Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ραγαδα στον πωπουλη κ φοβια για κακα!

Recommended Posts

Μανουλες ζητω τη βοηθεια σας! Η μικρη μου (2,5 χρονων) την Πεμπτη εκανε σκληρα κακακια με αποτελεσμα να της δημιουργηθει (μαλλον απο αυτο) μια εσωτερικη ραγαδουλα κ το λεω αυτο γιατι εξωτερικα δεν βλεπω κατι αλλα στα κακακια της βγηκε λιγο αιμα επιφανειακα, οχι μεσα στα κακα. Κ μου ειπε κ η ιδια "μαμα με γρατζουνισαν τα κακα!".

2 μερες περασαν κ η δολια δεν ηθελε να κανει κακα με τιποτα! Της ερχοντουσαν αλλα αυτη κρατιοταν και δεν τα εκανε απο φοβο! Ουτε στη λεκανη δεν καθοταν!!! (εχουμε κοψει την πανα)

Κυριακη λοιπον κ με πολλη ταλαιπωρια της εφυγαν πια, με πολυ κλαμα κ ζορι κ της ξεκινησα κ procto synalar μετα απο επικοινωνια με τον γιατρο μας.

Της δινω να τρωει ενεργητικα φαγητα (μηλο, αχλαδι, ακτινιδιο, μπροκολο, αρακα, δημητριακα κλπ) αλλα σημερα ειχαμε παλι τα ιδια. Παλι δηλαδη τρομερη φοβια μηπως πονεσει με αποτελεσμα να μη κανει κακα κ να τα κραταει.

Θελω τις συμβουλες σας για το πως να το ξεπερασουμε! Νιωθω απαισια! :-(

veMDp3.png

Διαφημίσεις

αγαπητή smak,

και εμείς πέρσι με τον γιο μου (τότε 2 χρονών κ 3 μηνών) κάπως έτσι ξεκινήσαμε.

Δυσκοίλιος από βρεφάκι, κάποια στιγμή κ ραγάδα έκανε κ αίμα στα κακάκια κ στο σκούπισμα και από τότε (σχεδόν ένας χρόνος μετά) υπάρχει φοβερή άρνηση στο να ενεργηθεί. Τα κρατάει. Έχουμε φτάσει πολλές φορές στο σημείο να έχει να ενεργηθεί και μία εβδομάδα.

Ξεκινήσαμε με Duphalac για αρκετούς μήνες, δεν νομίζω ότι βελτίωσε το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον δεν το χειροτέρεψε.

Εδώ κ δύο - τρεις μήνες, κατόπιν συνάντησης και με παιδογαστρεντερολόγο, το παιδί πίνει σκεύασμα φυτικών ινών που απλά δεν τον αφήνουν να είναι δυσκοίλιος. Και πάλι όμως το ψυχολογικό το έχει.

Φοράει ακόμα πάνα και έχουμε ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας εδώ κ μήνες (από το καλοκαίρι) αλλά πάμε με πολλούς αργούς ρυθμούς.

Είναι πονεμένη ιστορία - το ξέρω.

Θα πρότεινα για αρχή duphalac ή κάτι αντίστοιχο (φυσικά ρωτάς κ την γιατρό σας), για να φύγει η φοβία.

Κι εγω εχω τετοιο θεμα με το μικρο μου.Περσι υπηρξαν καποιοι μηνες που εκανε κακα μονο με κλισμα και με πολυ κλαμα εννοειται...μεγαλο ζορι.Εμενα τα ειχε κρατησει μεχρι και 9 μερες.Ο παιδιατρος δε μας εδωσε τπτ...μου ειχε πει ομως καθε 4 μερες κλισμα.Απο το κλισμα δε παθαινει τπτ...ενω απο το να κραταει τα κακα μπορει να παθει.Κλισματακι ομως οχι υποθετο γλυκερινης γιατι το υποθετω δε διαλυει τα κακα αρα και παλι θα βγουν σκληρα και θα πονεσει...ενω με το κλισμα διαλυονται.Ειναι δυσκολο...εχω εφτασα τσα ορια μου γιατι κρατησε μηνες η ιστορια.Παροτι δεν ειναι θεμα δυσκοιλιοτητας αν τα κραταει ωστοσο εμας μας βοηθησε ο λιναροσπορος.Εβαζα μεσα στη βρωμη του καθε πρωη σπασμενο λιναροσπορο.Επισης σταματησα να του μιλαω γι αυτο.Ουτε πηγαινε για κακα ουτε τπτ.Οταν επρεπε του εβαζα το κλισμα και τελος.Σιγα σιγα αρχισε να τα κανει τη νυχτα.Μας πηρε καιρο να το ξεπερασουμε αλλα τον τελευταιο καιρο παλι τα ιδια.Τωρα του εβγαλα τελειως την πανα και καθε 2 μερες προσπαθω να τον βαζω στη λεκανη και ευτυχως τα παμε καλα.Αν μπορεσεις να την κανεις καθε μερα την ιδια ωρα να καθεται στη λεκανη λιγο μου ειπε ο γιατρος ειναι πολυ βοηθητικο γιατι θα μαθει ο οργανισμος και θα κανει τοτε καθε μερα κακα.Εμεις δεν το εχουμε καταφερει γιατι παει στη λεκανη οταν πλεον αρχιζει και τον ποναει.Τα κακα οσο μενουν στο εντερο αφυδατωνονται και σκληραινουν.Α και δινε της πολυ νερο...το νερο βοηθαει πολυ.

Κοριτσι όπως ειπαν κ οι αλλες κοπελες πολυ νερο μου ειπε εμένα.Εμας μας κανουν πολυ καλο οι φακες.Μολις του δωσω αμεσως επιδρα στο έντερο του.Όταν ειχε παθει ραγαδα μας έδωσε κ ξυλοκαινη για τον ποπο του,αλοιφη αναισθητικη για να μην ποναει οταν κανει κακα.Αλλα αυτη ενεργει για κανα 20 λεπτο νομιζω αρα πρεπει να ξερεις τι ωρα κανει .Εγω τον παρακολουθουσα κ οταν σφιγγοταν ετρεχα κ τον εβαζα με βοηθησε πολυ.Όταν παλι ειχαμε θεμα κ την ξαναρωτησα μου ειπε να του δινω απο αυτα τα γιαουρτακια τα activia.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές. Τον ξαναπήρα τηλ γιατί η μικρή έκανε με τα πολλά πάλι κακα της σήμερα (πάνω της γιατί δεν καθόταν με τίποτα στη λεκάνη) κ ηταν ακόμα σκληρά. Έκλαιγε το καημένο μου κ νιώθει κ τοση προδοσία όταν της βάζω την αλοιφη που δεν το αντέχω! Μου έδωσε λοιπόν υποθετο γλυκερινης να αδειάσει κ προβιοτικα σε σκόνη για να βοηθήσουν το εντερακι. Δεν θέλει λέει να δώσει τίποτα σε φάρμακο γιατί θα ξεκινήσουμε μια ιστορία που θα κρατήσει για καιρό. Ας της δώσουμε το χρόνο της. Στο μεταξύ το παιδάκι μου υποφέρει κ αρνείται να ξανακατσει στη λεκάνη για κακα...

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Κουκλα βαλτης μικροκλισμα γλυκερινης, οχι υποθετο γιατι αν εχει μεσα ηδη κακα σκληρα με το υποθετο θα πονεσει παλι.Ρωτα και το γιατρο σας.

Κουκλα βαλτης μικροκλισμα γλυκερινης, οχι υποθετο γιατι αν εχει μεσα ηδη κακα σκληρα με το υποθετο θα πονεσει παλι.Ρωτα και το γιατρο σας.

Τι είναι αυτό Νικη? Μου ειπε κ για μια αμπουλα με λαδακι, αυτο εννοεις?

Κακα της κανει. Δεν μπορει να τα κρατησει κ για πολυ απ'οτι καταλαβα...

veMDp3.png

Το κλισμα είναι σαν αμπουλα με υγρο μεσα το πατας και μπαινει το υγρο στον ποπο της.Το υποθετο είναι στερεο.Εγω δε μπορεσα καν να του το βαλω γιατι πιεζε τον ποπο του και αυτό εβγαινε.Προσωπικα το θεωρω και πιο επωδυνο για το παιδι.Πηγαινε στο φαρμακειο πες της να σου τα δειξει.Να πεις και την ηλικια της γιατι διαφερουν αναλόγως της ηλικιας.

• 2 weeks later...

Επανερχομαι στο θεμα, εχοντας ακομα το προβλημα, φυσικα σε υφεση, αλλα θελω να μου δωσετε συμβουλες διατροφης.

Το παιδι το εχω πηξει στο ακτινιδιο-μηλο-αχλαδι-μπροκολο-κουνουπιδι-αγγουρια-οσπρια-δημητριακα-πιπεριες χρωματιστες-ζυμαρικα κ ψωμι ολικης,

Με παρακαλαει για λιγη μπανανα κ πατατα (ημαρτον! κριμα ειναι 2,5 χρονων μικρακι!) κ της τα δινω με το σταγονομετρο!

Γιαουρτι δεν το πλησιαζει :-(

veMDp3.png

Διαφημίσεις