Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ολα δικα του

athens2006

Recommended Posts

Λοιπόν το θέμα που ανοίγω δεν αφορά αμεσα εμένα αλλά την αδελφή μου. Η αδελφή μου είναι έγκυος στο δεύτερο. Το πρωτο μωρο που γεννηθηκε αγοράκι, πήρε το όνομα του πεθερού της, κατι στο οποιο ήταν συμφωνοι ολοι. Τώρα που περιμένει το δεύτερο και ολοι ελπιζουν να ειναι κοριτσι, τεθηκε το θεμα του ονοματος και οι δικοι μου θελουν να βγει της μαμας μου, αν ειναι κοριτσι. Ομως ο γαμπρος μου θελει να βγαλει το ονομα της μανας του αν ειναι κοριτσι, γιατι δεν βγαινει σε αντρικη εκδοχη ενω οπως λεει της μητέρας μου βγαινει και σε αγορι.

Οπως ειναι αναμενομενο (και λογικο θα ελεγα) η φωτια αναψε. Οι δικοι μου θεωρουν οτι το σωστο ειναι τα ονοματα να ειναι και απο τις δυο πλευρες, οι ιδιοι και σε μενα και στην αδελφη μου ειπαν πως τα πρωτα παιδια παιρνουν του πεθερου το ονομα αλλά το δευτερο πρεπει να ονομαστει απο αυτους.

και στην τελική το θεωρουν και σαν μια τιμή και εκτίμηση στο προσωπο τους γιατι ειλικρινα αυτά που τους προσφερουν και σχεδον τους συντηρουν δεν ειναι και λιγα...

Διαφημίσεις

ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑ Κ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΥΡΙΣΤΟ" ΚΕΦΑΛΙ Κ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ Κ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ Κ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. Κ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΕΙΣ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ Κ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΤΡΙΧΕΣ!!! ΣΟΡΥ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟΤΟΜΗ Κ ΚΟΦΤΗ ΑΛΛΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!!!!!!!

Πολύ εγωιστικό το κρίνω να βγάλουν και το δευτερο παιδι το όνομα της μητέρας του γαμπρού σου.Δίκιο έχουν οι γονείς σας..τι να πω.Μερικά μυαλά είναι πολύ κολλημένα δυστυχως σε τέτοιες παραδόσεις..που μόνο καυγαδες και φασαρίες δημιουργουν στην οικογένεια.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και νιώθω πολύ εκνευρισμένη με την όλη κατάσταση. Δηλαδή πόσα παιδιά πρέπει να κάνουμε για να τα βαφτίσουμε με τα ονοματα των γονιών μας. Και ευτυχώς που ο δικος μου άντρας αποφάσισε να δώσουμε το ονομα του πατέρα μου αλλιώς αποκλείεται να προλάβει να το ακούσει από τον άλλο γαμπρο. Ο οποιος παρεπιμπτόντως ισχυρίζεται οτι αυτή η παράδοση, να δινει και τα δυο ονοματα στα δυο πρωτα παιδια, ειναι παράδοση των ποντίων. Και μας κάνει τη χαρη αν βγει αγορι να δωσει το ονομα του μπαμπα μου. Ε, λοιπον, ξέρω απειρους ανθρωπους ποντιακης καταγωγης που δεν ακολουθουν τη συγκεκριμένη παράδοση(αμφιβάλλω και αν υφίσταται ή αν τη γνωριζουν) και επειτα ο πατέρας μου ειπε οτι το ονομα του το ακουσε και θα ηθελε και η μαμα μου να το ακουσει τωρα και αν δωσει ο Θεος και κανουμε παιδια βλέπουμε για την επαναληψη.

Διαφημίσεις

ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ Κ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΜΙΑ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ" ΛΥΣΗ.

ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Η ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ Κ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΜΙΑ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ" ΛΥΣΗ.

Δεν παίζει αυτο πλέον μιας και πρώτα γίνεται ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο παρουσια και των δυο γονέων. Το ονομα που θα ακουστεί στην βάπτιση δεν μετράει, στην βαπτιση δίδεται το θρήσκευμα....οπότε πακέτο! Θα ήταν εύκολη λυση για πολλές αυτή :)

Αχ κάτι τέτοια ακούω και λατρεύω τον αντρούλη μου, ο οποίος μόλις πριν από μια βδομάδα μου έθεσε το θέμα ''όνομα παιδιού'', φοβισμένος και διστακτικός, ρωτώντας και ξαναρωτώντας τι θέλω εγώ, και μόλις του απάντησα οτι μου αρέσει το όνομα του πατέρα του και θέλω να την πούμε έτσι την αγοράκλα μας μόνο που δεν κατουρήθηκε...

Σε περίπτωση που δεν ήθελα θα στενοχωριόταν το χρυσούλι μου, αλλά δεν θα επέμενε το ξέρω...

Και όχι τίποτα άλλο, τώρα αισθάνεται οτι μου χρωστάει και χάρη και είναι μέσα στις αγάπες...για ένα θέμα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο και αυτονόητο.... :)

Δεν παίζει αυτο πλέον μιας και πρώτα γίνεται ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο παρουσια και των δυο γονέων. Το ονομα που θα ακουστεί στην βάπτιση δεν μετράει, στην βαπτιση δίδεται το θρήσκευμα....οπότε πακέτο! Θα ήταν εύκολη λυση για πολλές αυτή :)

Δεν ειναι απαραιτητο να δηλωσεις ονομα απο την αρχη στο ληξιαρχειο(εμεις δεν δηλωσαμε σε κανενα απο τα δυο παιδια) ,ουτε αν γινει ζητανε να ειναι παροντες κι οι δυο γονεις(φιλη μου που ηθελε να δηλωσει τα ονοματα,δεν ηταν παρουσα γιατι βρισκοταν στο μαιευτηριο)

Διαφημίσεις

Ανεκδιήγητος ο γαμπρός σου ...

Αν είναι δυνατόν δηλαδή ... τι απαιτήσεις ειναι αυτές;;;

Και τα δυο παιδιά απο τους γονείς του;;;

:shock::shock::shock:

Απορώ πως κάθεται και το συζητάει δηλαδή ακόμα η αδερφή σου μαζί του ... και δεν ασκεί βέτο ...

Ελεος πια στο 2008 ειμαστε !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Δεν ειναι απαραιτητο να δηλωσεις ονομα απο την αρχη στο ληξιαρχειο(εμεις δεν δηλωσαμε σε κανενα απο τα δυο παιδια) ,ουτε αν γινει ζητανε να ειναι παροντες κι οι δυο γονεις(φιλη μου που ηθελε να δηλωσει τα ονοματα,δεν ηταν παρουσα γιατι βρισκοταν στο μαιευτηριο)

Ναι άλλο οταν δηλώνεις το παιδί αμέσως μετά την γέννηση και άλλο η ονοματοδοσία. Η ονοματοδοσία γινεται αργότερα παρουσία και των δυο γονέων ή με πληρεξούσιο δεν θυμάμαι καλά...εγω πάντως θα ειμαι παρούσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Να σας ενημερώσω για τα νεότερα.

έκανε η αδελφη μου μια συζήτηση και του ειπε οτι στην τελικη δεν φύτρωσε και θελει να βγει το ονομα της μαμας μας.

Η απάντηση που πήρε ήταν πολύ διπλωματική του στιλ, ναι εχεις δικιο, αλλά και το ονομα της μαμας μου δεν βγαίνει σε αγοράκι, αν κάνουμε αγόρι μετά και εξάλλου έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας για να αποφασίσουμε... και αλλα κουλά που εμένα δεν με καλυπτουν, πες το κύριε, το παιδι θα πάρει ονομα απο σας ειτε ειναι κορίτσι είτε αγόρι

Κοριτσια εγω δεν πιστευω να υπαρχει λυση σε ενα τετοιο θεμα!!!Μονο υποχωρηση απο μια εκ των δυο πλευρων(συνηθιζετε της γυνης)!

Οταν ο αντρας ειναι κολλημενος οτι συζητηση και να κανεις θα λεει αυτα που ειπε και ο "γαμπρος" της ιστοριας μας. Οτι και να λεμε οτι ζουμε στο 2008 , οτι θα κανουμε συζητηση πολιτισμενη κλπ δεν ισχυει!Και οταν τεθει το θεμα ο πολιτισμος παει στον αγυριστο!Και φυσικα δεν λεω τραγουδια εξω απο τον χορο!!Πιστευω ομως οτι στο δευτερο η γυναικα δεν πρεπει να κανει υποχωρηση με τιποτα και με κανενα κοστος(στην περιπτωση μας η "αδερφη").

Ας του πει ωραια, οργανωσε τα, κλεισε εκκλησιες, ντυσου, πλυσου παρε και το μωρο και εγω θα ερθω σαν καλεσμενη....Να δουμε τι θα κανει ο κυριος!!!Αλλα να το εννοει!!! :D

Συγνώμη αλλά αν η αδελφή σου υποχωρήσει σε αυτό το θέμα το οποίο είναι σημαντικό ε τότε λυπάμαι ο άντρας της την κάνει ότι θέλει και αυτή δικαίως τα ανέχεται. Ε ρε έπρεπε σε μενα να συμβεί αυτό ....... :)

Διαφημίσεις

εγώ βάφτησα την κορούλα μου 17/6/2007 κ το όνομα της πρωτοακούστηκε στην εκκλησία πρώτα από την νονά κ μετά από τον παπά. για ονοματοδοσία και τέτοια δεν ξέρω. μετά πηραμε τα χαρτιά κ πήγαμε στο ληξιαρχειο

Πάντως η ιδέα να δίνεις γυναικείο όνομα στην αρσενική του εκδοχή στο αγοράκι για να τιμήσεις τη μανούλα είναι λίγο κουλή! Δεν στέκει :roll: ή που θα ακουστεί το όνομα ή που δεν θα ακουστεί. Εγώ αυτό πιστεύω. Η σωστή εξήγηση είναι στο τρίτο παιδί (αν έρθει με το καλό) να ανοίξουν ένα βιβλίο με ονόματα και να διαλέξουν κάτι εύηχο, αφού και οι δύο έχουν ήδη βγάλει ένα όνομα απο τη ριζική τους οικογένεια!

ssttaa

Αχ κάτι τέτοια ακούω και λατρεύω τον αντρούλη μου, ο οποίος μόλις πριν από μια βδομάδα μου έθεσε το θέμα ''όνομα παιδιού'', φοβισμένος και διστακτικός, ρωτώντας και ξαναρωτώντας τι θέλω εγώ, και μόλις του απάντησα οτι μου αρέσει το όνομα του πατέρα του και θέλω να την πούμε έτσι την αγοράκλα μας μόνο που δεν κατουρήθηκε...

Σε περίπτωση που δεν ήθελα θα στενοχωριόταν το χρυσούλι μου, αλλά δεν θα επέμενε το ξέρω...

Και όχι τίποτα άλλο, τώρα αισθάνεται οτι μου χρωστάει και χάρη και είναι μέσα στις αγάπες...για ένα θέμα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο και αυτονόητο.... :)

πρώτο παιδί και αγόρι και δεν θεωρήθηκε δεδομένο το όνομα του πεθερού??τι να πω??μένω στήλη άλατος! μπράβο!

εγώ βάφτησα την κορούλα μου 17/6/2007 κ το όνομα της πρωτοακούστηκε στην εκκλησία πρώτα από την νονά κ μετά από τον παπά. για ονοματοδοσία και τέτοια δεν ξέρω. μετά πηραμε τα χαρτιά κ πήγαμε στο ληξιαρχειο

ακριβώς το ίδιο!! που γίνεται αυτό με το ληξιαρχείο??πουθενά δεν το έχω ακούσει...πρώτα στο ληξαιρχείο, αβάπτιστο, και μετά τη βάπτιση συμπληρώνεται η ληξιαρχική πράξη..και αυτό νομίζω είναι το σωστό γιατί δεν είναι δυνατόν τόσο γρήγορα να αποφασίζεται το όνομα του παιδιού, ούτε πολυ΄περισσότερο πριν ακόμη γεννηθεί να έχει αποφασιστεί ή να γίνονται μάχες!

ακριβώς το ίδιο!! που γίνεται αυτό με το ληξιαρχείο??πουθενά δεν το έχω ακούσει...πρώτα στο ληξαιρχείο, αβάπτιστο, και μετά τη βάπτιση συμπληρώνεται η ληξιαρχική πράξη..και αυτό νομίζω είναι το σωστό γιατί δεν είναι δυνατόν τόσο γρήγορα να αποφασίζεται το όνομα του παιδιού, ούτε πολυ΄περισσότερο πριν ακόμη γεννηθεί να έχει αποφασιστεί ή να γίνονται μάχες!

Για δειτε αυτό

http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf

Η αδελφή μου είναι έγκυος στο δεύτερο. Το πρωτο μωρο που γεννηθηκε αγοράκι, πήρε το όνομα του πεθερού της, κατι στο οποιο ήταν συμφωνοι ολοι. Τώρα που περιμένει το δεύτερο και ολοι ελπιζουν να ειναι κοριτσι, τεθηκε το θεμα του ονοματος και οι δικοι μου θελουν να βγει της μαμας μου, αν ειναι κοριτσι. Ομως ο γαμπρος μου θελει να βγαλει το ονομα της μανας του αν ειναι κοριτσι, γιατι δεν βγαινει σε αντρικη εκδοχη ενω οπως λεει της μητέρας μου βγαινει και σε αγορι.

λοιπόν για εμένα το λάθος το έχει καθαρά η αδερφούλα σου.

Αυτά τα "συμφωνείς" από την αρχή. Θέλεις κύριε το πρώτο παιδί να παρει το όνομα απο το σόι σας ???

οκ !! το δέυτερο με το καλό θα παρει όνομα απο το δικό μας σόι .

Τελος!!!!

Σιγά μην γίνουμε και κουνέλες...

Και τώρα φυσικά δεν είναι αργά για να διορθώσει το θέμα.

Το σημαντικό είναι να μην θέτει σε αμφισβήτηση το αύτονόητο ...

εφόσον το πρώτο παιδάκι πήρε το όνομα απο το σόι του άντρα το δεύτερο παει στην γυναίκα. Ας ξεκαθαρίσει η αδερφούλα σου την θέση της με ήρεμο τόνο αλλά σταθερή φωνή. και ας μην κανει τέτοιου είδους συζητήσεις.

Και μάλιστα το λες : Αγάπη μου λεγε ότι θες το παιδάκι θα παρει όνομα απο την οικογένεια μου παει και τελειωσε.. Αλλίως ας έλεγες απο την αρχή ότι ήθελες να έβγάινε η μανουλα σου να έβγαζα εγώ το πρωτο παιδί όνομα απο την δική μου οικογένεια.

Δεν δέχομαι καμία αλλη συζήτηση ...ειδικά στην κατάσταση μου και δεν υποχράφω για κανένα άλλο όνομα . (Αν γίνει η δήλωση πριν την βάπτισει το ληξιαρχείο πρεπει να ειναι και οι δύο γονείς και να υπογράψουν και οι δύο.)

Α και κάτι τελευτάιο .....Αγάπη μου δεν θέλω να μου πεις τιποτε άλλο για το θέμα αυτο γιατί γκρινια και γκρίνια για το νινι του κανει κακό.

Μόλις μάθει και το φύλλο με το καλό ...ας φροντίζει να αποκαλεί το εβρυάκι με το μελλοντικό του όνομα μπροστά στον αντρα της ... ετσι να το συνηθίζει.

Αν μάθουμε να μην θέτουμε σε αμφισβήτηση αυτά που μας αναλογούν θα κάνουμε πιο όμορφη την ζωή μας και δεν θα αισθανόμαστε άδικημένοι.

Ευχομαι το καλύτερο ....

Δεν υπαρχουν στανταρ για την περιπτωση.. Η καθε οικογενεια εχει τα δικα της..

Υπαρχουν ανθρωποι τοσο κολλημενοι που ειναι ικανοι να χαλασουν το γαμο τους γι αυτο το θεμα..

Αν ο γαμπρο σου ειναι τοσο κολλημενος θα πρεπει να βρει η αδελφη μου εναν υπουλο και υποχθονιο τροπο να υποσχεθει ο ιδιος στους γονεις σας οτι το παιδι θα παρει το ονομα της μανας σου γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει. :evil:

Μπορει να ζουμε στο 2008 αλλα τιποτα δεν ειναι δεδομενο.. (δυστυχως)

Οι Ελληναραδες αντρες μας δυστυχως και παλι κρατανε καλα της μνημες απο τα 400 χρονια σκλαβιας στους Τουρκους.. (οπου τους συμφερει εννοειτε)...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πολύ φοβάμαι τελικα οτι ουτε η αδελφή μου εχει το σθενος να αντιμετωπισει τον γαμπρο μου και οτι ο γαμπρος μου βγαζει το αληθινο του προσωπο σιγα σιγα. Τι να πω...

Προς το παρον το θεμα του ονοματος εχει παγωσει μιας και η εγκυμοσυνη δεν παει πολυ καλα. Ελπίζω να πάνε ολα καλά αρχικα για το μωρο και για την αδελφη μου, οσο για το γαμπρο μου, μπορει να μην ειναι σωστο, αλλά με αυτή τη συμπεριφορά θα φάει πολύ πόρτα απο μένα