Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

8 εβδομάδων υπέρηχος, άσχημα νέα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ καθώς μόλις πολύ πρόσφατα ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για ένα μωρό.

Η σύλληψη κατά πως φάνηκε πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια, και σήμερα είναι ουσιαστικά 8 εβδομάδες και 2 ημέρες από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου (8 Μαρτίου). Στις 5 Απριλίου οπότε περίμενα να μου έρθει κανονικά η περίοδος είχα 3-4 σταγόνες αίμα και την επόμενη μέρα τίποτα. Έκανα διάφορα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκαν θετικά. Να σημειώσω ότι κατοικώ στο εξωτερικό οπότε β-χοριακή εδώ δεν είθισται. Πήρα τηλέφωνο στη μαία και είπε τηλεφωνικώς να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα πάει. Τις ερχόμενες εβδομάδες δεν είχα κάποια αιμορραγία, που και που κανένα ανακάτεμα, ζαλάδα και κούραση και φαινόταν να πηγαίνει οκ. Εχθές είναι ραντεβού για τον πρώτο υπέρηχο (8 εβδ. και 1 ημέρας) και προχθές είχα πάλι αιμορραγία όχι ιδιαίτερη (6-7 σταγόνες). Πήγα εχθές στη μαία (εδώ η μαία αναλαμβάνει την εγκυμοσύνη) και μου είπε ότι θα προσπαθήσει αρχικά κοιλιακό υπέρηχο και αν δε δει τίποτα θα κάνει ενδοκολπικό. Έκανε τον κοιλιακό υπέρηχο και μου είπε ότι δεν είναι καλός, είδε σάκο αλλά τίποτε σαφές παραπάνω, όμως δεν έκανε ενδοκολπικό υπέρηχο. Τι βλέπεις συνήθως με τον κοιλιακό υπέρηχο στις 8 εβδομάδες;

Με συμβούλεψε να περιμένω 1-2 εβδομάδες να έρθει η αποβολή και αν δεν έρθει θα με παραπέμψει σε γυναικολόγο για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν αναπτύχθηκε το έμβρυο, οπότε υποθέτω η ανάπτυξη σταμάτησε πριν κανα δυο εβδομάδες αλλιώς κάτι δε θα βλέπαμε (χωρίς καρδιακή λειτουργία); Γιατί δεν έχει αποβληθεί τόσον καιρό; Επίσης πόσο ασφαλές είναι να περιμένω τόσον καιρό μέχρι να αποβληθεί; 

Η αλήθεια είναι επειδή εδώ δεν πας σε γιατρό δεν έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη. Εγώ προς το παρόν δεν έχω κανένα (σωματικό) πόνο και αυτό απλά παρατείνει την αναμονή μέχρι να επέλθει το μοιραίο που σύμφωνα με τη μαία είναι απολύτως σίγουρο.:-(

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, Ioanna1987 είπε:

Καλησπέρα σας,

είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ καθώς μόλις πολύ πρόσφατα ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για ένα μωρό.

Η σύλληψη κατά πως φάνηκε πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια, και σήμερα είναι ουσιαστικά 8 εβδομάδες και 2 ημέρες από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου (8 Μαρτίου). Στις 5 Απριλίου οπότε περίμενα να μου έρθει κανονικά η περίοδος είχα 3-4 σταγόνες αίμα και την επόμενη μέρα τίποτα. Έκανα διάφορα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκαν θετικά. Να σημειώσω ότι κατοικώ στο εξωτερικό οπότε β-χοριακή εδώ δεν είθισται. Πήρα τηλέφωνο στη μαία και είπε τηλεφωνικώς να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα πάει. Τις ερχόμενες εβδομάδες δεν είχα κάποια αιμορραγία, που και που κανένα ανακάτεμα, ζαλάδα και κούραση και φαινόταν να πηγαίνει οκ. Εχθές είναι ραντεβού για τον πρώτο υπέρηχο (8 εβδ. και 1 ημέρας) και προχθές είχα πάλι αιμορραγία όχι ιδιαίτερη (6-7 σταγόνες). Πήγα εχθές στη μαία (εδώ η μαία αναλαμβάνει την εγκυμοσύνη) και μου είπε ότι θα προσπαθήσει αρχικά κοιλιακό υπέρηχο και αν δε δει τίποτα θα κάνει ενδοκολπικό. Έκανε τον κοιλιακό υπέρηχο και μου είπε ότι δεν είναι καλός, είδε σάκο αλλά τίποτε σαφές παραπάνω, όμως δεν έκανε ενδοκολπικό υπέρηχο. Τι βλέπεις συνήθως με τον κοιλιακό υπέρηχο στις 8 εβδομάδες;

Με συμβούλεψε να περιμένω 1-2 εβδομάδες να έρθει η αποβολή και αν δεν έρθει θα με παραπέμψει σε γυναικολόγο για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν αναπτύχθηκε το έμβρυο, οπότε υποθέτω η ανάπτυξη σταμάτησε πριν κανα δυο εβδομάδες αλλιώς κάτι δε θα βλέπαμε (χωρίς καρδιακή λειτουργία); Γιατί δεν έχει αποβληθεί τόσον καιρό; Επίσης πόσο ασφαλές είναι να περιμένω τόσον καιρό μέχρι να αποβληθεί; 

Η αλήθεια είναι επειδή εδώ δεν πας σε γιατρό δεν έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη. Εγώ προς το παρόν δεν έχω κανένα (σωματικό) πόνο και αυτό απλά παρατείνει την αναμονή μέχρι να επέλθει το μοιραίο που σύμφωνα με τη μαία είναι απολύτως σίγουρο.:-(

Καλημέρα κορίτσι μου!! Αρχικά να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά και αν δεν πάνε (χτύπα ξύλο) υπομονή και κουράγιο. Υπάρχουν μηχανίματα τα οποία είναι πιο καλά και δε χρειάζεται να κάνεις κολπικό για να δεις αυτά που πρέπει να δεις. Τώρα μπορεί οι σταγόνες αίμα να υποδηλώνουν μια παλλίνδρομη κύηση ΑΛΛΑ μπορεί να σημαίνουν και μια υπενθύμηση της αναμενόμενης περιόδου, γεγονος που συμβαίνει στην αρχή της εγκυμοσίνης αν έχει προηγηθεί κάποια κώπωση. Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ηρεμήσεις (προφανως) και έπειτα, εφόσον έχεις αμφιβολίεε, να πας άμεσα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, διότι αν η πρώτη μαία έχει κάνει λάθος θα πρέπει να είσαι ξάπλα συνέχεια και ίσως να πάρεις κάποια δόση προγεστερόνης!! Θα περιμένω νέα σου :-)

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρέφω ελπίδες ότι θα προχωρήσει η εγκυμοσύνη διότι πράγματι στον υπέρηχο δεν είδα κάτι πέρα από το σάκο και κάτι αχνές άμορφες κουκκίδες αν το συγκρίνω με εικόνες άλλων υπερήχων  8 εβδομάδων που βλέπω. 

Αυτό που με προβληματίζει είναι η στάση αναμονής έως ότου αποβληθεί, το οποίο είναι προτιμητέο βέβαια να γίνει παρά να χρειαστεί να κάνω απόξεση.

Την Τρίτη που έχω πάλι ραντεβού και αν δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τότε θα της ζητήσω να με παραπέμψει σε γυναικολόγο.

Κορίτσι μου καλησπέρα.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ. Κοιλιακός υπέρηχος στις 8 βδομάδες μου φαίνεται πολύ νωρίς. Ο γιατρός μου μού είχε πει ότι πριν τις 13-14 εβδομάδες δε φαίνεται τίποτα! Και σε μένα και σε φίλες μου ο γιατρός τους άργησαν να κάνουν κοιλιακό υπέρηχο. Οι άλλοι υπέρηχοι που βλέπεις είναι κολπικοί πιστεύω.

Όπως και να έχει πρέπει να πας στο γυναικολόγο σου.

Να σε ρωτήσω. Σε ποια χώρα βρίσκεσαι και σε αναλαμβάνει η μαία; Εγώ δεν τις πολυεμπιστεύομαι. Και εγώ εξωτερικό βρίσκομαι.

Καλησπέρα, στην Ολλανδία βρίσκομαι εγώ.

Τι να πω φάνηκε πολύ σίγουρη, δε μου άφησε περιθώρια ελπίδας. Ίσως να είδε κάτι που να της έδωσε αυτή τη βεβαιότητα. Ακόμα δεν έχω κάποια σημάδια αποβολής.

Δυστυχώς στο γυναικολόγο εδώ πας μόνο με παραπομπή δεν έχουν εξωτερικά ιατρεία δουλεύουν κατά κύριο λόγο στα νοσοκομεία...

Διαφημίσεις

Εγώ στη Γερμανία. Κορίτσι μου δε νομίζω ότι μία μαία έχει την κατάρτιση να μπορεί να παρακολουθεί μία εγκυμοσύνη. Και εδώ θεωρητικά επιτρέπεται αλλά δε το προτιμά κανείς. 

Εγώ είχα τη μαία μόνο για παράλληλη παρακολούθηση αφού τα πλήρωνε το ταμείο και σε μία τέλεια εγκυμοσύνη μου έβγαλε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Μέχρι που ο γιατρός μου μού απαγόρευσε να την ξαναδώ. Προσπάθησε να σε δει γιατρός όπως και να έχει. Ακόμα και για τη δική σου υγεία.

15 ώρες πρίν, Ioanna1987 είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρέφω ελπίδες ότι θα προχωρήσει η εγκυμοσύνη διότι πράγματι στον υπέρηχο δεν είδα κάτι πέρα από το σάκο και κάτι αχνές άμορφες κουκκίδες αν το συγκρίνω με εικόνες άλλων υπερήχων  8 εβδομάδων που βλέπω. 

Αυτό που με προβληματίζει είναι η στάση αναμονής έως ότου αποβληθεί, το οποίο είναι προτιμητέο βέβαια να γίνει παρά να χρειαστεί να κάνω απόξεση.

Την Τρίτη που έχω πάλι ραντεβού και αν δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τότε θα της ζητήσω να με παραπέμψει σε γυναικολόγο.

Μα είναι δυνατον;;;;; μην κοιτάς άλλους υπερήχους!!!!! Και εμένα κανένας υπέρηχος δεν ταίριαζε με αυτά που έβλεπα αλλού!!! Σε άλλες μπορεί να το έκαναν κολπικό, μπορεί να έγινε πιο νωρίς ή πιο αργά η εμφύτευση, μπορεί να είχε τέτοια στάση το έμβρυο που να μη διευκόλυνε και πολύ τα πράγματα και χίλια δυο ακόμη... Και στο κάτω κάτω τι περίμενες, ότι θα εβλεπες κανονικό μωρακι;; κανονικό σχήμα μωρού φαίνεται εκεί γύρω στην 11η εβδομάδα και αν..

Επιμένω στο να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη γιατί νομίζω ότι η συγκεκριμένη μαία σε έχει ταράξει πολύ!! Και δεν είναι καλό αυτό....

On 4/5/2017 at 9:37 ΜΜ, Ioanna1987 είπε:

Καλησπέρα σας,

Ιωάννα μου θα συμφωνήσω με τα κορίτσια.Στην 8 βδομάδα βλέπεις ακόμα με ενδοκολπικό υπέρηχο.Ισως ξαναπήγαινες σύντομα και της έλεγες να σου ξανακάνει ενδοκολπικό αυτή τη φορά.Επίσης το καλύτερο ήταν να πας σε γιατρό.Αν παλλινδρόμησε πρέπει να σε πάρει πολύ αίμα και μετά να δεί αν καθάρισες από μόνη σου(λίγες σταγόνες αίμα δεν είναι απαραίτητα αποβολή).Αν πάλι δεν αιμορραγήσεις(όπως στην δική μου περίπτωση) χρειάζεται καθαρισμός δηλ απόξεση.Δεν κάνει να μείνεις έτσι.Δεν είμαι σίγουρη αν η περίπτωση σου είναι παλλίνδρομη γιατί από άλλες κοπέλες προχωράει μια χαρά η εγκυμοσύνη κι ασ είχαν σταγόνες αίματος.Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και με ψυχραιμία (αλλά χωρίς να αφήσεις και οι μέρες να περνάνε) να προχωρήσετε.

Μακάρι να έκανε λάθος! Κρατώ μικρό καλάθι όμως.

Την Τρίτη που έχω ξανά ραντεβού θα ζητήσω να πάω σε γιατρό, ούτως ή άλλως λόγω του ότι δεν έχει αποβληθεί τόσον καιρό.

Αν υπήρχε η επιλογή να πάω σε γιατρό από την αρχή για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης θα πήγαινα ωστόσο εδώ έτσι λειτουργεί το σύστημα. Μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις αναλαμβάνει ο γυναικολόγος.

Και εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν έκανε ενδοκολπικό έστω και για ψυχολογικούς λόγους για να μη μου αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας...εκείνη τη στιγμή που μου ανακοίνωσε ότι δεν είναι καλά τα νέα δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ και πολλά. 

Ίσως επειδή δεν έχω κοιλιακό πάχος είχε ευκρινή εικόνα;τι να πω... ο σάκος φαινόταν καθαρά πάντως. Δεν περίμενα να δω και πολλά αλλά κάτι να υπάρχει μέσα στο σάκο λίγο μεγαλύτερο από κουκκίδα περίμενα να δω.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

On 6/5/2017 at 5:34 ΜΜ, Ioanna1987 είπε:

Μακάρι να έκανε λάθος! Κρατώ μικρό καλάθι όμως.

Την Τρίτη που έχω ξανά ραντεβού θα ζητήσω να πάω σε γιατρό, ούτως ή άλλως λόγω του ότι δεν έχει αποβληθεί τόσον καιρό.

Αν υπήρχε η επιλογή να πάω σε γιατρό από την αρχή για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης θα πήγαινα ωστόσο εδώ έτσι λειτουργεί το σύστημα. Μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις αναλαμβάνει ο γυναικολόγος.

Και εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν έκανε ενδοκολπικό έστω και για ψυχολογικούς λόγους για να μη μου αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας...εκείνη τη στιγμή που μου ανακοίνωσε ότι δεν είναι καλά τα νέα δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ και πολλά. 

Ίσως επειδή δεν έχω κοιλιακό πάχος είχε ευκρινή εικόνα;τι να πω... ο σάκος φαινόταν καθαρά πάντως. Δεν περίμενα να δω και πολλά αλλά κάτι να υπάρχει μέσα στο σάκο λίγο μεγαλύτερο από κουκκίδα περίμενα να δω.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

Πως είσαι σήμερα κοπέλα μου?Δεν παίζει ρόλο το κοιλιακό πάχος.Για να φανεί η κουκιδίτσα θέλει ενδοκολπικό υπέρηχο.Να φανταστείς έχουν γίνει λάθη από παλιάς τεχνολογίας μηχανήματα.Σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και περιμένουμε νέα σου.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ, εγώ όλες αυτές τις ημέρες δεν έχω κάποιο σωματικό πόνο ή αιμορραγία.

Θα δούμε σήμερα το μεσημέρι που έχω το ραντεβού.

Ευχαριστώ πολύ!

1 hour ago, Ioanna1987 είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ, εγώ όλες αυτές τις ημέρες δεν έχω κάποιο σωματικό πόνο ή αιμορραγία.

Θα δούμε σήμερα το μεσημέρι που έχω το ραντεβού.

Ευχαριστώ πολύ!

Όλα με το καλό σου εύχομαι!!! :-)

Πήγα πάλι σήμερα, μου έκανε κοιλιακό υπέρηχο όπου δεν είδε διαφορά με την περασμένη εβδομάδα, ακόμα άδειος ο σάκος. Μέσα σε μία εβδομάδα θα έπρεπε να είχε δείξει κάποια διαφορά.

Με παρέπεμψε στο γυναικολόγο, όπου θα πάω αύριο το μεσημέρι για να συζητήσουμε τις επιλογές.

Τι να κάνουμε...Δυστυχώς εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα και καλή τύχη να έχουμε όσες προσπαθούμε.

Διαφημίσεις

Χρύσα Μ δε νομίζω να έχει γίνει λάθος δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά στις μετρήσεις γεγονός που υποδεικνύει αν μη τι άλλο αδράνεια όσον αφορά στην ανάπτυξη.

Ούτως η άλλως αύριο θα πάρω και τη γνώμη του γιατρού (είναι ολόκληρη ομάδα στο νοσοκομείο οπότε πόσο έξω να πέσουν) για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμβουλή του για τον τρόπο που θα προετοιμαστεί η περιοχή για επόμενη εγκυμοσύνη. Εδώ συνήθως δίνουν χάπια για να προκαλέσουν την αποβολή ή κάνουν απόξεση, και μετά πας για έλεγχο να δεις ότι η περιοχή καθάρισε.

Τι να κάνουμε, ατυχία... :-(

11 ώρες πρίν, Ioanna1987 είπε:

Χρύσα Μ δε νομίζω να έχει γίνει λάθος δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά στις μετρήσεις γεγονός που υποδεικνύει αν μη τι άλλο αδράνεια όσον αφορά στην ανάπτυξη.

Ούτως η άλλως αύριο θα πάρω και τη γνώμη του γιατρού (είναι ολόκληρη ομάδα στο νοσοκομείο οπότε πόσο έξω να πέσουν) για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμβουλή του για τον τρόπο που θα προετοιμαστεί η περιοχή για επόμενη εγκυμοσύνη. Εδώ συνήθως δίνουν χάπια για να προκαλέσουν την αποβολή ή κάνουν απόξεση, και μετά πας για έλεγχο να δεις ότι η περιοχή καθάρισε.

Και εδώ έτσι γίνεται.. Δεν πειράζει κορίτσι μου εσύ να είσαι καλά.  Καταλαβαίνω ακριβώς πώς νιώθεις γιατί το έχω περάσει και εγώ σχετικά πρόσφατα.. Το θετικό είναι βέβαια ότι μετά από μια απόξεση, που ο οργανισμός σου είναι πολύ καθαρός μένεις πάρα πολύ εύκολα έγκυος..

On 9/5/2017 at 11:00 ΜΜ, Ioanna1987 είπε:

Kορίτσι μου πως είσαι και τι σου είπαν στον νοσοκομείο?

Καλησπέρα, 

στο νοσοκομείο μου έκαναν ενδοκολπικό υπέρηχο. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε όπως η μαία ότι πρόκειται για παλίνδρομη κύηση αλλά ο σάκος δεν ήταν άδειος είχε ένα εμβρυάκι το οποίο δεν είχε καρδιακή λειτουργία γεγονός που δεν αντιστοιχεί στις 9 εβδομάδες που είμαι τώρα. Την Τρίτη θα πάω πάλι στο νοσοκομείο για έναν υπέρηχο πάλι και εφόσον δεν έχει αποβληθεί μέχρι τότε θα ξεκινήσω με τα χάπια..

1 hour ago, Ioanna1987 είπε:

Καλησπέρα, 

στο νοσοκομείο μου έκαναν ενδοκολπικό υπέρηχο. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε όπως η μαία ότι πρόκειται για παλίνδρομη κύηση αλλά ο σάκος δεν ήταν άδειος είχε ένα εμβρυάκι το οποίο δεν είχε καρδιακή λειτουργία γεγονός που δεν αντιστοιχεί στις 9 εβδομάδες που είμαι τώρα. Την Τρίτη θα πάω πάλι στο νοσοκομείο για έναν υπέρηχο πάλι και εφόσον δεν έχει αποβληθεί μέχρι τότε θα ξεκινήσω με τα χάπια..

Γιατί χάπια και όχι απόξεση; εγώ γενικά ό,τι έχει να κάνει με φαρμακευτικές αγωγές τα αποφεύγω, είμαι κατά των χημειών γενικά.. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη λύση η απόξεση, ωστόσο αν κάνω λάθος διορθώστε με..

12 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Γιατί χάπια και όχι απόξεση; εγώ γενικά ό,τι έχει να κάνει με φαρμακευτικές αγωγές τα αποφεύγω, είμαι κατά των χημειών γενικά.. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη λύση η απόξεση, ωστόσο αν κάνω λάθος διορθώστε με..

Για την απόξεση εδώ πας με γενική αναισθησία που ακόμα και αν διαρκεί λίγο παραμένει γενική αναισθησία οπότε και αυτό κατά μία έννοια χημικό είναι, με πιο μεγάλο ρίσκο κατά τη γνώμη μου.

2 ώρες πρίν, Ioanna1987 είπε:

Για την απόξεση εδώ πας με γενική αναισθησία που ακόμα και αν διαρκεί λίγο παραμένει γενική αναισθησία οπότε και αυτό κατά μία έννοια χημικό είναι, με πιο μεγάλο ρίσκο κατά τη γνώμη μου.

Ναι έχεις δίκιο σε αυτό.. Και εδώ γενική κάνουν.. Τι να πω δεν ξέρω.. Δείξε δύναμη φίλη, περαστικά είναι όλα.. Μόλις ηρεμήσουν οι ορμόνες σου, θα ηρεμήσει και ο πόνος μέσα σου, θα δεις.. Και το καλό δε θα αργήσει να ξαναέρθει να το ξέρεις!!!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει μία ελαφριά αιμορραγία, μήπως τουλάχιστον γλιτώσω τα φάρμακα.Θα δείξει...

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...