καθώς τρώει νιώθεις ότι πεινάει η δεν θέλει καν να φάει? Πόσο ακριβώς είστε εσείς? Νομίζω το αποκορύφωμα είναι 4-5 μηνών, μετά σιγά σιγά κ με την εισαγωγή στερεών καλυτερεύει. Πάντως αν έχεις ακόμα γάλα θα σε συμβουλευα αν δεν θέλει να θηλάζει να το βγάζεις με το θηλαστρο... Είναι πιο ελαφρύ απ' το ξένο κ δεν ερεθίζει τόσο τον οισοφάγο.

Πέρασα τα ίδια με τη μεγάλη μου κόρη και δε θέλω να τα θυμάμαι πραγματικά. Ξαφνικά οταν έκοψα το θηλασμό άρχισαν τα περίεργα. Βασικά δε νομίζω να έφταιγε αυτό γιατί άρχισαν ένα μήνα μετά. Κλάμα, γάλα με βόλτες είχα φτάσει σε σημείο να την ταΐζω κάθε μία ώρα 10 ml, 20 ml κοκ.. 

Κολικούς λέγαμε αλλάξαμε 3 γάλατα, εξετάσεις αλλεργίας κάναμε, δεν άλλαξε κάτι, αλλεργία δεν έδειξε αν και αρνητικό να βγει δε θα μασταν σίγουροι. Μια φορά είδα αιματηρή βλεννα στα κακά, αλλά με μια κρέμα συγκεκριμένη εκεί πήγαμε για εξετάσεις, από τοτε πίναμε ha.αλλα με άλλη κρέμα που δοκίμασα με αγελαδινό όλα καλά. Μπορεί να ήταν και δυσανεξία στη συγκεκριμένη. Και μετά έπινε epadoren για μήνες. Κάναμε 3 υπερηζους για γοπ, ο πρώτος είχε δείξει γ βαθμού, ο δεύτερος β και ο τρίτος καθαρός. Βέβαια αυτό πάλι έκλαιγε. 

Τελικά πότε δεν κατάλαβα τι ήταν όλα αυτά και τι είχε τελικά, πάντως όταν μπήκαμε στις στερεες ηρεμήσαμε. Και μετά το χρόνο όλα κύλησαν ομαλά. 

Υπομονή... Εγώ Καμμια φορά νομίζω πως εγώ της δημιούργησα τη γοπ γιατί προσπαθούσα να την ταΐζω κάθε τόσο. Ενώ έπαιρνε βάρος εγώ εκεί επεμενα. Πήγαινα by the book να πίνει πάνω κάτω τόσο. Εμετούς δεν εκανε.. Κάποια στιγμή παχυνε πόλη κόντευε να ξεπεράσει το όριο, τι να πω, πρωτομανα πολύ άγχος και οι γύρω μου με νευριαζανα αφάνταστα. Είχα και τις ανασφάλειες μου, άστα δε θέλω να το θυμάμαι. 

Στη μικρή το πήρα ανάποδα. Τις έκανα μακρινά γεύματα, τη σταματούσα πιο συχνά να τευευαι, την άφηνα να κοιμάται στο ρηλαξ ενώ μου λέγαν δεν κανει, εγώ έβλεπα της άρεσε και γενικώς το πήρα πολύ χαλαρά. 

Πιστεύω φταίμε κι εμείς. 

Υπομονή... Μέχρι να μπείτε στερεες. 

Μην το μπουκωνετε. Ας πίνει και το μισό. Γνώμη μου από εμπειρία... 

Και όλα αυτά οι αλλαγές με τα γάλατα κοκ χειρότερα εγώ τα βρίσκω πάρα καλά. Επίσης το αβτιαναγωγικο που έγραψες της το χα δώσει κι εγώ και δεν το έπινε με τίποτα. Το χεις δοκιμάσει? Ειναι απαίσιο. Τελικά με προτροπή δική μου την ξαναγύρισα στο ha και όλα πολύ καλύτερα. Γενικώς από οταν έπαψα να ακούω 5000 διαφορετικές γνώμες η ζωή μου έγινε καλύτερη με το μωρό μου. 

Φιλικά και κάνε κουράγιο θα περάσει!! 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...