Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαζυγιο

Recommended Posts

Καλησπέρα/καλημέρα σε όλους,δεν είμαι εξοικειωμένος με τα forum οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη εαν το forum δεν είναι για τέτοιου είδους συζητήσεις,η εάν γράφω σε λάθος θέμα.Ο λόγος που γράφω είναι γιατί έχω την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον και να ακούσω και καποιες συμβουλές εαν γίνετε.Σήμερα λοιπόν μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου ότι θέλει διαζύγιο γιατί έχει κουραστεί παρα πολύ με εμένα,τη συμπεριφορά μου.'Εχουμε προσπαθήσει στο παρελθόν ξανά αλλά χωρίς αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι ότι έχω το μεγαλύτερο μέρίδιο ευθύνης, της έχω φερθεί πολύ άσχημα και το αναγνώρισα κάπως αργά,λοιπόν,σήμερα μου είπε πως είναι οριστικό,πως έχει παγώσει μέσα της και πως δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω.Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου τώρα?συνεχίζω να την αγαπώ και να τη θέλω,αλλά ξέρω πως αυτο που είπε το εννοεί,επίσης έχουμε ένα κοριτσάκι 9 ετών,πως θα πρέπει να το ανακοινώσουμε?αυτά για αρχή και συγγνώμη εαν κούρασα

Διαφημίσεις

καλημερα!τι εχει συμβει δηλαδη οταν λες της εχεις φερθει πολυ ασχημα?την εχεις χτυπησει?υπηρξε τριτο προσωπο?σορρυ που σε ρωταω αλλα υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος αποφασιζει να χωρισει.αλλοι σημαντικοι και αλλοι που μπορουνε με κοινη προσπαθεια να ξεπεραστουν

Καλημερα και ευχαριστώ.Οχι δεν την εχω χτυπήσει ποτέ ούτε έχει υπάρξει τρίτο πρόσωπο,λέγοντας τις έχω φερθεί άσχημα εννοώ λεκτική βία περισσότερο και συνεχείς φασαρίες-γκρίνιες,άλλες φορές για τα οικονομικά,κάποιες άλλες φορές για ασήμαντο λόγο,χθες που άνοιξα το θέμα ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση,γιατί συνειδητοποίησα πόσο κακό έχω κάνει στη σχέση μου και πλέον από ότι λέει είναι αργά για προσπάθειες

Καλημέρα κ να σου ζήσει το παιδάκι σου! Ειςαι 27 κ εχεις 9 χρόνων παιδι; Μωρε μπράβο! Δηλαδή ένα παιδι 18 ετών έκανε παιδί. Αν επιτρέπεται η γυναικα σου τι ηλικια εχει;Μένετε επαρχία; Δεν ξέρω αν έτυχε η αν το επιδιωξατε να κάνετε παιδι σε τοςο μικρή ηλικια, αλλα εφόσον υποστηρίζεις οτι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο γάμο σας τύπου σωματικής βία, τρίτου προσώπου κλπ. καλο θα ειναι να κάτσετε κατω με τη γυναικα σου κ να τα συζητήσετε κ να αναλάβετε της ευθύνες σας. Έχετε ευθύνη για αυτο το παιδι κ πιστεύω πως με λίγη καλη θέληση κ αρκετή προσπάθεια κ απο τις 2 πλευρές θα βρεθεί η άκρη. Εσυ, τόσα εύκολα παρατάς τα όπλα; Δε μας είπες ομως πως νιώθεις για τη γυναικα σου; Αν την αγαπάς ειςαι διατεθειμένος να κανεις καποια πράγματα για να την ξανάκερδίσεις;

jTRQp2.png KPxIp3.png

Καλησπέρα και ευχαριστώ,ναι όπως το λες,είμασταν παιδιά και κάναμε παιδί,η γυναίκα μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα,και είμαι απο Αθήνα,η εγγυμοσήνη ήρθε 'τυχαία' αλλά αποφασίσαμε να το κρατήσουμε παρά τις όποιες δυσκολίες.Φοβάμαι στο πως θα αντιδράσει το παιδι και πως θα το δεχτει,γιατί δεν έχει την παραμικρή ιδέα,θα της έρθει καταπέλτης και το συζήτησα με τη γυναίκα μου αλλά δεν πιστεύω ότι ξέρει πως να το χειριστούμε ούτε εκείνη.Τώρα στο πως νιώθω? την αγαπώ και θέλω να κρατήσω το σπίτι μας,της το είπα,απο εχθές δεν έχω κλεισει ματι,γιατί και εγώ δεν το περίμενα ότι θα μου πει κάτι τέτοιο, είπα μήπως μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και μου είπε πως είναι οριστικό,σήμερα την πλησίασα ξανά και επι μια ώρα συζητάμε,έχω βάλει στη άκρη εγωισμούς κτλ προσπαθώ να δω εαν υπάρχει έστω μια ελπίδα.να σκεφτείς όλοι οι γνωστοί μας,έχουνε να το λένε το πόσο ερωτευμένοι ήμασταν, την ρώτησα για πολλοστή φορά εαν ειναι σίγουρη για αυτο που μου είπε,η απάντηση της ήταν ¨ναι,δεν ειμαι πια ευτυχισμένη,δεν το βλέπεις?δε νιώθω τίποτα πια.Δεν θέλω να παρατήσω τα όπλα,θέλω να κρατήσω το σπίτι μου,αλλά όταν ο άλλος είναι κάθετος και λέει όχι?τι άλλο θα μπορούσα να κάνω?σήμερα δυστυχώς ( για εμένα) δεν έχασε χρόνο και μίλησε με συγγενικό πρόσωπο για κάποια εργασία έτσι ώστε να φύγει όσο πιο σύντομα γίνετε.τέλος,δεν ξέρω αν όλα όσα γράφω έχουν σημασία αλλά αισθάνομαι οτι θα σκάσω,θέλω κάπου να μιλήσω έστω και μέσω ιντερνετ

Διαφημίσεις

Εσυ δλδ για να καταλαβω τη λεκτικη βια τη θεωρεις ασημαντο πραγμα και τον προτρεπεις κιολας να μη παρατησει τα οπλα?Δλδ αν υπηρχε τριτο προσωπο θα ηταν σημαντικο αλλα να της μιλαει ασχημα,να τη βριζει και να την ξεφτιλιζει είναι οκ.:confused:

Ποια καλη θεληση?Τι καλη θεληση να δειξει μια γυναικα η οποια δεχεται λεκτικη βια?

Δημητρη καλο είναι να μη φτανουμε τους ανθρώπους στα ακρα.Το ότι αναγνωρίζεις τωρα ότι εκανες λαθη δε λεει και πολλα.Η λεκτικη βια είναι εξισου σημαντικη με τη σωματικη.Μια γυναικα η οποια υφίσταται κατι τετοιο θεωρείται κακοποιημενη γυναικα.Στην περιπτωση σου υποθετω μιλαμε για μια μικρη κοπελα.

Λυπάμαι πολύ αλλα αν θελεις οντως να κανεις κατι για τη συζυγο σου και για το παιδι σου τοτε να πας σε έναν ειδικο να σε βοηθησει να ξεπεράσεις τα οποια προβλήματα συμπεριφορας αντιμετωπίζεις.

Καλησπερα.μεχρι τωρα δεν εργαζοταν η γυναικα σου;μηπως αν φευγει λιγο απο το σπιτι δει αλλιως τα πραγματα κ αλλαξει γνωμη;οταν μια γυναικα φτανει να πει τερμα συνηθως δεν υπαρχει γυρισμος.μπορει να μην ειναι πια ερωτευμενη,δυσκολα κρατας μια οικογενεια που εχει ξεκινησει ετσι.αν υπηρχαν εντασεις μπορει να μην ειναι ξαφνικο για το παιδι.αν την βλεπεις αποφασισμενη κ ουτε η λυση συμβουλου γαμου δεν αρκει μπορειτε να ειστε σε διασταση κ μετα να δειτε με αλλο ματι τη σχεση σας.ευχομαι να πνε ολα καλα ο,τι κ αν σημαινει αυτο κ να ειναι το καλυτερο για το παιδι

Καλησπέρα και ευχαριστώ,ναι όπως το λες,είμασταν παιδιά και κάναμε παιδί,η γυναίκα μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα,και είμαι απο Αθήνα,η εγγυμοσήνη ήρθε 'τυχαία' αλλά αποφασίσαμε να το κρατήσουμε παρά τις όποιες δυσκολίες.Φοβάμαι στο πως θα αντιδράσει το παιδι και πως θα το δεχτει,γιατί δεν έχει την παραμικρή ιδέα,θα της έρθει καταπέλτης και το συζήτησα με τη γυναίκα μου αλλά δεν πιστεύω ότι ξέρει πως να το χειριστούμε ούτε εκείνη.Τώρα στο πως νιώθω? την αγαπώ και θέλω να κρατήσω το σπίτι μας,της το είπα,απο εχθές δεν έχω κλεισει ματι,γιατί και εγώ δεν το περίμενα ότι θα μου πει κάτι τέτοιο, είπα μήπως μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και μου είπε πως είναι οριστικό,σήμερα την πλησίασα ξανά και επι μια ώρα συζητάμε,έχω βάλει στη άκρη εγωισμούς κτλ προσπαθώ να δω εαν υπάρχει έστω μια ελπίδα.να σκεφτείς όλοι οι γνωστοί μας,έχουνε να το λένε το πόσο ερωτευμένοι ήμασταν, την ρώτησα για πολλοστή φορά εαν ειναι σίγουρη για αυτο που μου είπε,η απάντηση της ήταν ¨ναι,δεν ειμαι πια ευτυχισμένη,δεν το βλέπεις?δε νιώθω τίποτα πια.Δεν θέλω να παρατήσω τα όπλα,θέλω να κρατήσω το σπίτι μου,αλλά όταν ο άλλος είναι κάθετος και λέει όχι?τι άλλο θα μπορούσα να κάνω?σήμερα δυστυχώς ( για εμένα) δεν έχασε χρόνο και μίλησε με συγγενικό πρόσωπο για κάποια εργασία έτσι ώστε να φύγει όσο πιο σύντομα γίνετε.τέλος,δεν ξέρω αν όλα όσα γράφω έχουν σημασία αλλά αισθάνομαι οτι θα σκάσω,θέλω κάπου να μιλήσω έστω και μέσω ιντερνετ

Καταρχάς συγχαρητήρια για τη σπουδαία αυτή απόφαση που πήρατε κ φέρατε στον κοσμο μια καινούρια ζωή! Κοίτα, δε σου ζήτω να υπεισέλθεις σε λεπτομέρειες αλλά εφόσον παραδέχεσαι τα λάθη σου, ειςαι σε καλο δρόμο. Τωρα, αν για τον α,β λόγο δε μπορείς να διαχειριστείς τα νεύρα σου ίσως θα μπορούσες να αποτανθείς σε κάποιον ειδικό. Οι εποχές σίγουρα ειναι δύσκολες για όλους μας οποτε αν τίθεται οικονομικό ζήτημα θα ήθελα να σε πληροφορήσω οτι στους περισσότερους Δήμους λειτουργεί τμήμα δωρεάν συμβουλευτικής ομάδας. Εύχομαι ολα να πάνε καλα κ να βρεθεί η άκρη!

jTRQp2.png KPxIp3.png

Σας ευχαριστώ όλους σας,τα 2 τελευταία μνμτα,με βοήθησαν αρκετά,αν και Νίκη είσουν κάπως ''σκληρή'',μου είπες την αλήθεια,η γυναίκα μου δεν είναι παράλογη,εγώ τα κατεστρεψα όλα και πρέπει να το δεχτώ.να είστε όλοι καλά και καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε

Με συγχωρεις που είμαι σκληρη..αλλα δεν εχει κανενα νοημα να προσπαθήσεις να σωσεις το γαμο σου αν πρωτα δεν μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα οποια θεματα αντιμετωπίζεις εσυ ως ατομο.

Από οσο καταλαβα μεγαλωνετε ένα κοριτσακι...σωστα?Τι πιστευεις ότι είναι χειροτερο για το παιδι?Ενα διαζυγιο η το να βιωνει καθημερινα μια κατασταση οπου ο μπαμπας φερεται ασχημα στη μαμα?Αυριο η κορη σου θα παντρευτεί...αν ο αντρας της της συμπεριφέρεται όπως εσυ στη μαμα της τι θα τη συμβουλευες?

Εισαι μικρος...το ότι αντιλαμβάνεσαι εστω και αργα τα λαθη σου είναι θετικο.Μη μενεις όμως εκει.Παρε βοηθεια για να αντιμετωπίσεις οσα μονος σου δε μπορεις.Μονο σε καλο θα σου βγει.

Ότι και να πεις στη γυναικα σου αυτή τη στιγμη δεν εχει νοημα...υποθετω της εχεις ξαναζητησει συγγνωμη...της εχεις ξαναπει ότι θα αλλαξεις...αλλα δε τα κατάφερες.Αρα τα λογια σου δεν εχουν αξια γι αυτην τωρα.Θελει πραξεις.Αν σε δει να δεχεσαι βοηθεια και να προσπαθεις οντως να αλλαξεις ισως κατι να μπορεσει να σωθει από το γαμο σας.

Διαφημίσεις

Δημήτρη μου καλησπέρα! Είσαι τυχερός γιατί είσαι πολύ μικρός διαφορετικά θα στα έχωνα άσχημα!

Συμφωνώ σε όλα με τη Niki81. Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή βίας από τη λεκτική! Η σωματική βία (επίσης απαράδεκτη) προκαλεί πόνο στο κορμί.

Η λεκτική όμως βία έχει σαν στόχο την ψυχή!

Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από τον ψυχικό!

Το έχεις σκεφτεί ποτέ;;;

Ξέρεις τι με προβληματίζει;;;;;

Το κατάλαβες τώρα που η γυναίκα σου, σου ανακοίνωσε μια απόφαση που είναι οριστική;;;;;;

Δεν μπορεί να μην σε είχε προειδοποιήσει πιο πριν!

Τότε γιατί δεν έψαχνες να βρεις τα προβληματικά κομμάτια της συμπεριφοράς σου και να τα αλλάξεις;;;;;;;

Ανέλαβες ξαφνικά όταν σου ανακοίνωσε την απόφαση της, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης;;;;

Λίγο αργά δεν νομίζεις;;;;;

Πώς να σε πιστέψει;;;;;

Γιατί να σε πιστέψει;;;;;;

Γιατί να κάτσει μαζί σου;;;;;

Για να ξεκινήσεις πάλι σε λίγο καιρό τα ίδια;;;;;;

Γιατί αν δεν απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό να μιλήσεις μαζί του, δυστυχώς θα συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά!

Η γνώμη μου είναι να απομακρυνθείτε για λίγο αλλά να της ζητήσεις για ένα χρονικό διάστημα να παγώσει το διαζύγιο.

Στο διάστημα αυτό απόδειξε της ότι έχεις καταλάβεις, ότι έχεις μετανιώσει, ότι έχεις αλλάξει!

Στο διάστημα αυτό καλό είναι να πάτε και σε ένα σύμβουλο γάμου!!!!

Αν η γυναίκα σου έχει συναισθήματα για σένα θα το εκτιμήσει!

Αν κατάφερες να νεκρώσεις τα πάντα μέσα της, τότε την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός και να θυμάσαι ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ψυχές των ανθρώπων!

Ελπίζω πως λεκτική βία δεν υπήρχε όταν ήταν μπροστά η κόρη σου!

Προσωπικα διαφωνω και με το συμβουλο γαμου.Λυπαμαι πολύ αλλα ειλικρινεστατα αν ειχα απέναντι μου μια κοπελα η οποια να μου ελεγε ότι υφίσταται λεκτικη βια από το συζυγο της...αν μου ελεγε ότι υφίσταται οποιαδήποτε μορφη βιας από το συζυγο της θα τη συμβουλευα να φυγει ΧΘΕΣ.Σε κανενα δεν αξιζει να του συμπεριφερονται ασχημα.Δε θα τη συμβουλευα να δωσει μια δευτερη ευκαιρια ουτε να παει σε συμβουλο γαμου.

Προσωπικα διαφωνω και με το συμβουλο γαμου.Λυπαμαι πολύ αλλα ειλικρινεστατα αν ειχα απέναντι μου μια κοπελα η οποια να μου ελεγε ότι υφίσταται λεκτικη βια από το συζυγο της...αν μου ελεγε ότι υφίσταται οποιαδήποτε μορφη βιας από το συζυγο της θα τη συμβουλευα να φυγει ΧΘΕΣ.Σε κανενα δεν αξιζει να του συμπεριφερονται ασχημα.Δε θα τη συμβουλευα να δωσει μια δευτερη ευκαιρια ουτε να παει σε συμβουλο γαμου.

Νίκη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά ίσως να υπάρχει ένα ελαφρυντικό όσον αφορά το νεαρό της ηλικίας.

Είναι 27 που σημαίνει ότι στα 17 του έμαθε πως θα γίνει πατέρας.

Νίκη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά ίσως να υπάρχει ένα ελαφρυντικό όσον αφορά το νεαρό της ηλικίας.

Είναι 27 που σημαίνει ότι στα 17 του έμαθε πως θα γίνει πατέρας.

Ναι εχεις δικιο...είναι μικρος.Ομως μια τετοια λαθος συμπεριφορά δε νομιζω ότι εχει καμια σχεση με την πατροτητα.Ισως εχει να κανει με αλλα πραγματα..με το πως μεγαλωσε η το τι βιωσε αυτος ως παιδι.Η πατροτητα όπως και η μητροτητα,η κουραση δε σου αλλαζουν το χαρακτηρα.Καταλαβαινεις τι εννοω?

Ακριβως επειδή είναι μικροι και οι 2 εχω θα θεωρουσα καλο να επισκεφτουν καποιο ειδικο και οι 2 χωριστα όμως.Τουλαχιστον γι α αρχη.