Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΓΙΑΓΙΑΣ

Recommended Posts

κορίτσια θέλω τη γνώμη σας...έχω ένα παιδάκι 6,5 μηνών...βοήθεια έχω από τους γονείς μου, πρόθυμοι οι άνθρωποι πάντα....μένουν και δίπλα μας...αυτό που με εξοργίζει είναι ότι ο άντρας μου έχει βολευτεί τρελά...με αποτέλεσμα...ποτέ να μην ασχολειται με το μωρό...και ok, να δεχτώ αυτό που λέει ότι νιώθει ανασφάλεια μόνος...γιατί δεν πάει λοιπόν να τους βοηθήσει σπίτι τους; και μη μου πείτε μπορεί να μη θέλει....έχει καλύτερες σχέσεις αυτός με τους δικούς μου από εμένα...του κάνουν όλα τα χατίρια...πώς να τον κάνω να ασχολείται; έχω μαλώσει απειρες φορές...

Διαφημίσεις

κορίτσια θέλω τη γνώμη σας...έχω ένα παιδάκι 6,5 μηνών...βοήθεια έχω από τους γονείς μου, πρόθυμοι οι άνθρωποι πάντα....μένουν και δίπλα μας...αυτό που με εξοργίζει είναι ότι ο άντρας μου έχει βολευτεί τρελά...με αποτέλεσμα...ποτέ να μην ασχολειται με το μωρό...και ok, να δεχτώ αυτό που λέει ότι νιώθει ανασφάλεια μόνος...γιατί δεν πάει λοιπόν να τους βοηθήσει σπίτι τους; και μη μου πείτε μπορεί να μη θέλει....έχει καλύτερες σχέσεις αυτός με τους δικούς μου από εμένα...του κάνουν όλα τα χατίρια...πώς να τον κάνω να ασχολείται; έχω μαλώσει απειρες φορές...

Συγνώμη το παιδί γιατί είναι στους γονείς σου? τι εννοείς? δουλεύεις και το αφήνεις δίπλα και αυτός όταν γυρίζει δεν πάει καν εκεί αλλά κάθεται σπίτι σας?

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Να τον πιάσεις στο φιλότιμο και στον εγωισμό "ολόκληρος άντρας δεν είσαι σε θέση να φροντίσεις ένα μωρό -το δικό σου", φαντάζομαι το έχεις προσπαθήσει...

Τι να πω. Το να εξηγείς σε κάποιον τα αυτονόητα, νομίζω δεν έχει νόημα...

Μήπως να αρχίσεις σιγά σιγά να του αναθέτεις δουλίτσες; πχ να φτιάξει το γάλα και να ταίσει το μωρό;:rolleyes:

Ε, αν δεν θέλει κιόλας, τι να κάνεις? Με το ζόρι δεν μπορείς να τον κάνεις να θέλει να περνάει χρόνο με το παιδί του. Αφού έχεις και τους γονείς σου, τυχερή είσαι. μπορεί αργότερα που θα μεγαλώσει το παιδί, να νοιώσει πιο άνετα.

Τώρα γιατί δεν πάει? Και του δικού μου αν του έλεγες μετά τη δουλειά να πάει να περάσει το απόγευμά του με τα ... πεθερικά του, σιγά μην πήγαινε (και αντίστροφα βέβαια).

Υπομονή, νομίζω ότι μεγαλώνοντας το παιδί, θα περάσει.

Διαφημίσεις

ναι...δουλεύω...κι εκείνος τις μέρες που δε δουλεύει τα απογεύματα θα πάει βέβαια...αλλά σχεδόν την ωρα που είναι να τελειώσω κι εγω

το παιδί δεν το παίρνετε στο σπίτι σας μόλις γυρίσετε από την δουλειά? κάπου έχω μπερδευτεί....γιατί λες ότι ειναι βολεμένος λόγω γιαγιάς?

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Τώρα γιατί δεν πάει? Και του δικού μου αν του έλεγες μετά τη δουλειά να πάει να περάσει το απόγευμά του με τα ... πεθερικά του, σιγά μην πήγαινε (και αντίστροφα βέβαια).

Να πάει να πάρει το παιδί καλέ στο σπίτι του... Όχι να περάσει το απόγευμα με τα πεθερικά.:P

Εγω δεν καταλαβα εσυ τι θελεις? Να κραταει ο αντρας σου το μωρο η να πηγαινει κι αυτος στους γονεις σου που ειναι το μωρο.Γιατι δε μπορεις να του ζητας να πηγαινει καθε απογευμα στους γονεις σου οσο καλα κι αν τα πηγαινουν.Εσενα θα σου αρεσε να σου επιβαλλουν να περνας καθε απογευμα με τα πεθερικα σου? Οταν γυριζει απο τη δουλεια ας ξεκουραστει μια ωρα και μετα να παίρνει αυτος το μωρο σπιτι σας.

Αν και προσωπικα θα προτιμουσα να ειναι το μωρο με τη μαμα μου παρα με το συζυγο μου...τοσο μικρο.Αλλα πρωτα πρεπει να κατανοησεις εσυ η ιδια τι θελεις.

Διαφημίσεις

Λες οτι οι γονεις σου ειναι μεγαλοι ανθρωποι(φανταζομαι).κουραζονται.κ εχουν κ δικη τους ζωη!δ ειναι υποχρεωμενοι να σας μεγαλωσουν το παιδι.οποτε οταν δ δουλευει το μωρο ειναι μαζι του στο σπιτι σας.(βεβαια αυτο προυποθετει οτι εχει ασχοληθει.εχει ταισει,αλλαξει πανα,κανει μπανιο το μωρο).μπορουν να πανε κ βολτουλα.εγω εμπιστευομαι πιο πολυ τον αντρα μου απο τη μαμα μου(κ δ φταιει η μαμα μου γ αυτο,ειναι πολυ καλη γιαγια)

λογικο είναι ότι βολευτηκε και ποιος δε θα το εκανε στη θεση του??το λαθος εγινε από την αρχη,, επρεπε οι παππούδες να μην εχουν το παιδι όταν είναι ο συζυγος σπιτι τοσο απλα,, τωρα για να το σωσεις θα πεις ότι οι γονεις σου δεν μπορουν να το κραταν συνεχεια και οταν δε δουλευει θα το εχει αυτος...διαφορετικα μην περιμενεις τιποτε αλλο

bGTMp3.png6mSOp3.png

Παντως οσο το παιδι θα μεγαλωνει...θα ζηταει αυτό το μπαμπα οποτε οσο και να θελει να τη σκαπουλαρει δε θα τα καταφερνει...μην ανυσηχεις.Ουτε κι εμενα ασχολιοταν.Πλεον θελει δε θελει τα κραταει.Κι αυτά τωρα κάθονται ανετα μαζι του για να λειψω.Αλλα από τα 3 περιπου και μετα.Γενικα να ξερεις...δεν περιμενουμε να προθυμοποιηθεί ο άλλος...δεν παρακαλαμε...απλα αναθέτουμε.Ναι ξερω θα σου αρεσε να κανει καποια πραγματα χωρις να πρεπει να το πεις εσυ...αλλα δεν είναι δυστυχως ολοι ετσι...οι περισσοτεροι λουφαρουν.Αρα απλα αναθέτεις.

Rina80, όταν υπάρχει εξωτερική βοήθεια, βολευόμαστε όλοι.

Κι εσυ δεν εχεις βολευτεί, να ξερεις ότι δεν εχεις να ανησυχείς για τίποτα αφού το μικρό ειναι με τη μάνα σου?

Αλλιώς, είτε θα ειχατε συν-αποφασίσει από την αρχή με τον άντρα σου να μένει το μωρό με εκείνον όταν ειναι σπίτι ή εστω δεν θα του ειχες δώσει καθόλου την επιλογή να αγγαρευει τους δικούς σου.

Για μένα, πιο σημαντικό ειναι το τι λεει αυτό το σκηνικό για τη μεταξύ σας επικοινωνία και για το κατά πόσο σε βοηθάει γενικά στην καθημερινότητα της οικογένειας και στην ανατροφή του παιδιού, παρά το αν παει κι αυτός τα απογευματα στη μανα σου να τη βοηθησει, τι βοηθεια να της δωσει? Να αλλάξει μια πάνα ή να ταίσει ένα γευμα? Τωρα που ειναι 6,5 μηνων οι αναγκες του ειναι ελαχιστες, πού να δεις από τους 8 μηνες και μετά που θα γινεται παιδάκι, θα θελει παιχνίδια, ερεθίσματα, ενεργή ενασχόληση.

Πάντως, αν λες ότι τσακώνεστε συνέχεια γι' αυτο το θεμα και ούτε καν συζητηση δεν κανετε, τοτε ε, δεν ξερω κατά πόσο θυπάρχουν μεγάλα περιθωρια βελτίωσης.

Πώς θα σου φαινόταν αν κανα-δυο φορές το παρουσιάσεις ότι η μανα σου δεν μπορεί να κρατησει το μωρό, οπότε "αναγκαστεί" να το κρατησει ο ίδιος και δει ότι δεν ειναι κάτι φοβερό, ίσως μάλιστα να ευχαριστηθεί κι αυτο το δέσιμο, την ανάγκη που θα δει ότι τον εχει το μωράκι ;)

Εγω θελω να προσεχει η μαμα μου το παιδι οταν εμεις δεν ειμαστε σπιτι...οταν εμεινος ειναι δε ωρισκω τολογο γιατι να μην καθεται εκεινος μαζι της...κ την εχει ταισρι...και την εχει αλλαξει...μαλωνουμε γιατι οποτε παρουσιαζεται μια αναγκη λεει...η μαμα σου...εκεινος λειπει ολη μερα γιατι αυτη ειναι η δουλεια του...ok...οταν εινσι εδω ε,ας κανει κατι...λεει οτι θεκει να του λεω...κανε αυτο κανε εκεινο...ισως φταιω κι εγω που τρεχω να αναλαβω οταν δεν τα πολυκαταφερνει...κ λεει στη μικρη να μεγαλωσεις κιγο...θα κανουμε τουτο, θα κανουμε εκεινο...για να δω...γιατι εγω νομιζω οτι θα προτιμα να μη χασει την ησυχια κ τον υπνο του

Εχω σκεφτει αυτο που ειπε μια κοπελα...1-2 φορες να του πω η μαμα δε μπορει κ να αναγκαστει να κατσει μαζι της...

Διαφημίσεις

το παιδί δεν το παίρνετε στο σπίτι σας μόλις γυρίσετε από την δουλειά? κάπου έχω μπερδευτεί....γιατί λες ότι ειναι βολεμένος λόγω γιαγιάς?

Το παιρνουμε...αλλα μονος με τη μικρη σπιτι δεν εχει κατσει ποτε πανω απο μια ωρα...το λεω γιατι 2 απογευματα τη βδομαδα που ειναι σπιτι η σε καποια ρεπο το παιδι παλι θα παει στη μαμα μου κ εκεινος σπιτι θα κοιμηθει, θα χαζεψει στο ιντερνετ...κ θα παει στη μσμα μου καμια ωρα προτου παω κι εγω σπο τη δουλεια. Κ βεβαια αν προκυψρι κατι εκτακτο η πρωτη του κουβεντα...η μαμα σου...

Παντως οσο το παιδι θα μεγαλωνει...θα ζηταει αυτό το μπαμπα οποτε οσο και να θελει να τη σκαπουλαρει δε θα τα καταφερνει...μην ανυσηχεις.Ουτε κι εμενα ασχολιοταν.Πλεον θελει δε θελει τα κραταει.Κι αυτά τωρα κάθονται ανετα μαζι του για να λειψω.Αλλα από τα 3 περιπου και μετα.Γενικα να ξερεις...δεν περιμενουμε να προθυμοποιηθεί ο άλλος...δεν παρακαλαμε...απλα αναθέτουμε.Ναι ξερω θα σου αρεσε να κανει καποια πραγματα χωρις να πρεπει να το πεις εσυ...αλλα δεν είναι δυστυχως ολοι ετσι...οι περισσοτεροι λουφαρουν.Αρα απλα αναθέτεις.

Ακριβως...

Το παιρνουμε...αλλα μονος με τη μικρη σπιτι δεν εχει κατσει ποτε πανω απο μια ωρα...το λεω γιατι 2 απογευματα τη βδομαδα που ειναι σπιτι η σε καποια ρεπο το παιδι παλι θα παει στη μαμα μου κ εκεινος σπιτι θα κοιμηθει, θα χαζεψει στο ιντερνετ...κ θα παει στη μσμα μου καμια ωρα προτου παω κι εγω σπο τη δουλεια. Κ βεβαια αν προκυψρι κατι εκτακτο η πρωτη του κουβεντα...η μαμα σου...

μαλλον το πηρατε λαθος απο την αρχη: η μαμα σου επρεπε να αναλαμβανει μονον οταν και οι δυο ειστε στις δουλειες σας...προφανως δεν τα ξεκαθαρισατε απο την αρχη, η γιαγια ειναι βολικη λυση για ολες τις στιγμες...καποιοι μπαμπαδες δεν το χουν,φοβουνται κτλ...οταν τα παιδια τους ειναι νεογεννητα...τον πρωτο μηνα...μετα δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια για πασες...μαλλον πρεπει να επαναπροσδιορισετε καποια πραγματα...το παιδι ειναι των δυο σας, η γιαγια ειναι μια βοηθεια για να μην αναγκαστειτε να το πατε βρεφονηπιακο απο τοσο μωρο...το ωραριο της τελειωνει με το που γυρνατε απο τις δουλειες σας...το περισσοτερο,αχ να φαμε,αχ να ξεκουραστουμε,αχ να παρουμε εναν υπνακο,ειναι αναθεση της ανατροφης του παιδιου σας,στην μαμα σου...αν συμφωνειτε και οι δυο με αυτο,οκ....αλλα αν δεν συμφωνειτε,κινηθητε σαν να μην υπηρχε η γιαγια και το παιδι επρεπε να το παρετε απο εναν παιδικο σταθμο,συγκεκριμενη ωρα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Κι εμένα ο δικός μου έτσι ήταν. Λοιπόν, εμάς - ευτυχώς - οι παπούδες είναι μακριά. Στη μεγάλη το πρώτο διάστημα πριν πάει παιδικό έρχονταν εναλλάξ από την επαρχία για να την κρατάνε. Ο δικός μου είχε την εντύπωση πως ακόμη και τα απογεύματα όταν χρειαζόταν θα ήταν οι παπούδες αποίκω. Η αλήθεια είναι, ότι ήταν και οι 4 πρόθυμοι. Εγώ όμως, ως σατανική μορφή :twisted:, είχα κάνει μια κουβέντα και με τους 4 και τους είχα εξηγήσει, ότι δε θα βοηθούσαν αν με την πρώτη έτρεχαν να εξυπηρετήσουν τον απρόθυμο - διστακτικό - ανασφαλή μπαμπά και ότι θα έπρεπε να βάλουν βέτο στο απογευματινό χώσιμο. 1 - 2 - 3 έφαγε πόρτα και από τους μεν και από τους δε και έτσι κατάλαβε, ότι πέραν του ωραρίου δουλειάς δεν υπήρχε εναλλακτική baby sitting πέραν ημών.

Τώρα ο ίδιος δε θέλει να μας κρατάει κανείς τα παιδιά το απόγευμα αν χρειαστεί να λείψω... και περνάνε τέλεια και οι 3 μαζί... Μπορεί βέβαια να αμελεί λιγουλάκι ορισμένα πράγματα, π.χ. αντί για 3 φρούτα θα δώσει στη μεγάλη 1 (συνήθως την εύκολη μπανάνα) και στη συνέχεια χαζομαρούλες, αλλά μια στις τόσες δεν πειράζει...

Λοιπόν από πείρας σε συμβουλεύω τα εξής: επειδή από την αρχή το πήγατε λάθος, τώρα δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξουν όλα μονομιάς.. οπότε πήγαινέ το λάου λάου.. δηλ. του λες ότι την τάδε μέρα (π.χ. τις Τετάρτες) η μαμά μου δεν μπορεί να κρατάει το παιδί, οπότε θα πρέπει να το κρατάς εσύ.. από εκεί και πέρα θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στους χειρισμούς σου.. δηλ. π.χ. μην αφήνεις εσύ το παιδί στην μαμά σου για να πας π.χ. για καφέ ή μία βόλτα και όταν είναι η "σειρά" του να τους λες ότι πρέπει να κρατήσει το παιδί και να ξεχάσει ύπνο και ιντερνετ... είσαι πολύ τυχερή που είναι η μαμά σου δίπλα... αν δεις ότι δυσκολεύεται άσε λίγο τα πράγματα χαλαρά... γιατί το θέμα είναι να κρατάει κάποιος το μωρό αλλά να μην κινδυνεύει και η σχέση σου με τον άντρα σου με τσακωμούς κλπ...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Σημερα το πρωι που ξυπνησε το μπουμπουκακι εκανα την κινεζα...σηκωθηκε 2-3 φορες να την κοιμισει κ οταν σηκωθηκα ειχε καβει γαλα κ την ειχε ταισει...μετα την κοιμισα κ του την αφησα κ πηγα συνεργρθο κ να πλυνω το αυτοκινηυο...οταν γυρισα τους βρηκα να παιζουν...😊 ετσι θελει τελικα...