Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποαλλεργικό γάλα και γουλιές

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπερα.για να πινετε υποαλλεργικο θα εχετε θεμα με τα γαλακτοκομικα.συνηθως συνυπαρχει κ γοπ.ισως ειναι κ τυχαιο.δες αν θα συνεχισει κ σε τι βαθμο.πιο πριν δ ειχατε θεμα;καλου-κακου ενημερωσε κ τον παιδιατρο

είχαμε πρόβλημα στο τάισμα, πονούσε μόλις ξεκινούσε να πίνει και έκλαιγε ειδικά όταν ρευόταν. Σύν τους κολικούς μας ... Πίναμε το novalac ac και επειδή της έφερε δυσκοιλιότητα της το δοκίμασα σε συνδυασμό με frisolac comfort , δύο γεύματα προλάβαμε να κάνουμε και τσίριζε στον πόνο (ίσως και τυχαίο δεν ξέρω). ΄Ασε που ήθελε να ρευτεί ανα 30 μλ και αυτά με το ζόρι. Οπότε που είπε η παιδίατρος να δοκιμάσουμε υποαλλεργικό. Μπορώ να πω ότι τρώει πλέον άνετα αλλά παρατήρησα ότι ρεύεται οποτεδήποτε την σηκώσω και μου βγάζει γουλιές που δεν έβγαζε ποτέ πριν το υποαλλεργικό. Απλά είχαμε αρκετά λόξυγγα πριν. Επίσης μου κάνει συνεχόμενα απο τότε που ξεκινήσαμε το υποαλλεργικό πράσινα κακά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ΓΟΠ γιατί ποτέ δεν μου έβγαλε, απλά όταν ρεύεται ακούω ότι της ανεβαίνει το γάλα πάνω και κατεβαίνει. Φαντάζομαι βέβαια ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

είχαμε πρόβλημα στο τάισμα, πονούσε μόλις ξεκινούσε να πίνει και έκλαιγε ειδικά όταν ρευόταν. Σύν τους κολικούς μας ... Πίναμε το novalac ac και επειδή της έφερε δυσκοιλιότητα της το δοκίμασα σε συνδυασμό με frisolac comfort , δύο γεύματα προλάβαμε να κάνουμε και τσίριζε στον πόνο (ίσως και τυχαίο δεν ξέρω). ΄Ασε που ήθελε να ρευτεί ανα 30 μλ και αυτά με το ζόρι. Οπότε που είπε η παιδίατρος να δοκιμάσουμε υποαλλεργικό. Μπορώ να πω ότι τρώει πλέον άνετα αλλά παρατήρησα ότι ρεύεται οποτεδήποτε την σηκώσω και μου βγάζει γουλιές που δεν έβγαζε ποτέ πριν το υποαλλεργικό. Απλά είχαμε αρκετά λόξυγγα πριν. Επίσης μου κάνει συνεχόμενα απο τότε που ξεκινήσαμε το υποαλλεργικό πράσινα κακά. Δεν μπορώ να καταλάβω για ΓΟΠ γιατί ποτέ δεν μου έβγαλε, απλά όταν ρεύεται ακούω ότι της ανεβαίνει το γάλα πάνω και κατεβαίνει. Φαντάζομαι βέβαια ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Δ νομιζω να ειναι πολυ φυσιολογικο να ακους το γαλα να ανεβοκατεβαινει.μηπως να κανατε εναν υπερηχο;ο γιατρος τι λεει;κ για τα πρασινα κακα;

kiki δεν μας λες ποσο μηνων ειναι το μωρακι σου!! Η κορη μου ειναι 3 μηνων τωρα και πινει υποαλλεργικο απτα Χριστουγεννα, το alfare. Ειχε βλεννες με αιμα στα κακα της. Αρχικα τα πρασινα κακα που λες ειναι ξεκαθαρα απο το υποαλλεργικο και δεν ειναι κακη ενδειξη...φυσιολογικοτατο ειναι. Της κορης μου ειναι πρασιναγκρι. Γουλιες βγαζουν ολα τα μωρα και οσο ειναι μικρουλια υπαρχει μια καποια παλλινδρομηση σχεδον παντα. Τωρα αν ποναει κιολας το παιδακι καλυτερα να το κοιταξετε πραιτερω. Θα ελεγα οτι οι γουλιες μειωθηκαν και σχεδον σταματησαν πια σε εμας...ομως μεγαλωσε κιολας το παιδι οποτε δε ξερω αν ευθυνεται το γαλα. Με το ρεψιμο ακουω καποιες φορε γαλα να ανεβαινει αλλα δε βγαινει, εκει συνηθως της ερχεται μια αηδιουλα αλλα δεν ποναει. Πινει 210ml και στα μισα σταματαω για να ρευτει ή αν ειναι ανησυχη και στριφογυρναει τη σταματαω ξανα κι ενδιαμεσα.

• Like 1
b5Zrp2.png

Διαφημίσεις

Δ νομιζω να ειναι πολυ φυσιολογικο να ακους το γαλα να ανεβοκατεβαινει.μηπως να κανατε εναν υπερηχο;ο γιατρος τι λεει;κ για τα πρασινα κακα;

η γιατρός μου είπε να κάνω μια mayer κοπράνων γιατί της είπα ότι εντόπισα κάτι μαυρα σποράκια στα κακά της. κατα τα άλλα το πράσινο δεν την προβληματιζει. Σήμερα θα πάω να την δεί γιατί ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ. Συνέχεια την άκουγα να της ανεβαίνει το γάλα και κοιμόταν μόνο πάνω μου.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

kiki δεν μας λες ποσο μηνων ειναι το μωρακι σου!! Η κορη μου ειναι 3 μηνων τωρα και πινει υποαλλεργικο απτα Χριστουγεννα, το alfare. Ειχε βλεννες με αιμα στα κακα της. Αρχικα τα πρασινα κακα που λες ειναι ξεκαθαρα απο το υποαλλεργικο και δεν ειναι κακη ενδειξη...φυσιολογικοτατο ειναι. Της κορης μου ειναι πρασιναγκρι. Γουλιες βγαζουν ολα τα μωρα και οσο ειναι μικρουλια υπαρχει μια καποια παλλινδρομηση σχεδον παντα. Τωρα αν ποναει κιολας το παιδακι καλυτερα να το κοιταξετε πραιτερω. Θα ελεγα οτι οι γουλιες μειωθηκαν και σχεδον σταματησαν πια σε εμας...ομως μεγαλωσε κιολας το παιδι οποτε δε ξερω αν ευθυνεται το γαλα. Με το ρεψιμο ακουω καποιες φορε γαλα να ανεβαινει αλλα δε βγαινει, εκει συνηθως της ερχεται μια αηδιουλα αλλα δεν ποναει. Πινει 210ml και στα μισα σταματαω για να ρευτει ή αν ειναι ανησυχη και στριφογυρναει τη σταματαω ξανα κι ενδιαμεσα.

Συγνώμη δεν πρόλαβα να βάλω και τικεράκι. Είναι ενάμιση μηνών. Απλά η δικιά μου δεν έβγαζε καθόλου γουλιές πριν. Και το θέμα δεν είναι να βγάλει μια γουλιά όταν ρεύεται. Αυτή κάθε φορά που θα την σηκώσω θα ρευτεί και θα τις γυρίσουν. Ακόμα και μετά απο τρείς ώρες. Αυτό ξεκίνησε με το υποαλλεργικό. Χτές κοιμήθηκα ζήτημα δύο ώρες. Η μικρή ήταν πολύ ανήσυχη. Συνέχεια της γυρνούσε το γάλα. Το άκουγα. Και κοιμόταν μόνο λίγο πάνω μου. Επίσης μου δείχνει ότι δεν χορταίνει. Σε ποσότητα δεν μπορεί να πιει πάνω απο 130 άντε 140 στην καλύτερη και αυτό γιατί πεινάει προφανώς αρκετά ενώ με το novalac ac μου έπινε γύρω στα 100.

Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας. .... Εχω τρελαθεί με την μικρή γιατί είχαμε και περιπέτειες απο 10 ημερών με ενδοφλέβιες στο νοσοκομείο και δεν μπορώ να την βλέπω να υποφέρει.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Καταλαβαινω οτι σας ξεκινησαν τωρα οι γουλιες με την αλλαγη..σε πολλα παιδακια παιρνει λιγο καιρο μεχρι να βρουν το καταλληλο γαλα, εμας μας πηρε λιγο καιρο και για τα δυο μωρα.

Σου δειχνει οτι δεν χορταινει γιατι λογω της παλλινδρομησης σταματα απο μονη της προφανως να τρωει γιατι ποναει και μενει πεινασμενη, οποτε σε λιγη ωρα ξανα τα ιδια. Το ιδιο εκανε ο γιος μου με αποτελεσμα να κλαιει πεινασμενος στο 2ωρο..φυλαγεταο απο μονο του το παιδι και δεν τρωει παραπανω για να μην πονεσει. Ειναι αυτο που λενε στους ενηλικες με γοπ "συχνα κ μικρα γευματα"..του δινουμε αντιαναγωγικο τωρα κ βρηκε την υγεια του ο μικρος. Τωρα για την μικρη σου δε ξερω πως μπορουν να συνδυαστουν αντιαναγωγικο και υποαλλεργικο γαλα... μιλα με την παιδιατρο σημερα.

Τα μαυρα σημαδακια γιατι την ανησυχουν την παιδιατρο?

b5Zrp2.png

ευτυχώς τα μαύρα σποράκια δεν εμφανίστηκαν ξανά. Σήμερα πήγα και στην γιατρό. Την ζύγισε και από ότι κατάλαβα πήρε αυτή την εβδομάδα μόνο 20 γραμμάρια την ημέρα αντί για 25 (όχι κάτι τραγικό βέβαια) αλλά μπορούσε να πάρει και παραπάνω. Μα η καιμένη κάνει 7 γεύματα την ημέρα απο 100 με 120 συνήθως (με τα προηγούμενα γάλατα). Τι να πω δεν ξέρω.

Τελικά της πρότεινα να φύγουμε απο το υποαλλεργικό και να δοκιμάσω κανένα AR για να δώ πως θα παει. Πήρα το ΝΑΝ ΑR το οποίο είναι και πιο εύπεπτο . Του αλλάξανε την σύνθεση και είναι τωρα καλύτερο. Απο το μεσημέρι που της το δίνω δεν είχαμε καμια φοβερη αντίδραση αρνητική. Είπα ότι θα το δοκιμάσω τουλάχιστον τέσσερις ημέρες και βλέπουμε. Το επόμενο στάδιο μου είπε ότι θα είναι αντιαλλεργικό και μου πρότεινε το frisolac ac και εγώ φυσικά της είπα μια ενναλακτική είναι και το novalac allernova. την κουφανα την γυναίκα. Εμπλεξε. Μου αρέσει πάντως που είπα ότι στο δεύτερο παιδί δεν πρόκειται να είμαι ούτε με το τεφτέρι και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το φαγητό της. Εσύ είσαι που το λές? Χειρότερη έγινα.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

Eeela mwre kiki, ma ama tin vlepeis na talaipwreitai?! Psaxneis enimerwnesai mathaineis alla de boreis na prakseis kai moni sou opote pou na ta peis? stin paidatro tha ta peis!

Thymise mou omws...to ypoallergiko se prwti fasi giati to arxisate? Emfanise allergia to paidi sto ageladino? Apoti katalava den thilazeis ara den tin peirakse kati pou efages esy... eixes vlennes kokkines sta kaka tis?

Elpizw na to vreite to swsto galataki gia ti mikri...egw imoun stin tsita wspou na ta vroume...sorry gia tous latinikous xaraktires

b5Zrp2.png

Ston mikro me tin palindromisi dinw Frezylac ar (i kori pinei to ypoallergiko). Trwei 250ml 5-6 fores tin imera. Pleon ta pinei se ena geuma ta 250ml, me repsimo endiamesa. Prin tou allaksoume to gala ekane ta dialeimmata pou sou egrapsa pio prin...itan pio araio to gala tou ki anevaine poli pio eukola opote kai goulies megales evgaze kai ton enoxlouse..giauto stanatouse monos tou to fagito. Thymamai etrwge 30 reuotan ki ante pali na to livanizei na faei alla 30 me to zori na xanareutei kai meta iiiiisws xanaetrwge alla 20... sto 2wro panw lyssage! Htan omws kai mikroulis kai kourazotan eukola. .Molis allaksame estrwse! Reuetai kalytera, trwei pio swsta kai koimatai san poulaki meta- xortasmeno paidi!!

b5Zrp2.png

παρόμοια κατάσταση. περιμένω να δώ και εγώ πως θα του κάτσει το γάλα. φαντάζομαι μέχρι την 5η ημέρα ότι είναι να φανεί θα φανεί. Ηδη βέβαια το παιδί είναι καλύτερα. Η κόρη σου εμφάνισε κάτι και της έδωσες υποαλλεργικό?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Eeela mwre kiki, ma ama tin vlepeis na talaipwreitai?! Psaxneis enimerwnesai mathaineis alla de boreis na prakseis kai moni sou opote pou na ta peis? stin paidatro tha ta peis!

Thymise mou omws...to ypoallergiko se prwti fasi giati to arxisate? Emfanise allergia to paidi sto ageladino? Apoti katalava den thilazeis ara den tin peirakse kati pou efages esy... eixes vlennes kokkines sta kaka tis?

Elpizw na to vreite to swsto galataki gia ti mikri...egw imoun stin tsita wspou na ta vroume...sorry gia tous latinikous xaraktires

Λόγω του ότι νοσηλευτήκαμε στο νοσοκομείο όταν ήταν 15 ημερών και εξαίτίας των αντιβιώσεων και αφού το παιδί μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν έτρωγε καλά με το novalac ac και τους κολικούς της έκρινε ότι πρέπει να δώσουμε υποαλλεργικό για να ηρεμήσει λίγο το στομάχι της και το έντερο της. Δεν είχε αίμα στα κακά της . Πάντως αυτό με τα αντιαλλεργικά γάλατα βλέπω ότι έχει μεγάλη πέραση τελευταία. Ακούω πολλά παιδάκια με αλλεργίες.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Exei ginei i zwi pleon tetoia opote oi allergies dinoun kai pairnoun...vevaia einai kai ligo tis modas!

H mikri eixe vlennes me aima sta kaka tis arxika oso epine frisolac 1...meta tis to allaksame se frisolac ac kai eixe xana. Me to ypoallergiko isixase. Eutyxws den eixe pono to paidi. Pairnei kai 5 stagones tin imera proviotika biogaia...ta arxisame proxthes omws opote den xerw na sou pw akomi allages.

Pisteuw amesa tha deis veltiwsi! Ola kala sas euxomai

b5Zrp2.png

Διαφημίσεις

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα οι γουλιές να οφείλονται στο ότι το υποαλλεργικό γάλα είναι αρκετά πιο αραιό από το κοινό, οπότε "ανεβαίνει" με το ρέψιμο πολύ πιο εύκολα, χωρίς να υπάρχει κάτι παθολογικό.

Στην κόρη μου έδιδα 4 μήνες το frezylac Ok (υδρολυμένη πρωτείνη γάλακτος), γιατί είχε μεγάλο θέμα με την πέψη της. Με το γάλα αυτό ηρέμησε, αλλά όντως έκανε σταθερά πράσινα κακά που μυρίζανε πολύ άσχημα, ενώ έβγαζε γουλιές περισσότερες και από τον μεγάλο της αδερφό ο οποίος είχε αρκετά έντονη ΓΟΠ για έναν χρόνο. Η δικιά μου κοιμόταν και μπρούμυτα κι εκεί να δεις τί σεντόνια έβρεχε με γάλα επειδή πιεζόταν η κοιλιά της!!!

Μεγαλώνοντας και καθώς ωρίμαζε το πεπτικό της, οι γουλιές μειώθηκαν ενώ στους 4 μήνες το παιδί άρχισε να απορρίπτει το υποαλλεργικό (εικάζω λόγω άσχημης μυρωδιάς και γεύσης) και περάσαμε τελικά στο κοινό βρεφικό γάλα ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Πως καταλαβες οτι ειχε προβλημα με την πέψη?της δίνω εδω και 2 ημερες το nan ar και οι γουλιες σταματησαν και το τρωει ευχαριστα. Απλα εχει το μωρο μια ανησυχια.

Lr4cp2.pngIP5up2.png