Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προγεννετικες πριν απο 2η εγκυμοσυνη!

Recommended Posts

Γεια σας! Έχω ενα μωρακι 10 μηνών και θέλω το 2016 να βάλουμε μπρος για το δευτερο!ποτέ πρέπει να κάνω προγγενετικες συγκεκριμενα για το τοξόπλασμα καθώς δεν είχα αντισώματα . αν το έχω κολλήσει πριν προσπαθήσουμε για εγκυμοσύνη τι γίνεται?

Διαφημίσεις

Γεια σας! Έχω ενα μωρακι 10 μηνών και θέλω το 2016 να βάλουμε μπρος για το δευτερο!ποτέ πρέπει να κάνω προγγενετικες συγκεκριμενα για το τοξόπλασμα καθώς δεν είχα αντισώματα . αν το έχω κολλήσει πριν προσπαθήσουμε για εγκυμοσύνη τι γίνεται?

Ακριβως επειδη δεν μπορεις να ξερεις το πότε θα μείνεις εγκυος, αυτες οι εξετασεις του προγεννητικου ελεγχου γινονται συνηθως μολις διαπιστωθει βιωσιμη εγκυμοσυνη, δηλαδη απο 7η εβδομαδα και μετα.

Εννοειται οτι μπορεις να κανεις και προληπτικα τοξοπλασμα και μεγαλοκυτταροιο (δεν ξερω αν γραφονται χωρις αιτιολογια κυησης).

Να σου πω την αληθεια, δεν ξερω αν και τι θεραπεια υπαρχει για το τοξοπλαςμα. Μαλιςτα νομιζω οτι αν δεν τιθεται θεμα εγκυμοσυνης, δεν υπαρχει επικινδυνοτητα για τον οργανισμο, οπότε απλα ...το περνας. Δεν ξερω, απλα υποθετω!

Το σκεπτικο ειναι οτι και τωρα να τις κανεις, που ξεκινας προςπαθειες, αν πχ μεινεις εγκυος 4 ή 6 μηνες μετα, θα πρεπει να τις ξανακανεις. Ετσι κι αλλιως ξαναεξεταζεσαι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, και για τοξοπλασμα και για μεγαλοκυτταροιό.

Καλη επιτυχια στις προσπαθειες και ευχομαι να χρειαστει να εξεταστεις συντομα ;)

Κυτταρομεγαλοϊό έχω περάσει πολλή παλιά έχω αντισώματα και ερπη και μόνο τοξόπλασμα δεν έχω περάσει ποτέ και έκανα κάθε μήνα εξετάσεις στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Είναι σαν τον κυτταρομεγαλοϊό? Αν το περάσεις μια φορα είσαι εντάξει?

Είναι καλύτερα να το εχεις περάσεις πριν μείνεις έγκυος ή όχι?

Μωρε, γενικα παντα το καλυτερο ειναι να εχουμε αντισωματα, αλλα αφου δεν εχουμε για το συγκεκριμενο, τι να κανουμε!

Αν το φοβασαι τοσο, κανε εξεταση απο τωρα. Αλλα σου λεω, και καθαρη να ειναι, δεν σημαινει οτι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν μπορει να το κολλησεις, το ξερεις κι εσυ, αφου είπες οτι στην εγκυμοσυνη σου εξεταζοσουν τακτικα.

Μη σου γινει έμμονη ιδεα παντως!

Όςο για τις σαλατες, αν τις σπιτι σου και τις πλενεις καλα, δεν εχεις τιποτα να φοβασαι.

Διαφημίσεις