Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Recommended Posts

Καλήσπέρα σε όλους,

αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τα παρακάτω γιατι απο νομικά δεν υπάρχει κάποιος γνώστης στο περιβάλλον μου.

Είχα κάνει ασφαλεια ζωής σε πολυ γνώστη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το Δεκέμβριου του '15 - ενω είχα σταματήσει την ασφάλεια απο το '13 - στέλνω e-mail στην ασφαλιστική εταιρεία ζητώντας εξαγορα του συμβολαιου μου. Επισης στέλνω αντιγραφο αστυνομικής ταυτότητας καθώς και αντιγραφο φορολογικής δήλωσης. (Ολα τα παραπάνω μου ζητήθηκαν για να προχωρήσει η εξαγορα). Μετά απο καμια εικοσαρία μέρες μου στελνουν 1 επιταγή περιπου 2800 euro και μετα απο 10 μερες περιπου αλη μια επιταγη περιπου 450 euro.

Μεχρι εδω ολα καλα.

Σημερα λοιπον, μου στέλνουν με courier μια επιστολη που αναφέρει τα εξης:

'η πρώτη επιταγή - 2800 ευρω - εστάλη εκ παραδρομης λόγω συνωνυμιας με άλλη ασφαλισμένη και όπως φροντίσετε σε 10 μερες να καταθέσετε το παραπάνω ποσο στον ταδε λογαριασμο"

Τους παίρνω τηλεφωνο και τους ενημερώνω για την παραλαβη του εγγραφου και επίσης τους αναφέρω οτι εμενα οτι χαρτια μου ζητησαν, τους τα εστειλα, και πως ειναι δυνατον μετα απο 14 μηνες να με ενημερωνουν για κατι τετοιο, οτι απο την πλευρα μου δεν υπήρξε καποιο λάθος και φυσικα τα λεφτα αυτά δεν υπάρχουν σημερα. Αν με ειχαν ενημερώσει 10 μερες, η τουλαχιστον 1- μηνες μετα οκ, αλλά σήμερα? 14 μηνες μετα? Δεν υπαρχουν και φυσικα δεν προκειται να μαζευτουν.

Η κοπελά βεβαια στο τηλεφωνικο κεντρο μου ειπε οτι πρωτη φορα ακουει καποια τετοια περιπτωση και οτι θα μιλησει με τον υπευθυνο και θα με καλεσουν εκεινοι.

Το θέμα ειναι εγω τι κάνω?

τα λεφτα δεν υπάρχουν.

το λαθος δεν ειναι δικο μου

ολα τα δικαιολογητικα που μου ειχαν ζητησα τα ειχα στείλει.

Σε περιπτωση που με παρουν και τα απαιτήσουν τι θα γινει?

ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο?

Τι κανουμε τώρα??

γνωρίζει καποιος τι γινεται σε αυτές περιπτώσεις??

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Καλήσπέρα σε όλους,

αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τα παρακάτω γιατι απο νομικά δεν υπάρχει κάποιος γνώστης στο περιβάλλον μου.

Είχα κάνει ασφαλεια ζωής σε πολυ γνώστη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το Δεκέμβριου του '15 - ενω είχα σταματήσει την ασφάλεια απο το '13 - στέλνω e-mail στην ασφαλιστική εταιρεία ζητώντας εξαγορα του συμβολαιου μου. Επισης στέλνω αντιγραφο αστυνομικής ταυτότητας καθώς και αντιγραφο φορολογικής δήλωσης. (Ολα τα παραπάνω μου ζητήθηκαν για να προχωρήσει η εξαγορα). Μετά απο καμια εικοσαρία μέρες μου στελνουν 1 επιταγή περιπου 2800 euro και μετα απο 10 μερες περιπου αλη μια επιταγη περιπου 450 euro.

Μεχρι εδω ολα καλα.

'η πρώτη επιταγή - 2800 ευρω - εστάλη εκ παραδρομης λόγω συνωνυμιας με άλλη ασφαλισμένη και όπως φροντίσετε σε 10 μερες να καταθέσετε το παραπάνω ποσο στον ταδε λογαριασμο"

Τους παίρνω τηλεφωνο και τους ενημερώνω για την παραλαβη του εγγραφου και επίσης τους αναφέρω οτι εμενα οτι χαρτια μου ζητησαν, τους τα εστειλα, και πως ειναι δυνατον μετα απο 14 μηνες να με ενημερωνουν για κατι τετοιο, οτι απο την πλευρα μου δεν υπήρξε καποιο λάθος και φυσικα τα λεφτα αυτά δεν υπάρχουν σημερα. Αν με ειχαν ενημερώσει 10 μερες, η τουλαχιστον 1- μηνες μετα οκ, αλλά σήμερα? 14 μηνες μετα? Δεν υπαρχουν και φυσικα δεν προκειται να μαζευτουν.

Η κοπελά βεβαια στο τηλεφωνικο κεντρο μου ειπε οτι πρωτη φορα ακουει καποια τετοια περιπτωση και οτι θα μιλησει με τον υπευθυνο και θα με καλεσουν εκεινοι.

τα λεφτα δεν υπάρχουν.

Τι κανουμε τώρα??

Δεν ρωτάς τον συνήγορο του καταναλωτή?? δες εδώ τα τηλ

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_contact.html

Αφου πρόκειται για εξαγορά του συμβολαίου δες μήπως μπορεί να υπάρξει κάποιος συμψηφισμός... δηλ. αν σου πλήρωσαν ένα συμβόλαιο κατά λαθος με 3000 ενώ π.χ. έπρεπε να σου δώσουν 2500, άρα μόνο 500 ευρώ πρέπει να τους γυρίσεις πίσω... για ποιο λόγο να τους επιστρέψεις όλο το ποσό?? επειδή όμως δεν είμαι δικηγόρος, πάρε ένα τηλ και ρώτα...

Καλήσπέρα σε όλους,

Μεχρι εδω ολα καλα.

τα λεφτα δεν υπάρχουν.

Τι κανουμε τώρα??

αν ήξερες το ποσό της εξαγοράς (και ξέρουν και αυτοί ότι σε είχαν ενημερώσει) ή περίπου στο πάνω κάτω τι να περιμένεις σε επιταγή και όντως ήταν γύρω στο 500άρι (όπως ήταν η δεύτερη επιταγή) και σου ήρθε 2800 και εξτρα 450 και δεν είπες τίποτα τότε θα πρέπει να τα βρεις να τα επιστρέψεις. αν δεν είχες ιδέα του τι να περιμένεις από ένα συμβόλαιο που έληξε το '13 και ποτέ δεν σε ενημέρωσαν για το τελικό ποσό τότε φαντάζομαι μπορείς να το λύσεις με έναν δικηγόρο ή με τον συνήγορο του πολίτη.

Κράτα το

Κράτα το

Το καλοκαίρι του '15 με ειχαν πάρει απο την ασφαλιστική εταιρεία και μου είπαν οτι μπορούσα να κάνω εξαγορά του συμβολαίου μου, αλλά επειδη με πήραν στη δουλεία, δεν μπορουσα να μιλήσω. Τους ειπα οτι θα επικοινωνήσω μαζί τους καποια στιγμή. Και βέβαια δεν συγκρατήσα το ονομα της κοπέλας που με πηρα και δεν μπορουσα να βρώ ποιά ήταν,ενω τους εξηγουσα την ιστορια. Να πώ και την αληθεια, επειδή δεν είχα ασχοληθει ξανά με ασφάλειες, ουτε που γνώριζα για εξαγορές και τέτοια πράγματα. στην ουσία εκεινοι μου ανοιξαν τα μάτια.

Καποια στιγμή τον Δεκεμβριο το συζητησα με φιλους και αποφάσισα να κανω εξαγορα. πηρα τηλεφωνο την ασφαλιστική και τους ρώτησα τι χρειάζεται να κανω. Το μόνο που μου είπαν ειναι οτι ή επρεπε να περάσω απο εκει ή να στείλω e-mail με ολα τα απαραίτητα εγγραφα. Και αυτο εκανα. Ουτε που μίλησα με ασφαλιστή ουτε με κανεναν αλλό. Δεν είχε νοήμα ετσι και αλλιώς γιατι στην ουσια εγω είχα σταματήσει την ασφαλεια απο το 2013. Οταν ρώτησα να μάθω το ποσο που επρεπε να λάβω, η κοπέλα που είπε οτι θα πρέπει να υπολογιστεί, οποτε δεν είχα ιδεά για το τι θα πάρω.

Το θεμα ειναι τώρα τι γίνετε?

Το καλοκαίρι του '15 με ειχαν πάρει απο την ασφαλιστική εταιρεία και μου είπαν οτι μπορούσα να κάνω εξαγορά του συμβολαίου μου, αλλά επειδη με πήραν στη δουλεία, δεν μπορουσα να μιλήσω. Τους ειπα οτι θα επικοινωνήσω μαζί τους καποια στιγμή. Και βέβαια δεν συγκρατήσα το ονομα της κοπέλας που με πηρα και δεν μπορουσα να βρώ ποιά ήταν,ενω τους εξηγουσα την ιστορια. Να πώ και την αληθεια, επειδή δεν είχα ασχοληθει ξανά με ασφάλειες, ουτε που γνώριζα για εξαγορές και τέτοια πράγματα. στην ουσία εκεινοι μου ανοιξαν τα μάτια.

Καποια στιγμή τον Δεκεμβριο το συζητησα με φιλους και αποφάσισα να κανω εξαγορα. πηρα τηλεφωνο την ασφαλιστική και τους ρώτησα τι χρειάζεται να κανω. Το μόνο που μου είπαν ειναι οτι ή επρεπε να περάσω απο εκει ή να στείλω e-mail με ολα τα απαραίτητα εγγραφα. Και αυτο εκανα. Ουτε που μίλησα με ασφαλιστή ουτε με κανεναν αλλό. Δεν είχε νοήμα ετσι και αλλιώς γιατι στην ουσια εγω είχα σταματήσει την ασφαλεια απο το 2013. Οταν ρώτησα να μάθω το ποσο που επρεπε να λάβω, η κοπέλα που είπε οτι θα πρέπει να υπολογιστεί, οποτε δεν είχα ιδεά για το τι θα πάρω.

Το θεμα ειναι τώρα τι γίνετε?

ωραία. οπότε δεν είναι δικό σου το λάθος. πάρε ένα δικηγόρο ή πάρε στον συνήγορο να σου πουν τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. ξέρουν αυτοί τι δεδικασμένο υπάρχει μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ακόμα και αν δεν είναι ίδιο περιστατικό αλλά παρόμοιο!

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

τα λεφτα δεν υπάρχουν.

Τι κανουμε τώρα??

To ποσό που δικαιούσαι να λάβεις, από την εξαγορά του συγκεκριμένο και προκύπτει από έναν μαθηματικό τύπο, που η ασφαλιστική τον εφαρμόζει. Εννοείται δεν μπορούσες να το ξέρεις αλλά επίσης εννοείται ότι πήρες χρήματα που δεν δικαιούσαι και η ασφαλιστική μπορεί να σου τα ζητήσει πίσω. Το να σου ζητήσει τα χρήματα πίσω δεν είναι ποινή, είναι η συνέπεια για το ότι δεν τα δικαιούσαι. Αυτά επί του νομικού.

Τώρα, αν ήμουν δικηγόρος σου θα σου έλεγα τα εξής: Μην πληρώσεις τίποτα. Ασε να σου τα ζητήσουν δικαστικά. Εκεί θα πρέπει να αποδείξουν καταρχάς ότι έγινε λάθος και πόσα ακριβώς χρήματα έπρεπε να πάρεις, θα πεις κι εσύ ότι τα εισέπραξες χωρίς δόλο και ότι τα ξόδεψες για να καλύψεις άμεσες ανάγκες σου, το δικαστήριο θα τα υπολογίσει και τα δύο και σίγουρα θα βγεις κερδισμένη με την έννοια ότι θα περικοπεί κάπως το ποσό. Επίσης μπορείτε να έρθετε σε κάποιο συμβιβασμό με την ασφαλιστική πριν τη δίκη.

Και πάλι ΑΝ δεν τα δικαιούσαι. Γιατί ποιος μας το λέει αυτό? Ας έρθουν να το αποδείξουν. Αυτά τα ολίγα.

Αν αφορούσε η εξαγορά αποταμιευτικο πρόγραμμα, θα πρέπει κατά τη σύναψη του συμβολαίου να σου είχαν δώσει μαζί με το συμβόλαιο και πίνακα εξαγορων για κάθε έτος που διατηρεις την ασφάλεια. Οπότε μπορείς να το δεις από εκεί. Επίσης η διαφορά ανάμεσα στα 500 και τα 2500 ευρώ είναι πολύ μεγάλη, εσύ τι καταβολές είχες κάνει για αυτό το συμβόλαιο;

Το πρόγραμμα που είχα κανει ήταν ασφάλεια υγέιας και συμπεριλάμβανε και τοκετό. Το συμβόλαίο μου το πέταξα το 2013 που σταμάτησα και την ασφάλεια. Το χρόνο πλήρωνα 1300 ευρώ και μετα την εγκυμοσύμη πήρα 4300 ευρω. Για αυτο το λόγο το ποσό που πήρα στο τέλος δεν μου έκανε εντύπωση. Η μια επιταγή που μου έστειλαν ήταν 2989 ευρω και η δεύτερη γύρω στα 500 ευρω. Και τώρα μου ζητάνε την πρώτη πίσω λόγω λάθους...

Εγώ θα σου έλεγα να ζητήσεις αντίγραφο του συμβολαίου σου για να δεις αναλυτικά τι περιλάμβανε. Για να υπάρχει δικαίωμα εξαγοράς, λογικά θα υπήρχε και κάποιο είδος αποταμιευσης μέσα σε αυτό. Τα απλά νοσοκομειακα συμβόλαια και οι απλές ασφαλειες ζωής συνήθως δεν εξαγοραζονται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...