Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μειωμένη αύξηση βάρους

Recommended Posts

Καλημέρα και πάλι θηλάζουσες μανούλες!

Νοιώθω απελπισμένη με το μωράκι μου. Είναι δύο μηνών και δεν παίρνει καλό βάρος – ή μάλλον – την μία εβδομάδα μπορεί να πάρει 250γρ, και την επόμενη μόνο 50γρ.

Τον θηλάζω αποκλειστικά αλλά μετράω το γάλα που πίνει με ζύγιση πριν και μετά το θηλασμό. Άλλες μέρες πίνει 700-750ml, που είναι και το φυσιολογικό, και άλλες μέρες 500 και 600ml. Αντίστοιχά, κάποιες εβδομάδες παίρνει βάρος και κάποιες άλλες όχι.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει γάλα, γάλα υπάρχει, εκείνος δεν θέλει.

Ότι και να έχω προσπαθήσει δεν έχει αποδώσει (να ξυπνάω την νύχτα να τον θηλάζω ενδιάμεσα, να κάνω μαλάξεις στο στήθος, να θηλάζω ξαπλωτά – γιατί τον ενοχλεί και το ισχυρό let down – να τον θηλάζω συχνά, να τον αφήνω να πεινάσει...), αν δεν θέλει να πιει δεν πίνει!

Χτες βράδυ νόμιζα ότι έπινε και χάρηκα. Μόλις τον έβγαλα από το στήθος βρήκα το μπλουζάκι του μούσκεμα στο γάλα. Το άφηνε να τρέξει από το χειλάκι του στο πλάι!

Το έχουμε ψάξει με εξετάσεις όσο δεν πάει, παθολογικά δεν υπάρχει τίποτα, όμως έχει εμφανίσει αίμα στα κακά και από τότε κάνω αποχή από τα γαλακτοκομικά (τρεις εβδομάδες τώρα) όμως καμία βελτίωση δεν υπάρχει. Είχε και ο αδερφός του αλλεργία.

Σας έχει τύχει βρε κορίτσια ποτέ κάτι τέτοιο; Την μία να τρώει το παιδί και την άλλη όχι; Σε τέτοιο βαθμό που να μην είναι καλά με το βάρος του πλέον; Να σημειώσω ότι αναγωγές δεν κάνει.

Ο γιατρός μας επιστρέφει από τις διακοπές του την Δευτέρα και θα δούμε τι θα γίνει...

Κορίτσια συγνώμη για το σεντόνι – τα έχω γράψει και αλλού – έχω απελπιστεί πια!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Μια χαρα βαρος παίρνει νομιζω εγω.πανες βρεχει?επισης οσο.αναφορα την αλλεργια πρεπει να περασει ενας μηνας απο την αποχη για να καθαρισεις τελειως!μην αγχωνεσαι.ολα καλα θα ειναι!καθε παιδι ειναι διαφορετικο εχω τρια και κανενα δεν ηταν ιδιο στο φαι και στην αναπτυξη γενικα!

KLinp2.pngjvcQp2.png

Μια χαρα βαρος παίρνει νομιζω εγω.πανες βρεχει?επισης οσο.αναφορα την αλλεργια πρεπει να περασει ενας μηνας απο την αποχη για να καθαρισεις τελειως!μην αγχωνεσαι.ολα καλα θα ειναι!καθε παιδι ειναι διαφορετικο εχω τρια και κανενα δεν ηταν ιδιο στο φαι και στην αναπτυξη γενικα!

Καλημέρα, σʼ ευχαριστώ για την απάντηση,

Έχω απελπιστεί γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Η αλλεργία δεν ξέρω αν έχει σχέση τελικά. Την Παρασκευή είχαμε μία πάνα με ίχνος από αίμα (σαν κουκίδα) και την πήγα για εξέταση, όμως η μάγιερ βγήκε πάλι αρνητική (για τρίτη φορά). Μπορεί και να μην είναι αλλεργία τελικά…

Μάλλον είναι κακόφαγο μωρό… τι να πω, δεν ξέρω… Αν είναι έτσι και είναι το «φυσικό» του, δεν με πειράζει. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν υπάρχει κάποιος λόγος που την μία τρώει και παίρνει βάρος και την άλλη όχι.

Την περασμένη εβδομάδα έβαλε 240 γρ, ενώ αυτή την εβδομάδα, μόλις 60. Μα είναι φυσιολογικές τέτοιες διακυμάνσεις;;;

Σήμερα θα πάμε στο γιατρό να δούμε τι θα μας πει.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Μελισσουλα κανενα νεοτερο;

Διαβαζω το θεμα σου αλλα δεν ειχα κατι να σου πω.

Εμεις δεν ειχαμε βαλει βαρος τον πρωτο μηνα(δεν ειμαι σιγουρη γιατι)κ διαβαζοντας τοτε ειδα οτι μπορει να φταει κ η αλλεργια.νομιζω οτι μπορει να βγει ψευδως αρνητικο το τεστ σε αυτη την ηλικια.το συνολικο βαρος του μηνα ειναι καλο;

Θα σου απαντήσω με βάση την εμπειρία μου ως θηλάζουσα μητέρα δις και όχι ως γιατρός.

Καταρχήν, νομίζω ότι το να ζυγίζεις το παιδί πριν και μετά το θηλασμό δεν προσθέτει σε τίποτα παρά μόνο στο να ενισχύει το άγχος σου. Μην το κάνεις, δεν είναι ασφαλής δείκτης.

Δεύτερον, ξεαγχώσου. Κατά το θηλασμό, το μωρό εκτός του ότι σιτίζεται συνδέεται και με τη μητέρα. Το άγχος σου κατά τη διάρκεια του θηλασμό αν θα φάει, πόσο θα φάει, κλπ. το μεταφέρεις στο μωράκι. Την ώρα εκείνη πρέπει να αδειάζεις τελείως το μυαλό σου και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις... Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ ο θηλασμός ξαπλωμένη. Στο πλάι εσύ και το μωρό. Κλείσε και τα μάτια σου κατά τη διάρκεια και χαλάρωσε. Η ορμόνη που απελευθερώνεται εκείνη την ώρα θα βοηθήσει πολύ.

Τρίτον, εμένα τα δύο μου παιδιά ήταν τελείως διαφορετικά σε ό,τι αφορά το βάρος. Η μεγάλη με το σταγονόμετρο. Όχι μόνο όσο θήλαζε, αλλά και μετά όταν πλέον είχαν μπει στέρεες και μετέπειτα όταν μπήκε το ξένο. Ο μικρός έπαιρνε βάρος με τον αέρα και ακόμα παίρνει.

Αφού έχετε κάνει και εξετάσεις κι αφού έχεις ξεκινήσει και αποχή για τυχόν αλλεργίες, όλα καλά θα πάνε και με την καθοδήγηση της παιδιάτρου σας.

Διαφημίσεις

Μελισσουλα κανενα νεοτερο;

Διαβαζω το θεμα σου αλλα δεν ειχα κατι να σου πω.

Εμεις δεν ειχαμε βαλει βαρος τον πρωτο μηνα(δεν ειμαι σιγουρη γιατι)κ διαβαζοντας τοτε ειδα οτι μπορει να φταει κ η αλλεργια.νομιζω οτι μπορει να βγει ψευδως αρνητικο το τεστ σε αυτη την ηλικια.το συνολικο βαρος του μηνα ειναι καλο;

Το συνολικό βάρος είναι 600 γρ για τον δεύτερο μήνα. Είναι λίγο, κάτω από το φυσιολογικό.

Πάντως ο γιατρός χτες είπε ότι ανέβηκε στο ύψος και στην περίμετρο κεφαλής. Στο ύψος έχει βγει έξω από τις καμπύλες. Είναι μακρύς και αδύνατος Γενικά αυτό είναι καλό, δείχνει ότι πέρα από το βάρος, η ανάπτυξη του παιδιού δεν μένει πίσω.

Πάντως δεν έχω βρει κανέναν άλλο που το μωρό να μην παίρνει βάρος λόγω αλλεργίας, αν δεν κάνει και αναγωγές το παιδί. Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην αύξηση βάρους μόνοι από αλλεργία μπορούν να προκαλούνται. Είναι σίγουρος ότι φταίει αυτό, παρά τις τρεις αρνητικές μάγιερ....

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Θα σου απαντήσω με βάση την εμπειρία μου ως θηλάζουσα μητέρα δις και όχι ως γιατρός.

Καταρχήν, νομίζω ότι το να ζυγίζεις το παιδί πριν και μετά το θηλασμό δεν προσθέτει σε τίποτα παρά μόνο στο να ενισχύει το άγχος σου. Μην το κάνεις, δεν είναι ασφαλής δείκτης.

Δεύτερον, ξεαγχώσου. Κατά το θηλασμό, το μωρό εκτός του ότι σιτίζεται συνδέεται και με τη μητέρα. Το άγχος σου κατά τη διάρκεια του θηλασμό αν θα φάει, πόσο θα φάει, κλπ. το μεταφέρεις στο μωράκι. Την ώρα εκείνη πρέπει να αδειάζεις τελείως το μυαλό σου και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις... Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ ο θηλασμός ξαπλωμένη. Στο πλάι εσύ και το μωρό. Κλείσε και τα μάτια σου κατά τη διάρκεια και χαλάρωσε. Η ορμόνη που απελευθερώνεται εκείνη την ώρα θα βοηθήσει πολύ.

Τρίτον, εμένα τα δύο μου παιδιά ήταν τελείως διαφορετικά σε ό,τι αφορά το βάρος. Η μεγάλη με το σταγονόμετρο. Όχι μόνο όσο θήλαζε, αλλά και μετά όταν πλέον είχαν μπει στέρεες και μετέπειτα όταν μπήκε το ξένο. Ο μικρός έπαιρνε βάρος με τον αέρα και ακόμα παίρνει.

Αφού έχετε κάνει και εξετάσεις κι αφού έχεις ξεκινήσει και αποχή για τυχόν αλλεργίες, όλα καλά θα πάνε και με την καθοδήγηση της παιδιάτρου σας.

Ξαπλωτά μου αρέσει να θηλάζω κι εγώ

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, ότι με την έγνοια μου για το βάρος, κάτι χάνεται από το να ζω την διαδικασία στον θηλασμό.

Είχα αυτή την σκέψη μία μέρα, ενώ θήλαζα σκεφτόμουν την ζύγιση για να θυμάμαι το νούμερο να κάνω την αφαίρεση μετά τον θηλασμό, και συνειδητοποιώ ότι αντί να τραγουδάω στο παιδί μου, επαναλαμβάνω έναν αριθμό στο κεφάλι μου!

Και αυτές οι στιγμές του θηλασμού ήταν εκείνες που νοσταλγούσα τόσο όταν αποθήλασα τον πρώτο.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

600γρ ειναι καλα σε ενα μηνα!πρεπει να ηρεμησεις.οσο γινεται.τουλ μη ζυγιζεις τοσο συχνα.αυτο θα ειναι το καλουπι του.εχεις κοψει κ αλλα εκτος γαλακτοκομικων;

600γρ ειναι καλα σε ενα μηνα!πρεπει να ηρεμησεις.οσο γινεται.τουλ μη ζυγιζεις τοσο συχνα.αυτο θα ειναι το καλουπι του.εχεις κοψει κ αλλα εκτος γαλακτοκομικων;

Μας είπε ο γιατρός ότι είναι κάτω του φυσιολογικού, αλλά όχι ανησυχητικό.

Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό, μήπως είναι το φυσικό του, και τον ρώτησα, όμως αυτό δεν ταιριάζει με τα σκαμπανεβάσματα στην αύξηση βάρους (την μία εβδομάδα 200+γρ, την άλλη 50γρ). Αν ήταν το φυσικό του η αύξηση θα ήταν μικρή αλλά ομαλή μας είπε.

Σταματάω τις μετρήσεις γιατί δεν αντέχω άλλο! Όμως ίσως θα έπρεπε να κρατάω σημειώσεις με τις τροφές που τρώγω, μήπως και έτσι βρούμε τι γίνεται...

Έχω κόψει όλα τα γαλακτοκομικά, την σόγια, αυγό, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι. Σήμερα ξεκίνησα αποχή και από τα σιτηρά.

Με τον πρώτο μου γιο ποτέ δεν βρήκαμε όλες τις τροφές που τον πείραζαν (είχα κόψει κι άλλες τότε) και είχε αίμα για 5 μήνες από την έναρξη της αποχής (όταν πλέον έτρωγε κανονικά στερεές). Το αίμα δεν με πειράζει, το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως και με αυτόν εδώ δεν καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη και πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις στερεές για να πάρει κανονικό βάρος.

Μεθαύριο φεύγουμε για διακοπές και δεν προλαβαίνουμε να δούμε τον παιδο-αλλεργιολόγο, όταν γυρίσουμε πλέον. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει βελτιωθεί το πράγμα.

Εσένα η κορούλα σου μετά τον πρώτο μήνα άρχισε να παίρνει βάρος κανονικά; Έκοψες κάποιες τροφές;

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Μας είπε ο γιατρός ότι είναι κάτω του φυσιολογικού, αλλά όχι ανησυχητικό.

Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό, μήπως είναι το φυσικό του, και τον ρώτησα, όμως αυτό δεν ταιριάζει με τα σκαμπανεβάσματα στην αύξηση βάρους (την μία εβδομάδα 200+γρ, την άλλη 50γρ). Αν ήταν το φυσικό του η αύξηση θα ήταν μικρή αλλά ομαλή μας είπε.

Σταματάω τις μετρήσεις γιατί δεν αντέχω άλλο! Όμως ίσως θα έπρεπε να κρατάω σημειώσεις με τις τροφές που τρώγω, μήπως και έτσι βρούμε τι γίνεται...

Έχω κόψει όλα τα γαλακτοκομικά, την σόγια, αυγό, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι. Σήμερα ξεκίνησα αποχή και από τα σιτηρά.

Με τον πρώτο μου γιο ποτέ δεν βρήκαμε όλες τις τροφές που τον πείραζαν (είχα κόψει κι άλλες τότε) και είχε αίμα για 5 μήνες από την έναρξη της αποχής (όταν πλέον έτρωγε κανονικά στερεές). Το αίμα δεν με πειράζει, το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως και με αυτόν εδώ δεν καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη και πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις στερεές για να πάρει κανονικό βάρος.

Μεθαύριο φεύγουμε για διακοπές και δεν προλαβαίνουμε να δούμε τον παιδο-αλλεργιολόγο, όταν γυρίσουμε πλέον. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει βελτιωθεί το πράγμα.

Εσένα η κορούλα σου μετά τον πρώτο μήνα άρχισε να παίρνει βάρος κανονικά; Έκοψες κάποιες τροφές;

Το λιγοτερο που εχω ακουσει ειναι 19γρ τη μερα.συμφωνω για τις σημειωσεις.καλο κουραγιο με την αποχη.δες για κοτοπουλο.κ καποια φρουτα πχ πορτοκαλι,συκο,φραουλες κ μελι.η γλουτενη;φανταζομαι ελεγξατε θυροειδη.

Εγω δ εκοψα τπτ γτ δ ειχαμε αλλα συμπτωματα.νομιζω λιγο η πιπιλα κ λιγο η υπερπαραγωγη μας καναν κακο.επινε το αραιο κ φουσκωνε.δ επαιρνε το λιπαρο.μετα εβαζε πολυ καλο βαρος

Διαφημίσεις

Σχετικα με τις αλλεργιες οι εξετασεις δειχνουν σε μεγαλυτερες ηλικιες απο 7, 8 μηνων και πανω. Στους πρωτους μηνες βασιζονται αποκλειστικα σε ενδειξεις, πιθανα συμπτωματα αλλεργιας. To αιμα στα κακα ειναι ενα συμπτωμα .

Μην ανησυχεις. Αλλα πεταξε τη ζυγαρια απο το σπιτι γιατι μονο αγχος σου προσφερει.

Δίκιο έχεις Summer wine. Γιʼ αυτό και δεν με νοιάζει και τόσο που δεν προλαβαίνουμε τον παιδο-αλλεργιολόγο πριν τις διακοπές. Ετοιμαζόμαστε τώρα για το πλοίο!

Έχω ήδη αρχίσει να χαλαρώνω και αφήνω την ζύγιση για το τέλος της εβδομάδας. Βέβαια την ζυγαριά ήδη την φόρτωσα στο αυτοκίνητο για το πλοίο! ;)

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Μυαλο δε βαζεις. Θελεις να βασανιζεσαι!

Ειναι οι ορμονες μετα τη γεννα. :-P

Και εγω το πρωτο εξαμηνο μεγαλοποιουσα ολα τα μικροπροβληματα υγειας, αλλα οχι του μωρου, του μεγαλου παιδιου! :confused:

To μεγαλο την πληρωσε με τις ορμονες! :cool:

Καλες διακοπες!