Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κύστη στην ωοθήκη-Αντισυλληπτικα

Recommended Posts

Καλησπέρα . Εδώ και 1 χρονο περίπου εχω μια κύστη στην ωοθήκη 4.5cm. Αποφασίστηκε πως καλό θα ήταν να παρω τα αντισυλληπτικά "yiasmin" για το επόμενο 6μηνο και ακολούθως να προσπαθήσω για εγκυμοσύνη . Δεν εχω πάρει ξανα αντισυλληπτικά και νομιζω πως στο άκουσμα των παρενεργειών (πχ θρομβώσειςκλπ)με πιανει τρόμος ...σκέφτομαι ακόμη κ να μην τα πάρω. Έχετε παρόμοια εμπειρία; Είχατε παρενέργειες;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα . Εδώ και 1 χρονο περίπου εχω μια κύστη στην ωοθήκη 4.5cm. Αποφασίστηκε πως καλό θα ήταν να παρω τα αντισυλληπτικά "yiasmin" για το επόμενο 6μηνο και ακολούθως να προσπαθήσω για εγκυμοσύνη . Δεν εχω πάρει ξανα αντισυλληπτικά και νομιζω πως στο άκουσμα των παρενεργειών (πχ θρομβώσειςκλπ)με πιανει τρόμος ...σκέφτομαι ακόμη κ να μην τα πάρω. Έχετε παρόμοια εμπειρία; Είχατε παρενέργειες;

Στη θέση σου, εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο για την κύστη παρά για την εξάμηνη χρήση των αντισυλληπτικών...(ειναι πολυ μικρο το διαςτημα για να σε ανησυχεί)έχω πάρει για πολλά χρόνια αντισυλληπτικά λόγω γυναικολογικών προβλημάτων κ δεν έπαθα κ τιποτα σοβαρό...( ίςως κάποιες μικρές αυξομειώςεις βάρους, αύξηςη μαςτών αλλά όλα ελεγχόμενα)...αν δε σου ταιριάξουν αυτά κ παρουσιάσεις πχ. ναυτίες μπορείς απλά να τα αλλάξεις εννοείται με την καθοδήγηση του γιατρού σου...επιςης, αν εισαι καπνίστρια κ δη >30 επιβάλλεται αυτό το διάστημα να κόψεις το κάπνισμα...από τη στιγμή δε που ενδιαφερεςαι για εγκυμοςυνη, η κυςτη Πρέπει ούτως η άλλως να εξαλειφθεί γι αυτο θα σε προέτρεπα να ξεκινήσεις άμεσα τη θεραπεία...δε θελω να σε φοβίσω, (βέβαια γιατρός δεν ειμαι) αλλά από τη δική μου πολύχρονη εμπειρία, θα σου πω πως μία τέτοιου είδους κύστη (δεν τη λες κ μικρή) θα ήταν ευχής έργον να εξαλειφθεί μόνο με τη χρήση αντισυλληπτικών...αν θες τη γνωμη μου, μην το καθυςτερεις...ξεκίνα άμεσα τη θεραπεία...εύχομαι να σου πάνε όλα καλά...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Είμαι 29 και δεν είμαι καπνίστρια . Ο γιατρός μου είπε οτι πάνω απο 5.5 εκατοστά γίνεται λαμπαροσκόπιση ...ετσι το θέμα μας δεν είναι απαραίτητα να εξαλειφθεί η κύστη αλλα ενδεχομένως να μικρύνει (στο χρονικό διάστημα των 6 μηνών)ούτως ώστε να απορροφηθεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης .Αντιλαμβάνομαι τους προφανείς λόγους που πρέπει να τα πάρω ...όμως...με ανησυχεί η σκέψη μήπως τα αντισυλιπτικά μου προκαλέσουν χείροτερα και πιο σοβαρά θέματα

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Είμαι 29 και δεν είμαι καπνίστρια . Ο γιατρός μου είπε οτι πάνω απο 5.5 εκατοστά γίνεται λαμπαροσκόπιση ...ετσι το θέμα μας δεν είναι απαραίτητα να εξαλειφθεί η κύστη αλλα ενδεχομένως να μικρύνει (στο χρονικό διάστημα των 6 μηνών)ούτως ώστε να απορροφηθεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης .Αντιλαμβάνομαι τους προφανείς λόγους που πρέπει να τα πάρω ...όμως...με ανησυχεί η σκέψη μήπως τα αντισυλιπτικά μου προκαλέσουν χείροτερα και πιο σοβαρά θέματα

Ναι, καταλαβαίνω τι λες...στην προκειμένη περιπτωση ομως δε νομίζω οτι εχεις αλλη επιλογή...με την κύστη πάντως να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται δύσκολο έως κ επικίνδυνο να επιτευχθεί εγκυμοσύνη...με το καλο να ξεκινήσεις τη θεραπεία όταν νιώσεις ετοιμη κ να σου έρθουν ολα οπως τα επιθυμείς...

υγ: αν θες βέβαια μπορεις να πάρεις 2η κ 3η γνωμη, δε νομίζω ομως να εχουν να σου προτείνουν στη φαςη αυτή κάποια πιο ήπια θεραπεία...(αν μια κύστη τείνει να μεγαλώνει κ να μην εξαλείφεται με την περίοδο η αμέσως επόμενη θεραπεία καταπολέμησης της θεωρειται η χρήση αντισυλληπτικών, οποτε ορθώς ο γιατρός σου σε οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση)...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Ναι, καταλαβαίνω τι λες...στην προκειμένη περιπτωση ομως δε νομίζω οτι εχεις αλλη επιλογή...με την κύστη πάντως να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται δύσκολο έως κ επικίνδυνο να επιτευχθεί εγκυμοσύνη...με το καλο να ξεκινήσεις τη θεραπεία όταν νιώσεις ετοιμη κ να σου έρθουν ολα οπως τα επιθυμείς...

υγ: αν θες βέβαια μπορεις να πάρεις 2η κ 3η γνωμη, δε νομίζω ομως να εχουν να σου προτείνουν στη φαςη αυτή κάποια πιο ήπια θεραπεία...(αν μια κύστη τείνει να μεγαλώνει κ να μην εξαλείφεται με την περίοδο η αμέσως επόμενη θεραπεία καταπολέμησης της θεωρειται η χρήση αντισυλληπτικών, οποτε ορθώς ο γιατρός σου σε οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση)...

Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η τρίτη γνώμη που παίρνω . Το θετικό είναι πως η κύστη παραμένει σε σταθερό μέγεθος γυρω στα 4 x 3 cm και δεν έχει αυξηθεί καθόλου τον τελευταίο χρόνο ( χωρίς να την αντιμετωπίζω με φαρμακα). Όμως πρέπει να βρεθεί λύση..εκει να μείνει δεν μπορεί...άρα....μονόδρομος :?

Διαφημίσεις