Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κάμψη μηριαίων οστών

Recommended Posts

Γεια σας. Είμαι 27 εβδομάδων και από την αρχή είχα θέματα με την εγκύμοσυνη. Στην αυχενική είχα χαμηλή pappa  και έκανα τεστ harmony για τυχόν κάποιο σύνδρομο και όλα έδειξαν καλά. Στην β επίπεδου μου λένε ότι το μωρό μου είναι μικρό .. στα κατώτερα φυσιολογικά όρια αλλά όλα καλά. Μετά από τέσσερις σχεδόν εβδομάδες παρατήρησαν ότι τα μηριαία οστά έχουν μια ήπια κάμψη και μου πρότεινουν αμνιοπαρακέντηση. Όλα τα άλλα οστά αναπτυσονται .. βέβαια στα κατώτερα φυσιολογικά  η όρια εκτός από τα μηριαία είναι λίγο εκτός καμπύλης. Να σας πω ότι γενικά το μωρό έκτο ς από αυτό δεν αντιμετωπθζει άλλο σκελετικό πρόβλημα που να δηλώνει σύνδρομο ή κάποια σκελετική ανωμαλία αλλά και πάλι δεν είμαστε σίγουροι. Έχει περάσει κάτι τέτοιο κάποια κοπέλα; Τι κατάλήξη είχε; 

Επεξεργάστηκαν by Kokalo84

• 3 months later...

Διαφημίσεις

On 6/2/2017 at 11:01 AM, Kokalo84 said:

Γεια σας. Είμαι 27 εβδομάδων και από την αρχή είχα θέματα με την εγκύμοσυνη. Στην αυχενική είχα χαμηλή pappa  και έκανα τεστ harmony για τυχόν κάποιο σύνδρομο και όλα έδειξαν καλά. Στην β επίπεδου μου λένε ότι το μωρό μου είναι μικρό .. στα κατώτερα φυσιολογικά όρια αλλά όλα καλά. Μετά από τέσσερις σχεδόν εβδομάδες παρατήρησαν ότι τα μηριαία οστά έχουν μια ήπια κάμψη και μου πρότεινουν αμνιοπαρακέντηση. Όλα τα άλλα οστά αναπτυσονται .. βέβαια στα κατώτερα φυσιολογικά  η όρια εκτός από τα μηριαία είναι λίγο εκτός καμπύλης. Να σας πω ότι γενικά το μωρό έκτο ς από αυτό δεν αντιμετωπθζει άλλο σκελετικό πρόβλημα που να δηλώνει σύνδρομο ή κάποια σκελετική ανωμαλία αλλά και πάλι δεν είμαστε σίγουροι. Έχει περάσει κάτι τέτοιο κάποια κοπέλα; Τι κατάλήξη είχε; 

Καλησπέρα!

τελικά τι έγινε; 

• 2 εβδομάδες μετά...

Όλα πήγαν καλά. Το μωρό μου δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα γενετικο.  Καναμε υπέρηχο εγκεφάλου και όλα είναι  η μία χαρα. Σε λίγες μέρες θα πάω και σε ορθοπεδικό. 

Όλον αυτόν τον καιρό διάβασα πολλά και άκουσα πολλά. Άκουσα για έμβρυα που ενώ δεν φαίνονταν όλα καλά τελικά ήταν υγιέστατα και άκουσα και για υπέροχες εξετάσεις που δυστυχώς είχαν άσχημη κατάληξη.

Ο γιατρός μου σύμφωνα με αυτά πιο πάνω δεν ήξερε .. απλά περιμένουμε μου έλεγε... Αλλά δεν με αγχωνε. Κατι μου έλεγε ότι όλα είναι καλά.

Μαλιστα επειδή θα έφευγε  διακοπές και ήμουν  στον μήνα μου ήθελε να κάνω  εισαγωγή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση επειδή φαινόταν το  μωρό πολύ μικρό σε περίπτωση  που δεν μεγάλωνε να το έπαιρναν καισαρική. Αρνήθηκα.. γιατρέ του έλεγα αφού είναι όλα καλά .. τρέφεται σωστά.. δεν βρίσκω το λόγο και καταλήξαμε να πηγαίνω δύο φορές την εβδομάδα για υπέρηχο και καρδιοτοκογραφημμα. Είχα απόκλιση το σύνδρομο ντάουν .. για σκελετικό πρόβλημα δεν θεωρούσα ότι έχει κάτι αφού ήταν μόνο τα πόδια . Συνήθως είναι και ο θώρακας μεγάλος .. το  είχα διαβάσει οπότε ανακουφιστηκα και έλεγα σε όλους δεν έχει τίποτα το μωρό μου. Κλωτσούσε και συνέχεια... Το πιο πιθανό που σκεφτόμουν  ήταν να έχει κληρονόμικοτητα.. εγω με τον άντρας μου ειμαστε ψιλοί  αλλά εχω και την αδερφή του πατέρα μου και την γιαγιά μου κοντές με στραβά πόδια.. όπως τα έδειχνε και ο υπέρηχος του παιδιού...ολον αυτό τον καιρό με ρωτούσαν το πρώτο παιδί  πόσο γεννήθηκε.. ηταν 3850 και δεν τους καθόταν καλά γιατί μια μάνα συνήθως βγάζει  τα ίδια παιδιά μου έλεγε.. αλλά  με όσες μιλούσα μαμάδες δεν το υποστηριζαν.

Επίσης ο γιατρός μου έλεγε μάλλον καισαρική διότι είναι  μικρό  μωρό  και δεν θέλουμε να πιεστεί. Τελικά Απο 2700  που υπολόγιζαμε γεννήθηκε 3250 φυσιολογικά. Μάλιστα όταν γέννησα μου λέει ο γιατρός μου   εσύ το έλεγες.. το ένστικτο της μάνας... Να ξέρεις πως φοβήθηκα με όλα αυτά που βλέπω καθημερινά... και εγώ έλεγα να παμε καισαρική  αλλά σε είδα που επέμενες   για φυσιολογικά  και το άφησα.. γεννησα μόλις έκλεισα τις 39 εβδομάδες. Και εγώ μην νομίζετε την μια τρελαινομουν με όλα αυτά που συνέβαιναν από την αρχή της εγκυμοσύνης και την άλλη κάτι μου έδινε δύναμη. Προσεύχομουν καθημερινά στην Παναγία και ένιωθα μια δύναμη και μια σιγουριά .... 

Εύχομαι και προσεύχομαι  όλες οι μανουλες να πάρουν στα χέρια τους τα παιδάκια τους υγειη!!!! Απλά ήθελα να γράψω την ιστορία οπως την βίωσα γιατί ξέρω ότι είναι πολλές μανουλες που βρίσκονται σε τέτοια θέση. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...