Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διατροφή!

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ηθελα να μου πειτε τη γνώμη σας στο εξής θεμα. Δίνετε τυποποιημένους χυμούς στα παιδάκια σας και αν ναι απο τι ηλικια και σε τι συχνότητα ; Επισης τους εχετε δωσει τσάι;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!

Οι έτοιμοι χυμοί Amita κτλ εχουν πολλή ζάχαρη μεσα είτε ειναι "φυσικός" είτε φρουτοποτο.

Εγω στο δικο μου παιδι θα έδινα 1-2 φορες την εβδομαδα!

Στον μικρο μου αδερφο διναν οι γονεις του κατι βιολογικούς!

Εγω προσωπικά οταν με το καλο μεγαλωσει η κοριτσαρα μου θα της φτιάχνω εγω.

Εχω αποχυμωτη! :-)

Μηπως μπορεις να κανεις κατι τέτοιο με εποχιακά φρουτα;

Και θα το βάζεις σε ενα μπουκάλι να το πίνει.

Τωρα αν ειναι μικρη ακομη θα σου πει καποια άλλη που ξερει απο μωρακια!

Εγω λεω για λιγο πιο μεγαλα παιδια!

Απο 3 και πανω!

Βασικά πίνει ενα φυσικό χυμο τη μερα και γενικα τρώει πολλα φρούτα. Όσον αφορά τη καθημερινότητα δεν εχω θεμα. Απλα οταν παμε βολτα του έπαιρνα αμιτα. Η αληθεια ειναι οτι διάβασα μια έρευνα και πανικοβληθηκα. Μπορω να το αντικαταστήσω με κατι αλλο αλλα το ζητάει και δε πειραζε. Ο βιολογικός ειναι καλη ιδέα .

Μια χαρα τοτε!

Κοιτα κανεις δεν έπαθε τιποτα απο τα έτοιμα!

Μια στο τοσο δεν εγινε και τιποτα!

Αφου εχει και ολα τα καλα την υπόλοιπη μερα!

Τωρα δεν ξερω αν τα βιολογικά ειναι καλυτερα λογικα θα ειναι!

Βρες κανενα μαγαζάκι πλεον υπαρχουν πολλα τέτοια και δες αν εχει...

Αλλιως προτίμησε αυτούς που γράφουν "φυσικός χυμός" εχουν λιγότερη ζαχαρη :wink:

Γεια σου καλη μου!Εγω απο 1 με 1,5 χρονων ξεκινησα να της δινω φυσικο χυμο πορτοκαλι(ασχετα εαν δεν το τιμουσε ιδιαιτερα)!Μεγαλωνοντας,της εδινα χυμο τυποποιημενο,αλλα οταν πηγαιναμε βολτα,πχ οταν καθομασταν σε καφετερια!Εδω και αρκετους μηνες,πηρα αποχυμωτη!Δεν το συζητω,περαν του υγιεινου,καταλαβαινεις γευση φρουτου!

Αλλα,οπως ειπε η Χριστινα,μια στο τοσο δεν βλαπτει!;)

Τσαι,προσωπικα δεν της εχω δωσει!Της εχω δωσει χαμομηλακι,οταν ηταν μπουκωμενη!Σε ηλικια 1 ετους και πανω,ενω οταν ηταν πιο βρεφος,για κολικους,αλλα σε πολυ μικρη ποσοτητα και με την εγκριση της παιδιατρου!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα! Ξεαγχωθηκα κάπως! Καλυτερα να ρωτάω εσας και να μη διαβάζω Internet! Χαχα! Σημερα του πηρα ενα Βιολογικό στη βολτα και παρατήρησα οτι ολοι έγραφαν φρουτοποτο, Όσοι του έδινα μεχρι τωρα! Να ρωτήσω κατι χαζο. Στο χαμομήλι του βάζεις ζάχαρη; Βασικα ετυχε και κολικους δε καταλάβαμε και μεχρι τωρα δεν εχει αρρωστησει σοβαρά , παρα μια μονο φορα οταν ηταν πολυ μικρός . Υποψιάζομαι ομως οτι τωρα που κλείνει τα δυο και θα παει σχολείο θα τα περασει ολα μαζι! Επισης η παιδιατρος με το βήχα δε με αφήνει να δωσω τιποτα. Ουτε σιρόπι ουτε ανάσες. Και του εκανα πολυ ζεστό γάλα για να μαλακώνει ο λαιμος του. 2 χρονων πειραζει να του δινω λιγο μελι και χαμομήλι ; Τωρα υπερβολή δεν ειναι και το τιποτα. Στο μεταξύ μελι δε το γνώριζα και οταν πηγε ενός του έδωσα . Του αρεσε και δεν εμφάνισε κάποια αλλεργία αλλα μετα με μάλωσε η παιδιατρος.

Καλησπερα! Ξεαγχωθηκα κάπως! Καλυτερα να ρωτάω εσας και να μη διαβάζω Internet! Χαχα! Σημερα του πηρα ενα Βιολογικό στη βολτα και παρατήρησα οτι ολοι έγραφαν φρουτοποτο, Όσοι του έδινα μεχρι τωρα! Να ρωτήσω κατι χαζο. Στο χαμομήλι του βάζεις ζάχαρη; Βασικα ετυχε και κολικους δε καταλάβαμε και μεχρι τωρα δεν εχει αρρωστησει σοβαρά , παρα μια μονο φορα οταν ηταν πολυ μικρός . Υποψιάζομαι ομως οτι τωρα που κλείνει τα δυο και θα παει σχολείο θα τα περασει ολα μαζι! Επισης η παιδιατρος με το βήχα δε με αφήνει να δωσω τιποτα. Ουτε σιρόπι ουτε ανάσες. Και του εκανα πολυ ζεστό γάλα για να μαλακώνει ο λαιμος του. 2 χρονων πειραζει να του δινω λιγο μελι και χαμομήλι ; Τωρα υπερβολή δεν ειναι και το τιποτα. Στο μεταξύ μελι δε το γνώριζα και οταν πηγε ενός του έδωσα . Του αρεσε και δεν εμφάνισε κάποια αλλεργία αλλα μετα με μάλωσε η παιδιατρος.

Κοιτα,ο καθε γιατρος εχει τη δικη του κριση!Μπορω να το αναλυσω,αλλα θα χασουμε την ουσια του θεματος!;)

Στο χαμομηλι ποτε δεν της εβαλα ζαχαρη!Οπως επισης και στο γαλα!

Μελι της εδωσα οταν εκλεισε τα 2!Και ναι,δεν το θεωρω κακο,απο τη στιγμη που δεν σας δινει φαρμακα,να καταπολεμας τις ιωσεις με αγνο μελι και αγνο χαμομηλακι!Οτι καλυτερο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Stella ο καθε γιατρος τα δικά του.. Εδω η γενική οδηγία ειναι μέλι απο 1, τωρα άρχισα να του δινω!

Και απο χυμούς εμείς τωρα στα 3 αρχίσαμε να δίνουμε μια στης δυο βδομάδες. Ο κυριότερος λογος ειναι γιατι οταν αρχίζουν χυμούς δεν πίνουν νερο, και κάνουν απίστευτο κακο στα δόντια