Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποθηλασμός 25 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Ο μικρός μου κοντεύει 25 μηνών και εδώ και έναν μήνα δεν θέλει πια τον θηλασμό. Να σημειώσω ότι το παιδί δεν δέχτηκε μπιμπερό και εδώ και δύο μήνες περίπου άρχισε να πίνει με ποτήρι γάλα φρέσκο. Πίνει μόνο μια κούπα γάλα (200 γραμμάρια περίπου) πριν κοιμηθεί. Από τότε όμως δεν θέλει πια το στήθος. Τινάζεται και πιπιλάει μόνος του το δάχτυλο για να κοιμηθεί. Όταν δεχτεί το στήθος είναι μόνο κοιμισμένος και για πολύ λίγο. Αυτός είναι φυσικός αποθηλασμός από την πλευρά του παιδιού ή κάτι άλλο; Μου έχει φανεί πολύ περίεργο γιατί είχα ακούσει ότι τα παιδιά συνεχίζουν τον θηλασμό και μετά τα δύο. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των μαμάδων. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Ο μικρός μου κοντεύει 25 μηνών και εδώ και έναν μήνα δεν θέλει πια τον θηλασμό. Να σημειώσω ότι το παιδί δεν δέχτηκε μπιμπερό και εδώ και δύο μήνες περίπου άρχισε να πίνει με ποτήρι γάλα φρέσκο. Πίνει μόνο μια κούπα γάλα (200 γραμμάρια περίπου) πριν κοιμηθεί. Από τότε όμως δεν θέλει πια το στήθος. Τινάζεται και πιπιλάει μόνος του το δάχτυλο για να κοιμηθεί. Όταν δεχτεί το στήθος είναι μόνο κοιμισμένος και για πολύ λίγο. Αυτός είναι φυσικός αποθηλασμός από την πλευρά του παιδιού ή κάτι άλλο; Μου έχει φανεί πολύ περίεργο γιατί είχα ακούσει ότι τα παιδιά συνεχίζουν τον θηλασμό και μετά τα δύο. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των μαμάδων. Ευχαριστώ.

Τα παιδιά συνεχίζουν το θηλασμό και μετά τα 2 αλλά υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που σταματούν και νωρίτερα πχ 18 μηνών.

Την πρωτοβουλία για θηλασμό την έχει (ή θα έπρεπε να την έχει) ο ίδιος. Αυτή είναι η ουσία του "φυσικού" αποθηλασμού. Αν ο μικρός δε θέλει, δε θέλει. Το λέω γιατί αναφέρεις ότι : "Όταν δεχτεί το στήθος είναι μόνο κοιμισμένος και για πολύ λίγο", οπότε συμπεραίνω ότι του προσφέρεις από μόνη σου.

Φιλικά

Μπορει να ειναι φυσικός αποθηλασμος.

Συνεχίζει να μη θελει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka