Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

To πρώτο μας δόντι βγαίνει στραβά!

Recommended Posts

Φτάσαμε 16 μηνών, για να βγάλουμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο μας δόντι (επιτέλους)! Μόνο που η χαρά μου κόπηκε απότομα, όταν διαπίστωσα ότι το δόντι βγαίνει θεόστραβο. Η μόνη λογική εξήγηση που μπόρεσα να δώσω είναι πως τα ούλα της κόρης μου είναι τόσο σκληρά, ώστε το δόντι, επειδή δεν έσπρωχνε αρκετά για να βγει,μετακινήθηκε μέσα σ' αυτά και στο τέλος βγήκε στραβό. Έχει τύχει να βγει στραβό το δόντι σε κάποιο άλλο παιδάκι και τι κάνατε; Σκέφτομαι να περιμένω να δω πως θα βγει και το διπλανό δοντάκι και κάποια στιγμή να την πάω σε παιδοοδοντίατρο (αν και δεν πιστεύω ότι θα ανοίξει το στόμα της, για να δει κάτι ο γιατρός, λόγω του ότι δεν είναι και πολύ συνεργάσιμη ακόμη).

Διαφημίσεις

Νομίζω είναι καλύτερα να πάτε σε παιδοδοντίατρο όχι τόσο για το ότι είναι στραβό το δόντι αλλά και γιατί βγήκε και πολύ αργά. Και του γιού μου το 2ο δοντακι που βγήκε τώρα είναι λίγο στραβούλικο, και κάνοντας πλάκα λέμε ότι θα χρειαστούμε σιδερακια :lol: ειναι υπερβολικό φυσικά να ανησυχούμε απο τώρα γι αυτά, ούτως η άλλως θα τα αλλάξουνε τα δοντάκια.

ο γιος μου εβγαλε τα 2 κατω δοντακια σχεδον 10 μηνων.τωρα ειναι 16 και εχει αρχισει να βγαινει το ενα πανω και να σκαει και το αλλο πανω.το πρωτο πανω βγαινει στραβο και υπεθεσα πως συμβαινει επειδη το δυο πανω μπροστινα δικα μου ειναι στραβα-χωρις ομως να μου δημιουργησαν ποτε προβλημα,εκτος απο το αισθητικο θεμα.ο παιδιατρος τι σας λεει?

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Ρε κορίτσια ως νέα μαμά και άσχετη, ρωτάω: πότε αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα δόντια? Ο δικός μου ειναι 3,5 μηνών και έχουν ξεκινήσει σαλάκια και δαγκώνει και τα χέρια του. Είναι δυνατόν να είναι δόντι? Μετά το 6μηνο δεν αρχίζουν να βγαίνουν?

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Εχει μωράκια που βγαζουν κι απτον 4ο μηνα αλλά το συνηθεστερο είναι 6-7 μηνών. Θα το καταλάβεις γιατί θα παραπονιέται παραπάνω και θα έχει σαλάκια αν πριν δεν είχε. Εμας είχε αρκετα σαλια και 2-3 μηνών αλλά νομίζω ότι όλα τα μωρά έχουν τόσο μικρά και δεν είναι λόγω δοντιών. Λογικά θα αρχίσουν να μειώνονται τα σάλια του και θα ξαναέχει πολλά όταν θα βγάζει δοντάκια. Εμάς απτον 3ο μήνα όταν το μωρό γκρίνιαζε και δαγκωνε τα χεράκια μας έλεγαν΄"βγαζει δοντάκι τωρα γι αυτό είναι ετσϊ" Βαρεθηκα να το ακούω αυτό το βγάζει δοντάκι, μέχρι τον 8ο που έβγαλε μου το έλεγαν. Νομίζω ειναι νωρίς ακόμα.

Διαφημίσεις

ο γιος μου εβγαλε τα 2 κατω δοντακια σχεδον 10 μηνων.τωρα ειναι 16 και εχει αρχισει να βγαινει το ενα πανω και να σκαει και το αλλο πανω.το πρωτο πανω βγαινει στραβο και υπεθεσα πως συμβαινει επειδη το δυο πανω μπροστινα δικα μου ειναι στραβα-χωρις ομως να μου δημιουργησαν ποτε προβλημα,εκτος απο το αισθητικο θεμα.ο παιδιατρος τι σας λεει?

Δεν έχω ρωτήσει ακόμη την παιδίατρο. Πήραμε όμως, τηλ. τον οικογενειακό μας οδοντίατρο, που μας είπε ότι είτε ίσιο, είτε στραβό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το απολαύσουμε. Σ' αυτές τις ηλικίες, λέει, και στα πρώτα δόντια, που δεν έχουν ρίζες και πρόκειται να πέσουν, δεν μπορούμε να επέμβουμε με κάποιον τρόπο. Διορθώσεις γίνονται μετά την ηλικία των οκτώ και αφού βγάλουν τα μόνιμα δόντια. Αυτό που με ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι που της μάνας μου της φαίνεται να βγαίνει στραβό και το διπλανό. Αυτό δεν ξέρω αν θα το αντέξω :!::!::!: