Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλαιει απαρηγορητα....

Recommended Posts

Η μικρη μου ειναι 2 ετων... Αφου πεταξα με τις κλωτσιες την απαραδεκτη νταντα που ειχαμε...την εχω βαλει εδω και 2 εβδομαδες στον παιδικο που παει και η αδερφη της. Χρονικη πολυτελεια να πηγαινω και να μενω μια βδομαδα εκει κλπ οπως διαβασα εδω δεν υπηρχε καμία απολυτως,μια μονο μερα αδεια μπορεσα να παρω την πρωτη μερα της στο σταθμο.

Την πρωτη μερα την ωρα που την εδωσα στις δασκαλες δεν εκλαψε καν...απλα με κοιταξε με βουρκωμενα ματακια... Τριγυρνουσα 4,5 ωρες γυρω απο τον παιδικο μηπως χρειαστει να την παρω,αλλα δεν εκλαψε καθολου....

Την πρωτη εβδομαδα ξεκινουσε απο το σπιτι με χαρα και τραγουδια και απλα εκλαιγε στο σταθμο την ωρα που την παρεδιδε ο αντρας μου στις δασκαλες.

Οι δασκαλες μου ειπαν οτι μολις απομακρυνοταν ο μπαμπας ηταν ΟΚ...

Να σημειωσω οτι απο τη δευτερη μερα μενει κανονικα 6,5-7 ωρες.... Δεν μου ζητησαν να την αφηνω λιγες ωρες στην αρχη αλλα και να το ζητουσαν δεν εχω δυνατοτητα αδειας για φετος...

Τη δευτερη εβδομαδα...δραμα.... Κλαιει απαρηγορητα απο την ωρα που ξυπναει και ειναι πανδυσκολο ακομη και να τη ντυσουν... Φωναζει "μαμα μαμα μαμα"...ουρλιαζει και κρυβεται κατω απο τα κρεβατια και τρομαζουν πώς να τη βγαλουν... :cry:

Παιρνω καθημερινα τις κοπελες στο σταθμο και μου λενε οτι εκει δεν κλαιει... Ειναι δημοσιος σταθμος και δεν νομιζω να μου λενε ψεματα μην τυχον και χασουν την πελατισσα...εχω δικιο σ αυτη τη σκεψη?

Η απορια μου ειναι η εξης... Δουλευω εδω κι ενα χρονο... Τωρα που πηγε στο σταθμο γιατι φωναζει μαμα μαμα και κλαιει ενω με την νταντα (που δεν την πηγαινε καθολου το μωρο) δεν εκλαιγε? Μηπως περνουσε καλυτερα? :roll: Μα πώς? Με μια γυναικα που καθοταν ολη μερα και εβλεπε τηλεοραση και δεν το επαιζε καθολου?

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ? Το λυπαται η ψυχη μου... Γυναικα ξανα στο σπιτι μου δεν βαζω... Αρκετα τραβηξα με δαυτες.... :evil:

Θα στρωσει με τον καιρο?

Να σημειωσω οτι το πρωι τη ντυνει η γιαγια της που μενει απο πανω μας...και μεσα στο κλαμα της ζηταει να μεινει μαζι της.... Την πρωτη μερα που αρχισε να κλαιει στο σπιτι την λυπηθηκε η γιαγια κ την κρατησε,μηπως ελπιζει οτι θα το ξανακανει ή νιωθει απορριψη που δεν την κραταει?

Περνανε οντως καλυτερα τα μικρουλια στο σπιτακι τους ακομα και με μια αδιαφορη νταντα ή περναει απλα περιοδο προσαρμογης?

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ ΟΕΟ?

Διαφημίσεις

Θεωρώ πως είναι φυσιολογικό να το κάνει την δεύτερη εβδομάδα καθώς την πρώτη ήταν ενθουσιασμένη που συναναστρεφόταν και έπαιζε με παιδάκια. Τώρα σηνειδητοποίησε ότι αυτό θα γίνεται καθημερινά. Αν κατάλαβα καλά εκέι πάει και το άλλο σας παιδάκι? Δεν ετοιμάζονται μαζί ώστε να καταλάβει ότι θα έιναι με την αδερφή της και θα γυρίσουν μαζί το μεσημέρι?

Μαζι ετοιμαζονται αλλα με τη μεγαλη δεν εχει καλες σχεσεις...δεν παιζουν σχεδον ποτε μαζι και τη δαγκωνει και της τραβαει τα μαλλια οπου τη βρει... :cry: Οπότε δεν τη νοιαζει που πανε μαζι παιδικο....

A μάλιστα!!!!

Λοιπόν λοιπόν το μεγαλύτερο άγχος των παιδιών έιναι ότι δεν θα γυρίσουμε να τα πάρουμε ποτέ και για αυτό κλαίνε συνήθως, οπότε βοηθαέι να της λέτε ότι το μεσημέρι που θα την πάρεις θα πάτε πχ εκεί ή θα κάνετε αυτό ή θα γυρίσετε να παίξετε το τάδε. Δεν είναι ανάγκη να της τάζεις λαγούς με πετραχείλια για τα παιδιά ακόμα και το super market είναι φοβερή περιπέτεια. Επίσης δεν το συζητάς και πολύ απλά της ξεκαθαρίζεις ότι πρέπει να πάει γιατί όλοι το πρωί έχουμε υποχρεώσεις. Είναι δύσκολο το ξέρω υπομονή και θα συνηθίσει. Αχ τι τραβαμε και εμείς οι εργαζόμενες μητέρες. Περιμένουμε νέα σου.

Eίναι πλεον η τριτη εβδομαδα της στον σταθμο και σημερα ηταν η πρωτη μερα που την αφησε ο αντρας μου και δεν εκλαψε...ουτε εκλαιγε απο το σπιτι... Ισως να επαιξε ρολο το οτι αφησε για πρωτη φορα πρωτα την μεγαλη στην ταξη της και μετα τη μικρη,πιστευω οτι ισως το μωρο νομιζε οτι φευγουν μπαμπας και κορη και το αφηνουν μονο αυτο στον παιδικο...

Δυστυχως τα Χριστουγεννα θα κλεισουν 15 μερες και φοβαμαι οτι μεχρι να ξαναπροσαρμοστει θα περασουμε τα ιδια φτου κι απο την αρχη...

Διαφημίσεις

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Δυστυχως τα Χριστουγεννα θα κλεισουν 15 μερες και φοβαμαι οτι μεχρι να ξαναπροσαρμοστει θα περασουμε τα ιδια φτου κι απο την αρχη...

Μην ανησυχείς θα είναι ένα ευχάριστο διάλλειμμα, πιστευω ότι τωρα έστρωσε.

Κι εμένα η μικρή μου είναι τώρα ενας μήνας που είναι στον παιδικό! Την πρώτη εβδομάδα ήταν μια χαρά. Την δευτερη εβδομάδα Σπαραγμός ! (Και η μαμά μαζι!). Την Τρίτη εβδομάδα μες στο κλάμα και στα νεύρα. Την Τέταρτη εβδομάδα λίγο καλύτερα, βέβαια το πρωί που την αφήνω κλαίει με παράπονο, και το απόγευμα στο σπίτι την πιάνει μια μανια να θέλει όλο αγκαλιά, και να μπαινει μες στο ψυγείο για να φάει του σκασμού και να δεί ότι υπαρχει μεσα εκεί- κατι που δεν το έκανε πριν!!

Ελπίζω να συνιθήσουν τα ζουζούνάκια μας!!

GEBnp3.pngcRvDp3.png

• 1 month later...

ολα τα παιδιά συνηθίζουν στο τέλος. και αναφέρομαι σε όλες τις δραστηριότητες που κάνουν, όχι μόνο το σχολείο. αυτό που πρέπει να καταλάβουν είανι ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν. όπως οι γονείς πάνε στη δουλειά, των παιδιών η δουλειά είανι το σχολείο, τα αγγλικά, η μουσιήα, το μπαλε΄το, το ποδόσφαιρο... όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

όταν όμως ανφερόμαστε σε μικρά παιδιά, παίρνει περισσότερο χρόνο. μην ανυσηχείς, θα συνηθίσει... ήταν πολύ καλό βήμα το ότι την πήγε ο μπαμπάς της σχολείο. εκεί "δεν την παίρνει" να κλαίει. θέλει τη μαμά της (πολύ φυσιολογικό). Τις περισσότερες φορές κάνουνε νάζια. Τους αρέσει τρλά να πηγαίνουν στον παιδικό, αλλα σου λέει... ας κλάψω μπας και δεν πάω. Γι αυτό οι περισσότερες γκρίνιες είναι από το σπίτι μέχρι να μπουν στην τάξη. Μετά... τίποτα. Πέρνάνε καλα στον παιδικό!!!! Σημαντιό επίσης είανι η στάση των γονιών. Αν υποκύψουμε... πάει το χάσαμε το παιχνίδι. Θα γίνει σύστημα. Ναι, είανι δύσκολο να βλέπεις το μωρό να κλαίει. Υπομονή μανούλες. Είναι για καλό σκοπό. Αν αρχίσει να τους περνάει στον παιδικό, φαντάζεστε αργότερα στην ορθογραφία που θα δυσκολευτεί ή στα αγγλικά ή στο ποδόσφαιρο που θα κρυώνει ή στο μπαλετο που θα τυχαίνει να έχει κάτι η τηλεόραση να δει την ίδια ώρα; Επιμονή και υπομονη!

age.png