Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω μια μικρούλα 27 μηνών η οποία έχει πολύ σγουρά μαλλιά, λεπτή τρίχα και είναι μονίμως μπερδεμένα. Για παράδειγμα τελευταία φορά που την χτένισα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Και που την χτένισα και τα ξεμπέρδεψα σε δέκα λεπτά ήταν πάλι το ίδιο μπερδεμένα. Δεν της βάζω προς τα παρόν μαλακτική στο λουσιμο, αλλά είχα πάρει ένα σπρέυ που λίγο διευκόλυνε το χτένισμα, αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Οι μανουλες με παιδιά με σγουρά μαλλάκια τι κάνετε? Έχετε να μου προτείνεται κάποια κρέμα για το λούσιμο ή κάτι για το χτένισμα που να κάνει δουλειά? Σε πμ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Δεν είναι πολύ μακριά, γιατί στην αρχή του καλοκαιριού της τα έκοψα λίγο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πάρα πολύ σγουρά, και μαζεύουν, δηλαδή δεν φαίνεται το μάκρος. Και να της τα πιάσω στον ύπνο αποκλείεται, γιατί όταν νυστάζει τα γυρνάει στο δάχτυλό της. Μετά το λούσιμο δεν ξεμπερδεύονται με τίποτα. Μήπως ξέρετε κάποια μαλακτική κρέμα για τόσο μικρά παιδάκια?

Δεν είναι πολύ μακριά, γιατί στην αρχή του καλοκαιριού της τα έκοψα λίγο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πάρα πολύ σγουρά, και μαζεύουν, δηλαδή δεν φαίνεται το μάκρος. Και να της τα πιάσω στον ύπνο αποκλείεται, γιατί όταν νυστάζει τα γυρνάει στο δάχτυλό της. Μετά το λούσιμο δεν ξεμπερδεύονται με τίποτα. Μήπως ξέρετε κάποια μαλακτική κρέμα για τόσο μικρά παιδάκια?

Οι μαλακτικές που απευθύνονται σε παιδάκια συνήθως δεν κάνουν τίποτα... Εγώ τους βάζω (όχι συνέχεια) μαλακτικές ή λαδάκια ή σιλικόνη που είναι για μεγάλους. Μια στο τόσο... Μετά τους κάνω καλό χτένισμα και προσπαθώ να τα διατηρώ χτενισμένα με κοτσίδες το βράδυ.

Διαφημίσεις

τα ιδια κι εμεις. εχουν πολλές μάρκες αλλα εγω πηρα αpivita γιατι θεωρω πως ειναι πιο αγνη. της βαζω λιγη στο λουσιμο και ειναι καλυτερα.

και εγω εβαζα δικια μου μαλακτικη μονο στις ακρες αλλα μετα που κοιμοτανε παλι τα ιδια το επομενο πρωι και φυσικα δεν καθοτανε με τιποτα να της τα χτενισω.μου ελεγε μαμα θελω να τα κουρεψω απο την ηλικια των 4 χρονων αλλα δεν εδινα σημασια μεχρι που φετος (6 χρονων)αφου με ειχε ζαλισει λεω μαλλον το παιδι θα θελει και της τα εκοψα ενα κοντο καρε..εμενα με βολεψε φυσικα αλλα το παν ειναι οτι το ηθελε και εκεινη οποτε εγω σωθηκα....γενικα αν δεν τα χτενιζεις καθε μερα παντα ετσι θα γινονται.....υπομονη.....επισησ υπαρχει ενα σπρει μαλλιων στο jumbo που ειναι για τετοια χρηση ....εμενα μου εκανε δουλεια αλλα παντα σε συνδυασμο με την μαλακτικη και καθημερινο βουρτσισμα αν ειχε ορεξη βεβαια η δικια μου:D