Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.


xrisaki

Recommended Posts

Έχω σχεδόν 3 χρόνια που γέννησα την μικρή μου κόρη και ακόμα να μπει η περίοδος σε μία σειρά:-(. Πάντα ακόμα και μετά την πρώτη γέννα ήμουν ρολόι στις 28 μέρες, μετά την 2η γέννα όμως έγιναν όλα κουλουβάχατα. Λόγω θηλασμού είχα αμηνόρροια για ένα χρόνο, στον χρόνο πάνω και ενώ συνεχίζαμε να θηλάζουμε μου έρχεται με ψηλοδιαταραχές αλλά κοντά στις 28 μέρες. Τελικά σταθεροποιείται στις 26 μέρες, το συζητάω με την γυναικολόγο μου και μου λέει φυσιολογικό, οπότε εντάξει με ψηλοενοχλεί ο μικρός κύκλος αλλά εντάξει δεν είναι και προς θάνατο. Τώρα αυτό το μήνα μου ήρθε στις 20 μέρες, είμαι να σκάσω, δεν ξέρω τι γίνεται, να έχω ξαφνικά ορμονικά προβλήματα, μα δεν θα έπρεπε να καθυστερεί αντί να έρχεται νωρίτερα? Από την άλλη είμαι 33 και φοβήθηκα για εμμηνόπαυση:shock: αλλά έχω και ακμή, συνδυάζονται αυτά τα δύο? Άλλα συμπτώματα δεν έχω, ευτυχώς. Μήπως φταίει το στρες της καθημερινότητας και το άγχος? Μήπως φταίει που είχα σταματήσει το γυμναστήριο ένα μήνα περίπου και τώρα ξανάρχισα? Και να σκεφτείτε έμεινα τόσο εύκολα έγκυος και τις δύο φορές που μου είχε μείνει φοβία μην ξαναμείνω και προσέχουμε μέχρι αηδίας. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, τα νεύρα μου με έχουν πιάσει, άλλο παιδί δεν πρόκειται να κάνω αλλά είμαι μικρούλα για να μου κοπεί, φοβάμαι και αγχώνομαι πολύ. Περιμένω τώρα να μου τελειώσει και να πάω να με δει η γυναικολόγος μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Μια απο τα ιδια κι εγω, μετα την δευτερη γεννα ο κυκλος τρελαθηκε, κυμαινεται απο 21 εως 32 μερες και 2 συνεχομενες φορες τον τελευταιο χρονο ειχα πολλες μερες ροη. Μην ανησυχεις για εμμηνοπαυση ειναι σπανιο στη ηλικια σου, εγω ειμαι 10 χρονια μεγαλυτερη και δεν το σκεφτομαι αυτο. Ισως ειναι ορμονικες διαταραχες, τι ειπε η γυναικολογος?

Link to comment
Share on other sites

Ευχομαι να μην ειναι αυτο που θα σου πω ειλικρινα αλλα κανε εξετασεις να εχεις το κεφαλακι σου σιγουρο!Η μαμα μου ειναι 49 χρονων τωρα και αυτα που πρεριγραφεις τα περασε περυσι..πηγαμε στο γυναικολογο για εξεταση ρουτινας (καθε χρονο κολπικο υπερυχο και τεστ ΠΑΠ δηλαδη) και περιμεναμε να μας πει πως μπαινει σε εμμηνοπαυση..της ερχοτανε η περιοδος καθε 15 μερες και τελικα βρηκαμε εναν μικρο πολλυποδα που τα δημιουργουσε ολα αυτα!!(δεν ειναι τοσο τραγικο γιατι ητανε "καλος" κι οχι επιθετικος!(καπως ετσι μας τα ελεγε η γιατρος δεν τα θυμαμαι ακριβως!)Ητανε να χειρουργηθει αλλα τελικα μετα απο καποιους μηνες απορροφηθηκε μονος του!Ευχομαι να ειναι ολα καλα γλυκια μου αλλα κανε εναν ελεγχο να μειωσεις καθε πιθανη υποψια!

hIRop2.png
Link to comment
Share on other sites

Μην πανικοβάλλεστε με μία φορά που θα σας έρθει περίοδος όποτε νά' ναι. Λίγο άρρωστη ή κουρασμένη να είσαι μπορεί να συμβεί. Xrisaki, στην ουσία σου ήρθε περίοδος λίγες μέρες πριν το κανονικό, ούτε καν βδομάδα δεν έχεις απόκλιση..

Μετά τη δεύτερη γέννα και εμένα σάλταρε ο κύκλος μου, έκανε να μου έρθει περίοδος 10 μήνες και από τότε έχω πολύ μεγάλη ροή τις δύο πρώτες μέρες και πολύ λίγο τις επόμενες (αν είμαι σπίτι παλεύεται και με σερβιετάκι), και επίσης κρατάει μέχρι και 10ήμερο. Επίσης έχει μικρύνει ο κύκλος μου στις 21-25 μέρες. Τον Μάρτιο μου ήρθε περίοδος στις 15 μέρες (Πάσχα ανήμερα και εγώ είχα περίοδο για δεύτερη φορά τον ίδιο μήνα). Πήγα στο γυναικολόγο για ΠΑΠ, δεν είδε τίποτα να τον ανησυχήσει και μου είπε ότι αν ξανασυμβεί να κάνω εξετάσεις αίματος ορμονολογικές και για θυροειδή. ΑΝ ξανασυμβεί, επειδή αυτά συμβαίνουν πολύ πιο συχνά απ' ότι νομίζω (δικά του λόγια αυτά).

Τον επόμενο μήνα ξαναήρθε στις 18 μέρες και μετά έστρωσε πάλι.

Οπότε μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη που της συμβαίνουν τέτοια χαζά, απλά αν ξανασυμβεί κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου να σε δει και να σου γράψει τις εξετάσεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...