Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αντιβιωση και σιροπι βηχα μαζι?

Recommended Posts

γεια σασ κοριτσια....πηγα την μικρη στον παιδων σημερα γιατι βηχει εδω και 3 βδομαδες και χτες εκανε και λιγο πυρετο..την ακροαστικαν και δεν βρηκαν κατι εξαρχης.....μολις τους ειπα οτι βηχει εδω και 3 βδομαδες με στειλανε για ακτινογραφια θωρακος(μηπως ηταν πνευμονια)αλλα οχι....απλα διεκριναν λιγο υγρο (δεν θυμαμαι τι μου ειπανε)και μου δωσανε μια ηπια αντιβιωση(claripen 250)για 10 μερες...αυτο που ξεχασα να ρωτησω ειναι αν πρεπει να συνεχιζω να δινω και το αντιβηχικο που της εδινα...δεν εχω ιδιωτη παιδιατρο για να ρωτησω.... δηλαδη αν αρρωστησει παω παιδων....εχετε καμια αναλογη εμπειρια?

Διαφημίσεις

το ανεφερα και μαλιστα με ρωτησε αν ειδα διαφορα και του ειπα ναι....οταν μου εγραφε την αντιβιωση λογικα θα μου ελεγε κατι για το σιροπι....βλακεια εκανα μαλλον με ξαναβλεπω να πηγαινω αυριο

Διαφημίσεις

Δε θελω να σε προκαταλαβω,αλλα κ εμεις την ιδια αντιβιωση περνουμε κ για το βηχα δε μας δινει τιποτα(εγω του δινω ενα σιροπι κρυφα αλλα οχι μαζι με αντιβίωση).Την τελευταια δε φορα τη ρωτησα αν σταματησει ο βηχας χωρις τιποτα κ μου ειπε οτι θα σταματησει με την αντιβιωση όχι αμεσως.Και εμεις βηχαμε 3βδομαδες ,αρχικα δε μας εδωσε κατι αλλα μετα μας εδωσε την αντιβιωση ,δεν ειχε ακροαστικα-πνευμονια αλλα κατι υγρες μαζες κ μυξες μαζεμενες.Δεν ξερω αν βοηθησα,αλλα νομιζω καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου για σιγουρα.

Αν το παιδι εχει φλεμματα...δεν εχει δλδ ξεροβηχα...αν κανει και κανεναν εμετο που και που και βγαζει φλεμματα τοτε δε θελει αντιβηχικο.Το αντιβηχικο σε παραγωγικο βηχα μπορει να χειροτερεψει το βηχα.Αν εχει ξεροβηχα δινεις αλλα για λιγες μερες μεχρι να αρχισει να βγαζει φλεμματα.Αυτα γνωρίζω εγω από το γιατρο μας αυτά κανω.Την προσοχή σου αν το παιδι σφυριζει,αν ανασαινει γρηγορα.Αλλιως δεν εχει θεμα.Θεωρω όμως λαθος να μην εχεις συγκεκριμενο παιδιατρο ο οποιος να γνωριζει το ιστορικο του παιδιου και να το παρακολουθεί αποκλειστικα.

Δε θελω να σε προκαταλαβω,αλλα κ εμεις την ιδια αντιβιωση περνουμε κ για το βηχα δε μας δινει τιποτα(εγω του δινω ενα σιροπι κρυφα αλλα οχι μαζι με αντιβίωση).Την τελευταια δε φορα τη ρωτησα αν σταματησει ο βηχας χωρις τιποτα κ μου ειπε οτι θα σταματησει με την αντιβιωση όχι αμεσως.Και εμεις βηχαμε 3βδομαδες ,αρχικα δε μας εδωσε κατι αλλα μετα μας εδωσε την αντιβιωση ,δεν ειχε ακροαστικα-πνευμονια αλλα κατι υγρες μαζες κ μυξες μαζεμενες.Δεν ξερω αν βοηθησα,αλλα νομιζω καλυτερα να ρωτησεις το γιατρο σου για σιγουρα.

ακριβως αυτο υγρες μαζες και μυξες μας ειπε στον πνευμονα....ασε που δεν φυσαει ποτε την μυτη της....ολο την ρουφαει.....και εμενα ουτε ακροαστικα ουτε το στομα-λαιμο-φαρυγγα που εξετασε....μαλλον δεν θα το δωσω το σιροπι

σε ευχαριστω πολυ:D

Αν το παιδι εχει φλεμματα...δεν εχει δλδ ξεροβηχα...αν κανει και κανεναν εμετο που και που και βγαζει φλεμματα τοτε δε θελει αντιβηχικο.Το αντιβηχικο σε παραγωγικο βηχα μπορει να χειροτερεψει το βηχα.Αν εχει ξεροβηχα δινεις αλλα για λιγες μερες μεχρι να αρχισει να βγαζει φλεμματα.Αυτα γνωρίζω εγω από το γιατρο μας αυτά κανω.Την προσοχή σου αν το παιδι σφυριζει,αν ανασαινει γρηγορα.Αλλιως δεν εχει θεμα.Θεωρω όμως λαθος να μην εχεις συγκεκριμενο παιδιατρο ο οποιος να γνωριζει το ιστορικο του παιδιου και να το παρακολουθεί αποκλειστικα.

ναι εχει κανει εμετο και εχει βγαλει τα φλεματα....και πινει και πολυ νερο που βοηθαει....οσο αφορα τον γιατρο δεν το κανω εσκεμμενα απλα ειμαστε ανασφαλιστοι πολυ καιρο και δεν εχω να δινω 40αρια σε παιδιατρο οποτε αναγκαστικα παω και περιμενω 3 ωρες αναμονη στο παιδων...ευτυχως που μενω και πεντελη δηλαδη γιατι τουλαχιστον ειναι λιγο καλυτερα απο τα αλλα στο γουδι....ευχαριστω για την συμβουλη;)

ακριβως αυτο υγρες μαζες και μυξες μας ειπε στον πνευμονα....ασε που δεν φυσαει ποτε την μυτη της....ολο την ρουφαει.....και εμενα ουτε ακροαστικα ουτε το στομα-λαιμο-φαρυγγα που εξετασε....μαλλον δεν θα το δωσω το σιροπι

σε ευχαριστω πολυ:D

Ασε με τις μύξες κ εγω εχω θέμα.Εκει που τις βγάζαμε με όρο τώρα ουτε να τον δει θέλει.Η γιατρος μου ειπε οτι αν δεν τις βγάζουμε θα αρρωσταινει συνεχεια κ αυτο βλέπω.Εγω του πηρα σπρει για τη μυτη κ του εδειξα να τη φυσα κ μονος του ...Κατι κανει

Διαφημίσεις

Ασε με τις μύξες κ εγω εχω θέμα.Εκει που τις βγάζαμε με όρο τώρα ουτε να τον δει θέλει.Η γιατρος μου ειπε οτι αν δεν τις βγάζουμε θα αρρωσταινει συνεχεια κ αυτο βλέπω.Εγω του πηρα σπρει για τη μυτη κ του εδειξα να τη φυσα κ μονος του ...Κατι κανει

Ποιο σπρέι πήρες?

Πόσες φορές τη μερα του κανεις?

Συνεχιζεις και ορό ή τον εχεις αντικαταστήσει πλήρως με το σπρει?

Δεν αντεχει άλλο ορό κι ο δικός μου και δεν εχει αδικο, 3 φορές τη μερα από τον Οκτώβρη :shock: ...

Αλλά μια μερα πχ να μην του κάνω γιατι θα τον λυπηθω, αμεσως αρχιζει ο πονος στο αυτι, πώς την εχουμε γλιτωσει μεχρι τωρα την ωτίτιδα ειναι απορίας αξιον :(

Εμάς όσο και να βήχει ο μικρός, είτε με παραγωγικό βήχα (με φλέμα) είτε με ξερόβηχα, όσο και να πιέσουμε την παιδίατρο (ο άντρας μου δηλαδή), πάντα λέει όχι στο αντιβηχικό σιρόπι.

Όταν έχει μύξες ευτυχώς φυσάει αλλά πάντα βάζουμε και σπρέι physiomer, 3 φορές τη μέρα, τώρα έχει μάθει και το βάζει μόνος του..όχι ότι πετάει από την χαρά του αλλά με λίγη πίεση το βάζει και μετά φυσάμε τις μύξες. Όταν δεν έχει μύξες, βάζει απλώς μια φορά το βράδυ τώρα τους χειμερινούς μήνες γιατί έχουμε δεινοπαθήσει από ιώσεις.

Το σιρόπι για το βήχα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και άχρηστο επιπλέον.Αδυνατώ να πιστέψω οτι παιδίατρος σας δίνει ή προτείνει σιρόπι και ειδικά για τον βήχα!

Αποκλείεται!!!

Ακριβώς! Επιπροσθέτως, τα παιδιά δεν είναι σε θέση (όχι όλα τέλος πάντων) να βγάλουν το φλέμμα όπως οι ενήλικες οπότε το σιρόπι χειροτερεύει τον βήχα κατά πολύ και δεν κάνει κανένα καλό απολύτως. Η γνώμη μου είναι αυτή. Σε πρόσφατη ίωση (γρίπη) ο γιατρός μου έδωσε κάτι σταγόνες για τον βήχα. Το παιδί πήρε μόνο μια φορά και χειροτέρεψε τόσο ο βήχας που μετάνιωσα χίλιες φορές.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Τώρα, μιας και λέμε τι έχει πει στην καθεμιά μας ο παιδίατρος, κι εμάς σιρόπια δεν μας δίνει, γιατί αν μεν ο βήχας είναι παραγωγικός ισχύει αυτό που λέτε, εάν δε είναι ξερόβηχας, δεν κάνει και τίποτα το σιρόπι, οπότε μας προτείνει να του δίνουμε μια κουταλιά μέλι -είτε σκέτο είτε μέσα σε χλιαρό γάλα- για να μαλακώνει λίγο ο λαιμός.

Επειδή συνήθως ο βήχας είναι το σύμπτωμα και όχι η πάθηση, μας λέει ότι όσο δεν τον ενοχλεί στον ύπνο, περιμένουμε να περάσει η πάθηση (πχ καταρροή) και θα έρθει στα ίσα του κι ο λαιμός.

Ομολογώ ότι προς το παρόν με εχουν ωφελήσει οι συμβουλές αυτές, αλλά δεν το έχω ψάξει και παραπάνω, γιατί μέχρι τώρα ο βήχας του είναι σε ανεκτά πλαίσια, δηλαδή δεν τον αφήνει άγρυπνο, στη χειρότερη δηλαδή βηχει για κανα 10'-20' στην αρχή του ύπνου και όταν αποκοιμιέται δεν ξαναβήχει μέχρι το πρωί.

Διαφημίσεις

ν

Το σιρόπι για το βήχα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και άχρηστο επιπλέον.Αδυνατώ να πιστέψω οτι παιδίατρος σας δίνει ή προτείνει σιρόπι και ειδικά για τον βήχα!

Αποκλείεται!!!

Η δικη μας παιδιατρος δε δινει σιροπι για το βηχα κ μου εξηγησε κ γιατι.Αλλα 3 διαφορετικοι παιδιατροι φιλων δινουν κανονικοτατα (προφανως οχι με το πρωτο γκουχ)κ απο οτι μου ελεγε η μαμα μ κ εμεις παίρναμε σιροπι για βηχα ως παιδια.Το ιδιο κ η φαρμακοποιος προχθες που πηγα ,τον ακουσε να βηχει κ με ρωτησε γιατι δεν του δινω σιρόπι.Αρα το οτι ειναι εξαιρετικα επικινδυνο απο ποιον διαγνωσθη;Αλλο δε δινουμε ευκολα αλλο επικινδυνο.

skountoufla εγω πηρα το sinomarine το σπρει αλλα εχει διαφορα αν πας στο φαρμακειο.Σωθηκα γιατι ειχα απελπιστει.Η γιατρος μου το τονισε οτι ο καθαρισμος της μυτης ειναι βασικος κ οταν δεν ηθελε ορο δεν ηξερα τι να κανω.Τωρα του βαζω οταν τον ακουω οτι εχει μυξες,εμαθε κ βαζει κ μονος του(οταν δεν ξεκαζει το σπιτι).Δειξε του πώς να φυσάει τη μύτη του μονος του.

ουτε καν φανταζομουνα οτι θα ειναι αρρωστο συνεχεια επειδη δεν φυσαει την μυτη της οπως ειπε μια κοπελα παρακατω..θα παρω και εγω αυτο το σπρει μπας και την πεισω γιατι δεν αντεχω αλλες ιωσεις....οσο αφορα το σιροπι για τον βηχα και εγω ειμαι πολυ κατα αλλα ετσι που εβηχε κατατρομαξα...διαφορετικα πολλα υγρα και μελι με λεμονι....