Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Ο γιος μου είναι 3 ετών και έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα 2 φορές εξανθήματα, τα οποία είναι αλλεργία, απ' ότι μας είπε η παιδίατρος, χωρίς να φαίνεται ότι είναι από τροφή.

Του κάναμε όμως εξετάσεις και είχε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ολική lGE: 917,00 kU/L

D. Pteronyssinus 18.6 kua/l class 2

Egg White 0.84 kua/l class 4

Θα πρέπει να μας ανησυχεί κάτι;;;;

Είναι υψηλές αυτές οι τιμές και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;;

Διαφημίσεις

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε (αν δεν το έχετε κάνει ακόμη) είναι να επισκεφθείτε έναν παιδοαλλεργιολόγο ο οποίος και θα σας δώσει και τις κατάλληλες κατευθυντήριες που θα ακολουθήσετε για την αντιμετώπιση της αλλεργίας.

Η εμπειρία μου ως γονέα παιδιού που πάσχει από τροφική αλλεργία περίπου 3 χρόνια μου λέει οτι οι τιμές που έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας είναι υψηλές και κατα συνέπεια το παιδάκι σας πάσχει από αλλεργία στο ασπράδι του αυγού και στα ακάρεα της σκόνης όπως έδειξαν οι εξετάσεις.Η ανώτατη φυσιολογική τιμή της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE) είναι 150 IU/L.H τιμή 917 είναι υψηλή πράγμα που δείχνει τη προδιάθεση του οργανισμού να εμφανίσει κάποια στιγμή αλλεργία κάτι το οποίο φαίνεται από τις εξετάσεις των επιμέρους αλλεργιογόνων

ασπράδι αυγού(Egg White) 0.84kua/l class 2 και

ακάρεα σκόνης (dermatophagoides pteronyssinus) 18,6Kua/l class 4

δείχνουν οτι υπάρχει αλλεργία μιας και σε αντίθετη περίπτωση έπρεπε να έδειχναν class 0 δηλαδή οτι η τίμη των εξετάσεων βρίσκεται μέσα στα όρια των φυσιολογικών επιτρεπόμενων ορίων.

Αυτή είναι η γνώμη μου η οποία στηρίζεται μόνο στην εμπειρία μου ως μητέρα αλλεργικού παιδιού και αυτό που θα σας πρότεινα είναι να επισκεφτείτε τον παιδοαλλεργιολόγο ο οποίος είναι ο πλέον ειδικός ιατρός που θα σας δώσει την διάγνωση και την κατάλληλη αγωγή αν άυτή κριθεί απαραίτητη.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.