Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπαρχει περιπτωση να μην αρεσει σε μωρο το γαλα της μαμας?

teacher

Recommended Posts

αυτο ακουσα για μια γνωστη μου που γεννησε προσφατα και δεν θηλασε γιατι και καλα ο μικρος με το που θηλαζε εκανε εμετο το γαλα. σταματησε μετα απο προσπαθεια 5 ημερων.

μου φανηκε λιγο χαζο και μια ωραια συνομωσια (γιατροι, εταιριες κλπ)

υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο?

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Τι είναι το μωρό; γευσιγνώστης για να ξέρει τι γεύση έχουν τα υπόλοιπα γάλατα ή φαγητά και έκρινε ότι δεν του άρεσε το γάλα της μαμάς του; Ή συνομωσία ή κάποιο άλλο πρόβλημα που σίγουρα δεν έχει σχέση με τη γεύση του γάλακτος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

αυτο ακουσα για μια γνωστη μου που γεννησε προσφατα και δεν θηλασε γιατι και καλα ο μικρος με το που θηλαζε εκανε εμετο το γαλα. σταματησε μετα απο προσπαθεια 5 ημερων.

μου φανηκε λιγο χαζο και μια ωραια συνομωσια (γιατροι, εταιριες κλπ)

υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο?

ευχαριστω

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και δεν υπάρχει καμία συνομωσία γιατρών-εταιρειών. Μπορεί να ευθύνονται για πολλά αλλά όχι για το συγκεκριμένο. Η μητέρα απλά δεν άντεχε να θηλάσει, τις συγκεκριμένες 5 μέρες θήλαζε ελάχιστα (δεν γνωρίζω το περιστατικό αλλά οι πιθανότητες να κάνω λάθος είναι 0,001%)

ε οχι καλε :lol::lol::lol: προφανως κατι αλλο θα γινοτανε ή καποια αλλεργια ή μπουκωμα κι απο αλλου ή 1002....

Αθηνά, απλά η μαμά μας περνά για ηλίθιους...

Διαφημίσεις

ε οχι καλε :lol::lol::lol: προφανως κατι αλλο θα γινοτανε ή καποια αλλεργια ή μπουκωμα κι απο αλλου ή 1002....

Αθηνά, απλά η μαμά μας περνά για ηλίθιους...

Συμφωνω απολυτα....

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

laughing025.gif

Ελεος...παρακαλω μεταφερετε αμεσα στο τοπικ "τι άλλο θ' ακουσω!!!" :lol:

laughing025.gif

Ελεος...παρακαλω μεταφερετε αμεσα στο τοπικ "τι άλλο θ' ακουσω!!!" :lol:

Αυτο πραγματικα με το που το διαβασα σκεφτηκα μεσα μου " καλα μα τι αλλο θ αακουσω".

Ειναι γεγονος πολλες κοπελες προκειμενου να μην θηλασουν σκαρφιζονται ενα σωρο προβληματα που δεν υπαρχουν κ κανουν κ τις λυπημενες απο πανω.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

Το χω ξανακούσει κι εγώ αυτό, δυστυχώς!! Α, και το άλλο, το γάλα της ήταν πολύ αλμυρό, και το μωρό δεν το ήθελε. :roll:

Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να μην αρέσει στο μωρό τα γάλα της μαμάς. Το μητρικό γάλα μυρίζει υπέρωχα και είναι γλυκό και ελαφρύ σαν το πιό νόστιμο φρουτάκι. Η σκόνη μυρίζει απαίσια, και παρόλ'αυτά τα μωρά την πίνουν, γιατί πρέπει να επιζήσουν, αλλά και γιατί δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.

Αν είναι δυνατόν!!!Πραγματικά, τι άλλο θ'ακούσουμε! :roll:

Το χω ξανακούσει κι εγώ αυτό, δυστυχώς!! Α, και το άλλο, το γάλα της ήταν πολύ αλμυρό, και το μωρό δεν το ήθελε. :roll:

Το γάλα μπορεί να είναι αλμυρό και να μην το θέλει το μωρό! Αυτό συμβαίνει όταν η μαμά δεν θηλάζει για πάρα πολλές ώρες. Η αλμυρή γεύση είναι για τα πρώτα 20-40ml μετά είναι κανονική (ανάλογα με το πόσες ώρες έχει να θηλάσει η μαμά).

Αυτό δεν το ήξερα! Ήξερα οτι μπορεί, όταν έχει η μητέρα μαστίτιδα (αν δεν κάνω λάθος). Όμως αυτό για να εξακριβωθεί, πρέπει να γίνει τεστ. (Το οποίο δεν είχε γίνει) Πως το ήξεραν δηλαδή οτι είναι αλμυρό το γάλα χωρίς να χουν κάνει εξετάσεις? Και πώς οι μητέρες δέχονται με τόση ευκολία αυτές τις εξηγείσεις?

Αυτό δεν το ήξερα! Ήξερα οτι μπορεί, όταν έχει η μητέρα μαστίτιδα (αν δεν κάνω λάθος).

Ναι και στη μαστίτιδα συμβαίνει αλλά το μωρό πάλι θηλάζει μια χαρά!

Και πώς οι μητέρες δέχονται με τόση ευκολία αυτές τις εξηγείσεις?

Μα τις θέλουν τέτοιες εξηγήσεις γι αυτό και τις δέχονται. Βρίσκουν αυτό που επιθυμούν!

Διαφημίσεις

βρε βρε πολύ συχνο το φαινομενο με τα νεογεννητα μωρα που δε 'συμπαθουν΄τη γευση του γαλακτος της μαμας τους.. Ετσι την επαθε μια γνωστη μου, το μολις 2 ημερων βρεφος της την "εσπρωχνε" οταν πηγαινε να το θηλασει στο μαιευτηριο (δεν του αρεσε το γαλα της) και ετσι "αναγκάστηκε" να μην το θηλασει και πολύ "στενοχωρεθηκε"...

και μη χειροτερα... :mad:

Ναι, ναι... έχει περάσει πια στο DNA των βρεφών και η πλαστική πιπίλα και η γεύση του ξένου γάλακτος... :lol::lol::lol::lol::lol:

Μην τρελαθούμε βρε κορίτσια... Θα αρχίσουμε να τραβάμε τα β(*&ά μας σε λίγο...

lazy.gif

Παρολα αυταδεν υπαρχουν καποιες τροφες που τρωει η μητερα και επηρεαζου τη γευση του γαλακτος? Τουλαχιστο στα ζωα γαλακτοπαραγωγης αυτο συμβαινει.

Από τις τροφές που τρώει ο άνθρωπος δεν έχει παρατηρηθεί να αποστρέφεται το παιδί το γάλα και να το κάνει εμετό. Άλλο να δυσανασχετεί ή να του αρέσει λίγο παραπάνω (όπως με το σκόρδο και τη βανίλια) και άλλο να παρουσιάσει ακραία συμπεριφορά.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση;;;

Γιατί η μικρή μου τώρα έχει ένα πάτερν θηλασμού όπου θηλάζει 1 ' από το ένα και 1' από το άλλο και αλλάζει συνέχεια στήθος;;; Αυτό γίνεται κάθε φορά που θηλάζει όλη την ημέρα!!!

WLn5p2.png

Και εμένα το ίδιο...και γίνεται πόλεμος κάθε φορά...σηκώνεται σαν τρελή την ξανα κάνω πίσω κλπκλπ.... :roll: Θα τραβήξω κανα βιντεάκι μου ΄φαίνεται...

eNeap2.pngNziDp2.png

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση;;;

Γιατί η μικρή μου τώρα έχει ένα πάτερν θηλασμού όπου θηλάζει 1 ' από το ένα και 1' από το άλλο και αλλάζει συνέχεια στήθος;;; Αυτό γίνεται κάθε φορά που θηλάζει όλη την ημέρα!!!

Είναι και τα δύο τόσο νόστιμα, δεν ξέρει ποιό να διαλέξει :lol:

Αλήθεια δεν ξέρω γιατί το κάνει, αλλά το κάνει κι η δική μου πολλές φορές αυτό. :?

Και αν κατά λάθος της δώσω το άλλο γίνεται χαμός!!!!!

Το δείχνει λέει μιαμ θηλάζει 1 λεπτό και μετά δείχνει το άλλο λέει μιαμ μιαμ θηλάζει 1' και ούτω καθεξής...

Και άλλα κορίτσια με μεγαλύτερα παιδάκια μου έχουν πει οτι κάνουν το ίδιο!!!

Ά και όταν τελειώσει μου ξανακατεβάζει την μπλούζα (μάλλον φοβάται μην κρυώσουν!!) :lol::lol:

WLn5p2.png

αν ηξερα οτι θα προκαλουσα τοσα νευρα δε θα εθετα το θεμα :wink:

λοιπον ρωτησα και εμαθα. η κοπελα ειναι νεα μαμα(κοινως πανικοβλητη). προσπαθει και επιμενει, βγαζει το γαλα με χειροκινητο θηλαστρο (20-40ml) και του το βαζει σε μπουκαλι αλλα και παλι ο μικρος δεν το δεχεται, ξινιζει τα μουτρα του και κανει την κινηση του εμετου. παντως το frizolac που του δινει το κατεβαζει μετα μανιας (100-120 ml). γεννηθηκε πριν περιπου 10 μερες.

χαπια για να σταματησει το γαλα της δεν πηρε γιατι της ειπαν οτι θα της προκαλεσουν νυστα αλλα αισθανεται και παλι οτι το στηθος της ειναι αδειο.

τι να πω, δεν ξερω....

teacher, η γνωμη μου είναι ότι 1ον κάτι δεν έγινε σωστά από την αρχή...

Επίσης το μωρό μπορεί να έχει παλλινδρόμηση και κάνει εμετό και με το φριζολάκ κάνει περισσότερο κακό η μαμά εν αγνοία της... (το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς..)

Επίσης 100-120 μλ σε 10 ημερών μωρό είναι τρελή ποσότητα νομίζω...

Ανιγουει, όσο και να τα λέμε εμείς το μόνο που καταφέρουμε είναι να συγχιζόμαστε...

WLn5p2.png

Και αν κατά λάθος της δώσω το άλλο γίνεται χαμός!!!!!

Το δείχνει λέει μιαμ θηλάζει 1 λεπτό και μετά δείχνει το άλλο λέει μιαμ μιαμ θηλάζει 1' και ούτω καθεξής...

Και άλλα κορίτσια με μεγαλύτερα παιδάκια μου έχουν πει οτι κάνουν το ίδιο!!!

Ά και όταν τελειώσει μου ξανακατεβάζει την μπλούζα (μάλλον φοβάται μην κρυώσουν!!) :lol::lol:

:lol::lol:

και τελικά ποσες εναλλαγές κάνει σε καθε γεύμα;;

ενδιαφέρον...να ξέρουμε τι μας περιμένει...!