Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πονος κατα τη διάρκεια της διέγερσης ωοθηκων

ginaki19

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Εχω ξεκινήσει το 1ο μου κύκλο (και ευχομαι και τελευταιο) εξωσωματικής με πρωτοκολλο ανταγωνιστων και είμαι στη φάση της διέγερσης.

Από χθες νιωθω πονο που και που... είναι φυσιολογικο? Επίσης ήθελα να ρωτησω ποιος αριθμός ωοθηλακίων είναι καλος?

Διαφημίσεις

Δυστυχώς ο πόνος είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε αυτή τη φάση γιατί οι ωοθήκες σου βρίσκονται σε κατάσταση υπερδιέγερσης για να παράξουν περισσότερα ωοθηλάκια. Και όπως όλα τα όργανα μας έτσι και οι ωοθήκες σε κάποιες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες. Εγώ πάντα πονάω στην εξωσωματική. Καλό είναι πάντως να το αναφέρεις στον γυναικολόγο με τον οποίο κάνεις την προσπάθεια σου, ώστε να είναι ενήμερος και να σου δώσει συμβουλές για το πως η κατάσταση αυτή δεν θα σου είναι πολύ δυσάρεστη.

Ο αριθμός των ωαρίων με τον οποίο κανείς μπορεί να είναι ευχαριστημένος εξαρτάται από την ηλικία και το ορμονολογικό προφίλ κάθε γυναίκας. Γενικά όμως, με δέκα ώριμα ωάρια σε ηλικίες 35-39 νομίζω ότι ο γιατρός θα σου πει ότι έχετε πάει μια χαρά. 

Είναι φυσιολογικό να πονάς κορίτσι οι ωοθήκες σου παράγουν και είναι λογικό να νιώθεις ενοχλήματα αν ο πόνος είναι έντονος καλύτερα να καλέσεις τον γιατρό.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας κορίτσια!

Οχι δεν είναι δυνατός αλλά ψιλοφοβαμαι καθότι πρωτη φορά στο κόσμο της IVF.

Εχω συνδρομο πολ. ωοθ. και είμαι 28 χρονων. μου ειπε οτι είμαι υψηλού κινδυνου για υπερδιέγερση, οπότε και με ξεκίνησε με gonal 150 μονάδες και εχω 11 ωαριάκια προς το παρόν.... ακουσα το 11 και ψιλοαπογοητευτηκα... λίγα δεν είναι? διαβαζω για άλλες κοπέλες με 25 στην ηλικία μου  και αγχωνομαι οτι δε παει καλα... από την άλλη ο γιατρός μου λεει οτι παει καλα.. πφφφφ! 

πρίν από 50 λεπτά , ginaki19 είπε:

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας κορίτσια!

Οχι δεν είναι δυνατός αλλά ψιλοφοβαμαι καθότι πρωτη φορά στο κόσμο της IVF.

Εχω συνδρομο πολ. ωοθ. και είμαι 28 χρονων. μου ειπε οτι είμαι υψηλού κινδυνου για υπερδιέγερση, οπότε και με ξεκίνησε με gonal 150 μονάδες και εχω 11 ωαριάκια προς το παρόν.... ακουσα το 11 και ψιλοαπογοητευτηκα... λίγα δεν είναι? διαβαζω για άλλες κοπέλες με 25 στην ηλικία μου  και αγχωνομαι οτι δε παει καλα... από την άλλη ο γιατρός μου λεει οτι παει καλα.. πφφφφ! 

Τα 25 σημαίνουν υπερδιέγερση και κατά κανόνα τα μισά είναι ανώριμα άρα μη κατάλληλα για γονιμοποίηση. Είσαι μια χαρά! Ν' ακούς τον ντόκτορ! 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...