Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5η εβδομάδα καφέ υγρά, χωριακή φυσιολογική αλλά όχι σάκος

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα, 

είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και η πρώτη μου φορά που γράφω σε κάποιο site αλλά έχω φρικάρει και απλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Τελευταία περίοδο είχα στις 14/8 και σήμερα μπαίνω στην 5η εβδομάδα κύησης. Όλα πήγαιναν μια χαρά. Η 1η χοριακή έγινε στις 11/9 και ήταν στις 247 μονάδες. Στις 15/9 είδα λίγο καφέ υγρά όταν σκουπίστηκα και επισκέφτηκα αμέσως τον γιατρό μου. Για να με καθησυχάσει μου ζήτησε να ξανακάνω χοριακή η οποία ήταν στις 1305 μονάδες. Μου σύστησε να παίρνω utrogestan (μέχρι 3 την ημέρα) και ξεκούραση. Τα υγρά συνεχίζονται όμως κανονικά. Χθες στις 17/9 πήγα για να κάνω υπέρηχο, αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν βλέπει σάκο. Ξανάκανα χοριακή η οποία ήταν στις 2100 μονάδες και ο γιατρός μου είπε ότι του φαίνεται φυσιολογική; 

Τι μπορεί να συμβαίνει; Εξωμήτριο; Είχε καμιά από εσάς αντίστοιχα συμπτώματα; Θέλω να είμαι αισιόδοξη αλλά φοβάμαι και νιώθω ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει. 

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου ο σάκος φαίνεται μετά τις 1500 μονάδες.Αν έκανες υπέρηχο στις 1300 μπορεί να μη φάνηκε από αυτό.Επίσης τη επόμενη χοριακή πότε την έκανες?Κάθε 2 μέρες διπλασιάζετε.Κανόνικά αύριο θα μπορούσες να κάνεις υπέρηχο αφού η χοριακή είναι πάνω από 2000.Και μια ακόμα επανάληψη χοριακής.Αν αμφιβάλεις για τον γιατρό πάρε και δεύτερη γνώμη.

Όπως έχω ξαναγράψει και σε άλλο θέμα, είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο στις 8 εβδομάδες (μιλάω για τα καφέ υγρά). Κι εμένα μου είχε συστήσει ξεκούραση και συγκεκριμένα έμεινα 2 εβδομάδες στο κρεβάτι με utrogestan και καφέ υγρά. Όπως μου είχε πει ο γιατρός, ήταν συνδυασμός κούρασης με υπενθύμιση της περιόδου και συμβαίνει συχνά. Τώρα, όσον αφορά το θέμα του σάκου, θα μπορούσαμε να σου πούμε ότι είναι εξωμήτριο. Θα μπορούσαμε να πούμε και το αντίθετο. Δεν έχει σημασία, δεν είμαστε γιατροί, ακόμη κι αν κάποια έχει βιώσει μια παρόμοια φάση δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά το ένα ή το άλλο γιατί η κάθε εγκυμοσύνη, ακόμα και στο ίδιο άτομο, είναι τελείως διαφορετική. Θα συμφωνήσω με την arya, πρέπει η τιμή της χοριακής να διπλασιάζεται κάθε δυο μέρες για να θεωρείται καλή. Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά!!!

Κορίτσια μου, 

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Τελικά εξωμήτριο...επιβεβαιωμένο από δύο γιατρούς. Σήμερα θα κάνω μία τελευταία μέτρηση χοριακής (η οποία διπλασιάζεται σχεδόν κανονικά παρόλα αυτά) και μετά θα πρέπει να πάρω την μεγάλη απόφαση: μεθοτρεξάτη ή εγχείρηση. Όλη τη μέρα σκέφτομαι γιατί να μου συμβεί αυτό κι αν θα μπορέσω να κάνω παιδάκια μετά από αυτή την περιπέτεια...

4 ώρες πρίν, VeraPera είπε:

Κορίτσια μου, 

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Τελικά εξωμήτριο...επιβεβαιωμένο από δύο γιατρούς. Σήμερα θα κάνω μία τελευταία μέτρηση χοριακής (η οποία διπλασιάζεται σχεδόν κανονικά παρόλα αυτά) και μετά θα πρέπει να πάρω την μεγάλη απόφαση: μεθοτρεξάτη ή εγχείρηση. Όλη τη μέρα σκέφτομαι γιατί να μου συμβεί αυτό κι αν θα μπορέσω να κάνω παιδάκια μετά από αυτή την περιπέτεια...

Πολύ λυπάμαι! Όμως, όσο παράξενο και να σου ακουστεί, πρέπει να είσαι ευγνώμων που το ανακάλυψες νωρίς και δεν έχεις πολύ χειρότερα τρεχάματα!!! Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να σε βοηθήσω αλλά σου εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει ανώδυνα και σύντομα να έχεις ξανά ευχάριστα :-) οι φοβίες για το αν θα μπορέσεις να κάνεις παιδάκι, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία, θα σε ακολουθούν συνέχεια :-\ :-\ όμως θα τα καταφέρεις!!! Καλή συνέχεια :-):-):-):-)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...