Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυγό

th@lia

Recommended Posts

Άλλο και τουτο πάλι που ακουσα!!!

Εχετε ακουσει εσείς οτι δεν πρεπει να δινουμε αυγό ημερας στα παιδακια!!

Δηλαδη παιρνω το αυγο απο το κοτετσι που το εκανε η κοτουλα κοκοκοκο και το βγαλε και το δινω στο παιδι!!!Αυτο δεν ειναι καλο??

Τι ακουσα παλι η χριστιανη!!Αλλα ξερω εγω ποτε δεν ξερεις!!!Ειπα να ρωτησω!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πρωτη φόρα ακούω κάτι σχετικό...

Μούφα!

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!!! ισχυει.... αν θυμαμαι καλα λογω σαλμονελλας...

το οτι ισχυει ισχυει αλλα δε σε παιρνω στο λαιμο μου για το λογο...

επισης οταν ειχαμε τη κριση με τα πτηνα καλυτερα ηταν να επαιρνες ορνιθοτροφιου παρα ελευθερας βοσκης.

Διαφημίσεις

Ναι αυτο ειπαν και σε μενα!Να το αφηνεις μια μερα!!

Ξερω εγω προφανως για καποιο μικροβιο θα ναι αλλα τι..

Δηλαδη την επομενη πεθαινει-μολις βγει απο το κοτετσι!!!

Εάν πλύνουμε τα αυγά (με σφουγγαράκι και σαπούνι) και μετά τα βαλουμε στο ψυγείο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και το ψήσιμο τα σκοτώνει όλα.

Απλά το παιδί να μήν έρθει σε επαφή με ωμό αυγό.

Υ.Γ. Η γριππη των πτηνών (ιός) μεταδίδεται μόνο μέσω υγρών σώματος (σάλιο, σπέρμα, κόπρανα, κλπ), η Σαλμονέλα (βακτήριο) μόνο απο τα κόπρανα.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

εγώ ξέρω οτι την επομένη ημέρα πρέπει να τρώγεται το αβγό όπως επίσης και οτι τα πλένεις μόνο πριν τα βράσεις και όχι να τα φυλάξεις στο ψυγείο γιατί ανοίγουν οι πόροι του.

BILLY 2004- BEBOULA 2008

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κορίτσια, πόσην ώρα βράζετε το αυγό? Η γιατρός είπε να είναι σφιχτό, αν και όχι πάρα πολύ. Το έβρασα για 5 λεπτά (πρώτη απόπειρα σήμερα, στους 8,5 μήνες των μωρών), μα το αποτέλεσμα ήταν μάλλον πολύ σφιχτό και δύσκολο για κατάποση. Η μία διδυμούλα αναγούλιασε πριν ακόμη το γευθεί, και μόνον με τη μυρωδιά μιας ελάχιστης ποσότητας κρόκου. Αν δεν το τρώνε, το προσθέτετε στο μεσημεριανό φαγητό? Είναι καλή ιδέα (δεν μου φαίνεται) ο συνδυασμός κρέατος ή κοτόπουλου με αυγό? Επισης, πότε τους το δίνετε κανονικά όσες το δίνετε σκέτο? Εμένα μου πρότεινε πρίν από τη φρουτόκρεμα, το πρωί.

Σας ευχαριστώ!

Εάν πλύνουμε τα αυγά (με σφουγγαράκι και σαπούνι) και μετά τα βαλουμε στο ψυγείο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τελειως λάθος αυτο . Υπάρχει περίπτωση να μουχλιάσει το αυγο :? Το τσοφλι εχει πορους και το νερο περνάει ..

VgL7.jpgIgLdp2.png

εγω το βαζω στο νερό αμεσως μολις το βαλω στο ματι και το μετραω 15 λεπτα και το ριχνω στο φρουτο, μας ειπε ο γιατρος και κατα ενα περιεργο τροπο το τρωει.

Μια φορα που της το εδωσα σκετο μονο που δεν εκανε εμετο γιατι δεν ειχε υφη τετοια για να το καταπιεί φαντασου η δικια σου που ειναι και μικροτερη

τωρα για το φρεσκο δεν ξερω, εμεις ουτως ή αλλως τα τρωμε λιγο αργοτερα γιατι παντα εχω οταν παιρνουμε απο τις κοτουλες!!!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Εμας μας ειπε ότι μπορουμε να τρώμε καθε ημερα βιολογικα αυγα και του σούπερ μερα παρά μερα. Βρασιμο 5 λεπτά για να γίνει σφιχτο.

Εγω βάζω λίγο λαδακι και λίγη τριμμένη φρυγανιά και το καταβροχθίζει μια χαρα η μπεμπουλα.

Διαφημίσεις

Το αυγό που τρώμε πρέπει να είναι 1-2 ημερών! ΠΟΤΕ της ημέρας!

Επίσης ΔΕΝ πλένουμε τα αυγά παρά μόνο πριν τα μαγειρέψουμε!

κι εγω αυτα ξερω αλλά δεν ξερω το γιατί....

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Δηλαδη παιρνω το αυγο απο το κοτετσι που το εκανε η κοτουλα κοκοκοκο και το βγαλε και το δινω στο παιδι!!!!

εχεις κοτες?? :shock:

(τυχερη........)

Το παραπανω ηταν η περιγραφη της ερωτησης για να μας βαλω στο θεμα!!Ηταν σκηνοθετικο κολπο!!Μακαρι να χα το κοτετσι!!Που να το βαλω ομως!!Στον κηπο!???Κοκοκοκ οι γειτονες θα μαζεψουν υπογραφες να μας διωξουν....

Αν και στο χωριο γιαγια μου εχει κοτες αλλα μας πεφτει κομματακι μακρια!Μονο οταν παω στην μαμα εχουμε εντελως φρεσκο... :?

• 1 χρόνο μετά...

Τελικα σφιχτο ή μελατο? οι παιδιατροι λενε σφιχτο ...αλλα ρε παιδια εδω μας στεκεται εμας στο λαιμο πως θα το φανε τα παιδακια μας? και με λαδακι δοκιμασα αλλα εις ματην...αναγουλα και φτυσιμο εδω και 15 μερες ξεκινησα μελατο 3 λεπτα βρασιμο μια χαρα το τρωει με ψωμακι και ντοματουλα και εμεις παλια μελατο μας εδιναν τι παθαμε??

Αυτα που της δινω ειναι απο χωριο και τα εχω βαλει στο ψυγειο...εχω λιγο φοβο με το μελατο αλλα εφοσον δε το τρωει αλλιως τι να κανω? δοκιμασα μες τη φρουτοκρεμα κανενα αποτελεσμα της μυριζε δοκιμασα με λαδι παλι τιποτα ....αποφασισα να παρακαμψω της οδηγιες της παιδιατρου και το δινω μελατο και της αρεσει πολυ. Με τυρακι το φοβαμαι λιγο γιατι μερικα παιδια παρουσιαζουν αλλεργια σε αυτο το συνδυασμο.

Εμεις που μενουμε επαρχεια και εχουμε τις κοτουλες τις γιαγιας, δινουμε στον μικρο, την επομενη μερα απο την ... γεννηση του αυγου και παντα σφικτο. Με λιγο τυρακι παντα μεσα, αντι για αλατι και το τρωει παντα ευχαριστα.

Του δινω 4-5 φορες την εβδομαδα, οπως μου εχει συστησει η γιατρος μας.

ναι και εμένα η γιαγιά που αγοράζω τα αβγά μου είπε την επομένη να δώσω..... εμένα δεν το τρώνε σκέτο το αβγό και έτσι το βράζω για 5 λεπτά, το λιώνω με πηρούνι, λιώνω και μία μπανάνα και ένα ακτινίδιο και τα ανακατεύω με το αβγό και το τρώνε μια χαρά.....

άλλη φορά τους έκανα ομελέτα φούρνου με αβγά, γάλα, λίγο ελαιόλαδο και ανθότυρο και ντοματούλα και την έφαγαν μια χαρά.

εμείς είμαστε σχεδόν 12 μηνων

----------------------------------------------------------

Άλλο και τουτο πάλι που ακουσα!!!

Εχετε ακουσει εσείς οτι δεν πρεπει να δινουμε αυγό ημερας στα παιδακια!!

Δηλαδη παιρνω το αυγο απο το κοτετσι που το εκανε η κοτουλα κοκοκοκο και το βγαλε και το δινω στο παιδι!!!Αυτο δεν ειναι καλο??

Τι ακουσα παλι η χριστιανη!!Αλλα ξερω εγω ποτε δεν ξερεις!!!Ειπα να ρωτησω!!!!

σωστο!

δεν πρεπει να δινουμε σε παιδιά ηλικίας κατω των 2,5-3 χρονων αυγα απο το χωριό.

οι κοτες στο κοτέτσι της γιαγιάς δεν είναι εμβολιασμένες, τρωνε οτιδήποτε και ολα αυτα περνάνε στα αυγά που κάνουν. ετσι υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας στο παιδί.

καλύτερα απο ορνιθοτροφειο, αυτα που πωλούνται στα σουπερ μαρκετς κι εχουν ΣΦΡΑΓΙΔΑ με ημερομηνία.

στα 3 χτυπήστε ενα ομό αυγό με ζαχαρη και κακαο και δωστε το να το φάει. ειανι το καλύτερο εμβόλιο σαλμονέλας!

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...