Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ορθόδοξη νονά από το εξωτερικό

Recommended Posts

Γεια σας,

Ψάχνωντας στο φορουμ δεν βρήκα κάτι σχετικό οπότε θέτω το ερώτημά μου ως νέο θέμα.

Η νονά είναι από το εξωτερικό. Είναι ορθόδοξη αλλά είναι κατοικός του εξωτερικού. Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να έχει μαζί της? Π.χ. μετάφραση του πιστοποιητικού της δικής της βάφτισης, μετάφραση του διαβατηρίου? Τι χαρτιά χρειάζεται να φέρει μαζί της? Αν κάποιος γνωρίζει και έχει εμπειρία, παρακάλω διαφωτίστε με! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον!

Διαφημίσεις

Εγώ δεν εχω ακούσει να ζητούν έγγραφα απ τους νονούς. Μόνο ταυτότητα. Αν έχεις άγχος για αυτά όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στην εκκλησία που θα γίνει η βάπτιση αν χρειάζεται να έχει κάτι μαζί της η νονά. Με το καλό η βάπτιση!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εγώ δεν εχω ακούσει να ζητούν έγγραφα απ τους νονούς. Μόνο ταυτότητα. Αν έχεις άγχος για αυτά όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στην εκκλησία που θα γίνει η βάπτιση αν χρειάζεται να έχει κάτι μαζί της η νονά. Με το καλό η βάπτιση!

Μένουμε στο εξωτερικό. Το ίδιο και η νονά η οποία, βέβαια δεν είναι Ελληνίδα και δεν έχει ταυτότητα. Για αυτο είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος ήδη έχει εμπειρία αντίστοιχη. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Μένουμε στο εξωτερικό. Το ίδιο και η νονά η οποία, βέβαια δεν είναι Ελληνίδα και δεν έχει ταυτότητα. Για αυτο είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος ήδη έχει εμπειρία αντίστοιχη. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Ειναι χριστιανή ορθόδοξη; Ειναι παντρεμένη με θρησκευτικό γάμο;

Αυτό νομίζω παίζει ρόλο.

Σορυ δεν κατάλαβα η βάπτιση θα γίνει εξωτερικό; Αν ναι δεν χρειάζεσαι τιποτα - εξαρτάται απο την χώρα βέβαια και την εκκλησία. Εμείς 2 βαπτίσεις εξωτερικό, καθολου δικαιολογητικά, τιποτα!

Διαφημίσεις

Εμενα με ειχα ρωτησει αν η νονα ειναι παντρεμενη και νομιζω οτι ειχε φερει την ταυτοτητα της μαζι γιατι γραφονται τα στοιχεια στο βαπτηστηριο. Οταν θα πατε να κλεισετε την εκκλησια μπορειτε να ρωτησετε αν χρειαζεται κατι. Πχ σε πια γλωσσα θα γινει η βαπτιση? Σε πια γλωσσα θα πει το Πιστευω?

Σορυ δεν κατάλαβα η βάπτιση θα γίνει εξωτερικό; Αν ναι δεν χρειάζεσαι τιποτα - εξαρτάται απο την χώρα βέβαια και την εκκλησία. Εμείς 2 βαπτίσεις εξωτερικό, καθολου δικαιολογητικά, τιποτα!

Η βάφτιση θα γίνει στην Ελλάδα. Για αυτο και τα ρωταω εδω αυτα:)

για να μην εχετε δυσαρεστες εκπληξεις την ημερα του μυστηριου, περιπου αποφασιζεις σε ποια εκκλησια θα ηθελες να γινει η βαπτιση και επικοινωνεις με τους εκει, ιερεις να σε καθοδηγησουν...το κακο ειναι οτι εκει που καποιοι δεν εχουν προβλημα,καποιοι αλλοι δημιουργουν ζητηματα,οποτε καλυτερα ειναι να εχεις μιλησει με τους ιερεις της συγκεκριμενης εκκλησιας...

με το καλο να γινει η βαπτιση σας!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Συμφωνω με magdoulini, μίλησε στους ιερείς αν μπορεις πολλες φορές η καθε εκκλησία κανει τα δικά της οποτε δες τι θελουν οι συγκεκριμένοι.

Με το καλο!

για να μην εχετε δυσαρεστες εκπληξεις την ημερα του μυστηριου, περιπου αποφασιζεις σε ποια εκκλησια θα ηθελες να γινει η βαπτιση και επικοινωνεις με τους εκει, ιερεις να σε καθοδηγησουν...το κακο ειναι οτι εκει που καποιοι δεν εχουν προβλημα,καποιοι αλλοι δημιουργουν ζητηματα,οποτε καλυτερα ειναι να εχεις μιλησει με τους ιερεις της συγκεκριμενης εκκλησιας...

με το καλο να γινει η βαπτιση σας!

Γι αυτό ακριβώς σου είπα ήδη να απευθυνθείς στην συγκεκριμένη εκκλησία. Καταλάβαμε ότι θα γίνει στην Ελλάδα η βάπτιση αλλά δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Ειμαι στην ιδια φαση με εσενα - περιπου- εμεις μενουμε Ελλαδα ο νονος του γιου μου ομως ειναι μονιμος κατοικος εξωτερικου, Ελληνας, βαπτισμενος χριστιανος ορθοδοξος. Ο ιερεας μου ζητησε αποδεικτικο χαρτι του θρησκευματος των νονων ετσι του πηγα την πραξη βαπτισης του νονου (ειχε βαπτιστει στην Ελλαδα και το ειχε ετοιμο το χαρτι φωτοτυπημενο γιατι του το ειχαν ζητησει οταν βαπτισε τα δικα του παιδια.

Ο καθε ιερεας ζητα οτι θελει μην το ψαχνεις, αλλους νονους τους κοιτανε να μην εχουν παντρευτει με πολιτικο γαμο. Μιλα οπως σου ειπαν κ τα κοριτσια με τον ιερεα που θα τελεσει τη βαφτιση σας - ετσι κι αλλιως τα χαρτια το ΚΕΠ θελει μεχρι 3 ή 4 εργασιμες να σας φερει το χαρτι οποτε προλαβαινετε φανταζομαι.

Με το καλο!!

b5Zrp2.png