Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξαναγκασμός από εργοδότη σε επαπειλουμενη αδεια

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Γραφω και εδω γτ πραγματικα χρειάζομαι τα φώτα των πιο έμπειρων γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση.

Επέστρεψα την Δευτέρα στη δουλειά μετά από 23 μέρες αναρρωτική λόγω αποκολλησης και καθότι η δουλειά μου απαιτεί πολύ συχνά ταξίδια,λόγω της κατάστασης μου, ζήτησα από τα αφεντικά μ για το υπόλοιπο έως να βγω σε άδεια να μείνω μονο στο γραφειο,όπου υπάρχει πολυ δουλειά να βγει,δεν θα κάθομαι δηλαδή.

Η απάντηση τους ήταν η εξης:είτε θα φέρω χαρτί από το γιατρό μου που να γράφει ότι είμαι απόλυτα υγιής και μπορώ να ταξιδεύω είτε να βγω σε επαπειλουμενη μέχρι το τέλος της εγκυμοσυνης.Έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω!

Κατ αρχήν μπορούν να με αναγκάσουν να βγω σε άδεια ενώ μπορώ να εργάζομαι στο γραφείο?

2ον, Εάν βγω σε επαπειλουμενη κ εφόσον έχω ΠΗΤ 16/11, θα πρέπει αναγκαστικά από τις 16/9 να βγω σε άδεια εγκυμοσυνης?Το ρωτάω γτ θα ήθελα να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες για μετα τη γέννα. Θα μπορούσα πχ να συνεχίσω την επαπειλουμενη έως τη γέννα η να πάρω την κανονικη μου άδεια (22μερες) μετά τις 16/9 ώστε να έχω πάνω από 9 βδομάδες μετά τη γέννα?

3ον ήθελα να ρωτήσω,κατά πόσο οι εργοδότες δέχονται να δώσουν την ισοχρονη άδεια αντί του μειωμένου ωραρίου και αν συμφωνηθει κάτι τέτοιο πως εξασφαλίζεται η εργαζόμενη ότι θα το τηρήσει μετά ο εργοδότης. Ο δικός μ δεν πρόκειται και να με αφήσει να δουλεύω έως το τελος της εγκυμοσυνης εφόσον δεν μπορώ να ταξιδεύω και να μου δώσει την ισοχρονη μετά και σκέφτομαι να διαπραγματευτω ώστε να πάρω τουλάχιστον τη μαζεμένη άδεια μετά. ...

Διαφημίσεις

δεν ειναι τοσο ευκολο να σε εξαναγκαζει να βγαινεις ταξιδια σε διαρκεια εγκυμοσυνης...του πας μια βεβαιωση απο τον γυναικολογο σου,οτι εισαι εγκυος και οτι παροτι η εγκυμοσυνη σου κυλαει χωρις προβληματα,τα ταξιδια απαγορευονται...καταλαβαινεις οτι η ευθυνη μετα,ειναι δικη του αν παθεις κατι σε διαρκεια ταξιδιου....ειναι κατι που το ξερει ο εργοδοτης σου αυτο...ουτε να σου επιβαλλει να παρεις επαπειλουμενη γιατι δεν θα στην χορηγησουν οι γιατροι του ικα,αν εισαι καλα,τα πραγματα εχουν αλλαξει πια και οι γιατροι δεν δινουν αδειες ακομα και αν χρειαζεται κατι φορες...

δεν ξερω τι δουλεια κανεις,αλλα πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι δεν θελει να προσφερεις αυτο το διαστημα απο το γραφειο...δεν μπορει να σε εξαναγκασει για επαπειλουμενη,δεν μπορει να σε απολυσει,αλλα μπορει να σου κανει τη ζωη δυσκολη προκειμενου να φυγεις με ασθενεια...ετσι οπως γιναμε,εχουν ισωπεδωθει ολα πια!! προτεινω να απευθυνθεις σε μια επιθεωρηση εργασιας,απο κοντα και να ρωτησεις τι δικαιωματα εχεις σαν εργαζομενη κατα την διαρκεια της κυησης...τωρα για τα υπολοιπα που αναφερεις, νομιζω οτι δυσκολα θα μπορεσεις να μεινεις παραπανω στην δουλεια σου ωστε να επωφεληθεις αυτες τις ημερες μετα την γεννα...για το μετα,το διαπραγματευεσαι μετα...ειναι ακαιρο να το κουβεντιασεις και σαν ιδεα απο τωρα μαζι του,την στιγμη που εχετε θεματα στην παρουσα φαση...

με το καλο το μωρακι σου

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...