Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

θα ηθελα μερικες ιδεες από μαμαδες που ακολουθουν vegan διατροφή στα παιδακια τους εχω στερεψει από ιδεες την τελευταια εβομαδα βλεπω ότι δεν τρωει με ορεξη σαν να εχει βαρεθεί το μενου μας! ολη μερα φρουτακια τρωμε.

Διαφημίσεις

θα συμφωνουσα μαζι σου ισως σε άλλη περιπτωση, τα θεμα είναι ότι δεν κανουμε την συγκεκριμενη διατροφή από ιδεολογια αλλα από αναγκη, λογω διατροφικης αλλεργιας! για αρκετο καιρο το μονο που μπορουσε αφοβα να φαει ηταν γαλα μου και φρουτα!

θα συμφωνουσα μαζι σου ισως σε άλλη περιπτωση, τα θεμα είναι ότι δεν κανουμε την συγκεκριμενη διατροφή από ιδεολογια αλλα από αναγκη, λογω διατροφικης αλλεργιας! για αρκετο καιρο το μονο που μπορουσε αφοβα να φαει ηταν γαλα μου και φρουτα!

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό.

Να δεις αρχικά τι μπορεί να φάει (δεν μπορεί να είναι μόνο τα φρούτα) και στη συνέχεια τι συνταγές μπορείς να φτιάξεις με τις επιτρεπόμενες τροφές. Το ότι γράφεις για vegan διατροφή σημαίνει ότι αποκλείεις αυτόματα οτιδήποτε ζωικής προέλευσης.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον γιατρό.

Να δεις αρχικά τι μπορεί να φάει (δεν μπορεί να είναι μόνο τα φρούτα) και στη συνέχεια τι συνταγές μπορείς να φτιάξεις με τις επιτρεπόμενες τροφές. Το ότι γράφεις για vegan διατροφή σημαίνει ότι αποκλείεις αυτόματα οτιδήποτε ζωικής προέλευσης.

Μα εννοείτε καλη μου ότι εχω συμβουλευτεί γιατρο εχουμε κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και test εχουμε νοσηλευτεί και 19 ημερες στο νοσοκομεια για το συγκεκριμενο θεμα ο μικρος δε μπορει να μεταβολησει ότι δηποτε ζωικης προελευσης εχουμε αλλεργια στο μελι το ψαρι τα αυγο τους ξηρους καρπους τον ανανα την μπανανα το κακαο το ακτινιδιο οποτε εν ολιγης αυτά που μπορει να φαει είναι ότι θα ετρωγε και στα πλαισια μιας vegan διατροφης

Διαφημίσεις

Μα εννοείτε καλη μου ότι εχω συμβουλευτεί γιατρο εχουμε κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και test εχουμε νοσηλευτεί και 19 ημερες στο νοσοκομεια για το συγκεκριμενο θεμα ο μικρος δε μπορει να μεταβολησει ότι δηποτε ζωικης προελευσης εχουμε αλλεργια στο μελι το ψαρι τα αυγο τους ξηρους καρπους τον ανανα την μπανανα το κακαο το ακτινιδιο οποτε εν ολιγης αυτά που μπορει να φαει είναι ότι θα ετρωγε και στα πλαισια μιας vegan διατροφης

Μετα την νοσηλεια δεν σας εδωσαν καποια διατροφη για το παιδι? Καλυτερα να μιλησεις με ειδικο τμημα να σε καθοδηγησουν. Ειναι πολυ σοβαρο για να σε βοηθησουμε εμεις...

συνταγες ψαχνω όχι βοηθεια για την διατροφή!!! το παιδι μπορει να φαει οσπρια σιτιρα λαχανικα φρουτα μακαρονια απλα εγω ως μη vegan δεν μπορω να σκεφτω πως αλλιως να συνδιασω αυτά τα υλικα για να μην βαριεται τις τροφες!

Απ τη στιγμή λοιπόν που γνωρίζεις ποιες τροφές επιτρέπεται να τρωει και ποιες όχι, εγώ ενδεχομένως θα πήγαινα σε έναν διατροφολόγο ώστε πρώτα να μου συνδυάσει σωστά τις ομάδες τροφίμων ώστε το παιδί να λαμβάνει το μάξιμουμ των προσφερόμενων απ αυτές τις τροφές. Εάν έχεις αυτό, σίγουρα θα σκαρώσεις συνταγές η ίδια. Το παιδί δεν είναι μόνο vegan, έχει σημαντικές αλλεργίες σε είδη.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Απ τη στιγμή λοιπόν που γνωρίζεις ποιες τροφές επιτρέπεται να τρωει και ποιες όχι, εγώ ενδεχομένως θα πήγαινα σε έναν διατροφολόγο ώστε πρώτα να μου συνδυάσει σωστά τις ομάδες τροφίμων ώστε το παιδί να λαμβάνει το μάξιμουμ των προσφερόμενων απ αυτές τις τροφές. Εάν έχεις αυτό, σίγουρα θα σκαρώσεις συνταγές η ίδια. Το παιδί δεν είναι μόνο vegan, έχει σημαντικές αλλεργίες σε είδη.

μαλλον αυτο θα ακολουθησω απλα ελεγα μηπως μαμαδες με vegan παιδακια εχουν παραμοια εμπειρια

Θα συμφωνήσω κ εγώ με τις κοπέλες...οπωσδήποτε θα πρέπει να μιλήσεις κ πάλι με τον παιδίατρο κ ίσως σε κάποιον εξειδικευμένο πάνω σε τέτοια σοβαρά θέματα όπως αυτό της τροφικής αλλεργίας...κ εγώ σαν παιδί είχα ένα σωρό τέτοιες αλλεργίες (γάλα, αυγό, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς...)αλλά ευτυχώς με την πάροδο των ετών υποχώρησαν...εύχομαι να είναι περαστικά...

jTRQp2.png KPxIp3.png

κοριτσάκι περαστικά σας!

εύχομαι να μπορέσει το παιδί σου να φάει ζωική πρωτείνη σύντομα, είναι ό, τι καλύτερο για το νευρικό του σύστημα!

Για vegan συνταγές δοκίμασε το Pinterest έχει τόνους από ιδέες και συνταγές (και ιδέες για παρουσίαση ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το πιάτο). Και ειδικά για Vegan Παιδιά και γενικότερα για όσους ακολουθούν αυτή τη διατροφή..

Επίσης Vegan αν δεν απατώμαι είναι και η νηστισιμές (?) . ε στις συνταγες της παρέας θα βρεις πάρα πολλές επίσης.

Για το θέμα των αλεργιών θα σου πρότεινα την γκαπς (gaps) διατροφή, σίγουρα ωφελεί πάρα πάρα πόλύ.

2t7wp3.png

Ειχε και η δικια μου αλλεργιες, και μας ειχαν πει οτι ειναι λαθος να τις αποκλεισεις εντελως. Κανεις επανευαισθητοποιηση, προκληση σε τροφες σιγα σιγα στο νοσοκομειο με ελεγχομενες ποσοτητες. Αν δεν προλαβεις μεχρι μια ηλικια, οι αλλεργιες μπορει να παραμεινουν. Ειναι διαδικασια που παιρνει μηνες αλλα στο νοσοκομειο μενεις το πολυ μια ωρα την καθε φορα.

Σου μιλησαν γι αυτη τη διαδικασια? Εμας ηταν επιτυχης.

Στο μεταξυ καλα το σκεφτηκες να πας σε διατροφολογο, γιατι 2 ετων εχει αναγκη απο πρωτεινη το παιδι εκτος απο βιταμινες.

Ειχε και η δικια μου αλλεργιες, και μας ειχαν πει οτι ειναι λαθος να τις αποκλεισεις εντελως. Κανεις επανευαισθητοποιηση, προκληση σε τροφες σιγα σιγα στο νοσοκομειο με ελεγχομενες ποσοτητες. Αν δεν προλαβεις μεχρι μια ηλικια, οι αλλεργιες μπορει να παραμεινουν. Ειναι διαδικασια που παιρνει μηνες αλλα στο νοσοκομειο μενεις το πολυ μια ωρα την καθε φορα.

Σου μιλησαν γι αυτη τη διαδικασια? Εμας ηταν επιτυχης.

Στο μεταξυ καλα το σκεφτηκες να πας σε διατροφολογο, γιατι 2 ετων εχει αναγκη απο πρωτεινη το παιδι εκτος απο βιταμινες.

Ο μικρός μου παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα από τους πρώτα κιόλας μήνες. Η παιδίατρος μας είχε πει ακριβώς αυτό. Να μην αποκλείσουμε από την διατροφή του τελείως τα γαλακτοκομικά αλλα να του δίνουμε κατα καιρούς ελάχιστη ποσότητα. (Ευτυχώς ο μικρός πλέον τρώει κάποια γαλακτοκομικά αλλα σε κάποια ακόμα ειναι ευαίσθητος)

Θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες να συμβουλευτείς διατροφολόγο.

Διαφημίσεις

θα ηθελα μερικες ιδεες από μαμαδες που ακολουθουν vegan διατροφή στα παιδακια τους εχω στερεψει από ιδεες την τελευταια εβομαδα βλεπω ότι δεν τρωει με ορεξη σαν να εχει βαρεθεί το μενου μας! ολη μερα φρουτακια τρωμε.

Δες στο Ίντερνετ για quinoa meetballs, three bean chilli, spinach and mushroom burger. Κινοα εχει πολυ προτεινη

Επιςης vegetable stew

Και για γλυκό avocado honey με λιγο κακάο

Μην αγχωνεσαι εχει πολυ πράμα στο Ίντερνετ και πολλες συνταγές ειναι πιο νόστιμες απο μη vegan

Kaλησπέρα κ περαστικά εύχομαι.

Ο άντρας μου είναι vegan κ μπορώ να σε βοηθήσω. Εμάς μας βοηθαέι ότι εχουμε μαγαζί με εξειδικευμένες τροφές κ super foods. πρωτεινη κάνναβης είναι πολύ σημαντική για τους vegan, κινόα, κριθάρι.

Αν θέλεις στείλε μου κάποιο mail κ μόλις βρω χρόνο να σου στείλω συνταγές.

Φιλάκια

Δες στο Ίντερνετ για quinoa meetballs, three bean chilli, spinach and mushroom burger. Κινοα εχει πολυ προτεινη

Επιςης vegetable stew

Και για γλυκό avocado honey με λιγο κακάο

Μην αγχωνεσαι εχει πολυ πράμα στο Ίντερνετ και πολλες συνταγές ειναι πιο νόστιμες απο μη vegan

Το τελευταίο το έχω φτιάξει κι εγώ, μαγεία:cool: