Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβληματισμός για σχολική εργασία

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το παρακάτω ζήτημα!

Η μεγαλύτερη κόρη μας είναι 6 ετών και πηγαίνει για 1η χρονιά δημοτικό. Η δασκάλα τους τους έβαλε μία εργασία ως την επόμενη εβδομάδα, στην οποία ουσιαστικά πρέπει να κάνουν τα παιδιά μια αναδρομή στο παρελθόν τους με φωτογραφίες δικές τους από όταν ήταν μωρά, φωτογραφίες του σχολείου τους, των γονιών τους κλπ κλπ... Ουσιαστικά είναι κάτι σαν παρουσίαση του εαυτού τους!

Η κόρη μου είναι υιοθετημένη και ήρθε σπίτι μας όταν ήταν 4 ετών...ως εκείνη την ηλικία δεν έχουμε πολλές φωτογραφίες του παιδιού -βασικά ελάχιστες-. Φυσικά ούτε και πολλές πληροφορίες για τη ζωή της ως τότε έχουμε και το παιδί θυμάται λίγα πράγματα!

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω? Να μιλήσω στη δασκάλα της ώστε να μην κάνει την εργασία ή να την κάνουμε με το υλικό που έχουμε και να εξηγήσουμε στα άλλα παιδάκια την ιστορία μας? Πιο πολύ προβληματίζομαι γιατί η μικρή μας είναι παιδάκι με χαρακτήρα κλειστό, είναι ντροπαλή και πολύ ευαίσθητη! Δεν θέλω να το ρισκάρω να την κοροϊδέψει κάποιο παιδάκι καθώς είχαμε ήδη ένα ατυχές περιστατικό στο νηπιαγωγείο με ένα παιδάκι που της έλεγε άσχημα πράγματα και την πλήγωσε :(

Είχαμε τελευταία έντονο τον προβληματισμό σχετικά με τον αν πρέπει να την ωθούμε να μιλάει ανοιχτά στα παιδάκια για την υιοθεσία, όταν δίνεται αφορμή και τώρα με το περιστατικό αυτό, ο προβληματισμός φούντωσε!

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η μεγαλύτερη κόρη μας είναι 6 ετών και πηγαίνει για 1η χρονιά δημοτικό. Η δασκάλα τους τους έβαλε μία εργασία ως την επόμενη εβδομάδα, στην οποία ουσιαστικά πρέπει να κάνουν τα παιδιά μια αναδρομή στο παρελθόν τους με φωτογραφίες δικές τους από όταν ήταν μωρά, φωτογραφίες του σχολείου τους, των γονιών τους κλπ κλπ... Ουσιαστικά είναι κάτι σαν παρουσίαση του εαυτού τους!

Η κόρη μου είναι υιοθετημένη και ήρθε σπίτι μας όταν ήταν 4 ετών...ως εκείνη την ηλικία δεν έχουμε πολλές φωτογραφίες του παιδιού -βασικά ελάχιστες-. Φυσικά ούτε και πολλές πληροφορίες για τη ζωή της ως τότε έχουμε και το παιδί θυμάται λίγα πράγματα!

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω? Να μιλήσω στη δασκάλα της ώστε να μην κάνει την εργασία ή να την κάνουμε με το υλικό που έχουμε και να εξηγήσουμε στα άλλα παιδάκια την ιστορία μας? Πιο πολύ προβληματίζομαι γιατί η μικρή μας είναι παιδάκι με χαρακτήρα κλειστό, είναι ντροπαλή και πολύ ευαίσθητη! Δεν θέλω να το ρισκάρω να την κοροϊδέψει κάποιο παιδάκι καθώς είχαμε ήδη ένα ατυχές περιστατικό στο νηπιαγωγείο με ένα παιδάκι που της έλεγε άσχημα πράγματα και την πλήγωσε :(

Είχαμε τελευταία έντονο τον προβληματισμό σχετικά με τον αν πρέπει να την ωθούμε να μιλάει ανοιχτά στα παιδάκια για την υιοθεσία, όταν δίνεται αφορμή και τώρα με το περιστατικό αυτό, ο προβληματισμός φούντωσε!

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή!

Δεν ξέρω αν είναι σωστό... Την εργασία θα την παρουσιάσει σε όλη την τάξη ή θα τη δει μόνο η δασκάλα; Εγώ θα πρότεινα το δεύτερο. Δεν μου φαίνεται σωστό να ανακοινώσει ξαφνικά η μικρή σε όλη την τάξη κάτι το τόσο προσωπικό... Μίλα οπωσδήποτε στη δασκάλα και πες της να μην το κάνει βούκινο.

Όχι ότι είναι ντροπή βέβαια, αλλά θα πρέπει η ίδια ίσως να ανοίγεται σε όποιον και όποτε θέλει, όταν νιώθει έτοιμη. Όχι με αφορμή την εργασία να έρθει σε δύσκολη θέση μιλώντας δημόσια για κάτι τόσο προσωπικό...

Έχετε ρωτήσει κάποιον πιο ειδικό στο θέμα;

Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή!

Φίλοι μας έχουν υιοθετημένο αγόρι, τώρα είναι 6 χρονών, το είχαν πει στο σχολείο και σε άλλους γονείς και το μετάνιωσαν. Για πολλούς λόγους, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, θα σε συμβούλευα να μην πεις τίποτε.

Για την εργασία βάλε ότι υλικό έχεις.

Επίσης σε καμία περίπτωση να μην το συζητά σε αυτή την ηλικία με άλλα συνομήλικα.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Δεν ξέρω αν είναι σωστό... Την εργασία θα την παρουσιάσει σε όλη την τάξη ή θα τη δει μόνο η δασκάλα; Εγώ θα πρότεινα το δεύτερο. Δεν μου φαίνεται σωστό να ανακοινώσει ξαφνικά η μικρή σε όλη την τάξη κάτι το τόσο προσωπικό... Μίλα οπωσδήποτε στη δασκάλα και πες της να μην το κάνει βούκινο.

Όχι ότι είναι ντροπή βέβαια, αλλά θα πρέπει η ίδια ίσως να ανοίγεται σε όποιον και όποτε θέλει, όταν νιώθει έτοιμη. Όχι με αφορμή την εργασία να έρθει σε δύσκολη θέση μιλώντας δημόσια για κάτι τόσο προσωπικό...

Έχετε ρωτήσει κάποιον πιο ειδικό στο θέμα;

Η εργασία είναι για να παρουσιαστεί μπροστά σε όλη την τάξη, όλα τα παιδάκια θα σηκωθούν ένα-ένα, θα παρουσιάσουν την εργασία τους και θα πουν 5 πράματα για τον εαυτό τους. Απλά σκέφτομαι ότι αν τυχόν μιλήσω στη δασκάλα και συνεννοηθώ να δώσει η δικιά μου απλά την εργασία στη δασκάλα χωρίς να την παρουσιάσει α) τα παιδάκια θα αναρωτηθούν και θα τη ρωτάνε β) η δικιά μου θα νιώσει ότι διαφέρει και ότι έχει κάτι να κρύψει, κάτι που δε το θέλω καθόλου!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Φίλοι μας έχουν υιοθετημένο αγόρι, τώρα είναι 6 χρονών, το είχαν πει στο σχολείο και σε άλλους γονείς και το μετάνιωσαν. Για πολλούς λόγους, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, θα σε συμβούλευα να μην πεις τίποτε.

Για την εργασία βάλε ότι υλικό έχεις.

Επίσης σε καμία περίπτωση να μην το συζητά σε αυτή την ηλικία με άλλα συνομήλικα.

zaxaroulini σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! Απλά και το υλικό που έχουμε να βάλουμε, θα είναι έντονη η διαφορά...μιλάμε για 2 φωτογραφίες μόνο από 0-4 ετών... :(

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

Η εργασία είναι για να παρουσιαστεί μπροστά σε όλη την τάξη, όλα τα παιδάκια θα σηκωθούν ένα-ένα, θα παρουσιάσουν την εργασία τους και θα πουν 5 πράματα για τον εαυτό τους. Απλά σκέφτομαι ότι αν τυχόν μιλήσω στη δασκάλα και συνεννοηθώ να δώσει η δικιά μου απλά την εργασία στη δασκάλα χωρίς να την παρουσιάσει α) τα παιδάκια θα αναρωτηθούν και θα τη ρωτάνε β) η δικιά μου θα νιώσει ότι διαφέρει και ότι έχει κάτι να κρύψει, κάτι που δε το θέλω καθόλου!

Βλακεία της δασκάλας είναι αυτό πάντως...:evil::evil: Η ίδια θα τους κάνει αναδρομή στο δικό της παρελθόν;;;

Ας σηκωθεί το παιδάκι να παρουσιαστεί κάπως γενικά "είμαι η τάδε, ζω εκεί, η μαμά μου είναι η τάδε κτλ". Κάτι πιο γενικό... Όσο για φωτογραφίες, δεν προλάβατε να εκτυπώσετε... Άλλωστε δεν πιστεύω ότι όλα τα παιδάκια της τάξης θα έχουν εκτυπωμένες... Ας βάλει μία πρόσφατη μαζί με εσάς.

Να κάνετε την εργασία με ότι υλικό έχετε. Η υιοθεσία είναι κάτι προσωπικό, να το λέει η μικρή εκεί που θέλει και εκεί που αισθάνεται. Φυσικά και δεν υπάρχει κάτι για να ντρέπεται αλλά μέσα σε 2 χρόνια (4 χρονών δεν είπες ότι υιοθετήθηκε?) ούτε έχει προλάβει να θωρακιστεί από την οικογένεια της αλλά ούτε και είναι έτοιμη και η ίδια αλλά και οι συμμαθητές της να το διαχειριστούν.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Βλακεία της δασκάλας είναι αυτό πάντως...:evil::evil: Η ίδια θα τους κάνει αναδρομή στο δικό της παρελθόν;;;

Ας σηκωθεί το παιδάκι να παρουσιαστεί κάπως γενικά "είμαι η τάδε, ζω εκεί, η μαμά μου είναι η τάδε κτλ". Κάτι πιο γενικό... Όσο για φωτογραφίες, δεν προλάβατε να εκτυπώσετε... Άλλωστε δεν πιστεύω ότι όλα τα παιδάκια της τάξης θα έχουν εκτυπωμένες... Ας βάλει μία πρόσφατη μαζί με εσάς.

Από το στόμα μου το πήρες. Και εγώ την θεωρώ τραγική εργασία. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της υιοθεσίας. Θάνατος κάποιου γονέα, μονογονεική οικογένεια και η λίστα δεν έχει τελειωμό.:roll:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Από το στόμα μου το πήρες. Και εγώ την θεωρώ τραγική εργασία. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της υιοθεσίας. Θάνατος κάποιου γονέα, μονογονεική οικογένεια και η λίστα δεν έχει τελειωμό.:roll:

ε μα έλεος... Και εγώ γνωρίζω κοριτσάκι που πέθανε η μαμά του πέρυσι και φέτος πάει α δημοτικού. Θα το βάλει και αυτό η δασκάλα του να κάνει τέτοιου είδους εργασία και μάλιστα να την παρουσιάσει στην τάξη;;;;:shock:

Τυπώστε όσες φωτογραφίες έχετε και ας μιλήσει με δύο κουβέντες για τον εαυτό της τώρα. Ετσι κι αλλιώς, δε χρειάζεται να πάει λέυκωμα ολοκληρο, μην ανησυχείς. Ας πάει συνολικά 4-5 (εγώ έτσι κι αλλιώς δε θα έστελνα παραπάνω, ούτε και θα τις προσέξει κανείς), και ας πει δυο λογάκια του τύπου "είμαι 6 χρονών, να η μαμά, να ο μπαμπάς, ο σκύλος/γάτα/αγπημένη κούκλα " και τέλος. Είχαμε κάνει καποτε την ίδια εργασία στο Νηπιαγωγείο και πραγματικα όλα τα παιδιά σχεδόν σε τέτοιο επίπεδο την έκαναν.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δεν ξέρω αν μπορούμε να τη γλιτώσουμε με τις λίγες φωτογραφίες που έχουμε. Το σχεδιάγραμμα της εργασίας που μας έχουν δώσει είναι κάπως: ''εδώ είμαι εγώ μωρό, εδώ 1 έτους, αυτό είναι το νηπιαγωγείο μου κλπ κλπ''

Σκοπός της εργασίας υποτίθεται είναι να γνωριστούν καλύτερα τα παιδιά -μια και είναι η 1η τους χρονιά στο σχολείο, αλλά και να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, όσον αφορά την οικογένεια, τον τρόπο ζωής κλπ. Παρόλα αυτά, κι εγώ πιστεύω ότι είναι αψυχολόγητη ως εργασία, καθώς υπάρχουν πράγματα που τα παιδάκια δε θέλουν να μοιραστούν!

Danaerys_T, έχουμε μιλήσει με παιδοψυχολόγο στο παρελθόν, και μάλλον θα ξαναεπικοινωνήσω για να ρωτήσω για το συγκεκριμένο ζήτημα, αν μόνοι μας δε βγάλουμε άκρη!

demi_1981, γι' αυτό ακριβώς προβληματίζομαι...το παιδί δε μένει καλά-καλά 2 χρόνια μαζί μας, είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα και το παιδί ήταν μεγάλο όταν έγινε αυτή η αλλαγή στη ζωή της!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

lydiap, μην τρελένεσαι, αυτός ήταν και ο σχεδιασμός της εργασίας και για τον μεγάλο μου στο νηπιαγωγείο. Εγώ όλες τις φωτογραφίες τις έχω σε σκληρό δίσκο, δεν της εκτυπώνω:lol: Με τέσσερις φωτογραφίες πήγαμε, ηλικίας από 3 (ότι είχαμε αγοράσει από τον παιδικό σταθμό). Είχα μάλιστα και φωτογραφίες από βαφτίσια που δεν δέχτηκε ο γιος μου να τις δείξουμε γιατί ήταν γυμνός:lol:

Για να γνωριστούν καλύτερα τα παιδάκια μεταξύ τους πρέπει να γνωρίζουν την οικογενειακή κατάσταση του κάθε παιδιού, για όνομα του θεού.

ΥΓ. Και εγώ για αυτήν την εργασία τότε είχα φέρει αντιρρήσεις, μου φαινόταν κάπως....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Τυπώστε όσες φωτογραφίες έχετε και ας μιλήσει με δύο κουβέντες για τον εαυτό της τώρα. Ετσι κι αλλιώς, δε χρειάζεται να πάει λέυκωμα ολοκληρο, μην ανησυχείς. Ας πάει συνολικά 4-5 (εγώ έτσι κι αλλιώς δε θα έστελνα παραπάνω, ούτε και θα τις προσέξει κανείς), και ας πει δυο λογάκια του τύπου "είμαι 6 χρονών, να η μαμά, να ο μπαμπάς, ο σκύλος/γάτα/αγπημένη κούκλα " και τέλος. Είχαμε κάνει καποτε την ίδια εργασία στο Νηπιαγωγείο και πραγματικα όλα τα παιδιά σχεδόν σε τέτοιο επίπεδο την έκαναν.

συμφωνω,δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι...

απο την αλλη, ο εκπαιδευτικος απαιτειτε να ενημερωνετε απο τον γονεα,για τις οποιες ιδιαιτεροτητες υπαρχουν σχετικα με το παιδι του...ειτε ειναι υοθετιμενο,ειτε εχει προβλημα υγειας,ειτε εχει χασει εναν γονιο,ειτε οτιδηποτε αλλο....αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να τα λεμε στους δασκαλους με το καλημερα της σχολικης χρονιας, οσο και αν ειναι μεσα στο φασμα του "ακρως προσωπικα" για να ξερει πως θα κινειτε και τι καταστασεις θα προλαμβανει ή θα αντιμετωπιζει...ειναι το πρωτο πραγμα που μας ζητησε ο δασκαλος του δικου μου πρωτακιου φετος στην πρωτη συναντηση και το βαζω στα συν του...

θεωρω οτι αν η δασκαλα γνωριζε οτι υπαρχει εστω ενα παιδακι απο υοθεσια στην ταξη της,δεν θα προχωρουσε σε μια τετοια εργασια χωρις τουλαχιστον να σας ειχε ενημερωσει πριν...αν δεν εχετε ηδη μιλησει μαζι της,καλο θα ηταν να το κανετε για να γνωριζει και να ενεργει αναλογως στις οποιες καταστασεις προκυπτουν...

ομως η ΑγγεΚ εχει δικιο...ειναι πολυ μικρα για να παρουσιασουν υπερπαραγωγες...ουτε που θα αντιληφθουν τα υπολοιπα παιδακια κατι...κυριως αν εχετε δυο τρεις παραπανω φωτο απο το παρον,χαμπαρι δεν θα παρουν...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Δεν μπορουν να σκεφτουν οι δασκαλοι οτι μπορει ενα παιδακι να ερθει σε δυσκολη θεση? Δεν ζουν ολα τα παιδια ονειρικα, δεν εχουν ολα οικογενεια και δεν εχουν ερθει ολα με τον ιδιο τροπο στην ζωη. Απο την στιγμη που η κοινωνια μας ακομη δεν δεχεται καποια πραγματα και γινονται αντικειμενα κουτσομπολιου, θα πρεπει να προστατευουν τα παιδια και οχι να τα εκθετουν.

Δεν ξερω πως θα το χειριζομουν. Ειτε θα δημιουργουσαμε μια ιστοριουλα με το παιδι, ή θα ενημερωνα την δασκαλα.

Το ιδιο το παιδι τι θελει να κανει? Με τι αισθανεται ανετα?

συμφωνω,δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι...

απο την αλλη, ο εκπαιδευτικος απαιτειτε να ενημερωνετε απο τον γονεα,για τις οποιες ιδιαιτεροτητες υπαρχουν σχετικα με το παιδι του...ειτε ειναι υοθετιμενο,ειτε εχει προβλημα υγειας,ειτε εχει χασει εναν γονιο,ειτε οτιδηποτε αλλο....αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να τα λεμε στους δασκαλους με το καλημερα της σχολικης χρονιας, οσο και αν ειναι μεσα στο φασμα του "ακρως προσωπικα" για να ξερει πως θα κινειτε και τι καταστασεις θα προλαμβανει ή θα αντιμετωπιζει...ειναι το πρωτο πραγμα που μας ζητησε ο δασκαλος του δικου μου πρωτακιου φετος στην πρωτη συναντηση και το βαζω στα συν του...

θεωρω οτι αν η δασκαλα γνωριζε οτι υπαρχει εστω ενα παιδακι απο υοθεσια στην ταξη της,δεν θα προχωρουσε σε μια τετοια εργασια χωρις τουλαχιστον να σας ειχε ενημερωσει πριν...αν δεν εχετε ηδη μιλησει μαζι της,καλο θα ηταν να το κανετε για να γνωριζει και να ενεργει αναλογως στις οποιες καταστασεις προκυπτουν...

ομως η ΑγγεΚ εχει δικιο...ειναι πολυ μικρα για να παρουσιασουν υπερπαραγωγες...ουτε που θα αντιληφθουν τα υπολοιπα παιδακια κατι...κυριως αν εχετε δυο τρεις παραπανω φωτο απο το παρον,χαμπαρι δεν θα παρουν...

Βασικά, αυτό είναι το βασικό.

Το σχολείο ΠΑΝΤΑ πρέπει να είναι ενημερωμένο για τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του παιδιού. Αν η δασκάλα γνωρίζει, τότε μπορεί να χειριστεί καταστάσεις. Επίσης, μπορεί να δουλέψει αλλιώς κάποια πράγματα.

Όσο για το τώρα, απλά στείλε ό,τι έχεις. Και μίλα με το σχολείο! Ενημέρωσε τη δασκάλα! Μπορεί αργότερα να κάνουν κάτι άλλο που πάλι να φέρει εσένα ή το παιδί σε δύσκολη θέση (όχι γιατί η υιθοθεσία είναι κάτι κακό, το αντίθετο μάλιστα, αλλά γιατί δεν θα τοέχει χειριστεί σωστά το θέμα η δασκάλα)

Διαφημίσεις

Βασικά, αυτό είναι το βασικό.

Το σχολείο ΠΑΝΤΑ πρέπει να είναι ενημερωμένο για τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του παιδιού. Αν η δασκάλα γνωρίζει, τότε μπορεί να χειριστεί καταστάσεις. Επίσης, μπορεί να δουλέψει αλλιώς κάποια πράγματα.

Όσο για το τώρα, απλά στείλε ό,τι έχεις. Και μίλα με το σχολείο! Ενημέρωσε τη δασκάλα! Μπορεί αργότερα να κάνουν κάτι άλλο που πάλι να φέρει εσένα ή το παιδί σε δύσκολη θέση (όχι γιατί η υιθοθεσία είναι κάτι κακό, το αντίθετο μάλιστα, αλλά γιατί δεν θα τοέχει χειριστεί σωστά το θέμα η δασκάλα)

Προφανώς και η δασκάλα είναι ενήμερη...από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενημερωθεί το σχολείο! ήδη από το νηπιαγωγείο ενημερώνουμε!

Τώρα για αυτό που λέτε να στείλουμε ό, τι έχουμε...η εργασία είναι κάπως σαν βιβλίο...στην πρώτη σελίδα έχει πλαίσιο για φωτογραφία μωρουδιακή και γραμμές από κάτω για να γράψει το παιδί και πάει λέγοντας. Αν στείλω ότι έχω, με πρόχειρους υπολογισμούς θα μείνουν κενές οι μισές περίπου σελίδες! :roll:

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Δεν μπορουν να σκεφτουν οι δασκαλοι οτι μπορει ενα παιδακι να ερθει σε δυσκολη θεση? Δεν ζουν ολα τα παιδια ονειρικα, δεν εχουν ολα οικογενεια και δεν εχουν ερθει ολα με τον ιδιο τροπο στην ζωη. Απο την στιγμη που η κοινωνια μας ακομη δεν δεχεται καποια πραγματα και γινονται αντικειμενα κουτσομπολιου, θα πρεπει να προστατευουν τα παιδια και οχι να τα εκθετουν.

Δεν ξερω πως θα το χειριζομουν. Ειτε θα δημιουργουσαμε μια ιστοριουλα με το παιδι, ή θα ενημερωνα την δασκαλα.

Το ιδιο το παιδι τι θελει να κανει? Με τι αισθανεται ανετα?

Η μικρή μεγάλωσε θεωρώντας την υιοθεσία κάτι φυσιολογικό. ''Πονηρεύτηκε '' πέρσι στο νήπιο, μετά τις κοροϊδίες του συμμαθητή της, με την έννοια ότι κατάλαβε ότι διαφέρει και άρχισε να ντρέπεται και να το κρύβει, ενώ ως τότε μιλούσε σε όλους ελεύθερα. Τώρα δεν μιλάει καθόλου γι' αυτό στα άλλα παιδάκια, με το που έφερε την εργασία στο σπίτι ζήτησε να μην πάει σχολείο εκείνη την ημέρα!

Ο παιδοψυχολόγος όμως μας συμβούλευσε να φερόμαστε με τρόπο που δείχνει ότι δεν είναι διαφορετική από τα άλλα παιδιά κι ότι δεν έχει λόγο να ντρέπεται, αφού η υιοθεσία είναι κάτι το φυσιολογικό.

Αν την αφήσω να μην πάει, θα επιβεβαιωθεί η πεποίθησή της ότι έχει λόγο να ντρέπεται!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Η μικρή μεγάλωσε θεωρώντας την υιοθεσία κάτι φυσιολογικό. ''Πονηρεύτηκε '' πέρσι στο νήπιο, μετά τις κοροϊδίες του συμμαθητή της, με την έννοια ότι κατάλαβε ότι διαφέρει και άρχισε να ντρέπεται και να το κρύβει, ενώ ως τότε μιλούσε σε όλους ελεύθερα. Τώρα δεν μιλάει καθόλου γι' αυτό στα άλλα παιδάκια, με το που έφερε την εργασία στο σπίτι ζήτησε να μην πάει σχολείο εκείνη την ημέρα!

Ο παιδοψυχολόγος όμως μας συμβούλευσε να φερόμαστε με τρόπο που δείχνει ότι δεν είναι διαφορετική από τα άλλα παιδιά κι ότι δεν έχει λόγο να ντρέπεται, αφού η υιοθεσία είναι κάτι το φυσιολογικό.

Αν την αφήσω να μην πάει, θα επιβεβαιωθεί η πεποίθησή της ότι έχει λόγο να ντρέπεται!

Αν θέλει, ας μιλήσει στα παιδιά για την υιοθεσία της! Ας εξηγήσει η ίδια, με δικά της απλά λόγια γιατί έχει τόσες λίγες φωτογραφίες. Βασικά, λάθος της δασκάλας αν το ήξερε. Δεν έπρεπε να το χειριστεί έτσι!

Είχα φίλο που όταν ήμασταν 5 χρονών μας μιλούσε κανονικότατα και μας έστελνε αδιάβαστους! Ζητο΄συαμε απότους γονείς μας και μεις 2 μαμάδες, 2 μπαμπάδες και 4 παπουδογιαγιάδες!

Και καλα κανει και θεωρει την υιοθεσια φυσιολογικο. Ετσι πρεπει να θεωρειται απ ολους μας. Δεν διαφερει σε κατι η δικη σας οικογενεια και ειναι ντροπη οποιος φερεται διαφορετικα και βρισκει πατημα για κουτσομπολιο.

Επισης δεν θεωρω οτι θα πρεπει να δινετε λογαριασμο σε κανεναν... με οποιον τροπο καινα ηρθαν τα παιδια μας στην ζωη μας, ειναι παιδια μας και δεν διαφερουν σε κατι.

Εγω ειλικρινα δεν ξερω πως θα το χειριζομουν. οχι για τους αλλους, αλλα για το δικο μου το παιδι, να μην πληγωθει το δικο μου. Αν και υπευθυνη ειναι η δασκαλα να το χειριστει στο σχολειο. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις πως το εννοω..

Προφανώς και η δασκάλα είναι ενήμερη...από την πρώτη κιόλας μέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενημερωθεί το σχολείο! ήδη από το νηπιαγωγείο ενημερώνουμε!

Εγώ βλέπω ότι (εφόσον το γνώριζε) η δασκάλα θέλει να εκμεταλλευτεί την περίπτωση του παιδιού για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα. Δεν σας ρώτησε όμως. Το θεωρώ απαράδεκτο ότι φέρνει σε τέτοια θέση το παιδί, να αναγκαστεί να μιλήσει ανοικτά και δημόσια για κάτι τόσο σοβαρό, σε χρόνο που διάλεξε η δασκάλα. Εγώ θα της έτριζα λίγο τα δόντια και θα το έκανα θέμα στον δ/ντη. Δεν θα παίζει η κάθε βαρεμένη με την ψυχολογία των παιδιών.

Αν το ήξερε, είναι επιεικώς απαράδεκτη (συγνώμη στις παιδαγωγούς). Διαφωνώ γιατί πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους και μάλιστα από την δασκάλα και μετά το συμβάν που έγινε στο νηπιαγωγείο που πήγε το κορίτσι δέκα βήματα πίσω. Επίσης, συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ δεν θα είχα καμία εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη δασκάλα, πως θα προσεγγίσει το θέμα. Εφόσον γνώριζε, έβαλε τέτοιου είδους εργασία και χωρίς να ρωτήσει τους γονείς εαν είναι η κατάλληλη στιγμή?

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Δεν τα διάβασα όλα, αλλά πιστεύω οτι η εργασία είναι στα πλαίσια γνωριμίας των παιδιών όπως έκαναν κ εμάς στο νηπιαγωγείο. Δεν χρειάζεται να έχει φωτογραφίες απο μωρό κλπ. 2-3 απο την περίοδο που είστε μαζί , είναι μια χαρά!!!! Ούτε υπάρχει λόγος να ειπωθεί κάτι στην τάξη, νομίζω

3W24p3.png

Αν δεν ήταν η υιοθεσία, θα ηταν κάτι άλλο. Αν ένα παιδί θέλει να κοροϊδεψει, θα κοροϊδέψει. Η κόρη μου ειχε υποφέρει τα πάνδεινα από ένα νταή στις πρώτες τάξεις, γιατί κατα τη γνώμη του το χρώμα της ήταν διαφορετικό από των υπολοίπων. Δεδομένου ότι δεν έχουμε κάποια εξωτική καταγωγή, ιδέα δνε έχω τι έβλεπε, αλλά μιλάμε για κοροΐδία και νταηλίκι που κράτησε χρόνο. Μην τρελένεστε, το μέσο παιδάκι δε θα κοροϊδέψει, και αυτό που θα δείξει σκληρότητα, θα την έδειχνε έτσι κι αλλιώς, με οποιαδήποτε αφορμή. Δείτε το σαν μία ευκαιρία να της τονώσετε την αυτοπεποίθηση, και να πάψει να πιστεύει ότι κάνει κάτι κακό

Τώρα για αυτό που λέτε να στείλουμε ό, τι έχουμε...η εργασία είναι κάπως σαν βιβλίο...στην πρώτη σελίδα έχει πλαίσιο για φωτογραφία μωρουδιακή και γραμμές από κάτω για να γράψει το παιδί και πάει λέγοντας. Αν στείλω ότι έχω, με πρόχειρους υπολογισμούς θα μείνουν κενές οι μισές περίπου σελίδες! :roll:

α...αυτό τώρα το είδα:-(

ειλικρινά, δεν ξέρω τι να σου πω....

μήπως να μιλούσες με την δασκάλα ?

3W24p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...