Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποσότητες τροφών για 8 μηνών

mariazt

Recommended Posts

Γεια σε όλες :)

το κοριτσάκι μου πριν λίγες μέρες μπήκε στον 8ο μήνα. Δεν πίνει ξένο γάλα, οπότε από γάλα μόνο με θηλασμό. Από στερεά ρώει φρουτόκρεμα, πολτοποιημένα λαχανικά με κρέας το μεσημέρι και το βράδυ μια μέρα γιαούρτι μία μέρα κρέμα. Αυτό που με απασχολεί είναι το πόσο θα πρέπει να τρώει για την ηλικία της. Επειδή θηλάζει και δεν έχω αίσθηση του πόσο γάλα πίνει, μου φαίνεται ότι δεν τρώει πολύ στερεά. Για παράδειγμα φρουτόκρεμα τρώει από 80 έως το πολύ 140 γραμμάρια, λαχανικά από 60 μέχρι το πολύ 100 γραμμάρια και το βράδυ γύρω στα 120 γραμμάρια. Βέβαια τη θηλάζω δύο φορές στο ενδιάμεσο κάθε γεύματος, μία αμέσως μετά από κάθε γεύμα γιατί δεν κοιμάται αλλιώς και επειδή δεν θέλει καθόλου το νερό οπότε τη θηλάζω για να ξεδιψάσει, και μία ανάμεσα στο κάθε γεύμα γιατί έτσι μας είχε πει η γιατρός. Δοκίμασα καμια δυο φορές να την θηλάσω μόνο μετά το κάθε φαγητό και όχι ενδιάμεσα μήπως πεινάσει παραπάνω αλλά δεν είδα καμια φοβερή διαφορά. Βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι αυτό το μήνα βγάζει τα πρώτα 2 δοντάκια και γενικά δεν είναι και στα καλύτερά της, ξυπνάει το βράδυ κάθε ώρα και θηλάζει αλλιώς δεν ηρεμεί οπότε δεν ξέρω μήπως τρώει πολύ το βράδυ και δεν πεινάει τόσο μέσα στη μέρα. Η γιατρός είπε να τρώει όσο θέλει κι εφόσον παίρνει τα απαραίτητα κιλά να μην ανησυχώ, απλά ήθελα να δω και άλλες εμπειρίες, κυρίως επειδή δεν μπορώ να μετρήσω την ποσότητα του γάλακτος που πίνει. 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, mariazt είπε:

Γεια σε όλες :)

το κοριτσάκι μου πριν λίγες μέρες μπήκε στον 8ο μήνα. Δεν πίνει ξένο γάλα, οπότε από γάλα μόνο με θηλασμό. Από στερεά ρώει φρουτόκρεμα, πολτοποιημένα λαχανικά με κρέας το μεσημέρι και το βράδυ μια μέρα γιαούρτι μία μέρα κρέμα. Αυτό που με απασχολεί είναι το πόσο θα πρέπει να τρώει για την ηλικία της. Επειδή θηλάζει και δεν έχω αίσθηση του πόσο γάλα πίνει, μου φαίνεται ότι δεν τρώει πολύ στερεά. Για παράδειγμα φρουτόκρεμα τρώει από 80 έως το πολύ 140 γραμμάρια, λαχανικά από 60 μέχρι το πολύ 100 γραμμάρια και το βράδυ γύρω στα 120 γραμμάρια. Βέβαια τη θηλάζω δύο φορές στο ενδιάμεσο κάθε γεύματος, μία αμέσως μετά από κάθε γεύμα γιατί δεν κοιμάται αλλιώς και επειδή δεν θέλει καθόλου το νερό οπότε τη θηλάζω για να ξεδιψάσει, και μία ανάμεσα στο κάθε γεύμα γιατί έτσι μας είχε πει η γιατρός. Δοκίμασα καμια δυο φορές να την θηλάσω μόνο μετά το κάθε φαγητό και όχι ενδιάμεσα μήπως πεινάσει παραπάνω αλλά δεν είδα καμια φοβερή διαφορά. Βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι αυτό το μήνα βγάζει τα πρώτα 2 δοντάκια και γενικά δεν είναι και στα καλύτερά της, ξυπνάει το βράδυ κάθε ώρα και θηλάζει αλλιώς δεν ηρεμεί οπότε δεν ξέρω μήπως τρώει πολύ το βράδυ και δεν πεινάει τόσο μέσα στη μέρα. Η γιατρός είπε να τρώει όσο θέλει κι εφόσον παίρνει τα απαραίτητα κιλά να μην ανησυχώ, απλά ήθελα να δω και άλλες εμπειρίες, κυρίως επειδή δεν μπορώ να μετρήσω την ποσότητα του γάλακτος που πίνει. 

Δεν υπάρχει υποχρεωτικός κανόνας σχετικά με την ποσότητα των φαγητών. Όσο θέλει τρώει ένα μωρό. Κάποια μπορεί να χορτάσουν με 250γρ και άλλα με 2-3 κουταλιές. Όσο θέλει χωρίς πίεση (δεν λειτουργεί... Το είχα δοκιμάσει). Η μικρή μου είναι ακριβώς 8 μηνών και αυτή ,το φαγητό της βγαίνει 200 γρ κάποιες φορές το τρώει αβίαστα όλο και άλλες μόνο 2-3 κουταλιές. Το πάω έτσι και αν δω ότι δεν έφαγε τίποτα και πεινάει συμπληρώνω με γάλα. Αν δεν έχετε πρόβλημα κιλών μην αγχώνεσαι... Όσο θέλει ας φάει. Θεωρώ πιο σημαντικό τον θηλασμο από την τροφή να σου πω την αλήθεια αν και δεν θήλασα.

Όπως λέει ο γιατρός, εφόσον αναπτύσσεται καλά δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Επίσης όταν πονάνε από δόντια συνηθίζεται σε κάποια μωρά να περνάνε αφαγίες, μπορεί να είναι από αυτό μπορεί και όχι. Όπως και να έχει,  η κύρια τροφή για τον πρώτο χρόνο ζωής είναι το γάλα οπότε να μην ανησυχείς.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Συμφωνω με τη γιατρό σου, εγώ δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να ζυγίσω τις στερεές. Έφτιαχνα ένα μικρό μπολάκι και έτρωγαν όσο ήθελαν. Μέχρι το χρόνο βασική τροφή είναι το γάλα, αφού είναι και μητρικό ακόμη καλύτερα. Μην αγχώνεσαι, μου φαίνονται μια χαρά οι ποσότητες!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ναι αυτό θα κάνω, θα σταματήσω να αγχώνομαι και εφόσον η μπέμπα παίρνει κιλά θα την αφήσω να με καθοδηγήσει για το πότε και πόσο πεινάει, αυτή ξέρει καλύτερα :)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...