Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χτύπησα.. ουααααα!!

elena.

Recommended Posts

ο μικρουλης μου εχει ξεκινησει και μπουσουλαει εδω και κατι μερουλες! οπως ειναι λογικο θελει να ξερευνησει οοοολο το σπιτι.. πριν 2-3 μερες πηρε θαρρος και αρχισε να σηκωνεται κιολας! ελα ομως που η ισορροπια του ειναι σαν το μετεωρο βημα του πελαργου και τα πεσιματα ειναι δεδομενα 8 στις 10 φορες! εχει τυχει ομως φορες που χτυπησε ειτε στο πατωμα ειτε στο επιπλο.. επομενη εικονα το μωρουλι να κλαιει και να μελανιαζει απο το κλαμα.. χτες ειχαμε ενα τετοιο μοιραιο πεσιμο.. μολις αρχισε το κλαμα ο μικρος, μεχρι μελανιασματος.. κατευθειαν το πηρε η μαμα μου αγκαλια και το κουνουσε σαν να χτυπας το σεϊκερ του καφε.. φοβηθηκα μη του σπασει και τιποτα και της το αρπαξα κατευθειαν!

οχι οτι ηξερα κατι καλυτερο να το κανω αλλα φοβηθηκα ετσι οπως το κουνουσε..

εχω ακουσει διαφορα σεναρια περι κλαματος - μελανιασματος (μεχρι που κοβεται η αναπνοη?)..

1. το κουνας σαν να χτυπας σεϊκερ (το ανεφερα παραπανω)

2. το τσιμπας για να τρομαξει

3. το φυσας για να τρομαξει

μου ακουγονται ολα τοσο βαρβαρα.. καμια πιο ηπια λυση υπαρχει?

Διαφημίσεις

Καλημέρα, καλές βόλτες! :D

Και εμένα έτσι κάνει ο μικρός μου, εκεί που όλοι φοβούνται όταν τον βλέπουν να μένει από το κλάμα, εμείς το έχουμε συνηθίσει και προσπαθώ κάθε φορά να το αντιμετωπίσω πρίν μελανιάσει όπως λες.

Αυτό το έκανε και από μωρό (έτσι έμενα και εγώ μικρή), εμείς όποτε αρχίσει το κλάμα και καταλαβαίνω ότι θα χειροτερέψει, 2 πράγματα κάνω πολύ ψύχραιμα και χωρίς πανικό για να μην το καταλάβει και αγχωθεί περισσότερο, 1) τον φυσάω στο πρόσωπο και 2) τον "πετάω" ψηλά(και όχι πολύ ψηλά, με πολύ ήπιο τρόπο όμως όχι με ταρακούνημα, είναι επικίνδυνο να τα ταρακουνάς) και του μιλάω παράλληλα με ήρεμο τρόπο να ηρεμήσει.

Από μωρό που εγώ δεν το είχα ξαναδεί σε άλλο μωρό να το κάνει αυτό, με είχε καθυσηχάσει ο παιδίατρος λέγοντας μου ότι είναι προσωρινή διακοπή αναπνοής μεν αλλά δεν είανι ανησυχητικό,κάποια παιδάκια έτσι αντιδρούν.

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Και εμενα το κανει η μαϊμου!Και ειδικα χθες κοπανησε στο κεφαλι της ενα παιχνιδι και μετα κλαμα και οδυρμος!!Και μελανιασμα!!Αμα ξερεις οτι το κανει και δεν ειναι κακο για το παιδι παραμενεις ψυχραιμος και περναει!!Ασε που αμα πανικοβληθεις και το παρει χαμπαρι θα σεχει μετα στην τσιτα γιατι ξερει οτι θα πιανει το κολπο!Πιο μικρη την φυσουσα!Τωρα ο χρονος που δεν παιρνει ανασα ειναι πολυ μικρος!!Αλλα το φυσημα δεν ειναι τοσο βαρβαρο γιατι το φοβασαι?

..Αλλα το φυσημα δεν ειναι τοσο βαρβαρο γιατι το φοβασαι?

γιατι το "φυσημα" που μου εδειξαν δεν ειναι τοσο απαλο οσο "το αερακι στα μαλλια" αλλα αποτομο και στιγμιαιο.. πως σβηνεις ενα κερι πχ? τετοιο. ειναι διακοπη δευτερολεπτων.. πως κλαιμε εμεις με λυγμους πχ? ε να κραταει 1-2 δευτερολεπτα παραπανω αλλα ως εκει..

φφφ με αγχωνουν οι τοσες διαφορετικες αντιδρασεις και δεν θελω να τον κανω νευρικο.. ξερω οτι με καταλαβαινετε.. :oops:

To φυσημα ειναι το σωστο :wink:

Το εκανε κι εμενα η μια απ τα διδυμα ... επειδη συνηθως γινοταν απο πεισμα..κραταγε την αναπνοη της και μελανιαζε :( ....μας ειχε πει..φυσαμε δυνατα , ωστε να την αναγκασουμε να παρει ανασα και την αφηνουμε κατω...σαν να μην εγινε τιποτα...μετα απο 2-3 φορες που δεν δωσαμε σημασια το σταματησε :?:D

...το τρανταγμα ειναι ακρως επικινδυνο και δεν το κανουμε για κανενα λογο

...το τσιμπιμα λογικα θα πρεπει να ειναι δυνατο πολυ :? και δεν ξερω αν θα αποδωσει κι ολας :?

Διαφημίσεις

Το ίδιο κάνει και ο μικρός μου και το κάνει από την ημέρα που γεννήθηκε !!!!!! Κρίση άπνοιας το ονομάζουν οι γιατροί.

Το φύσημα είναι αυτό που μου είπε και εμένα ο παιδίατρος μου σαν αντίδραση. Ο δικός μου που είναι κοντά στα 3 μερικές φορές έχει τύχει να λιποθυμήσει κιόλας αφού κρατάει την αναπνοή του περισσότερο από όσο αντέχει και σαν άμυνα του οργανισμού έρχεται η λιποθυμία. Καθησυχαστικός ήταν και ο παιδονευρολόγος που τον παρακολουθεί (για τους πυρετικούς σπασμούς που είναι άσχετοι με το τρέχον θέμα). Με τον καιρό θα το συνηθίσεις και δεν θα σε τρομάζει τόσο πολύ. (όχι ότι δεν θα σκέφτεσαι τα χίλια μύρια όταν βλέπεις το παιδί έτσι αλλά θα είσαι πιο ψύχραιμη)

Δεν σου τα λέω αυτά για να σε τρομάξω απλά για να σε προετοιμάσω θέλω

Επίσης, να περιμένεις ότι κάποια στιγμή που θα καταλάβει τον πανικό σου θα αρχίσει να το εκμεταλλεύεται για να σε χορεύει στο ταψί

Ο δικός μου πλέον, βλέπω στιγμές που το κάνει κατά παραγγελία. Δεν μου δίνεις αυτό που θέλω? Ανοίγει το στόμα, μαυρίζει και μετά μπουπ λιποθυμάει

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Η ζωή μου όλη .....

ι την αφηνουμε κατω...σαν να μην εγινε τιποτα...μετα απο 2-3 φορες που δεν δωσαμε σημασια το σταματησε :?:D

Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση η «αδιαφορία» σου είναι η λύση.

Αυτό εφάρμοσα κι εγώ και πλέον έχει ελαττωθεί το φαινόμενο αισθητά

Η ζωή μου όλη .....

1. το κουνας σαν να χτυπας σεϊκερ (το ανεφερα παραπανω)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !!!

(Δεν θελω να σε φοβισω αλλα πριν λιγες μερες το γραφε η εφημεριδα εδω ...βρεφοκόμος τράνταξε ετσι ενα μωράκι και παει το μωρακι ... :cry: )

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις