Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί πρέπει το παιδί μου να πάρει το όνομα του πεθερού μου?

loukomamy

Recommended Posts

Και μετά μου λέτε εμένα να μην πάρω τα βουνά! Αμ θα τα πάρω....

Λοιπόν για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, οι σχέσεις μου με τα πεθερικά μου σχεδόν τελείωσαν οταν παντρεύτηκα τον μοναχογιό τους, γιατί απλώς αποφασίσαμε οτι είναι αδύνατο να συμβιώσουμε και έτσι πήραμε το δικό μας δρόμο μακριά τους.

Απο τότε, με τον πεθερό μου δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ ούτε για εμάς, ούτε για το παιδί. Παρολα αυτά, με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα οτι ο άνδρας μου θέλει να δώσει στο παιδί μας το όνομά του!!! :shock::shock: Επαθα σοκ! Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο θα πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο... Ο άνδρας μου αποφεύγει οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά και μου λέει οτι πρέπει απλώς να κάνουμε αυτό που θεωρείται σωστό. Αλλά σωστό για ποιόν... δε μου εξηγεί...

Γιατί θα πρέπει να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν αγαπάει το παιδί μου, που δεν το έχει νοιαστεί ποτέ, που δεν τον αφορά κάν η ύπαρξή του, που στην τελική δε θα εκτιμήσει ποτέ τη θυσία μου!!! Μπορείτε να μου εξηγήσετε αν κάτι δεν καταλαβαίνω καλά???

Διαφημίσεις

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλό κουράγιο μόνο αυτό θα σου πώ και καλα ξεμπερδεματα.

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Και μετά μου λέτε εμένα να μην πάρω τα βουνά! Αμ θα τα πάρω....

Λοιπόν για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή, οι σχέσεις μου με τα πεθερικά μου σχεδόν τελείωσαν οταν παντρεύτηκα τον μοναχογιό τους, γιατί απλώς αποφασίσαμε οτι είναι αδύνατο να συμβιώσουμε και έτσι πήραμε το δικό μας δρόμο μακριά τους.

Απο τότε, με τον πεθερό μου δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ ούτε για εμάς, ούτε για το παιδί. Παρολα αυτά, με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα οτι ο άνδρας μου θέλει να δώσει στο παιδί μας το όνομά του!!! :shock::shock: Επαθα σοκ! Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο θα πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο... Ο άνδρας μου αποφεύγει οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά και μου λέει οτι πρέπει απλώς να κάνουμε αυτό που θεωρείται σωστό. Αλλά σωστό για ποιόν... δε μου εξηγεί...

Γιατί θα πρέπει να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν αγαπάει το παιδί μου, που δεν το έχει νοιαστεί ποτέ, που δεν τον αφορά κάν η ύπαρξή του, που στην τελική δε θα εκτιμήσει ποτέ τη θυσία μου!!! Μπορείτε να μου εξηγήσετε αν κάτι δεν καταλαβαίνω καλά???

Συζήτησέ το με τον άντρα σου. Εξήγησέ του οτι νιώθεις έτσι. Αν δεν κάθετε να συζητήσεις μαζί του κάνε το με πλάγιο τρόπο..Ψήσε παϊδάκια και πατατούλες βάλε στο τραπέζι ένα κόκκινο κρασί. Στο 3ο του ποτήρι ξεκίνα...όχι να τον πρήζεις...να του λές π.χ. Είσαι ικανοποιημένος με την συμπεριφορά του πατέρα σου; αν σου πεί ναί τότε πές του οτι θα ήθελες έστω ένα τρίτο άσχετο όνομα "Δεν θα σου άρεσε αγάπη μου περισσότερο;" ή έστω να δώσετε στα παιδιά δύο ονόματα και το 2ο να είναι του πεθερού σου. Αν δείς οτι επιμένει, σημαίνει πως δεν είναι μόνο η παράδοση αλλά οτι το θέλει πολύ. Τότε κάνε πίσω εσύ και κάνε του το χατήρι. :D

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Εγω ξερεις τι πιστευω,ματακια μου :?: .Οτι τον αντρα σου τον πειραζει παρα πολυ που δεν του μιλανε οι γονεις του και που δεν νοιαζονται για το εγγονι τους και θελει να δωσει το ονομα του πατερα του για να το μαθουν και να τον πλησιασουν ξανα.Μπορει να κανω και λαθος,βεβαια...Μην το κανεις γι'αυτο τον λογο,ειναι αδικο.Να τους αγαπουσες,να τους εκτιμουσες,ναι,αλλα για να τραβηξει ο συζυγος την προσοχη του μπαμπα του,ειναι βλακεια.Το ξαναλεω,αν ειναι γι'αυτο.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Αχ! Είναι ένα θέμα που με πονάει πολύ... Αν και ο άντρας μου είναι μια χαρά, μορφωμένος και πολιτισμένος, ήθελε σώνει και καλά να δώσουμε στο παιδί το όνομα του πεθερού μου, το οποίο εγώ πάντα αντιπαθούσα σαν όνομα. Τι τσακωμοί, τι στεναχώρια...

Είναι το μόνο θέμα για το οποίο έχουμε τσακωθεί, και μάλιστα πάρα πολυ από τότε που παντρευτήκαμε. Εννοείται ότι εγω πιστεύω ότι το όνομα πρέπει να το αποφασίσουν οι γονείς από κοινού, και ότι οι άντρες δεν έχουν δικαίωμα να επιμένουν σε μία παράδοση φτιαγμένη από τους ίδιους γιατί έτσι τους βολεύει και γιατί κάποτε είχαν το πάνω χέρι στο γάμο και διέταζαν ότι ήθελαν. Τώρα υπαρχει ισοτιμία...

Προτείνω να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, ειδικά τα αγόρια, με την νοοτροπία ότι στα δικά τους παιδιά δεν πρέπει να βάλουν το όνομά μας και ότι ένα ζευγάρι πρέπει να αποφασίζει ισότιμα.

Είναι τόσο ματαιόδοξο από μέρους των παππούδων να θέλουν σώνει και καλά να έχουν τα εγγόνια το όνομά τους, λές και πρέπει να τους αποτήσουν έτσι φόρο τιμής...

Εξαρταται απο τον χαρακτηρα του αντρα σου!Κατα ποσο ειναι κολλημένος με την οικογενεια και με τον εγωϊσμο του!!Αν καταφερεις να τον πεισεις εισαι καλα αλλιως οσο και να προσπαθείς οτι μόρφωση και ναχει, οτι και να του που φιλοι και συγγενεις το κολλημα ειναι κολλημα!!Το θεμα ειναι γιατι πρεπει παλι η γυναικα να κανει την υποχωρηση σαυτο το θεμα!!!!Αλλο ενα απο τα μυστηρια του Ελληνικου γάμου που προέρχεται απο την διαπαιδαγώγηση της Ελλήνιδας μανα που έχει τον γιο τον κανακάρη τον μοσχοαναθρεμένο!!Θαρρεις και εμεις βγηκαμε απο βατραχοοοοο!!!!

Αντε παλι συγχηστικα πρωι πρωι!!

Εγώ θα το θέσω αλλιώς...αν είχατε σχέσεις με τον πεθερό σου θα ήθελες να δώσεις το όνομα του?Γιατί αν δεν σου αρέσει το όνομα και δεν είναι απλά το θέμα ότι δεν έχετε σχέσεις η κουβέντα με τον άντρα σου θα πρέπει να πατήσει σε αυτό στο ότι δεν σου αρέσει το όνομα και όχι στο τι έχει γίνει με τα πεθερικά σου....μπες λίγο στη θέση του...και οι χειρότεροι να ναι οι γονείς μας δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας γι'αυτους....πρέπει ότι κάνεις να το κάνεις με τρόπο ώστε να μην τους θίγεις μπροστά του...Κάποια στιγμή λοιπόν που θα είναι πολύ χαλαρός και στις καλές του πες του...βρε αγάπη μου το σκευτομαι συνέχεια και δεν μ'άρέσει το ταδε όνομα (του πεθερού σου) εντάξει να το δεχτώ ότι θες να τιμήσεις τους γονείς σου αλλά δεν μου αρέσει και υποτίθεται ότι είναι και δικό μου το παιδί και μπορώ να έχω γνώμη για το όνομα του....και πες του έεεελα και εσύ στη θέση μου να καταλάβεις πως νοιώθω και πρότεινέ του τη διπλή λύση το όνομα του πεθερού σου και άλλο ένα που θα αποφασίσετε από κοινού!!!....αλήθεια πως τον λένε τον πεθερό??? Γιατί μπορεί να έχει και ωραίο όνομα και λόγω προκατάληψης να μην το θες :shock:

sjCrp3.png

Για μένα απλά δεν το δέχεσαι και τελειώνει η υπόθεση. Κάνε την κουβέντα με επιχειρήματα κτλ αλλα άκρη μπορει να μη βγάλεις. Πάντως δεν μπορεί να κάνιε κάτι με την δική σου ασυμφωνία...ουτε βάφτιση, ούτε ονοματοδοσια.

Εγω δεν τον αφήνω μονο του ουτε στην εφορεια να δηλωσει το γάμο μας :!::!::!: οχι να παει να κανει ονοματοδοσια :lol::lol:

Ριξτο και λιγο στο συναισθηματικο....τι ονειρευεσαι εσυ σαν μανα για το παιδί σου, ποσο σε πληγώνει που βάζει τον πατέρα του πάνω απο σενα οσον αφορα το παιδί κτλ

Να θυμάσαι οτι επειδή ειναι άντρες δεν σημαίνει οτι εχουν περισσότερα δικαιώματα απο εμας!...και επειδή εχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία με ριζωμένες κάποιες *)&_(*^Β ΓΥΠ( παραδόσεις δεν σημαίνει οτι πρέπει να τις ακολουθούμε όλοι σαν τα ζωα στην σφαγή αμα δεν συμφωνούμε. Ζουμε στο 2008!

Καλα κουράγια!

Πρέπει να κάτσετε να συζητήσετε μια μέρα με ησυχία και να σου πει τι εννοεί ότι "είναι το σωστό". Ότι αυτό θέλει η παράδοση; Μα υποτίθεται δεν τα τηρεί ο κόσμος τόσο ευβλαβικά αυτά πια. Πιο πολύ επιμένουν οι άνθρωποι των προηγούμενων γενιών. Οι νέοι (οι πιο πολλοί τουλάχιστον) δεν διαλέγουν τα ονόματα με αυστηρά κριτήρια. Και στο κάτω κάτω γιατί να καταπιεστείτε από μια παράδοση που σε αναγκάζει να "τιμήσεις" έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το μωρό. Το χειρότερο θα είναι να αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του εφόσον πάρει το όνομα του συγκεκριμένου παππού!!!

Τέλοσπάντων, τα επιχειρήματα θα τα σκεφτείς εσύ ανάλογα με το πως νιώθεις. Αφού τα σκεφτείς όλα και έχεις αντεπιχείρημα για κάθε πιθανό επιχείρημα, κάτσε και συζήτα το θέμα. Αν αυτός επιμένει, βρείτε μια συμβιβαστική λύση (πες του ότι εφόσον διαφωνείτε κάθετα θα πρέπει να τα βρείτε κάπου στη μέση).

Διαφημίσεις

Εγω προσωπικα αυτου του τυπου τις παραδοσεις τις βαρεθηκα.Καμενη ειμαι κι εγω.Ο αντρας μου αφου εβγαλε το πρωτο μας παιδι το ονομα της μανας του και χαριστικα και της δικιας μου που με αγωνα επεβαλα να το γιορταζουμε μετα αποφασισε οτι ο γιος μας θα παρει το ονομα του πεθερου μου που το ακουει σημειωτεον για τριτη φορα γιατι ετσι ειναι η παραδοση λεει.Ο πεθερος μου ανυπαρκτος σε ολα,ουτε μια φορα δεν μας εχουν κρατησει τα παιδια κι απο βοηθεια οικονομικη μηδεν.Απο την αλλη ο πατερας μου δεν εχει ακουσει το ονομα του και ας μη πω το ποσο μας βοηθαει οικονομικα.Λοιπον εκατο κουβεντες καναμε ολοι του ελεγαν οτι ειναι παραλογος αυτος εκει το δικο του.Κοντεψαμε να χωρισουμε και παλι εγω εκανα υποχωρηση.Τωρα ο πεθερος μου καμαρωνει απο μακρια.

Λοιπον melo μου αβυσσος η ψυχη τους αστα κι αν ειναι αποφασισμενος δεν ξερω τι μπορεις να καταφερεις.Οι αντρες οτι και να κανουν οι γονεις τους ειναι παντα καλοι και αγιοι.Σε νιωθω απολυτα κοριτσι μου.Εμεις τα κουβαλαμε 9 μηνες,εμεις τα γενναμε,εμεις τρωμε το μεγαλυτερο πακετο για να τα μεγαλωσουμε κι εχουμε και τον τελευταιο λόγο.

an1cvfp-Q800010MzAwNjA2M2R8MjUzMTg1MTBkbGF8bXkgbGl0dGxlIGdpcmwgTWFyaWFuaWtpIGlz.gif.png

Καλα αυτο το θεμα ειναι πολύ καυτο.

Ακρη η αληθεια ειναι οτι δεν θα βγαλεις.

εμεις ευτυχως δεν ειχαμε τετοια θεματα γιατι τα πεθερικα μου ειναι αδιαφορα με ολα τα παιδια τους ( 5 στον αριθμο) και να φανταστεις οτι κανενα παιδι τους δεν τους εβγαλε ονομα.

Αλλα μπορει ο καλος σου να θελει να ριξει γεφυρες επικοινωνιας , μην το αποπαιρνεις γιατι η αντιδραση οπως ξερεις φερνει αντιθετο αποτελεσμα.

Αυτο που γραφουν τα κοριτσια ειναι σωστο , το παιδι ειναι δικο μας πρωτα και μετα ολων των αλλων αλλα βρες τροπο να το μεταφερεις .....ξερεις γλυκα και διπλωματικα....

Αληθεια ποιο ειναι το ονομα του πεθερου?

Δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι τιμάμε κάποια άνθρωπο αν δώσουμε στο παιδί μας το όνομα του. Τιμάμε κάποιο άνθρωπο όταν τον νοιαζόμαστε, τον σεβόμαστε, του φερόμαστε ευγενικά κτλ, κτλ. Αυτό φυσικά ισχύει τόσο για τα πεθερικά όσο και για τους γονείς μας. Εγώ εκεί επικεντρώθηκα και έπεισα τον σύζυγο να δώσουμε ουδέτερα ονόματα και στα δύο παιδιά μας. Όχι ότι δεν υπάρξανε αντιδράσεις (πεθερός στην περίπτωση του γιου μου …….. ήταν και πρώτο εγγόνι …… καταλαβαίνετε )αλλά από τη στιγμή που είχα πείσει το σύζυγο όλα ήταν πιο εύκολα.

το παιδι ειναι δικο μας πρωτα και μετα ολων των αλλων

Αλήθεια υπάρχει μηχάνημα που να μετράει την αγάπη??? Ποιος αγαπάει πιο πολύ άρα είναι και πιο πολύ δικό του?????? Το γεγονός ότι το κουβαλούσαμε 9 μήνες (ένα υπέροχο προνόμιο που έχουν μόνο οι γυναίκες) δεν σημαίνει ότι είναι πρώτα δικά μας και μετά όλων των άλλων. Μόνες μας θα μπορούσαμε να το κάνουμε?????

Ας μην μηδενίζουμε τους άντρες σε όλα

Το παιδί είναι του εαυτού (άσχετα αν είναι μικρό ακόμη για να μας το πει)

Η ζωή μου όλη .....

δεν ακυρωνω τον πατερα των παιδιων μας με αυτο που γραφω αλλα τους γυρω που εχουν αποψη και απαιτουν........

Αλλα θεωρω επισης οτι η μανα ειναι το Νο 1 προσωπο στην ζωη ενος ανθρωπου και δεν το διαπραγματευομαι

Διαφημίσεις

ο αντρας μου σιγουρος οτι θα εκανε γιο ηθαλε οπωσδηποτε το ονομα του πατερα του για να ειναι οπως το δικο του με τον παππου του(λες κ ειναι καμια δυναστεια)κ οτι αμα ηταν κορη οτι ηθελα.επισης ταξαμε το παιδι να βαπτιστει στην τηνο.ελα ομως που καναμε κορη κ τωρα τα αναιρει.ημουν διατεθειμενη να εβγαζα το ονμα του πατερα του,το οποιο δεν μου αρεσει καθολου.επειμενει για την μανα του γιατι οπως λεει εχει κανει πολλα γι'αυτον,λες κ η δικια μου με ειχε για πεταμα.

Εγω ξερεις τι πιστευω,ματακια μου :?: .Οτι τον αντρα σου τον πειραζει παρα πολυ που δεν του μιλανε οι γονεις του και που δεν νοιαζονται για το εγγονι τους και θελει να δωσει το ονομα του πατερα του για να το μαθουν και να τον πλησιασουν ξανα.

Εγω θα σου έλεγα να δείς αντικειμενικά αν σου αρέσει το όνομα του πεθερού σου. Αλλιώς είναι να τον λένε Ευλάμπιο και αλλιώς είναι να τον λένε Νίκο. Αν μια υποχώρηση δική σου δεν έχει επιπτώσεις στο παιδί (να το φωνάζουν με ένα όνομα που δεν λέει) σκέψου το για το χατήρι του άντρα σου. (θέλει επαφές με τους γονείς του :? )Βέβαια πρέπει να καταλάβει ότι υποχωρείς για να κάνει κι αυτός κάτι ανάλογο στο μέλλον! Σημασία πάντως έχει το παιδί να έχει ένα εύηχο όνομα, με καλό συμβολισμό, που να σου αρέσει.

ssttaa

Κοριτσαρες μου σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Με τον άνδρα μου έχουμε μια σχέση που συζητάμε τα πάντα και πάντα υπολογίζει τη γνώμη μου, για το λόγο αυτό τώρα με έχει πειράξει ιδιαίτερα το γεγονός οτι δεν το συζητάει.

Με το όνομα σαν όνομα δεν έχω πρόβλημα, έχω πρόβλημα με την κατάσταση... Φαντάζομαι οτι τελικά θα κάνω μια μεγάλη θυσία και θα το δεχτώ αλλά "θα το χτυπάω στον άντρα μου ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΑΣ" όπως λέει και μια αγαπημένη φίλη ( :lol::lol::lol: )

Γιατι δεν διαλεγετε ενα ουδετερο ονομα για το γιο σας?Αφου εσυ δεν θες το ονομα του πεθερου σου γιατι δεν συζητατε την εκδοχη να του δωσετε ενα αλλο ονομα?Κι εγω περιμενω γιο και ακομη δεν εχουμε αποφασησει το ονομα του,αλλα εχω ξεκαθαρησει στον αντρα μου οτι δεν θελω το ονομα του πατερα του γιατι του φερεται απαισια.Θα ηθελα το ονομα του δικου μου μπαμπα γιατι τον εχασα πολυ αδικα.Αλλα εαν δεν καταληξουμε σε κατι,θα βρουμε ενα ονομα που να μας αρεσει.Στο κατω κατω δικο μας ειναι το παιδι.

Γιατι δεν διαλεγετε ενα ουδετερο ονομα για το γιο σας?Αφου εσυ δεν θες το ονομα του πεθερου σου γιατι δεν συζητατε την εκδοχη να του δωσετε ενα αλλο ονομα?Κι εγω περιμενω γιο και ακομη δεν εχουμε αποφασησει το ονομα του,αλλα εχω ξεκαθαρησει στον αντρα μου οτι δεν θελω το ονομα του πατερα του γιατι του φερεται απαισια.Θα ηθελα το ονομα του δικου μου μπαμπα γιατι τον εχασα πολυ αδικα.Αλλα εαν δεν καταληξουμε σε κατι,θα βρουμε ενα ονομα που να μας αρεσει.Στο κατω κατω δικο μας ειναι το παιδι.

Πρόσεχε γιατι πριν εγκυμοσύνης μπορεί να συμφωνήσουν σε πολλά...απο την ώρα όμως που μαθαίνουν οτι θα κάνουν παιδί μεταλλάσονται :evil::evil::evil::evil::evil:

κι εμενα αλλα ελεγε πριν και τωρα τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια!

Πρόσεχε γιατι πριν εγκυμοσύνης μπορεί να συμφωνήσουν σε πολλά...απο την ώρα όμως που μαθαίνουν οτι θα κάνουν παιδί μεταλλάσονται :evil::evil::evil::evil::evil:

κι εμενα αλλα ελεγε πριν και τωρα τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια!

Και που και να γεννήσεις ... εκεί να δεις τι έχει να γίνει :lol::lol::lol: ... Τώρα υποτίθεται πως κάνει κράτει στον καυγά μαζί σου γιατί στην κατάστασή σου δεν θελει να σε πολυσυγχύσει :wink: ...

Για αυτο αυτα τα πράγματα καλο ειναι να ξεκαθαρίζονται οσο πιο νωρίς γίνεται ... όσο πιο αργά τόσο πιο δύσκολα :lol::lol::lol:

1aLup3.png

BtUIp3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ?ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΛΕΙΣ:TΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ???ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ!! :D:D:D ΚΑΛΟ??? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ-ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ <<ΠΡΟΝΟΜΙΟ>>?ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΖΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!!!

.png

Βλακείες έθιμα. Εγώ στο πρώτο έβαλα της πεθεράς μου, γιατί μου άρεσε κιόλας τώρα στο δεύτερο θα βάλω κάτι ουδέτερο δεν μου αρέσουν των γονιών μου τα ονόματα Θεμιστοκλής και Σταυρούλα.

Ας μουτρώσουν όλοι δεν με απασχολεί....

Ευτυχώς ο άντρας μου συμφωνεί αλλιώς θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα...

Πάντως το πιό βασικό το μωρό να έχει όνομα μικρό και ευηχο

Εκεί που την κάνω εντελώς ψώνιο με τα ονόματα ειναι οταν το όνομα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ αλλα ο άλλος επιμένει να το δώσουν στο εγγόνι του! Δεν σκέφτεται τι προβληματα μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί και τι κοροιδία μπορει να φάει στο σχολείο :evil::evil: