Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχω γινει χωμα...

Recommended Posts

πριν λιγες μερες εκανα την αυχενικη και το παπ-α. Η αυχενικη μια χαρα, οι μετρησεις, το ρινικο οστο, ολα μια χαρα...

παιρνω στα χερια μου χτες τις απαντησεις του παπ-α και επεσα απ'τα συννεφα. ΥΨΗΛΟΣ κινδυνος για συνδρομο down. παιρνω την γιατρο της λεω τα αποτελεσματα, μου λεει οτι το νουμερο δεν ειναι καλο, ομως πρεπει να δει και τις εξετασεις γενικοτερα... ετσι κι αλλιως θα την δω την Δευτερα... ειμαι χαλια απο το πρωι, κοντευω να τρελλαθω.. ο αντρας μου προσπαθει να με ηρεμησει, οτι απλα ειναι μια πιθανοτητα, να μην ανησυχω, κτλ κτλ... αλλα ειμαι φουντωμενη! γινεται η αυχενικη να ειναι καθαρη και να εχει το παπ-α τοση αποκλιση??? :cry::cry::cry::cry::cry::cry:

me and my men...

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αχ γλυκια μου μην στεναχωριεσαι :(:( ευχομαι να ειναι ολα καλα και να μην ειναι τιποτα μην στεναχωριασαι ομως γιατι το νινι σου το καταλαβαινει,να εισαι αισιοδοξη και ολα θα παν καλα θα δεις!! δεν ξρω πιο ειναι το αποτελεσμα σου αλλα η κουνιαδα με 1/350 πιθανοτητες για συνδρομο Down και εκανε ενα υγιεστατο κοριτσακι!!!

DsRyp3.png

μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα!ειναι απειρες οι φορες που υπαρχει καποια υποψια,αλλα ολα πανε καλα στο τελος.....πιστευω πως ο αντρας σου εχει δικιο,πρεπει να εισαι ηρεμη και να περιμενεις τι θα σου πει ο γιατρος σου!προσπαθησε να εισαι ψυχραιμη ....πιστευω και ευχομαι πως ολα θα ειναι οκ,και απλα ηταν μια λαθος μετρηση ή ενα εσφαλμενο αποτελεσμα!κανε υπομονη!ευχομαι υγεια και καλη δυναμη!

ΑΑΑΑ,και η ηλικια παιζει ρολο!οσο πιο νεος,τοσο πιο λιγες οι πιθανοτητες για χρωμοσωμικες ανωμαλιες....κουραγιο!

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Διαφημίσεις

Μαργαρίτα, ο γιατρός έχει δίκιο ότι πρέπει να δει τις εξετάσεις γενικότερα. Προσπάθησε να μείνεις ψύχραιμη, ΟΚ; Ακόμα δεν έχει βγει κανένα συμπέρασμα για το μωράκι. Λίγη υπομονή και ψυχραιμία μέχρι να κάνεις όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις. Γιατί δεν ζητάς από το γιατρό ραντεβού σήμερα; Το ΣΚ θα είναι βασανιστικό φαντάζομαι.

Κάλά αποτελέσματα!

Τι ποσοστά δίνει το παπ-Α και πόσο ηταν η αυχενική;

Νομιζω πως σε πρώτη φάση πρέπει να εισαι ψύχραιμη. Υπάρχουν περιπτώσεις με αυξημένα ποσοστά στο παπ-Α που όλα ηταν μια χαρά τελικά.

Το πιο πιθανό ειναι πως θα χρειαστεί να κάνεις λήψη τροφοβλάστης ή αμνιοκέντιση και θα ηρεμήσεις.

Ψυχραιμία και καλά αποτελέσματα!

Η κορούλα μου ειναι 6 χρονών και ο μικρός μου 3μιση.

εμενα εβγαλε 1/180 -σκ@τ@ δηλ.- με το οριο της ηλικιας μου 1/1200κατι... και στην ηλικια των 38 ετων ειναι 1/250... φανταστειτε λοιπον πως ειμαι οταν στα 26 μου βγαζει αυτο... να ξανακανω το παπ-α? αμνιοπαρακεντηση δεν θελω να κανω... με τιποτα...

αυτο που δεν μου κολλαει ειναι γιατι ολα καλα στην αυχενικη και οι μετρησεις μια χαρα -1,5 αυχενικη με οριο το 2,5- και τα ρινικα οστα μια χαρα! τα ειδα και εγω... τι αλλαζει στο παπ-α? θα τρελλαθω ειναι σιγουρο!

υ.γ. το ραντεβου δεν μπορω να το επισπευσω γιατι ειμαι επαρχια και θα φυγω το σκ...

me and my men...

Δεν έχει νόημα να ξανακάνεις παπ-Α. Να το κάνεις τι; Πάλι πιθανότητες θα έχεις.

Το ποσοστό δεν ειναι τόσο τραγικό πάντως και έχω ακούσει και άλλες περιπτώσεις τέτοιες. Η αυχενική σου ειναι πολύ καλή, καλό αυτό.

Αλλά φυσικά σίγουρα θα ξέρεις μονο με αμνιοκέντηση. Τωρα αν δεν θέλεις να κάνεις, αλλο θέμα. Θα τα πεις και με τη γιατρό σου.

Σίγουρα δεν είμαστε ίδιες περιπτώσεις αλλά εγώ θα καταθέσω την δικιά μου εμπειρία. Εμένα είχε βγάλει 1:120 για συνδρομο DOWN σε ηλικία 33. ( η αυχενικη ήταν πολύ καλή)Υποβληθηκα σε αμνιπαρακέντηση και εδειξε ενα υγιή αγόρι. Σήμερα έχω τον γιο μου απολύτως υγιή.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Διαφημίσεις

κοιταζοντας τις εξετασεις στο γιο μου και εκεινο το 1/1400κατι -χαμηλοτατο δηλ.!- με φρικαρει απιστευτα! οκ, δεν βοηθαει αυτο αλλα... τα ματια μου απο το κλαμα ειναι σαν κουμποτρυπες!

me and my men...

εμενα εβγαλε 1/180 -σκ@τ@ δηλ.- με το οριο της ηλικιας μου 1/1200κατι... και στην ηλικια των 38 ετων ειναι 1/250... φανταστειτε λοιπον πως ειμαι οταν στα 26 μου βγαζει αυτο... να ξανακανω το παπ-α? αμνιοπαρακεντηση δεν θελω να κανω... με τιποτα...

αυτο που δεν μου κολλαει ειναι γιατι ολα καλα στην αυχενικη και οι μετρησεις μια χαρα -1,5 αυχενικη με οριο το 2,5- και τα ρινικα οστα μια χαρα! τα ειδα και εγω... τι αλλαζει στο παπ-α? θα τρελλαθω ειναι σιγουρο!

υ.γ. το ραντεβου δεν μπορω να το επισπευσω γιατι ειμαι επαρχια και θα φυγω το σκ...

Mα γιατί δεν θέλεις να κάνεις αμνιοπαρακέντηση?? Ετσι θα είσαι σίγουρη 100% και θα σου φυγει ενα πολυ μεγάλο αγχος... Μην σε φοβίζει τόσο αυτό που λένε ότι είναι επικίνδυνη...σχεδόν οι μισες εγκυες την κανουν... Πάντως ασχετα με αυτό εγω θα ξαναεκανα πρωτα papp-a...Μου φαινεται λίγο κουλή η τιμή που σου εβγαλαν και εισαι πολύ μικρή ακόμα..Και η αυχενική σου ειναι παρα πολύ καλή... Αν σου πει η γιατρός παντως για αμνιοπαρακέντηση (την ιδια γιατρό εχουμε παρεπιπτόντως..) να μην διστάσεις...

το να κανω αμνιοπαρακεντηση απλα θα επιβεβαιωσει ή οχι το αποτελεσμα σωστα? και μετα τι? θεραπεια 'η σου λεει το ριχνεις ή το κρατας με τις συνεπειες? θεωρω πολυ επικινδυνη αυτη τη διαδικασια... δεν τη θελω καθολου... ο Θεος να βαλει το χερι του να ειναι απλα μια πιθανοτητα και τιποτα παραπανω...

me and my men...

κοριτσακι μου αυτη η εξεταση βασιζεται σε στατιστικες. Μονο η αμνιο δινει σιγουρο αποτελεσμα. Σ Τ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ! Το καταλαβες; 26 χρονων και με ιστορικο οικογενειας ελευθερο...μαλλον τα εχει παιξει το pap A. Να το επαναλαβεις πριν αποφασισεις αμνιο κτλ...

MargaritaM ολες αυτες οι εξετασεις ειναι με ποσοστα κ μετρησεις κ τιποτε αλλο,οποτε μην τρελαινεσαι ,για μενα η μοναδικη εξεταση εγκυμοσυνης που ειναι διαγνωστικη ειναι το αμνιο.Ολες οι υπολοιπες που κανουμε ειναι απλα με ποσοστα πιθανοτητων,οποτε δεν χρειαζεται να πανικοβαλλεσαι.Ειμαστε σχεδον το ιδιο σε ηλικια κυησης,κ επειδη ειναι κ εμενα το δευτερο θελω απο μονη μου να κανω αμνιο, για να ειμαι σιγουρη,επειδη στο πρωτο παιδι δεν ηξερα κ εκανα οτι μου ελεγε ο γιατρος, κ πλεον ειμαι πιο συνειδητιποιημενη, θα ηθελα να κανω αυτην την εξεταση,την κανουν παρα πολλες κοπελες δεν καταλαβαινω γιατι εισαι τοσο αρνητικη

Διαφημίσεις

το να κανω αμνιοπαρακεντηση απλα θα επιβεβαιωσει ή οχι το αποτελεσμα σωστα? και μετα τι? θεραπεια 'η σου λεει το ριχνεις ή το κρατας με τις συνεπειες? θεωρω πολυ επικινδυνη αυτη τη διαδικασια... δεν τη θελω καθολου... ο Θεος να βαλει το χερι του να ειναι απλα μια πιθανοτητα και τιποτα παραπανω...

Δεν υπάρχει θεραπεία για χρωμοσωματικές ανωμαλίες.

Αν δεν θέλεις να διακόψεις για κανέναν λογο την εγκυμοσύνη σου μπορείς φυσικά να μην το κάνεις - δεν θα σε πιέσει κανείς να τη διακόψεις ακόμα και αν τα αποτελέσματα ειναι άσχημα.

Απλα με την άμνιο θα ξέρεις σίγουρα και θα είσαι ήσυχη ή θα ξέρεις τι να περιμένεις.

Φυσικά εσύ αποφασίζεις.

Θα σου έλεγα καλή μου να επαναλάβεις το papp-a και αν δείξει τα ίδια αποτελέσματα να κάνεις οπωσδήποτε αμνιοπαρακέντηση.

Είναι προτιμότερο να ησυχάσεις εξ αρχής παρά να περνάει ο καιρός και να σε τρώει η αγωνία αν έχει ή όχι down.

Μην κάνοντας την εξέταση αναλαμβάνεις ένα σοβαρό ρίσκο καθώς είναι μεγάλο το ποσοστό (αν και στατιστικό αλλά μεγάλο το ποσοστό).

Διατίθεσαι να υποστείς τις όποιες συνέπειες της απόφασής σου;

Λυπάμαι που είμαι σκληρή απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει.

Ελπίζω και σου εύχομαι από την καρδιά μου να σου πάνε όλα καλά!

ειμαι αρνητικη γιατι εχω ακουσει ενα σωρο για την αμνιο -πιθανοτητες αποβολης κτλ.- και δεν θελω να μπω σ'αυτο το τριπακι.. η μητερα μου οταν ηταν εγκυος στον αδερφο μου ηταν 38+ και δεν ηθελε με τιποτα να την κανει και ολα δοξα το Θεο μια χαρα... αν πχ. δεν συμβαινει κατι και κανω την αμνιο και εχω αποβολη μετα? δεν το αντεχω... το παιδι μεε το που γεννηθει φαινεται αν υπαρχει προβλημα σωστα? αν σας γραψω τις τιμες των αναλυσεων ξερει καμια κοπελα να μου πει πως της φαινονται? μπας και χαλαρωσω μεχρι τη Δευτερα... γιατι με βλεπω απο την αγωνια να γενναω στο ταξιδι... :( α, ο προγεννητικος βιοχημικος ελεγχος β' 3μηνου τι ειναι? γραφει στα αποτελεσματα οτι επιβαλεται...

me and my men...

ειμαι αρνητικη γιατι εχω ακουσει ενα σωρο για την αμνιο -πιθανοτητες αποβολης κτλ.- και δεν θελω να μπω σ'αυτο το τριπακι.. η μητερα μου οταν ηταν εγκυος στον αδερφο μου ηταν 38+ και δεν ηθελε με τιποτα να την κανει και ολα δοξα το Θεο μια χαρα... αν πχ. δεν συμβαινει κατι και κανω την αμνιο και εχω αποβολη μετα? δεν το αντεχω...

Χαίρομαι που δεν συνέβη στη μαμά σου αλλά δεν μπορείς να τα εναποθέτεις όλα στον Θεό.

το παιδι με το που γεννηθει φαινεται αν υπαρχει προβλημα σωστα?

μπας και χαλαρωσω μεχρι τη Δευτερα...

Ναι φαίνεται αλλά θα περιμένεις να γεννηθεί και μετά τι; αν δεν έχει πρόβλημα όλα ωραία και καλά; αν όμως έχει πρόβλημα τι θα κάνεις; θα αναλάβεις την ευθύνη να μεγαλώσεις το παιδί σου ή......;

Μαργαρίτα επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερη από εσένα αυτή την απόφαση επειδή επηρρεάζει τις ζωές όλων στην οικογένειά σου θα πρέπει να παρθεί ομόφωνα και στην τελική θα προτιμούσα την πιθανότητα αποβολής από την αμνιο παρά...... (υπόψιν έχω χάσει και 2 παιδιά ε; δεν μιλάω χωρίς να ξέρω τον πόνο)

δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να ριχνω το παιδι... τρελλαινομαι μονο στην ιδεα.... ημουν παντα αρνητικη σε αυτο... ακομα και οταν ημουν ελευθερη...

εχω ακουσει και τοσα για μητερες που τους ειπαν οι γιατροι να το ριξουν για τον ιδιο λογο και το παιδι βγηκε υγειεστατο! σκεψου λοιπον αυτη η μητερα να ειχε ριξει ενα υγειεστατο παιδι... τι αμαρτια...

στην αρχη η εγκυμοσυνη μου ηταν διδυμη... με 2 σακους... σταματησε ο ενας στις 5,5 εβδομαδες... το ξεπερασα αφου δεν επηρεαζε το αλλο μωρο και αφου ολα για το αλλο μωρακι ηταν μια χαρα... δεν υπαρχει το να το ριξω σαν επιλογη...

me and my men...

Margarita το να μη θέλεις να διακόψεις την εγκυμοσύνη ειναι δική σου απόφαση και δικαίωμα σου.

Ομως οταν μιλάμε για αποτελεσματα αμνιοκέντησης που (χτυπα ξυλο) βγουν θετικά για συνδρομο Down (πχ) τοτε δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να ειναι "υγιέστατο".

Θα ειναι ένα παιδί με συνδρομο Down - οτι κι αν σημαίνει αυτό.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι εννοείς οταν λες

εχω ακουσει και τοσα για μητερες που τους ειπαν οι γιατροι να το ριξουν για τον ιδιο λογο και το παιδι βγηκε υγειεστατο! σκεψου λοιπον αυτη η μητερα να ειχε ριξει ενα υγειεστατο παιδι... τι αμαρτια...
ποιος ειναι ο "ίδιος λόγος"; Ενα παπ-Α αποκλείεται να σε οδηγήσει σε τέτοια απόφαση απο μόνο του.

Ομως η αμνιο ειναι άλλο πράγμα - μην τα μπλέκουμε τα πράγματα.

Η διαφορά μας είναι ότι δεν σου λέω να το ρίξεις απλά να κάνεις την αμνιοπαρακέντηση!

Αν είναι μια χαρά το παιδάκι όλα μια χαρά, αν έχει down όμως δεν θα πρέπει να το συζητήσεις με τον άντρα σου αν συμφωνεί και αυτός στο πως θα πράξετε; Είναι πολύ σοβαρό να αναλάβεις την ευθύνη για κάτι τέτοιο γιατί δεν επηρρεάζει μόνο τη δική σου ζωή αλλά και του άντρα σου και του άλλου σου παιδιού και πόσο μάλλον το παιδάκι που θα έρθει στον κόσμο.

Κάτσε σκέψου και ζυγισέ τα και αποφάσισε. Δική σου η ζωή δική σου η απόφαση! Απλά κάνε την εξέταση... τίποτα άλλο

το ξερω οτι θα ειναι δυσκολο αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα...

και ο αντρας μου ειναι κατα της λυσης της διακοπης μιας εγκυμοσυνης...

στα 26 ειναι τοσο απαραιτητη η αμνιο? πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο σ'αυτην την ηλικια... πιστευα οτι ηταν επιλογη -ας πουμε- ανω των 30-35...

me and my men...

Μαργαρίτα, καταρχήν δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι να ρίξεις το παιδί. Ακόμα ο γιατρός δεν σου έχει πει τίποτα και δεν ξέρεις αν έχει πρόβλημα το μωρό.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνεις άμνιο+ ή τροφοβλάστη, ότι σου πει ο γιατρος.

Στην οικογένεια μου υπάρχει νήπιο με νοητική καθυστέρηση. Δεν θα σου μιλήσω για το ποσο έχει επηρεάσει τη ζωή της οικογένειας γιατί τον πόνο τους και το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους μόνο εκείνοι μπορούν να τον περιγράψουν... Θα σου πω μόνο ότι αυτό που οι γονείς σκέφτονται από τότε που το παιδί ήταν μηνών είναι "τι θα απογίνει όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε σε αυτόν τον κόσμο;" γιατί κανεις και τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το μέλλον του και το μέλλον σου.