Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ

frinda

Recommended Posts

Κοριτσια ξερει καποια να μου πει τι γινεται στην περιπτωση που ενω το παιδι ειναι αναγνωρισμενο ο πατερας ειναι εξαφανισμενος και αρα δεν μπορει να παραυρισκεται στη βαφτιση. Οι παπαδες μου ειπανε οτι οταν ειναι αναγνωρισμενο πας με τη ληξιαρχικη πραξη κι απο κει και περα πρεπει να παραυρισκονται και οι δυο. Ο δικος μου ομως δεν θελει να εχει επαφες και δεν ξερω ουτε καν που βρισκεται. Τι κανω λοιπον; Δεν θα μπορω να βαφτισω το μωρακι μου; Δωστε μου μια απαντηση γιατι θα τρελαθω

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

Εκατσες να τους εξηγήσεις τι συμβαίνει? Αν επιμένουν να πας σε αλλη εκκλησία. Αντε γιατί και οι παπαδες είναι για πολλά χαστούκια ωρες ωρες. :evil: Μονο λεφτά ξέρουν να ζητάνε για να κάνουν την βαπτιση. Σε πια περιοχή μένεις?

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Εκατσες να τους εξηγήσεις τι συμβαίνει? Αν επιμένουν να πας σε αλλη εκκλησία. Αντε γιατί και οι παπαδες είναι για πολλά χαστούκια ωρες ωρες. :evil: Μονο λεφτά ξέρουν να ζητάνε για να κάνουν την βαπτιση. Σε πια περιοχή μένεις?

Τι ειναι αυτο παλι;Δηλ. αν ο πατερας για διαφορους λογους δε μπορει να ειναι στη βαφτιση τι θα γινει; θα αφησουμε το παιδι αβαφτιστο;Δε πας και σε καμμια αλλη ενορια;Εγω πρωτη φορα το ακουω.Αντε θα κρατηθω και δεν θα πω για τους παπαδες!!!!!!!!

Μενω στην Αγια Μαρινα - Λαγονησι. Ρωτησα ομως και στη Γλυφαδα και στη Βουλα. Ειμαι πολυ στενοχωρημενη κοριτσια γιατι το αγορακι μου το εχω κανει ταμα στην Παναγιτσα και μαλιστα εχω ορκιστει οτι θα το βαφτισω στην Τηνο. Αν σας πω καποια στιγμη πως καταφερα να το φερω στον κοσμο θα καταλαβετε οτι μονο ο Θεουλης με βοηθησε. Και τωρα οι παπαδες δεν με αφηνουν να το βαφτισω; Νομιζω οτι θα τρελαθω κλαιω συνεχεια.

Διαφημίσεις

Τι ειναι αυτο παλι;Δηλ. αν ο πατερας για διαφορους λογους δε μπορει να ειναι στη βαφτιση τι θα γινει; θα αφησουμε το παιδι αβαφτιστο;Δε πας και σε καμμια αλλη ενορια;Εγω πρωτη φορα το ακουω.Αντε θα κρατηθω και δεν θα πω για τους παπαδες!!!!!!!!

Δεν ξερω εχω απογοητευτει με αυτα που μου ειπανε. Δεν ρωτατε κι εσεις βρε κοριτσια στις δικες σας ενοριες μπας και μαθουμε τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις.

Αχ μη καθεσαι και στεναχωριεσε :(:(:( Θα βρεθει μια λυση!Μη κλαις γιατι το παιδακι σου καταλαβαινει!!!!!!!!Και δε νομιζω οτι θα ηθελες να σε βλεπει ετσι!Θα βρεθει κατι και μετα θα κλαις απο χαρα.Πηγαινε και αλλου.Μη τους λες οτι ο μπαμπας δεν θα ειναι στη βαφτιση.Πες οτι λειπει ταξιδι και δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει.Μην αφησεις να περασει το δικο τους!!!!!!!

Μήπως άν δεν βρείς λύση να μην τους το πεις καν?

Πού θα το καταλάβουν ?στο τέλος αν χρειαστεί υπογραφή τους λές πως λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι π.χ. ή υπογράφει κάποιος δικός σου.

Μήπως άν δεν βρείς λύση να μην τους το πεις καν?

Πού θα το καταλάβουν ?στο τέλος αν χρειαστεί υπογραφή τους λές πως λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι π.χ. ή υπογράφει κάποιος δικός σου.[/quote

Μα αφου σου λεει οτι πρεπει να παρισταται πως να το κανω ετσι;

Συμφωνώ με την kati...εχει δίκιο...Πές οτι βρε παιδί μου ειναι στο νοσοκομείο με κόψιμο ...τι θα σου πουν ...να σηκωθει να έρθει;;;

Να μη τους το πεις κάν...Πηγαινε σε άλλη εκκλησία και μην τους αναφέρεις τίποτα...

Εγω εκλεισα μόνη μου την εκκλησία και μόνο μετά την βάπτηση μας ζήτησαν να υπογράψουν μόνο οι νονοί...Τιποτα άλλο...

Ολα θα πάνε καλά...μην ανησυχεις...

Καλά ασε με τους παππάδες!!!!!!!!Βατοπαιδι ..βατοπαιδι

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

κι εγω συνφωνώ. δεν χρειάζεται να τους πεις τίποτα. πες... άρρωστος με ιλαρά με ερπη ζωστήρα, πες ότι θες... λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, δεν γραφει πουθενά σε κανένα επίσημο έγγαρφο ότι το έχει αναγνωρίσει, αλλά δεν το βλέπει;

σε λίγα χρόια δεν θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. οι περισσότερες οικογένειες θα είναι μονογιονικές.΄

age.png

Μη στεναχωριέσαι καθόλου αμα δεις και δεν βγαζεις άκρη πηγαινε εσύ να δηλώσεις τη βάπτιση και βάλε καποιον άλλον να υπογράψει. Και μην τους δωσεις και αναφορα.

To θέμα είναι ότι αν ο πατέρας εμφανιστεί αργότερα μπορεί να προσβάλει τη βάφτιση! Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να παρεβρεθεί, αρκεί να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση ότι συνναινεί για τη βάφτιση! Τι την ήθελε την αναγνώριση ο έρμος αφού είχε σκοπό να εξαφανιστεί? καλύτερα εξασφάλισε την αποδοχή του γιατί μου ακούγεται περίεργος άνθρωπος

ssttaa

Σε εμας ο μικρος δεν ηταν αναγνωρισμενος και υπέγραψα εγώ κανονικότατα και η νονα. Τώρα αν ειναι αναγνωρισμενο δεν ξέρω.

Θα σου προτεινω ομως αν θελεις να πας Τήνο, να πάρεις ενα τηλεφωνο στη μονη και να τους εξηγησεις τι συμβαίνει και οτι το παιδι το εχεις ταμενο εκει θα σου το βαφτίσουν. Αναλογο περιστατικο ξέρω απο κοπελα παντρεμενη με πολιτικο που δεν της το βαφτιζαν Αθηνα (λογω πολιτικου) και το ειχε και εκεινη ταμενο στη Τηνο. Τους πηρε και τους ενημερωσε τι και πως και τελικα το βαφτισε εκει.

Καλη επιτυχια..

αν δεν είναι αναγνωρισμένο, δεν υπάρχει πατέρας, δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγώ έχω αποφασίσει για το όνομα, τον νονό, την εκκλησία πρίν γεννηθεί. Θα τον καλέσω λοιπόν (τον "πατέρα") στη βάφτιση σαν καλεσμένο, και αν θέλει και μου αποδείξει ότι πρέπει, να το αναγνωρίσει, αυτό θα γίνει μετά τη βάφτιση. :lol:

Γενικά τα μυστήρια εκτός απο θρησκευτικά γεγονότα είναι και νομικές πράξεις, οπότε πρέπει να τηρούνται κάποιοι όροι. Το πρόβλημα της κοπέλας είναι ότι με την αναγνώριση ο εξαφανισμένος αποκτά δικαίωμα να ασκήσει γονική μέριμνα, (τραβηγμένη περίπτωση)οπότε θεωρητικά μπορεί στο μέλλον να προσβάλει τη βάφτιση. Νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτούνε δικηγόρο. Ενδεχομένως να χρειαστεί να υπάρξει τεκμηρίωση ότι τον αναζήτησαν και δεν βρέθηκε για να μπορέσει να γίνει η βάφτιση.

ssttaa

Διαφημίσεις

Κοριτσια ξερει καποια να μου πει τι γινεται στην περιπτωση που ενω το παιδι ειναι αναγνωρισμενο ο πατερας ειναι εξαφανισμενος και αρα δεν μπορει να παραυρισκεται στη βαφτιση. Οι παπαδες μου ειπανε οτι οταν ειναι αναγνωρισμενο πας με τη ληξιαρχικη πραξη κι απο κει και περα πρεπει να παραυρισκονται και οι δυο. Ο δικος μου ομως δεν θελει να εχει επαφες και δεν ξερω ουτε καν που βρισκεται. Τι κανω λοιπον; Δεν θα μπορω να βαφτισω το μωρακι μου; Δωστε μου μια απαντηση γιατι θα τρελαθω

Φρίντα,δυστυχώς πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο.Χρειάζεται απόφαση δικαστική σε αυτή την περίπτωση για το όνομα και τη βάφτιση ακόμα και αν έχεις την επιμέλεια εσύ.Επίσης δεν ισχύει η δικαιολογία οτι ο πατέρας είναι άρρωστος διότι ζητούν την ταυτότητά του επικυρωμένη και υπεύθυνη δήλωσή του οτι συναινεί για το όνομα.Έχουν αλλάξει οι κανονισμοι της Εκκλησίας διότι στο παρελθόν έχουν συμβεί τα απίστευτα,βάφτιζαν παππούδες τα μωρά κρυφά,πατεράδες που έπαιρναν τα μωρά κατά την επικοινωνία και τα βάφτιζαν μόνοι τους και άλλα πολλά ανατριχιαστικά.

P203p2.png 

Μη στεναχωριέσαι καθόλου αμα δεις και δεν βγαζεις άκρη πηγαινε εσύ να δηλώσεις τη βάπτιση και βάλε καποιον άλλον να υπογράψει. Και μην τους δωσεις και αναφορα.

Δεν καταλαβα τι εννοεις; Μπορεις να μου το διευκρινησεις λιγο;

Ποιος αλλος μπορει να υπογραψει και πως;

Κοριτσακια μου εισαστε πολυ γλυκες ολες :D Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας μου δωσατε πολυ κουραγιο. Επειδη αναφερθηκατε στην επιμελεια πρεπει να σας πω οτι σαφεστατα την εχω εγω γιατι με τον .....

'' κυριο '' ευτυχως δεν ειμαστε παντρεμενοι.

Να σας πω επισης ετσι για την ιστορια οτι ο .... '' κυριος '' περασε αυτοφωρο πριν απο δυο εβδομαδες και εφαγε 6 μηνες με αναστολη για εξυβριση απειλη κατα της ζωης μου και του παιδιου και εκβιασμο.

Κι ολα αυτα γιατι απο την ημερα που γεννηθηκε το αγγελουδι μου το μονο που τον ενδιεφερε ηταν το πως θα αποκατασταθει οικονομικα λες και ειναι υποχρεωση του παιδιου να .... τρεφει τον '' πατερα '' κι οχι δικη του.

Παρα ταυτα οχι μονο δεν θελω διατροφες αλλα δεν θελω ουτε να τον ξαναδω μπροστα μου. Πως λοιπον θα συνενοηθεις με εναν τετοιο ανθρωπο που θελει να λεγεται ανδρας για τη βαφτιση;

Αυτα σας τα γραφω για να απαλυνω λιγο τον πονο μου.

Χελιδονακι μου γλυκο! Μακαρι να τη βρω την ακρη γιατι ειναι κριμα.

Δυστυχως ομως ειναι δυσκολα τα πραγματα. Το χειροτερο ειναι οτι εκανα το παιδακι μου στα 39 με τεραστιες προσπαθειες και το εταξα στην Παναγια λεγοντας οτι θα το βαφτισω στην Τηνο. Και τωρα δεν μπορω ουτε να εκπληρωσω το ταμα μου ... Τι να πω αλλο;