Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπρώχνει το κεφαλάκι του προς τα πίσω

Recommended Posts

Γεια σας! 

Ειμαι νέα στο φόρουμ και νέα μαμά. Έχω ενα μωράκι 4 μηνών, που γεννήθηκε προωρα στις 31+5 εβδομάδες. 

Τις τελευταίες 10 περίπου μερες έχει αρχίσει -κυρίως όταν προσπαθεί να κοιμηθεί κι ενώ ειναι στο πλάι- να τεντώνεται σαν τόξο και να σπρώχνει το κεφαλάκι του προς τα πίσω πάρα πολύ, με αποτέλεσμα ο λαιμός του να κανει γωνία 90 μοιρών! Οποτε το βλέπω προσπαθώ να το ισιώσω αλλά ειναι δύσκολο γιατί έχει πολλή δύναμη. 

Σημαινει κάτι αυτο που κανει; έχει τύχει σε κανέναν; 

Να σημειώσω οτι μένω στο εξωτερικό και εδώ δεν έχω δικό μου παιδίατρο. Οι συναντήσεις με γιατρό ειναι λίγες και μας παρακολουθεί μια μαία που ό,τι και να συμβαίνει δεν δίνει πολύ σημασία. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Διαφημίσεις

Αυτό που κάνει είναι ο λόγος για τον οποίο το βάζεις μπρούμυτα. Για να δυναμώσει τους μυες του. Ο στόχος σας έπρεπε να είναι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε μπρούμυτα, με παιχνιδάκια στο πλάι και πάνω για να σηκώνει το κεφάλι και μετά και τον κορμό σιγά σιγά, να δυναμώσει και να μάθει να ρολάρει.

• Like 1

Η αλήθεια ειναι οτι το σκέφτηκα αλλα μου φαινόταν παράταιρο επειδή ήταν ανάσκελα μάλλον και φαινόταν σαν να ποναει. 

Το βάζω πολύ μπρούμυτα γιατί δεν έχει στηρίξει καλα το κεφαλάκι του και έχει ήδη ρολάρει δυο φορές! 

Ευχαριστω για την απάντηση! :)

3 ώρες πρίν, Eleni L. είπε:

Η αλήθεια ειναι οτι το σκέφτηκα αλλα μου φαινόταν παράταιρο επειδή ήταν ανάσκελα μάλλον και φαινόταν σαν να ποναει. 

Το βάζω πολύ μπρούμυτα γιατί δεν έχει στηρίξει καλα το κεφαλάκι του και έχει ήδη ρολάρει δυο φορές! 

Ευχαριστω για την απάντηση! :)

Δεν ειναι δυνατό να ρολάρει και να μη στηρίζει το κεφάλι! Αν όντως δε στηρίζει το κεφάλι (που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ομως που γράφεις) πρέπει να μιλήσετε άμεσα με γιατρο.

Διαφημίσεις

On 30/10/2017 at 7:33 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν ειναι δυνατό να ρολάρει και να μη στηρίζει το κεφάλι! Αν όντως δε στηρίζει το κεφάλι (που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ομως που γράφεις) πρέπει να μιλήσετε άμεσα με γιατρο.

Δεν έχει στηρίξει καλά το κεφαλι, όχι καθόλου. Πχ όταν ειναι μπρούμυτα σηκώνει το κεφαλι του και όταν τον έχω αγκαλιά το στηρίζει καπως αλλά όταν τον σηκώνω τον παίρνει πίσω. 

Δυο φορές τον έχω αφήσει ανάσκελα και τον έχω βρει μπρούμυτα. 

Γενικά με ανησυχούν πολλά πράγματα και εννοείται τα έχω συζητήσει με γιατρό εδώ και με τη μαία αλλά όλοι με διαβεβαιώνουν οτι αναπτύσσεται φυσιολογικά και όλα οφείλονται στο γεγονός οτι γεννήθηκε προωρα. 

8 ώρες πρίν, Eleni L. είπε:

Δεν έχει στηρίξει καλά το κεφαλι, όχι καθόλου. Πχ όταν ειναι μπρούμυτα σηκώνει το κεφαλι του και όταν τον έχω αγκαλιά το στηρίζει καπως αλλά όταν τον σηκώνω τον παίρνει πίσω. 

Δυο φορές τον έχω αφήσει ανάσκελα και τον έχω βρει μπρούμυτα. 

Γενικά με ανησυχούν πολλά πράγματα και εννοείται τα έχω συζητήσει με γιατρό εδώ και με τη μαία αλλά όλοι με διαβεβαιώνουν οτι αναπτύσσεται φυσιολογικά και όλα οφείλονται στο γεγονός οτι γεννήθηκε προωρα. 

Αρα μην αγχώνεσαι και συνεχίζετε τη γυμναστική. Αν ήδη γυρίζει, είστε τέλεια :)

• Like 1

• 1 month later...

Φαίνεται να έχει το μωράκι κάποιο οπισθότονο. Και ο μικρός μου το έκανε και το κάνει και τώρα, λιγότερο συχνά βέβαια (κυρίως όποτε τσατίζεται και δυσανασχετεί)

Όντως οφείλεται στην προωρότητα και θα σε συμβούλευα να πας το μωρό σε κάποιον  φυσιοθεραπευτή που ασχολείται με βρέφη-παιδιά. 

Ο δικός μου προωράκος, γεννήθηκε στις 30 εβδομάδες , με υποτονία κορμού. Κάνουμε φυσιοθεραπείες από 6 μηνών περίπου.

Δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά θα ήταν καλό για το μωράκι να το εξετάσει ένας φυσιοθεραπευτής.

Να σου ζήσει!!

xf97p2.png

Σονια σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Μπορεις σε παρακαλώ να μου πεις λίγα παραπάνω πράγματα γι αυτο; τι ακριβώς ειναι, πού οφείλεται κι αν επηρεάζει σε κάτι; Αν ξερεις φυσικά! 

Τα προωράκια , λόγω του ότι έχασαν το τελευταίο στάδιο της εμβρυικής ζωής, δηλαδή αυτό που είναι στριμωγμένα και δέχονται πιέσεις και ερεθίσματα σε όλο τους το σώμα από τη μήτρα, δεν έχει προλάβει να ωριμάσει το νευρικό τους σύστημα και τα αντανακλαστικά τους.Αν θα μπορούσα να το πω πιο απλά , δεν εκπαιδευτηκε το σωματακι τους να δεχεται και να αντιδρά φυσιολογικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος γιατί δεν πρόλαβε να νιώσει την ευεργετική σφιχτή ''αγκαλιά'' της μήτρας. Όλη η  πίεση και οι συσπάσεις που νιώθουν , όταν είναι στριμωγμενα , βοηθά το νευρικό τους σύστημα να συντονίσει τις αντιδράσεις του.

Θα σου μιλήσω μόνο για την δικιά μας την περίπτωση, γιατί δεν ειναι όλα τα μωράκια ίδια , ούτε θέλω να προκαταβάλλω ότι θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Ο δικός μου ο γιος , λόγω της προωρότητας, είχε υποτονία κορμού και υπολειπόταν λίγο κινητικά. Σαν να λέμε λίγο ''αγύμναστος'' (αν και δεν είναι αυτό ακριβώς).  Άργησε, π.χ. , να γυρίσει μπρούμυτα - ανάσκελα και αντιστροφα .Η φυσιοθεραπεία τον βοηθάει να εξελιχθεί κινητικά και να κάνει σωστά τις κινήσεις που πρέπει να κάνει.Θα συνεχίσουμε μέχρι να σιγουρευτούμε ότι θα περπατήσει σωστά.

Επειδή , αυτή η κίνηση , το ''τόξο'' που περιέγραψες, είναι χαρακτηριστική και μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι εννοείς, θα σε συμβούλευα να πάρετε μια γνώμη από φυσιοθεραπευτή.

Πάντως , μία πρώτη συμβουλή..όταν κάνει το τόξο, μην προσπαθείς να φέρεις το κεφάλι του μπροστά. Οσο δυναμη βάζεις εσύ για να τον ισιώσεις άλλο τόσο θα σπρώχνει προς τα πίσω. 

xf97p2.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση! Ήσουν κατατοπιστικότατη. Όπως είχα γράψει στην αρχή, μένουμε στο εξωτερικό και ειναι δύσκολο να περιγράψω μια κατάσταση καθώς δεν ξερω και την ορολογία. Ωστόσο σύντομα έχουμε ραντεβού με αναπτυξιολογο και θα του ζητήσω σίγουρα φυσιοθεραπειες. Τώρα ειναι έξι μηνων και πλεον δεν το κανει τόσο συχνά ούτε τόσο έντονα όσο στην αρχή αλλά ωρες ωρες το θυμάται. Δεν προσπαθώ πια να τον ισιωσω, παρόλο που μου φαίνεται λίγο τρομακτικό όταν γίνεται έτσι! 

Γενικά ειναι δύσκολο να βρω πληροφορίες για τα προωρα και κυρίως εδώ που δεν έχω παιδίατρο νιώθω κάποιες στιγμές εντελώς αβοήθητη όταν συμβαίνει κάτι! 

• 3 weeks later...

Πήγαμε στο ραντεβού μας όπου ήταν παρόν και φυσιοθεραπευτής και μας είπαν ότι είναι όλα μια χαρά! Βέβαια πέρα από αυτό με το κεφάλι, σφίγγει και τα ποδαράκια του τελευταία που είναι κι αυτό σύμπτωμα υπερτονίας ούτε τα ακουμπάει σε σκληρή επιφάνεια, αλλά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ κι ότι θα φύγει με τον καιρό. Είμαι λίγο μπερδεμένη γιατί δεν με πείθουν και πολύ γιατί λόγω περικοπών στην υγεία δεν δίνουν εύκολα φυσικοθεραπείες. Περιμένω να κατέβω Ελλάδα να πάω και σε έναν γιατρό εκεί για δεύτερη γνώμη. Ελπίζω βέβαια να μην είναι όντως τίποτα... 

δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μη βάζεις την υγεία ενός βρέφους πάνω από τις οποιεσδήποτε περικοπές?!

ελπίζω να έχουν δίκιο και να μη χρειαστείς τίποτα, αλλά, επειδή εσύ βλέπεις το παιδί και προφανώς το ένστικτό σου λέει άλλα , καλό είναι για να φύγει η υπόνοια, να πας και σε κάποιον φυσιοθεραπευτή έξω.

εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!

αν είσαι από Θεσσαλονίκη ή Κατερίνη μπορώ να σου συστήσω αυτούς που πήγαμε εμείς, αν θέλεις.

xf97p2.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις