Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ?

Recommended Posts

και τι εννοω ?

οσες εχετε 2 παιδια εχετε και 3 υπνοδωματια σπιτι σας?

πως τα εχετε βολεψει?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς όχι, δεν μας καλύπτουν.

Έχουμε 2 αγόρια 5,4 ετών και 17 μηνών και έχουμε πρόβλημα...

Ο μεγάλος θέλει να διαβάσουμε παραμύθι να παίξει με πλαστελίνες να ζωγραφίσει να κάνει γραμματάκια κ.λ.π. και ο μικρός δεν τον αφήνει. Η κουζίνα μας είναι με πάσο δεν απομονώνεται. Στην κρεβατοκάμαρα μα ς δεν γίνεται να πάει γιατί ο μικρός είναι απέξω και κοπανάει την πόρτα και δεν το θεωρώ σωστό μιας και ο μικρός νιώθει οτι τον αποκλείω από το δωμάτιο της μαμάς.... και πάει λέγοντας....

Και όσο σκέφτομαι οτι του χρόνου θα πάει πρώτη και η ησυχία για διάβασμα θα είναι απαραίτητη....

Αφού ο μεγάλος όταν σχολάει από το νήπιο δεν θέλει να έρχεται σπίτι για όλους αυτούς τους λόγους και προτιμά να μένει στον παππού, να έχει την ησυχία του. Εμένα όμως αυτό με στεναχωρεί αφάνταστα.....Μεγάλο το πρόβλημα, ελπίζω να μην έχει ςκαι εσύ τόσο μεγάλο όσο εγώ! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Εμάς μας καλύπτουν. Εχουν μόνο μια τάξη διαφορά, ο μεγάλος πάει πρώτη ο μικρός πάει νήπιο. Οταν ο μεγάλος σχολάει, ο μικρός είναι ακόμα στο σχολείο (μένει ολοήμερο) και έρχεται σπίτι, κάνει τις εργασίες του και μετά πάμε και παίρνουμε τον μικρό από το σχολείο.

Υπάρχει ενα έξτρα δωμάτιο που το έχουμε κάνει γραφείο-ξενώνα, σκεφτόμαστε αργότερα να το κάνουμε εμείς υπνοδωμάτιο και να πάει ο καθένας στο δικό του δωμάτιο, προς το παρόν όμως δεν θα το τολμούσα για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι δεν έχουν κοιμηθεί ποτέ τους χώρια και έχουν μια ψυχολογία... διδύμων να την πω???... Πάντως δε νομίζω ότι θα χώριζαν τώρα με ευχαρίστηση. Ισως στην εφηβεία...

Οταν θέλουν να απομονωθεί ο ένας από τον άλλον, βρίσκουν πάντα μόνοι τους τον τρόπο να το κάνουν.

Τελικά είναι καλυτερα να έχουν μικρή διαφορά ηλικίας (νομίζω).

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Έχω ένα παιδάκι προς το παρόν, αλλά όταν κάνω δεύτερο θα μετατρέψω το γραφείο μας σε υπνοδωμάτιο... Βέβαια, δεν ξέρω τα πράγματα του γραφείου που ακριβώς θα πάνε, αλλά θα δούμε...

Υπάρχει ενα έξτρα δωμάτιο που το έχουμε κάνει γραφείο-ξενώνα, σκεφτόμαστε αργότερα να το κάνουμε εμείς υπνοδωμάτιο και να πάει ο καθένας στο δικό του δωμάτιο, προς το παρόν όμως δεν θα το τολμούσα για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι δεν έχουν κοιμηθεί ποτέ τους χώρια και έχουν μια ψυχολογία... διδύμων να την πω???... Πάντως δε νομίζω ότι θα χώριζαν τώρα με ευχαρίστηση. Ισως στην εφηβεία...

Με αφορμή αυτο να ρωτήσω και εγω... τώρα που θα ερθει η μπεμπουλα να τη βάλω σε καινούργιο δωμάτιο μόνη της (που τωρα το χρησιμοποιούμε ως γραφείο) ή να τη βάλω μαζι με την αδερφούλα της αφού θα εχουν μικρή διαφορά ηλικιας ... Εννοείται οτι τους πρώτους μήνες θα κοιμάται μαζί μας στην κρεβατοκάμαρα, απλά ρωτάω για λιγο αργότερα....

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Εχουμε 3 υπνοδωματια στο σπιτι. Το ενα υπνοδωματιο μοιράζονται η μεγαλη μου κορη και ο γιος μου. Το τριτο ειναι για την 4μηνη κορη μου.

Τα παιδια μου τσακωνονται πολυ συχνα στο δωματιο παρολο που αρνουνται να κοιμηθουν ο ενας χωρις τον αλλο το βραδυ.

Συντομα θα μετκομισουμε σε νεο σπιτι οπου ο καθενας θα εχει πλεον το δωματιο του.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Kasia, κι εγώ ένα παιδάκι έχω, και δυστυχώς μονο 2 υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το 1 αυτή τη στιγή είναι το γραφείο μου. Αναγκαστικά, θα μετακομίσω στο σαλόνι, όταν θα της φτιάξω το δωμάτιο. Το μόνο καλό είναι έχω χώρο κι έτσι δεν θα στριμωχτώ πολύ. Πάντος είναι δύσκολο γιατί όταν δεν έχεις παιδί απλώνεσαι κι μετά δεν ξέρεις πως να μαζευτείς.. Αλλά χαλάλι τους....

Ευτυχως ναι,εχουμε 3 υπνοδωματια,αν και μεχρι νωριτερα το ενα ηταν το στουντιο του αντρα μου,τωρα το ετοιμαζουμε για την μελινα.Παντως εαν ηταν κοριτσακια ισως να μην τα χωριζα...και εγω μοιραζομουν ενα δωματιο με την αδελφη μου και ηταν οκ.. :roll:

Εμείς έχουμε 2 υπνοδωμάτια πρός το παρόν οπότε αναγκαστικά θα το μοιράζονται..Του χρόνου θα μετακομίσουμε σε σπίτι με 3 υπνοδωμάτια αλλά και πάλι θα τα έχω μαζί μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά που θα χρειάζονται το καθένα το χώρο του..Το άλλο δωμάτιο θα το κάνω playroom...

Ξερεται τι δεν μπορω να φανταστω?

Να αφησω το μωρο στο ιδιο δωματιο με τον μικρο και να κοιμαμαι... αν απο λαθος του κανει κατι?

Επισης οταν το μωρο θελει να κοιμηθει τον πρωτο καιρο που ειμαστε μαμ κακα και νανυ και ο μεγαλος θελει να παιξει στο δωματιο του?

πως του λες οχι οτωρα κανε ησυχια?

γενικα για πειτε καταστασεις εσεις που μεγαλωνεται δυο μωρα σε ενα δωματιο...

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Διαφημίσεις

Στο παλιο μας το σπιτι η 3χρονη τοτε κορη μου εμενε μαζι με τη 2μηνων μικρη μου.Περα απο καποιες στιγμες που ειχαν χαρας στη βαση του η παρουσια της μιας ενοχλουσε την αλλη ειτε λογω διαφορετικου ωραριου ειτε λογω ηλικιας.Το χειροτερο που παθαμε ηταν οι κρισεις αγχους που επιαναν τη μεγαλη μου κορη.

Πιστεψε το μικρακι μου πως επειδη μου ζητησε αδερφακι και εγω το "πηρα απο το Jumbo" (σε εμας ετσι γεννιουνται τα μωρα!) και το πηγα στο δωματιο της ηταν και δικη της η ευθυνη να το προσεξει.Εγω τοτε συνεπαρμενη απο τη χαρα μου για το μωρο και για να μην παραγκωνισω (ετσι πιστευα δυστυχως) την Αννα μου της ζητουσα να συμμετεχει στη φροντιδα του μωρου, πχ της ελεγα να φερει την πανα η τα μωρομαντιλα, με αποτελεσμα να ενισχυω ακομα περισσοτερο αυτα που πιστευε.Ετσι το Αννακι μου κατελειξε να εχει αυπνιες, αγχος , νευρικοτητα και να εχει το νου της αντι στα παιχνιδια της στο μωρο.Σταματησε η αναπτυξη της εκεινο το χρονο και βγηκε εντελως εκτος καμπυλης, τρεχαμε με τον αναπτυξιολογο για ορμονικες εξετασεις, τρεχαμε και δεν φταναμε.

Μολις χρονισε η μικρη μετακομισαμε σε σπιτι με 3 υπνοδωματια και ολα αλλαξαν ριζικα.Η καθε μια εχει το δωματιο της, τη δικη της φωλιτσα , οπου για να μπει καποιος πρεπει να χτυπησει πρωτα.Το επιπλεον δωματιο εφερε απιστευτη αλλαγη στη ζωη μας.

Προφανως η δικη μου ιστορια ειναι σπανια περιπτωση , πιστευω παντως πως το καθε παιδι χρειαζεται το χωρο του, ιδιαιτερα εαν τα αδερφια ειναι διαφορετικου φυλου.